Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Roaccutan!

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Inace jel ima/imao neko od vas jako crvenilo lica? Posto sam citala da je to cesta pojava, cak se nekad i ne moze bas prekriti sminkom..
crvenilo samo od sebe ne,ali kad stojis na jakom suncu onda ti pocrveni celo lice.........
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Citala sam da bukvalno ljudi imaju crvenilo lica samo od sebe, mozda jer im je koza imace suvkasta pa se od ovog dodatnog susenja jos iziritira...?

Igore, cime ti cistis lice? Jel sapun prejak dok si na roacc?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Citala sam da bukvalno ljudi imaju crvenilo lica samo od sebe, mozda jer im je koza imace suvkasta pa se od ovog dodatnog susenja jos iziritira...?

Igore, cime ti cistis lice? Jel sapun prejak dok si na roacc?
dok sam imao akni na licu onda sa akne fug oxid wash,a otkako ih nemam onda samo obican DOVE sapun (onaj PH neutralan)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Kog je sastava akne fug oxid wash? Jel to kao tecno ili gel?
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

ja sam koristila akne fug oxid wash pre 2 godine...mislim da je jako agresivan preparat za ciscenje lica, bila sam crvena i ljustila sam se nenormalno. To traje nekih mesec dana, pa onda krene da se smiruje. Naravno, zavisi koliko cesto ga koristis u toku dana, ja sam trebala ujutru i popodne.
Razlikuju se misljenja dermaltologa kada je u pitanju koriscenje roakutana i dodatnih preparata. Neki smatraju da treba da se koristi i nesto lokalno...kao sto je aknefug ili cak airol, a neki su za to da se ne koristi apsolutno nista osim krema za vlazenje koze, jer je roakutan sam po sebi izuzetno agresivan.
Ja koristim samo kremice za vlazenje koze, ukoliko imam sminku skinem je nekim neutralnim sredstvom i to je to. Ne bih se usudila opet da koristim aknefug cak i da mi prepisu kao deo terapije. Meni bas nije prijao.
Naravno, svi smo razliciti i drugacije reagujemo...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

SuccessM cime sada cistis lice?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Kog je sastava akne fug oxid wash? Jel to kao tecno ili gel?
hmmm,tecno ili gel?? vise je kremast....kao kreme za suncanje.....
na bazi je benzoil peroksida i izuzetno je agresivan(ja sam ga koristio samo u tackicama na zaristima da bi ublazio to pocetno pogorsanje....
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Kog je sastava akne fug oxid wash? Jel to kao tecno ili gel?
hmmm,tecno ili gel?? vise je kremast....kao kreme za suncanje.....
na bazi je benzoil peroksida i izuzetno je agresivan(ja sam ga koristio samo u tackicama na zaristima da bi ublazio to pocetno pogorsanje....
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Jel ti pomoglo kod poc. pogorsanja?

Kako ti je lice sada? Kako fleke?
SuCceSS M
Novi član
Novi član

Post od SuCceSS M »

ljubice,

posto obicno imam nesto od sminke /korektor uglavnom/ da bih malo sakrila crvenilo, lice ocistim Lorealovim mlekom za ciscenje koje je blago i nekomedogeno, i to je to, posle stavim dnevnu kremu , eventualno pantenol ako se negde pojacano ljusti koza.

Jel si ti pocela sa roakutanom?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

E ovako, sad sam bila kod dr-a.
Rekao mi je da misli da nisam kandidat za roaccutan. Rekla sam mu sve sta sam koristila. Dosta smo pricali, i na kraju je rekao da dadjem sledece nedelje da me jos jednom vidi. Posto se meni lice pogorsa jako kada treba da dobijem. Takodje je rekao da uradim ginekoloski pregled i ultra zvuk.. Do sled ned je rekao da nista ne stavljam na lice, jer se zacudio kako mi je koza islusena. A kako i ne bi kada i dalje koristim kreme od prosle terapije koje uisusuju kao nista. Tako da je stekao ustisak da mi lice nije masno, a verujte mi da jeste.
Tako da je rekao da mi sada nista nece davati, mogao bi da mi da tipa diferin, zorak, acne fug i to, ali nece jer hoce da vidi kako to izgleda za sedam dana. Rekla sam mu da imam i na ledjima, pogledao je i potvrdio.
Inace sada trenutno bas i nemam bubuljice na licu, vec vise fleke. Mozda je zato tako mislio, ne znam... :-?
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

Zato sam ti ja i rekla da prestanes da koristis to na bazi benzoila, da ti se koza malo oporavi i da doktor moze da vidi kako ona ustvari izgleda. Normalno da covjek nema predstavu kakva je tvoja koza inace, vec vidi samo rezultat terapije. :wink:
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Cak i da bude gore sledece ned ne verujem da ce dr biti za roacc, jer ta razlika nece biti nesto mnogo velika. Verovatno ako sada nije bio za roacc, sumnjam da ce tada.. U svakom slucaju se osecam lose jer ne verujem da mi neka slicna terapija kao do sada moze pomoci kao roacc. Prosto se iznerviram kada mi se kaze da nije strasno i da nisam za taj lek, a da mi se ne pomogne na drugi nacim. Po meni je onda bolje uzeti roacc pa cak i manju dozu, ali da lecenje bude uspesno.
Ne znam.. Samo zelim ovo da izlecim, ili popravim.
happycow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 12:35 pm

Post od happycow »

Ljubice, ako si sigurna da zelis roakutan idi kod drugog lekara..
SuCceSS M
Novi član
Novi član

Post od SuCceSS M »

Ljubice,
zakazi kod dr. Karadaglica. Mislim da ces moci da se dogovoris sa njim za roakutan. Ako si prelomila da hoces da pijes.

@happycow

kakvo ti je koza ovih dana? kako podnosis terapiju?
Odgovori