Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
ljubica_ napisao:Sorry, tek sad vidim da si napisao da i ti ides kod Zeljka...
Hmm, jel imas bese umerene akne? Jer je meni dr Zeljko rekao kako misli da nisam za roacc, valjda jer mi lice nije dovoljno masno.. Kako je stanje kod tebe, sto se toga tice? I jel dr bio odmah za roacc ili si imao neku terapiju kod njega pre te?
prvo diferin gel i zorac, posle dovicin 2 meseca, onda rok....
Meni su na devetom danu za sada samo suve usne (konstantno moram da mazem labelo), ali nema jos susenja koze, mada dok ovo pisem kao da polako pocinje. Umila sam se pre dva i po sata i jos se nije izmastilo, sto je prilicno neverovatno. Najbolji test ce biti sutra ujutru.
Od ostalih nezeljenih efekata nista. To jest, malo me vise nego inace svrbi kosa, ali skoro zanemarljivo.
anonimnaizbg napisao:sta mislite o koriscenju roakutana kod devojcice od 16-17 god. ? da li je bezbedno i moze li imati neke negativne posledice?
Hvala
To ne mozemo mi da znamo vec iskljucivo lekar dermatolog, ali po onome sto sam citala na sajtu acne.org postoji mnogo tinejdzera kojima je prepisivan Roakutan, narocito ako su akne intenzivne i krenu da ostavljaju oziljke u kratkom vremenskom roku.
ja ih imam puno,bukvalno svaki mm koze mi je pokriven mitiserom ili lojnim cepicem tj bubuljicom...s vremena na vreme i poneku poktoznu...dr razmislja da mi ga prepise,i najverovatnije hoce uskoro,tj. na sledecoj kontroli... sta predlazete za one male oziljke,tj rupice? i da li to sme da se koristi dok jos imam akne? ili tek nakon terapije roakutana kada se sredi lice?
Ti oziljci na zalost na zalost najverovatnije ne mogu nikada do kraja da se poprave. I ja ih imam po obrazima, to su tzv. ice-pick oziljci. Postoje neke procedure za njihovo ublazavanje, ali ne rade se dok ima akni i nikako tokom terapije Roakutanom nego tek nakon nekoliko meseci.
anonimnaizbg napisao:sta mislite o koriscenju roakutana kod devojcice od 16-17 god. ? da li je bezbedno i moze li imati neke negativne posledice?
Hvala
Moguce je lecenje roaccutanom kod osoba koje imaju 16-17 godina, ali to mora da indikuje dermatolog. Nije dobro uzimati ga na svoju ruku. Postoje neka pravila, algoritmi, kako se daje.
da li ste imali pacijente sa gastritisom koji uzimaju roakutan i kako ste resavali problem povecane zel. kiseline?
ja bih to obicno vrlo efikasno resavao nexiumom ili controlocom, to su inhibitori protonske pumpe , ali ne znam da li su kontaindikovani sa roakutanom...
znaci kod primene pod nadzorom lekara ne moze doci do nekih losih posledica? tj. bezbedna je njegova primena.
hvala,to me je zanimalo jer sam cula dosta zastrasujucih prica o roakutanu pa sam se uplasila.
znam da dolazi do perutanja koze i usana,ali nije to nista strasno.
nakon koliko vremena je realno ocekivati da ih gotovo vise nema i da li se u ovim godinama vracaju ponovo ili se vise nece vracati ?
arwena napisao:Ti oziljci na zalost na zalost najverovatnije ne mogu nikada do kraja da se poprave. I ja ih imam po obrazima, to su tzv. ice-pick oziljci. Postoje neke procedure za njihovo ublazavanje, ali ne rade se dok ima akni i nikako tokom terapije Roakutanom nego tek nakon nekoliko meseci.
meni su pominjali neke AHA kiseline? jel to ok? mozeli makar malo da pomogne? nisu duboki oziljci u pitanju,vise lici na prosirene pore.
da li ste imali pacijente sa gastritisom koji uzimaju roakutan i kako ste resavali problem povecane zel. kiseline?
ja bih to obicno vrlo efikasno resavao nexiumom ili controlocom, to su inhibitori protonske pumpe , ali ne znam da li su kontaindikovani sa roakutanom...
probao sam sa rupurutom, ali ne ide.....
Ja nisam imala pacijente sa slicnim problemom. Cula sam da je moja koleginica imala jednog ili dva pacijenta i mislim da su uzimali ili H2 inhibitore ili inhibitore protonske pumpe. Ne secam se, ali mislim da moze da se oboje uzima. Odnosno, ili jedno ili drugo.
anonimnaizbg napisao:znaci kod primene pod nadzorom lekara ne moze doci do nekih losih posledica? tj. bezbedna je njegova primena.
hvala,to me je zanimalo jer sam cula dosta zastrasujucih prica o roakutanu pa sam se uplasila.
znam da dolazi do perutanja koze i usana,ali nije to nista strasno.
nakon koliko vremena je realno ocekivati da ih gotovo vise nema i da li se u ovim godinama vracaju ponovo ili se vise nece vracati ?
Terapija obicno traje oko 20 nedelja. Retko je potrebno ponoviti terapiju.
happycow napisao:jaoj ljudi kako se meni spava ovih dana,mislim da je roakutan jer pre nisam imala tih problema... sada bas imam nekih obaveza a osecam se kao zombi...
Nus pojava Ja sam i inace spavalica, ali sad ima dana kad i do 3 popodne ne mogu trepavice da dignem. A na nocne izlaske i normalno funkcionisanje preko dana (fax, posao, skola) uz roakutan mozemo zaboraviti