Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Pozdrav svima. '90 sam godiste i vec 4-5 god. unazad imam problem sa aknama. Mazao sam sve i svasta, dok napokon pre 15ak dana nisam otisao na VMA, gde mi je prepisan ROACCUTAN. Pre samog odlaska sam precesljao ovaj forum, i zakljucio da vredi probati. Doktorka mi je odmah bez razmisljanja prepisala ROACC. Dobio sam ga na recep, tako da ne placam, sto je veliko olaksanje. Pijem 40mg tj. 4x10mg jer su u apoteci imali samo od 10mg. Zanima me, za koliko vremena on pocinje da deluje? Kada cu primetiti perutanje koze, susenje usana?
kod mene posle 7-8 dana..dobar je labiale i apaisac za usta i apaisac za lice..
Roaccutane se ne pije 4x dnevno. Uzima se podeljen u dve dozeResivoje napisao:Pozdrav svima. '90 sam godiste i vec 4-5 god. unazad imam problem sa aknama. Mazao sam sve i svasta, dok napokon pre 15ak dana nisam otisao na VMA, gde mi je prepisan ROACCUTAN. Pre samog odlaska sam precesljao ovaj forum, i zakljucio da vredi probati. Doktorka mi je odmah bez razmisljanja prepisala ROACC. Dobio sam ga na recep, tako da ne placam, sto je veliko olaksanje. Pijem 40mg tj. 4x10mg jer su u apoteci imali samo od 10mg. Zanima me, za koliko vremena on pocinje da deluje? Kada cu primetiti perutanje koze, susenje usana?
Da, moja greska. Pijem ujutru posle dorucka 2x10mg, i nakon rucka 2x10mg.
Sto se brijanja tice, zanima me kako utice dok sam pod terapijom? Jer koristim penu za brijanje, koja ima alkohol.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
dobrodosao u klub....Resivoje napisao:Sto se brijanja tice, zanima me kako utice dok sam pod terapijom? Jer koristim penu za brijanje, koja ima alkohol.
susenje ces primetiti za oko 7 dana,za usne ja koristim ''labelo for men'' danju i pre spavanja obican pantenol krem (videces kasnije da to sa usnama ume da bude bas gadno...)
sto se brijanja tice,dok sam imao mnogo upala izbegavao sam brijanje da ne bih potkacio bubuljicu pa da ostane oziljak,sad kad sam vec peti mesec na roacutanu vise nemam upala pa je brijanje jednostavno......
penu za brijanje ti savetujem da zamenis nekom bezalkoholnom jel ce ti roacutan isusiti kozu i alkohol joj nece prijati (isto vazi i za after shaveove i losione)
PS
usne mazi i pre nego sto osetis da ti se sushe
usne su mi vec posle 2 nedelje u potpunom haosu. ne znam da li je jos neko ovo doziveo, ali peku me, skroz su oguljene, do novog sloja koze. konstantno sam ih mazala eucerin balzamom, vazelinom, pantenolom itd. jedino sto sam pre oko 5 dana na par sati bila u gradu bez ikakvog labela (koja glupost!), ali ovo je nastupilo tek kasnije, dakle za 2 dana. samo sam se jedno jutro probudila sa malim kao neravninama ili plihcicima na usnama (uplasila sam se da je neka alergija ali ocigledno nije), i sve se to ogulilo i sad me pece
ocekivala sam susenje usana ali ovo mi je bas nezgodno (naravno moze da se istrpi).
lice je jos uvek masno ali manje. akne potpuno iste, ni gore ni bolje (sto ni ne ocekujem).

ocekivala sam susenje usana ali ovo mi je bas nezgodno (naravno moze da se istrpi).
lice je jos uvek masno ali manje. akne potpuno iste, ni gore ni bolje (sto ni ne ocekujem).
cisto da obavestim sve, danas sam bio kod gastroenterologa i rekao mi je da smem da uzimam lekove protiv povecane zeludacne kiseline , kao sto su nexium, controloc, ranisan isl..., bez obzira sto pijem roakutan....
tako da ako neko ima slicne probleme, zna kako da ih reshi
pozdrav i srecno
tako da ako neko ima slicne probleme, zna kako da ih reshi

pozdrav i srecno
@ fedja
Jel ti dr. kad si dosao kod njega i dao prvu terapiju (differin, dovicin) rekao kako misli da nisi za roacc?
Kakva ti je koza , jel masna?
Jel ti dr. kad si dosao kod njega i dao prvu terapiju (differin, dovicin) rekao kako misli da nisi za roacc?
ljubica_ napisao:@ fedja
pa nismo ni pricali o roakutanu... bilo je vishe "aj da uradimo neshto"...
da da, masna ko djavo.... bukvalno mi je lice izgledalo ko da sam se upravo umio... uzhas
ali rok je to sad sredio...

ufff

moze li neko da mi kaze koja je cijena roakutana? hvala unaprijed!
You must go throught the rough path, so you could appreciate smooth one.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
na recept je besplatan,bez recepta oko 4000 din (imaj u vidu da ti treba oko 4 kutije mesecno oko 6meseci,mozda i vise,zavisi od tezine _Popo napisao:moze li neko da mi kaze koja je cijena roakutana? hvala unaprijed!
ukupna cena zavisi i od miligramaze koju pijes. meni na 40mg treba 4 kutije mesecno sa po 30 kapsula od 10mg. Ta kutija kosta 1400din. ova cena od 4000din. je za kutiju od 30 kapsula od po 20mg.
zahvaljujem Vam na odgovorima! Ja treba krajem mjeseca da zakazem pregled u BG-u u ordinaciji "Derma Tim", pa se nadam da cu dobiti recept za roakutan jer mi je dosadilo vise da se borim sa bubuljicama, a nema sta drugo nisam probao, bukvalno SVE.
You must go throught the rough path, so you could appreciate smooth one.
Popo evo samo i ja da ti kazem da ne budes siguran 100% da ce ti ga prepisati, jer sam i ja takodje probala sve zivo i kada sam otisla kod dr-a (koji cak rado prepisuje roacc) rekao mi je da ja nisam za roacc.
Sad, ja ne znam kakav problem imas i da li je veliki. U svakom slucaju treba otici. Htela sam samo da ti kazem da budes spreman na sve.
Sad, ja ne znam kakav problem imas i da li je veliki. U svakom slucaju treba otici. Htela sam samo da ti kazem da budes spreman na sve.