Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Roaccutan!

Post od igor90 »

nesmes da koristis agresivne preparate zato sto ti je koza bez prirodne zastite (mast u kozi stiti samu kozu od sposljnih uticaja,buduci da se mast isusuje nema ni zastite)
sto se farbanja tice nemogu ti reci iz prve ruke,ali kosa stalno raste tako da bi trebalo da moze (gledaj da koristis neke od ovih novijih preparata koji su ''hair frendly'')
kad mi je podigla dozu tad je bio vrhunac pogorsanja(znaci pocetkom drugog meseca,i nije bilo nista katastrofalno),ali je kratko trajao (oko 15-ak dana) nakon cega se pocelo sve povlaciti.........kasnije kako odmices sa terapijom ce se povremeno pojaviti po koja nova ali sve one brzo nestaju....
i preporucujem ti da ako imas nalaz tvog dermatologa da odes kod lekara opste prakse i pokazes taj nalaz i tvoj lekar opste prakse ce ti prepisati roacutan BESPLATNO.............dnevna doza ti je ista ko moja sto znaci da ti trebaju tacno 4 kutije mesecno,a verovatno ces se sloziti da 6000din mesecno nije malo (izracunaj malo jos,lek ces piti 5-6 meseci....nisu to male pare,a moze i besplatno)
roacutan od 10mg je besplatan,dok se onaj od 20mg placa..............

@ljubica
doze su razlicite jel smo svi mi razliciti slucajevi i imamo razlicitu telesnu tezinu (obicno se pocinje sa dnevnom dozom od polovine tvoje ukupne tezine izrazene u mg i kasnije sedoza povecava u skladu sa tezinom akni koje imas)
ja sam za to da se neradi nista agresivno kozi dok si na terapiji jel je ona izlozena jakiom stresu (ja nisam radio nista sem sto sam pio tablete i uspeo sam sa lica da uklonim sve do poslednje
arsicstivo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 6:47 pm

Post od arsicstivo »

DA SAM ZNAO OVO STO CU VAM SADA NAPISATI KOJIM SLUCAJEM 5GODINA RANIJE ZIVOT MI BI BIO MNOGO LEPSI I ZANIMLJIVIJI, ALI KAKO JE VREME NEMOGUCE VRATITI U NAZAD ZELIM DA VAM ODAM TAJNU KOJU JA NAZALOST NISAM ZNAO.
MOJ PROBLEM SA BUBULJICAMA JE POCEO U 17-OJ GODINI ZA NEPUNE DVE GODINE DO JA SAM PREZIVEO ONO STO NE ZELIM NIKOME OD VAS PA AKO POSTOJI MOGUCNOST DA TO SPRECITE MOJIM SAVETOM URADITE ODMAH. U TE DVE GODINE SAM PROSAO KROZ SAM PAKAO: ODLASCI KOD DOKTORA, TERAPIJE OD KOZMETICKOH PREPARATA DO ROACCUTANA, TRPEO TORTURE NESTURCNIH DOKTORA I BIO NJIHOVO ZAMORCE. NAZALOST NIKO MI NIJE REKAO ONO STO CU JA VAMA RECI SADA: JA VAM GARANTUJEM USPEH I SIGURNU POBEDU NAD OVIM POREMECAJEM !!!ORGANIZMA!!!.
PA DA POCNEMO:
1. HRANA JE LEK HRANA JE BOLEST OVOGA TRENUTKA IAKO VAS NE ZNAM MOGU VAM RECI CIME SE HRANITE NAZALOST TO JE BILA I MOJA HRANA(GAZIRANI SOKOVI, PICE, HAMBURGERI, PRZENO OVO, PRZENO ONO... U PREVODU CISTA SVINSKA MAST I SECER U NEOGRANICENIM KOLICINAMA)
2. SPORT KAKO NESTO OVAKVO MOZE BITI LOSE NAZALOST U KOMBINACIJI SA STAVKOM IZNAD CINI CUDA.
3. GENETIKA NAZALOST NEMOZETE/MO JE PROMENITI

OVO STO SLEDI JE JAKO BITNO I JA VAM GARANTUJEM AKO BUDETE NAREDNIH MESEC DANA OVO ISPOSTOVALI PROMENE NA LICU BICE NEVEROVATNE A VI NECETE DOCI U SITUACIJU DA KAD BUDETE 22-23GODINA I POGLEDATE SE U OGLEDALO VIDITE OZILJKE I POZELITE KAO JA SAD JOS JEDNU SANSU DA SVE TO ISPRAVITE....

IZRACUNAJTE KOLIKO STE PARA DALI PROSLOG MESECA DOKTORIMA NA RAZNE PREPARATE I TRETMANE TOLIKO VAM TREBA I SAD ALI JE SVRHA SASVIM DRUGACIJA.
ZABORAVITE STA JE TO: SO, SECER, KISELO, LJUTO, MASNO ILI BILO KOJU DRUGU KONCENTROVANU STVAR U HRANI KOJA PO PRIRODI NE STOJI TU. ZABORAVITE SPORT, TRCANJE I STROGO IZBEGAVAJTE TO JOS VISE IRITIRA KOZU NAREDNIH MESEC DANA ZIVITE KO BILJKE ZASTO? DA BI VIDELI KOLIKO PROMENE CE VAM OVO DONETI A POZELECETE DA OPET VRATITE SVOJE SAMOPOUZDANJE I DA LJUDE GLEDATE U OCI BEZ IKAKVIH KOMPLEKSA.
STA DA NE JEDETE: SUNKU, SLANINU, SUVO MESO, SVINJETINU, RIBU I JELA IZ KONZERVE, HLEB BELI, BILO KOJU VRSTU KOLACA, KAFI, GAZIRANIH SOKOVA, BRZE HRANE, ALKOHOLA, PUNOMASNI SIREVI(KACKAVALJ I SL..), KOZA BILO KOJE ZIVOTINJE. CISTA FIZIKA KOLIKO DJUBRETA UNESETE KROZ USTA TOLIKO CE VAM ISPLIVATI NA KOZI.
STA DA JEDETE: ZELENOG POVRCA DO BESVESTI, MOZETE PRAVITI SALATE OD KUPUSA I KRASTAVACA, BROKOLIJA UZ VRLO MALO MASLINOVOG ULJA, STO VISE RIBE(NIKAKO LOSOS I OSTALE MASNE) KUVANE I OPET PONAVLJAM NIKAKO PRZENE STVARI, SARDINU U ULJU. A ZA ONE PARE OD MALOPRE KUPITE SMRZNUTE BOROVNICE, KUPINE, BADEME, ORAHE, LUBENICE(AKO JE SEZONA), VISNJE, TRESNJE, FALSIRANU VODU SA NISKIM PROCENTOM NATRIJUMA I TO U OGROMNIM KOLICINAM BAR 3L DNEVNO, KUVANA JAJA(1 ZUMANAC NA DAN MAX), SOJA(NE PRZENA), SOJINO MLEKO, MALADI SIR SA 1% MASTI, TAMNO VOCE TANKE KORE, PILETINA KUVANA ILI PECENA BEZ ULJA, MESO DIVLJIH ZIVOTINJA, HLEB CRNI(1 KRISKA OBROK).

DODATNE STVARI KOJE TREBA DA URADITE: ZABORAVITE NA OGLEDALA U KUCI NA VRATIMA OD KUPATILA NAPISITE SEBI OPOMENU I ZAPISITE KADA STE SEBI ZADNJI PUT PRSTE PRIBLIZILI LICU A DA NISU U SVRHU UMIVANJA. SVAKU SVOJU NEGATIVNU MISAO ZAMENITE U SVOJOJ GLAVI SA DVE POZITIVNE I IZACICETE IZ OVE DEPRESIJE. ZA POCETAK AKO VAM JE LICE OZBILJNO UPANJENO OVO CE VAM POMOCI. KUPITE AIROL CREMU 400DIN A UPOTREBA JE SLEDECA. NA SVAKIH SEDAM DANA NADJITE JEDAN DANA U NEDELJI KADA NECETE IZLAZITI IZ KUCE ILI BAR NE NA SUNCE, TAD UJUTRU POSLE UMIVANJA(LICE U BUDUCE NEMOJTE PRATI NIKAKO SAPUNOM ILI BILO CIME DRUGIM KORISTITE SAMO VODU) NAMAZITE AIROL NEKA OSTANE 4H ZATIM ISPERITE LICE VODOM SACEKAJTE DA SE OSUSI A ZATIM JOS JEDNOM NAMAZITE AIROL I PRED SPAVANJE ISPERITE LICE VODOM. U BUDUCE LICE PRATI ISKLJUCIVO DVA PUTA DNEVNO UJUTRU I PRED SPAVANJE SAMO VODOM!!! A RUKE PRE TOGA TEMELJNO OPRATI SREDSTVOM ZA DEZINFIKOVANJE. NA SVAKA DVA DANA MENAJTE JASTUCNICU I NEMOJTE SPAVATI NA PERJANOM JASTUKU. SLUSAJTE TALASE MORA I OSTALU RELAKSIRAJUCU MUZIKU ZABORAVITE STA ZNACI IZNERVIRATI SE. REDOVAN SAN SE PODRAZUMEVA 10H U KREVET. NIKAKVE LEKOVE KOJE VAM BUDU PREPISIVALI I DAVALI DA BI RESILI OVAJ PROBLEM NEMOJTE DA KORISTITE ROCHE CE VAM NANETI VISE STETE NEGO KORISTI.

VEROVATNO SAM TOLIKO TOGA ZABORAVIO ALI AKO VAM TREBA SAVET, ZELITE NESTO DA PITATE POSALJITE MI MAIL AKO JE U MOJOJ MOCI BICE MI DRAGO DA VAM ODGOVORIM.

P.S.
AKO MISLITE DA SU SVE OVO TRICE I KUCINE PROBAJTE I DOKAZITE SUPROTNO, A AKO STE LENJI DA BI OVO URADILI ZA TU BOLEST NEMAM LEKA.
POZZ I SRECNO
[email protected]
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

@igor90
kakvo ti je pogorsanje bilo? kazes nista strasno, ajde malo opisi sta da ocekujem :)
meni je ovih dana koza lica sve losija, opet, nije ni to nista katastrofalno, ali vrlo verovatno da mi svaki dan izadje nesto novo...
Hvala na savetu da lekove uzimam na recept-razmisljala sam o tome cim sam kupila prve dve kutije, ali nisam bas znala kako to da izvedem. Videcu da to uradim sto pre, posto bih vise volela ako ne moram da ne dajem toliko novca mesecno.

@ljubica
moram da ti priznam da sam se ja isto ponadala da nece biti nikakvo strasno pogorsanje, ali sta sada. bitno je sta ce biti za koji mesec!
ako se toliko plasis sta moze da ti bude od leka, mozda treba da razmislis da li da ga pijes. iako ja stvarno mislim da ukoliko je to kontolisano lecenje od strane dermatologa ne moze nista da ti bude (osim onoga sto se desava svima, a to stvarno nije nista toliko strasno)!!!
ja kada sam odlucila da uzmem roakutan, niko nije mogao da me odgovori od toga. uz to sam vrlo jasno rekla svim najblizima da ocekujem podrsku od njih (u smislu moje odluke o uzimanju leka)... i tako i jeste...
:)
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@arsicstivo
prvo i osnovno,nije lepo da pises velikim slovima (to se smatra vikanjem) i tesko je za citanje).......dalje,ovo je tama o roacutanu...............tvoje poboljsanje verovatno nije izazvano hranom nego cinjenicom da si dostigao 22 godine i da su se tvoji hormaoni doveli u red............takav rezim ishrane moze biti mnogo vise stetan nego koristan (mladim osobama je potreban i secer i meso za pravilan razvoj,naravno u normalnim kolicinama) i mogu stradati organi............ukidanjem sporta i fizicke aktivnosti dovesces se u tesku atrofiju,a da nepominjem depresiju (mladima je veoma stalo do fizickog izgleda,a on se postize vezbanjem i sportom)............takodje tvom srcu treba ono sto sport i trcanje omogucavaju (ubrzan rad srca.......srce mora da ojaca,a ne da ostane slabo)
takodje mladi nemogu da toliko kontrolisu sta jedu (kuci im se servira klasican rucak,u skoli i na faksu nemogu da se hrane zdravo)
mozda i ovo pomogne da uklonis bubuljice ali ce izazvati toliko problema da ce bubuljice biti najmanji problem

@SuCceSS M
pogorsanje je bilo takvo sto su se sitne bubuljice koje su bile svuda po licu grupisale u par zarista koja su ruzno izgledala.......evo ti jedan savet,verovatno ce se u drugom mesecu kad povecas dozu pojavitii krvarenje iz nosa (ume da bude prilicno obilno),nema svrhe zabacivati glavu u nazad jel tako samo gutas svoju krv,a zapravo je nazaustavljas,treba da uzmes maramicu,vatu ili tako nesto i da zapusis nozdrvu i po potrebi stisnes nos
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

arsicstivo napisao:JA VAM GARANTUJEM USPEH I SIGURNU POBEDU NAD OVIM POREMECAJEM !!!ORGANIZMA!!!.
PA DA POCNEMO:
1. HRANA JE LEK HRANA JE BOLEST OVOGA TRENUTKA IAKO VAS NE ZNAM MOGU VAM RECI CIME SE HRANITE NAZALOST TO JE BILA I MOJA HRANA(GAZIRANI SOKOVI, PICE, HAMBURGERI, PRZENO OVO, PRZENO ONO... U PREVODU CISTA SVINSKA MAST I SECER U NEOGRANICENIM KOLICINAMA)
2. SPORT KAKO NESTO OVAKVO MOZE BITI LOSE NAZALOST U KOMBINACIJI SA STAVKOM IZNAD CINI CUDA.
3. GENETIKA NAZALOST NEMOZETE/MO JE PROMENITI

IZRACUNAJTE KOLIKO STE PARA DALI PROSLOG MESECA DOKTORIMA NA RAZNE PREPARATE I TRETMANE TOLIKO VAM TREBA I SAD ALI JE SVRHA SASVIM DRUGACIJA.
ZABORAVITE STA JE TO: SO, SECER, KISELO, LJUTO, MASNO ILI BILO KOJU DRUGU KONCENTROVANU STVAR U HRANI KOJA PO PRIRODI NE STOJI TU. ZABORAVITE SPORT, TRCANJE I STROGO IZBEGAVAJTE TO JOS VISE IRITIRA KOZU NAREDNIH MESEC DANA ZIVITE KO BILJKE ZASTO? DA BI VIDELI KOLIKO PROMENE CE VAM OVO DONETI A POZELECETE DA OPET VRATITE SVOJE SAMOPOUZDANJE I DA LJUDE GLEDATE U OCI BEZ IKAKVIH KOMPLEKSA.

Ne znam ni odakle da pocnem.. Prvo, hrana moze da doprinese pogorsanju, to sigurno, ali ona nije razlog naseg problema i ne moze ga resiti nikada. Koliko ljudi vidis koji se lose hrane svaki dan, a lice im je savrseno. To jednostavno nije u vezi, vec samo nama koji imamo problematicnu kozu slatko moze malo pogorsati stanje.

Drugo, ako se informises vise videces da u svim analizama strucnjaka i doktora sport zapravo pomaze i ima veliku ulogu u samom zivotu coveka pa samim tim i u ovom problemu. Niko nikada nije rekao da je on los i da ga treba zaboraviti.

Trece, ako je neko nasledio problem akni, samim tim sta god da uradi on nece nestati. Nista od ovoga sto si naveo ne moze da im pomogne.

Sve ovo pisem jer znam iz iskustva da ovakvi metodi su suludi. Ja sam jedno vreme izbacila slatko iz ishrane, pila gomile biljnih cajeva, nekih ''zdravih'' semenki, ulja itd. Pritom sam mazala i neke kreme u to vreme, od kojih mi nije bilo bolje, i svakako sam shvatila da sam se mucila bezveze i da to ne moze pomoci.

Tvoj problem je verovatno bio pubertet, plus hormoni itd i do 22 je problem prosao. A sta je sa nama koji imamo 22 i problem je i dalje tu?

U svakom slucaju, i da ovo sto si naveo pomaze, pitanje je da li je normalno da covek zivi kao biljka? Nije.
I dokaz svega ovoga sto sam rekla bi bilo jedno vadjenje krvi posle navedene ''metode'' koju si ti napisao i sve bi bilo jasno.

I zasto uopste to pises na ovoj temi? Jesi ti pio roaccutan? Da li mozda znas bilo sta o njemu?
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

Ljubica nam se naljutila :lol: :lol: :lol:

Slazem se u potpunosti da rezim ishrane koju je decko predlozio nije nikako adekvatan i sigurno ne moze biti terapija u ljecenju akni, posebno kod ljudi koji su izasli iz puberteta i dugo se bore sa ovim problemom, ali isto tako vjerujem da pored genetskog faktora OGROMNU ulogu igra nacin zivota koji smo odabrali. Nisam citala nikakva istrazivanja i statisticke podatke,ali sam i pored toga sigurna da omladina u malim sredinama lociranim u morskim ili planinskim dijelovima ima manji problem nego mi koji smo stalno izlozeni smogu, izduvnim gasovima, zvucnim zagadjenjima, aditivima i konzervansima iz hrane...licno sam se uvjerila sta za kozu znaci hrana pripremljena od svjezih namirnica, bez mlijeka, cokolina, prsuta itd. :lol: Problem je samo u tome sto niko od nas ne moze da podredi svoj dan kuvanju, trazenju i kupovini takvih namirnica, pa zbog tempa jedemo sta stignemo. Kad se na sve to doda geneticka predispozicija, stres i nevadekvatan pristup lijecenju od pocetka ...jedino rjesenje je roakutan...

@SuCceSS M ...pogorsanje je individualno...bubuljice ti sigurno nece prestati izlaziti prvi mjesec, vjerovatno ne i drugi...evo meni izlaze i treci :( ...ali to ne znaci da ces imati zarista kao igor...mozda neces imati pravo pogorsanje uopste :wink:

E sad mene nesto zanima...posto mi se koza susi nevjerovatnom brzinom, zalihe apaisaca polako nestaju, a mene nevidjeno mrzi da idem u bg zbog kremice...da li postoji neka dobra zamjena u avene ili eucerin kozmetici?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Lea, zar je moguce da i trecem mesecu nema poboljsanja? Jel si na pocetku treceg, sredini ili kako?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ja koristi eucerin hydro-protect fluid (u njemu imas spf15 + UVA + AGR + Vitamin E) njega mi je preporucila doktrka i ja sam zadovoljan
_Lea_
Novi član
Novi član

Post od _Lea_ »

ljubica_ napisao:Lea, zar je moguce da i trecem mesecu nema poboljsanja? Jel si na pocetku treceg, sredini ili kako?
pocetak treceg....ma kod mene sve nesto obrnuto :lol: Ledja su mi 50% bolja, a za njih sam mislila da ni roakutan nece pomoci...ali lice mi je gore iz dana u dan :-? Ako se ne bude nekog znacajnog poboljsanja morace mi ljekar jos dici dozu, a mene i ova poprilicno iscrpljuje...bla 8) Jesi ti rijesila svoje nedoumice...???

EDIT: hvala igore, potrazicu to ako mi apaisac ne padne s neba. :P
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

@ Lea
ja nisam ni ocekivala da ce prestati da izlaze u prvom mesecu, ali imam utisak da mi se bas sada desava ono sto igor pominje kao njegov najgori period. Malo mi je sve to cudno, pa zato pitam, pogotovo sto mi izlaze na mestima gde ih je inace jako retko bilo. Ko zna sta ce biti kada mi se poveca doza :roll:
Ja sam koristila apaisac kremu za lice dok sam koristila neke druge proizvode, terapija mi se sastojala od acnefug emulzije i airola, a pored toga i dovicin tableta- sve u svemu bolesno agresivno, pa mi je trebala neka super umirujuca krema. Meni je apaisac malo previse "mastan" /znam da nije uopste, ali nikada nisam volela taj osecaj na kozi posle stavljanja istog/. Sada koristim od Avene Hydrance optimale legere /ima i rich varijanta...mislim da se tako zove/ - i za sada mi veoma prija. To je za hiperosetljivu kozu, nekomedogena i nemasna krema, naravno. Uz to mi prija i Avene termalna voda, a za usne koristim Apaisac labelo koje mi je super!!!
Meni je inace lekar preporucio da koristim samo Pantenol krem-i za lice i za usne. Imam ga, koristila sam ga ranije, ali mi je ovo za sada odlicno! Eto, pa ti odluci :)
Kakva je tebi koza bila pre roakutana? Koja tio je pocetna doza bila, a koliko mg pijes sada?

@Igor90
thanx za savet :) ...ja se nadam da se to krvarenje nece desiti...i ako se desi da necu biti na poslu...:(

pozz svima!
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@SuCceSS M

pod hitno se konsultuj sa dermatologom jel dovicin je tetraciklin,a meni na svakom izvestaju velikim sliovima pise podsecanje za mene i mog lekara opste prakse da je zabranjeno davati tetracikline i vitamin A dok traje terapija roacutanom
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

e i ja pijem roakutan od danas, samo da se prijavim :)
40mg
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@Lea
E, toga se ja plasim, da nesto ne krene naopako. Plasim se pogorsanja i slabog i sporog opravka kasnije..
Tako da nisam jos sigurna sta cu i kako. Sledece nedelje idem na pregled. Treba da povadim sve analize, i da vidim to sa dr-om. Ali nekako imam osecaj da sam sve bliza toj odluci da krenem da ga pijem, iako se jako plasim.
Videcu uostalom sta ce dr reci, i koje ce njegovo misljenje biti.

Zanima me samo, da li su ta pogorsanja koja imate slicna kao sto su bila i pre roaccutana kada vam koza bukne?
_Lea_
Novi član
Novi član

Post od _Lea_ »

@ SuCceSS M, dada, bas to isto sam i ja napisala negdje u temi...apaisac ostavi neki film na kozi koji nikako da se upije, ali kako mi terapija odmice, koliko god da ga stavljam opet mi se pojavljuju suhi dijelovi i upija se kao lud. :lol:
Za tu avene kremu sam cula, ali kako mi je jedan bivsi dermatolog za lijecenje akni prepisao avene cicalfate :roll: koja je ultra masna...kao pavloviceva, nekako sam razvila averziju prema avene...

Meni je koza do prije 2 godine bila suha..sa licem nisam uopste imala problema, samo sam na ledjima imala akne vulgaris kojih i nije bilo mnogo, ali su bile konstantne...i onda BUM :lol: ,odjednom sam pocela da dobijam akne po licu, a i na ledjima su postale drugacije, ustvari transformisale su se u cisticne. I probala sam svasta...od ciscenja, antibiotika, hormona....ali tad mi je koza jos uvijek bila suha...i onda kad sam pocela sa retinoidima odjednom je postala nenormalno masna i postajala je sve masnija :o To je trajalo sve do roakutana kad mi se koza vratila u to svoje prirodno suho stanje...Pocela sam sa 0,70 mg/kg, pa je doza povecana na 0,90 mg/kg...

@Ljubice...ja kad kazem pogorsanje to ustvari znaci poboljsanje u odnosu na januar ove godine npr. kad mi je lice bilo apsolutno strasno...na obrazima sam imala po 5-6 bubuljica odjednom...sitne,ali potkozne i uzasno bolne i to pored redovnih ciscenja i aknefuga...hvala bogu pa se nisu spajale onako kao sto se moze vidjeti na slikama za cisticne akne....uglavnom to se poprilicno smirilo cim sam pocela sa roakutanom...i nisu izlazile potkozne uopste...tako da mi je sad svaka bubuljica pogorsanje...al je cinjenica da je bilo i strasnije :)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

To je viskoka doza..
Jel nemas nikakve bolove npr. ledja, glave, kolena ili tako nesto?
Odgovori