Dragi roakutani i roakutanke:)
krenula sam bila svih 105 stranica redom da citam.

Ali, ipak mi je lakse da svoje iskustvo podelim ovako i da vas zamolim da mi date neko svoje misljenje, ali i prenesete svoje iskustvo...
naime, vec 3 i po godine mucim se sa aknama. Naidje period kada je stanje bolje, pa onda opet sve bukne. Izuzetno masnu kozu imam, stavljala sam razne preparate (na bazi benzoil peroksida, nekih kiselina, muckalice iz apoteke, kreme-airol, derkom klier, preparate koje sam narucivala iz amerike) iskreno, vise se i ne secam. to bude bolje, ali samo privremeno. Pila sam, takodje, brojne antibiotike po 2 i vise meseci (konkretno u ovom slucaju hemomicin koji, kad sam kupovala i rekla koliko ga pijem apotekarica je pobledela):) , pila brojne vitaminske koktele (A vitamin, E, zink, acidofilna tecnost, ..)
zatim, imala sam blagi hormonski dizbalans (pracen neredovnim ciklusom), pila sam prvo jeanine (nus-pojave su grozne bile) zatim mi je ginekolog dao ciklo proginovu koju valjda vise trebam da prestanem da pijem.koza se nije poboljsala. Otkad pijem pilule ja imam holesterol. jeste da pise da je to jedna od nus pojava, i jeste da imam genetske predispozicije i da sam kao mala imala povisen holesterol, u zadnje vreme sve do pilula nisam imala. iskreno se nadam da je od njih.
moj oblik akni jeste srednje blag (narocito sada posle mora koje mi trenutno uvek pomogne).
moj dermatolog mi je dao zadnji put derkom klier ali je rekao da ako se stanje pogorsa preci cemo na roacc.
Citajuci vase postove, zbilja se plasim da ga uzmem, pogotovu zbog holesterola, tog bola u zglobovima i brojnim nus pojavama o kojima svi pricaju...ali ja psihicki ne mogu da izdrzim vise. svakog jutra se budim i polako idem put ogledala s bojaznoscu da li je neka nova izasla.. i imam osecaj kao da mi svi u lice gledaju. ne mogu bez pudera nigde da izadjem,itd...
da li je neko uzimao na svoju ruku roacc.? i da li se to smije? da li je neko imao slicno stanje?