Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Hej, arwena koliko dugo si ti na terapiji?
Ja takodje nemam nikakve nezeljene efekte jos uvek..drugog dana od pocetka terapije:))
Ja takodje nemam nikakve nezeljene efekte jos uvek..drugog dana od pocetka terapije:))
ma ja sam na chetvrtom danu tek :)
Meni je ovih dana koza bas bezvezearwena napisao:^kako je tebi poshto si par dana ispred?
meni je skoro sve isto, nema josh nikakvog sushenja, kozha mi je masna kao i uvek, ni manje ni vishe. izashle su mi danas dve na obrazu, ne znam da li je to uvod u pochetno pogorshanje, ali ne brinem se mnogo.
bash me zanima kada ce pocheti sushenje...

hvala arwena. jos sam u dilemi, ali nadam se da cu prelomiti konacno
)
koliko dugo traje to pogorsano stanje? i mora li ono svakoga da obuhvati?

koliko dugo traje to pogorsano stanje? i mora li ono svakoga da obuhvati?

@issy_
meni je doktor rekao da pogorsanje, ako se pojavi traje samo prvi mesec /sto se u praksi pokazalo kao nesto sto i nije bas potpuno tacno/, a da neke moze i da zaobidje...sve je individualno. I da li ces imati pogorsanje, koliko ce trajati i kada ce krenuti, pa sve do toga kako ces se osecati u toku terapije...
meni je doktor rekao da pogorsanje, ako se pojavi traje samo prvi mesec /sto se u praksi pokazalo kao nesto sto i nije bas potpuno tacno/, a da neke moze i da zaobidje...sve je individualno. I da li ces imati pogorsanje, koliko ce trajati i kada ce krenuti, pa sve do toga kako ces se osecati u toku terapije...
@Sccess M
Jel koristis tecni puder?
Jel koristis tecni puder?
evo me na trecem danu (od petka popodne pijem)... primetio sam jutros kao da me stomak boli... ne znam kako bih opisao tacno osecaj...kao da imam jako blagu upalu trbusnih misica u predelu zeluca...
kao da sam napet....dal zbog svih prica ili ne znam ni ja cega....
ne boli me na dodir, bol nije tup ili tako nesto, stolica je normalna i sl....
ne znam da li je od leka ili nesto drugo....
mislim, nemojte da me shvatite pogresno, kapiram da je hipohondrija mega pojacana ova 2-3 dana, nego me zanima da li je neko slicno iskusio...

mislim, nemojte da me shvatite pogresno, kapiram da je hipohondrija mega pojacana ova 2-3 dana, nego me zanima da li je neko slicno iskusio...

I ja mislim da je u pitanju psiha. Verovatno si zbog svih prica , svoju svest i podsvest podigao na prvi stepen uzbune, pa sada krece hipohodrija..kao da ce ubrzo i bol u misicima, i nesanica ili lupanje srca i ko zna sta jos.. opusti se i zaboravi na to da ga koristis trenutno..to je samo povecana koncetracija vitamina A koju ces unositi samo par meseci.
@happycow
Kod kog dr-a ides? Kakav problem imas?
Kod kog dr-a ides? Kakav problem imas?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
samo nemoj da ga pijes nikad na prazan stomak i neces imati problema (ako pijes iz dva puta,onda prvi put uz rucak,stani na pola rucka i popij tablete i onda nastavi.......drugu dozu unesi uz veceru,najbolje je uz mleko)fedja napisao:evo me na trecem danu (od petka popodne pijem)... primetio sam jutros kao da me stomak boli... ne znam kako bih opisao tacno osecaj...kao da imam jako blagu upalu trbusnih misica u predelu zeluca...kao da sam napet....dal zbog svih prica ili ne znam ni ja cega....
a ako radis sve kako treba onda mozda i nije do roacutana (primetices kasnije da ces sve vise stvari prepisivati roacutanu i to one najobicajnije kao sto su obicna glavobolja,umor)
Idem kod Vesne Mikulic u Dz. Vasingtona. Od pre tri, cetiri meseca su mi se pojavile uzasne akne na donjem delu obraza (levog i desnog) i ostavile strasne oziljke , crvenilo i fleke..od tada nemam zelju ni da se nasminkam, ni da izadjem..potpuno me psihicki paralise. Pre toga sam, do pre 6 meseci dugo bila na diani zbog hormona i lice mi je bilo kao mleko (bukvalno).. pre diane sam imala vrlo blagi oblik akni koje su ubrzo nestale..pre 6 meseci sam prosla kroz jako tezak period u zivotu pa je verovatno i stres doprineo tome..izgubila sam i menstruaciju par meseci ali sad sve polao dolazi na svoje..hormoni su u redu kao i ciklusi ali ove proklete akne ne 

Nadam se da ce ti biti bolje. Nisam znala da u Dorzu daju roaccutan.
Ljubice, ne koristim tecni puder uopste. Pre dve godine sam koristila poslednji put, kada sam pila dovicin i kada mi se zbog terapije privremeno pogorsala koza...
Sto pitas?
Stavim korektor na sve sto moze da pokrije i to je to, bas bas izbegavam sminku...osim kada skitam i izlazim uvece. A tada evenualo stavim puder u kamenu koji obozavam, ali i njega izbegavam da koristim dok mi je lice lose.
@fedja
ja sam isto tako kao i ti reagovala prva 2 dana. maltene sam cekala da prepoznam neke simptome i da osudim roakutan
. Ali veruj mi, primetices jako brzo kako reagujes...i za sta jeste a za sta nije kriv lek!
Sto pitas?
Stavim korektor na sve sto moze da pokrije i to je to, bas bas izbegavam sminku...osim kada skitam i izlazim uvece. A tada evenualo stavim puder u kamenu koji obozavam, ali i njega izbegavam da koristim dok mi je lice lose.
@fedja
ja sam isto tako kao i ti reagovala prva 2 dana. maltene sam cekala da prepoznam neke simptome i da osudim roakutan

Koji puder u kamenu koristis? Ja trenutno koristim clinique puder u prahu, i to vec zadnjih 10 meseci. Dobar je bas.
Pre sam koristila tecni koji je bolje pokrivao, mada je mnogo tezi i stetniji od praha.
Pitam da znam zbog pogorsanja, da vidim da li eventualno on moze da pomogne u toj situaciji. Posto ako bi doslo do pogorsanja morala bi da koristim tecni jer ni bih isla okolo takva pogotovo na fax pod ona grozna neonska svetla.
Pre sam koristila tecni koji je bolje pokrivao, mada je mnogo tezi i stetniji od praha.
Pitam da znam zbog pogorsanja, da vidim da li eventualno on moze da pomogne u toj situaciji. Posto ako bi doslo do pogorsanja morala bi da koristim tecni jer ni bih isla okolo takva pogotovo na fax pod ona grozna neonska svetla.

koristim max factor creme puff puder u kamenu. meni je on odlican. tecni puder koji sam koristila je vichy normateint- samo zato sto je skin friendly...nekomedogen i mislim da je odlican, ali nesto ne volim da stavljam tecne pudere. eto, pa razmisli.
kakva ti je koza sada?
kakva ti je koza sada?