Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Pa....nije da nemam,ali ne volim sve da pripisem roakutanu. Neki dan je bolji, neki losiji
Glavobolju pravu sam imala samo jednom, ali mozda je uzrok nesto drugo...ali ledja me bole onako...nije nista neizdrzljivo...tome opet uzrok moze biti nesto trece...ono sto sam sigurna da je od roakutana je slabost u zglobovima ruku...iako nista ne radim sto nisam radila i prije...uglavnom nista nije neizdrzljivo bolno...a mene iskreno cudi koliko ga dobro podnosim s obzirom na dozu...

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 6:47 pm
Zao mi je sto sam uvredio Igora. Igore izvini. Naime profesionalni sam sportista pa mi je krajnje zanimljiv kontekst atrofije misica usled ne bavljenja sportom, jer nisam znao da je sport hodanje, kupanje u bazenu, i ostale rekreativne aktivnosti koje usled ne bavljenja sportom dovode do atrofije misica. A ova hrana koju sam nabrojao nazalost dovela je teske bolesti jedne od najlepsih i njplacenijih ljudi sto sporta, filma.... danasnjice nazalost za razliku od nas oni imaju para da ovako nesto priuste sebi ceo zivot.
Da odgovorim na pitanje zasto sam ovao napisao na temi za roaccutan iz razloga sto ce oni sa ovim problemom lako posegnuti za ovim lekom ili vec razmisljaju o njemu pa sam hteo da im kazem da postoji i drugi put i to daleko bolji.
Naime odeljak za nezeljene efekte ovog leka nije nesto sto treba preskociti ono sto ce te primetiti u vrlo brzom roku nakon koriscenja ovog leka jeste vid ce vam oslabiti, imacete te probleme sa psihom u vidu naglih promena raspolozenja i cesta depresija... ali ko je krenuo na ovaj put srecno mu sa sto boljim rezultatima ALI oni koji nisu pre cu im preporuciti ono sa velikom slovima iznad.
A vec zaboravio, obicno ljudi koji ovako zucno brane sport kao Igor malopre jesu bodibilderi nazalost to je parodija oni nisu sportisti, vec ljudi koji zloupotrebljavaju hemiju, pravi sportisti znaju sta znaci pravilna ishrana jer je ona 70% njih.
A tebi Igore ako si zainteresovan mogu preporuciti par knjiga o nutricionizmu gde ces saznati da secer nije ono belo sto ga stavljas kasicisom u kolace i mleko vec i da ga ima u raznim oblicima da se nalazi u vocu i povrcu i da ga postoje razne vrste fruktoza, glukoza....
Da odgovorim na pitanje zasto sam ovao napisao na temi za roaccutan iz razloga sto ce oni sa ovim problemom lako posegnuti za ovim lekom ili vec razmisljaju o njemu pa sam hteo da im kazem da postoji i drugi put i to daleko bolji.
Naime odeljak za nezeljene efekte ovog leka nije nesto sto treba preskociti ono sto ce te primetiti u vrlo brzom roku nakon koriscenja ovog leka jeste vid ce vam oslabiti, imacete te probleme sa psihom u vidu naglih promena raspolozenja i cesta depresija... ali ko je krenuo na ovaj put srecno mu sa sto boljim rezultatima ALI oni koji nisu pre cu im preporuciti ono sa velikom slovima iznad.
A vec zaboravio, obicno ljudi koji ovako zucno brane sport kao Igor malopre jesu bodibilderi nazalost to je parodija oni nisu sportisti, vec ljudi koji zloupotrebljavaju hemiju, pravi sportisti znaju sta znaci pravilna ishrana jer je ona 70% njih.
A tebi Igore ako si zainteresovan mogu preporuciti par knjiga o nutricionizmu gde ces saznati da secer nije ono belo sto ga stavljas kasicisom u kolace i mleko vec i da ga ima u raznim oblicima da se nalazi u vocu i povrcu i da ga postoje razne vrste fruktoza, glukoza....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
nisi ti mene uvredio,ja samo branim svoje misljenje da hrana nije uzrok aknama,sto mi je rekao lekar,imam drugova koji piju po celu noc,cesto jedu rostilj,dave se sa slatkisima i zive na hamburgrima i hot dogovima i nemaju problema sa bubuljicama.......takodje smatram da retko koji tinejdzer moze da se hrani na taj nacin,a da nespominjem da si rekao da neko treba da zivi kao biljka............odeljak za nezeljene efekte ovde nije preskocen vec se non stop prica o nezeljenim dejstvima..................poremecaje raspolozenja nemam osim ako se sa nekim u toku dana ne zakacim,a sto se depresije tice,nisam bio depresivan od zime (tad mi je bilo najgore stanje i kad god sam pogledao u ogledalo odmah sam padao u bedak),a od kako pijem roacutan (4 meseca) i od kako mi je koza lica postajala sve cistija nema vise depresije (ponovo sam onaj stari) a roacutan pijem i dalje 40mg dnevno........sa vidom nemam problema (vozim i nocu i danju i nisam primetio da imam neki problem)
i samo da dodam nazalost nisam pravi sportista (u smislu da nikad nisam voleo da igram fudbal,kosarku....),a nisam ni bodibilder jel neidem u teretanu i neuzimam dodatke i hemiju,a volim da trcim,kuci vezbam,vozim bajs (ali i dalje imam prijatelje koji pojedu index ili dva i celo popodne igraju kosarku na vrelom suncu,uz to dodje i alkohol i enrgetska pica i dalje imaju cista lica)
nisu mi potrebne knjige o nutricionizmu,znam da secer nije samo ono belo (kako ga ti zoves) i znam za glukozu i fruktozu,a takodje znam da su svakom organizmu one potrebne i da ih se nesmemo odricati
npr ja sam jedno vreme bio izbacio sve slatko sto sam mogao misleci da mi ono stvara bubuljice ali kasnije me je doktorka ubedila da je to greska i da probam polako da ponovo uvodim slatko.....i nije pogresila (a nedostatak secera moze uticati da budes u depresiji)
konkretno jedino sa cim se slazem sa tobom je da su ogledala zlo dogod imate akne, a u ostalom se neslazem jel ja zelim da zivim kao svaki 19-ogodisnjak,a ne kao biljka i da mogu da radim sve normalno a ne da budem izuzetak (npr,na proslavama svi jedu i piju a ja kazem nemogu zbog akni...........
PS
no hard feelings
i samo da dodam nazalost nisam pravi sportista (u smislu da nikad nisam voleo da igram fudbal,kosarku....),a nisam ni bodibilder jel neidem u teretanu i neuzimam dodatke i hemiju,a volim da trcim,kuci vezbam,vozim bajs (ali i dalje imam prijatelje koji pojedu index ili dva i celo popodne igraju kosarku na vrelom suncu,uz to dodje i alkohol i enrgetska pica i dalje imaju cista lica)
nisu mi potrebne knjige o nutricionizmu,znam da secer nije samo ono belo (kako ga ti zoves) i znam za glukozu i fruktozu,a takodje znam da su svakom organizmu one potrebne i da ih se nesmemo odricati
npr ja sam jedno vreme bio izbacio sve slatko sto sam mogao misleci da mi ono stvara bubuljice ali kasnije me je doktorka ubedila da je to greska i da probam polako da ponovo uvodim slatko.....i nije pogresila (a nedostatak secera moze uticati da budes u depresiji)
konkretno jedino sa cim se slazem sa tobom je da su ogledala zlo dogod imate akne, a u ostalom se neslazem jel ja zelim da zivim kao svaki 19-ogodisnjak,a ne kao biljka i da mogu da radim sve normalno a ne da budem izuzetak (npr,na proslavama svi jedu i piju a ja kazem nemogu zbog akni...........
PS
no hard feelings
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 6:47 pm
Ovo da ti/vam odgovorim i necu se vise pojavljivati na forumu obecavam.
Postoje ljudi koji su jednostavno priviknuti da zive na sva belosvetsaka zagadjenja i jednostavno im nista nije dok drugi su osetljivi na sve ono sto nije prirodno.
Moj rodjeni brat moze da spava u mravinjaku njemu nista nece biti, komarci ga ne ujedaju, prasina mu ne smeta jednostavno organizam mu je prilagodjen na sve. On je svoj imunitet izgleda nasledio od mog oca kao i krvnu grupu A+. Nazalost ja sam nasledio krvnu grupu 0- od majke i verujem a i negde sam procitao da ljudi sa nultom krvnom grupm nisu adaptirani zagadjenima u toj meri. Ali ovo nije vazno zato sto tu informaciju nisam proverio i istrazio u dovoljnoj meri.
Da nastavim pricu dok moj rodjeni burazer moze da popije i pojede sta god i da nema nikakvih problema sa licem ja nisam te srece.
Roaccutan je lek koji ce vam naneti neke stete organizmu ali ce vam i pomoci sto se tice lica to sigurno.
Problem nastaje kad prodje deistvo leka Sta tad?
Da vam ga opet prepisu nece sigurno da ga pijete samoinicijativno mozete ali ce vas kostati 1000EUR po terapiji+rizik od nezeljenih efekata.
Verovatno mislite popicu sad roaccutan i nikad vise necu imati bubuljice u zivotu. VAZI
Pre cete da dobijete na lotou.
I jos nesto i dan danas imam problema sa bobuljicama ali to u slucajevima kad sam lenj i ne pridrzavam se ishrane.
Inace treniram puno i mnogo bolje sam fizicki pripremljen od drugova u timu zato sto vodim zdrav i uredan zivot.
A kad god se zanesem pa spojim dva-tri dana izlazenenja, pice, zurke, brza hrana obavezno se probudim nekoliko jutara kasnije sa cvorom na licu da me upozori i tad se trgnem i opet vratim na svoje.
Postoje ljudi koji su jednostavno priviknuti da zive na sva belosvetsaka zagadjenja i jednostavno im nista nije dok drugi su osetljivi na sve ono sto nije prirodno.
Moj rodjeni brat moze da spava u mravinjaku njemu nista nece biti, komarci ga ne ujedaju, prasina mu ne smeta jednostavno organizam mu je prilagodjen na sve. On je svoj imunitet izgleda nasledio od mog oca kao i krvnu grupu A+. Nazalost ja sam nasledio krvnu grupu 0- od majke i verujem a i negde sam procitao da ljudi sa nultom krvnom grupm nisu adaptirani zagadjenima u toj meri. Ali ovo nije vazno zato sto tu informaciju nisam proverio i istrazio u dovoljnoj meri.
Da nastavim pricu dok moj rodjeni burazer moze da popije i pojede sta god i da nema nikakvih problema sa licem ja nisam te srece.
Roaccutan je lek koji ce vam naneti neke stete organizmu ali ce vam i pomoci sto se tice lica to sigurno.
Da vam ga opet prepisu nece sigurno da ga pijete samoinicijativno mozete ali ce vas kostati 1000EUR po terapiji+rizik od nezeljenih efekata.
Verovatno mislite popicu sad roaccutan i nikad vise necu imati bubuljice u zivotu. VAZI

I jos nesto i dan danas imam problema sa bobuljicama ali to u slucajevima kad sam lenj i ne pridrzavam se ishrane.
Inace treniram puno i mnogo bolje sam fizicki pripremljen od drugova u timu zato sto vodim zdrav i uredan zivot.
A kad god se zanesem pa spojim dva-tri dana izlazenenja, pice, zurke, brza hrana obavezno se probudim nekoliko jutara kasnije sa cvorom na licu da me upozori i tad se trgnem i opet vratim na svoje.
cao, roakutanci,
posle 4 godine agonije, svih zivih dermatologa, svih zivih terapija, pronasao sam pravog dermatologa i kreno sa roakutanom....
tako da cu i ja ucestvovati u diskusiji narednih par meseci....
terapija mi je 40mg dnevno (20mg ujutru, 20mg uvece)...
pozdrav svima i izdrzite...
posle 4 godine agonije, svih zivih dermatologa, svih zivih terapija, pronasao sam pravog dermatologa i kreno sa roakutanom....
tako da cu i ja ucestvovati u diskusiji narednih par meseci....

-
- Aktivan član
- Kontakt:
doktorka mi je pricala o studiji o roacutanu koja je dokazala da 70% pacijenata koji su zavrslili terapiju sa roacutanom nema problema sa povratkom akni........arsicstivo napisao:Ovo da ti/vam odgovorim i necu se vise pojavljivati na forumu obecavam.
Verovatno mislite popicu sad roaccutan i nikad vise necu imati bubuljice u zivotu. VAZI![]()
@fedja,kontrolisi krv,pridrzavaj se uputstva i ogranicenja i nece biti problema
vrlo nam je slichna pricha. i ja sam pronashla pravog dermatologa konachno i krenula sa roakutanom prekjuche po istoj shemi kao i ti.fedja napisao:cao, roakutanci,
tako da cu i ja ucestvovati u diskusiji narednih par meseci....![]()
![]()
ma da, sve sam isprobo, bio kod karadaglica, sera, ekipe sa vma, dz. vasingtona, itd...
pio dovicin par puta po 2 meseca, murad vocne kiseline milion tretmana, mazo se diferinom, zorakom....
nikada nisam imao neke strasne upale, vise kao srednje blage, ali nema sanse da cu da istolerisem to sa 25-26 godina...pogotovo sto u pubertetu nisam ni znao kako izgleda bubuljica nego me to sranje snaslo sa 22 god...
i tako, nalazi su bili super, veceras sam popio prve dve kapsulice, kupio lip balm za svaki slucaj, i vestacke suze, iam i pantenol... i to je to...
chujemo se ovih dana, braco i sestre roakutaneri...

pio dovicin par puta po 2 meseca, murad vocne kiseline milion tretmana, mazo se diferinom, zorakom....
nikada nisam imao neke strasne upale, vise kao srednje blage, ali nema sanse da cu da istolerisem to sa 25-26 godina...pogotovo sto u pubertetu nisam ni znao kako izgleda bubuljica nego me to sranje snaslo sa 22 god...
i tako, nalazi su bili super, veceras sam popio prve dve kapsulice, kupio lip balm za svaki slucaj, i vestacke suze, iam i pantenol... i to je to...
chujemo se ovih dana, braco i sestre roakutaneri...

-
- Aktivan član
- Kontakt:
posto si nov,ako ti dermatolog nije rekao,gledaj da nikad nepopijes na prazan stomak, idealno je popiti roacutan usred rucka da bi doslo da najveceg iskoriscenja,a posto pijete i uvece onda je najbolje da ga popijete sa mlekom.......ali NIKAD NA PRAZAN STOMAK...
u krajnjoj liniji terapija moze i da se ponovi.igor90 napisao: doktorka mi je pricala o studiji o roacutanu koja je dokazala da 70% pacijenata koji su zavrslili terapiju sa roacutanom nema problema sa povratkom akni........
@Fedja
Isti slucaj! Isla sam poslednjih 10 meseci kod Sera, mazala antopare, adapalene, lice mi se ljustilo kao nenormalno (jos uvek se ljusti). Govorio mi je kako mi je odlicno, a nije. Mazala sam differine, pila diane, antibiotike, isla na enzimske pilinge..
A cak i nemam mnogo jake akne, umerene-srednje, ali fleke su veci problem.
Razmisljam se da krenem sa roaccutanom.
Kod kog dr-a ides?
Isti slucaj! Isla sam poslednjih 10 meseci kod Sera, mazala antopare, adapalene, lice mi se ljustilo kao nenormalno (jos uvek se ljusti). Govorio mi je kako mi je odlicno, a nije. Mazala sam differine, pila diane, antibiotike, isla na enzimske pilinge..
A cak i nemam mnogo jake akne, umerene-srednje, ali fleke su veci problem.
Razmisljam se da krenem sa roaccutanom.
Kod kog dr-a ides?
Za zenski rod, samo napomena ako vam dermatolog nije napomenuo, kontracepcija je obavezna jer je teratogen isto vazi i za naredne 2 godine nakon koriscenja.
Ja nisam cula da je obavezna.. Postoji i drugaciji nacin da se zastiti.
Zaista nema mesta u ovoj temi za takve postove kao sto su tvoji, jer ljudi koji uzimaju roacc su probali SVE i ovo im je zadnja nada. Ne treba im niko da im soli pamet. Lekari znaju vise od tebe i svih nas i ako oni nadgledaju lecenje sve je ok.

Ovako, svi ovde znaju da je roaccutane ozbiljan lek. To niko ne osporava. Nema potrebe da to stalno napominjes, jer ne pomazes ljudima koji ga piju ni na jedan nacin. Stvar je u tome da ko zeli da ga pije, i nosi se sa svim sto ide uz lek, to je uredu, jer misle da je sve to vredno rezultata i ucinka. Piju ga ljudi koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da imaju problem sa aknama i da izgledaju kako izgledaju. Ti nemas prava da ih osudjujes.arsicstivo napisao:Roaccutan je lek koji ce vam naneti neke stete organizmu ali ce vam i pomoci sto se tice lica to sigurno.
Zaista nema mesta u ovoj temi za takve postove kao sto su tvoji, jer ljudi koji uzimaju roacc su probali SVE i ovo im je zadnja nada. Ne treba im niko da im soli pamet. Lekari znaju vise od tebe i svih nas i ako oni nadgledaju lecenje sve je ok.
Mala ispravka, 3 meseca je u pitanju.joni napisao:Za zenski rod, samo napomena ako vam dermatolog nije napomenuo, kontracepcija je obavezna jer je teratogen isto vazi i za naredne 2 godine nakon koriscenja.
Vojislava, da li je tacno da se kontracepcija mora uzimati sve vreme tokom koriscenja roaccutana ili samo nakon zavrsetka terapije ta tri meseca?vojislava napisao:Mala ispravka, 3 meseca je u pitanju.joni napisao:Za zenski rod, samo napomena ako vam dermatolog nije napomenuo, kontracepcija je obavezna jer je teratogen isto vazi i za naredne 2 godine nakon koriscenja.