Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

Lea, da li ti je ljuscenje i krastanje na licu ili?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Meni jedna stvar nije jasna. Dakle, za roaccutane vazi da ne moze pomoci u otklanjanju fleka.
Kako onda neki ljudi kada zavrse terapiju nemaju skoro uopste fleke, a na pocetku su ih imali dosta?
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

ja mislim zato shto se fleke same regenerishu posle odredjenog vremena, a poboljshanje je jedino vidljivo ako nema novih akni a samim tim ni novih fleka.
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

ljubica_ napisao:Lea, da li ti je ljuscenje i krastanje na licu ili?

Ma nije ....na nadlakticama i potkoljenicama....jednostavno se neki dio koze osusi i stvori se ranica...doduse jedna je stvarno ogromna, a nije mi jasno kako sam je mogla zaraditi...:S Nije to nista strasno...desavalo mi se to i ranije, zimi, dok sam jos imala suhu kozu...grijanje, suh vazduh i sl...al sad ih ima odjednom 5-10, sto je poprilican broj. Ali kao sto rekoh, ocekujem da ce proci kad se organizam navikne na dozu...a do tad mazanje i izbjegavanje sunca... 8)

A sto se tih fleka tice...one bi prosle same od sebe svakako, sa roakutanom ili bez...ali ako terapija traje recimo 6 mjeseci, a za to vrijeme se ne stvaraju nove, normalno da ce do kraja terapije one starije da izblijede, koliko toliko...ali naravno bilo bi jako fino da i roakutan pozitivno djeluje na njih... :D
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Dr kod kog treba da idem na pregled mi je napisao da roacc nazalost ne utice na fleke...
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

ljubica_ napisao:Dr kod kog treba da idem na pregled mi je napisao da roacc nazalost ne utice na fleke...
Ma nema veze...za to postoje druga sredstva,meni je vazno rijesiti se upala i tako sprijeciti pojavu novih fleka...a stare ce izblijediti i ako ih tretiram (brze) i ako ne (sporije), nestaju u svakom slucaju...a za neku brzu varijantu dovoljno je i suncanje u par navrata...iako nije dugorocno.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Valjda si upravu...
Ne znam sta ce biti samnom na kraju. :-? Dr. je rekao da sa rezervom uzmem to sto je rekao, ali da pre pregleda izvadim analize. Verovatno u slucaju da se odluci da mi da roacc...
Nervira me sto do tada, tj 10og ne mogu nista! :x Mogu samo da se traumiram od negativne strane leka, a mozda mi ga na kraju ni ne prepise, pa sve bude uzalud.. :(
Ne znam, ne znam..
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

rezultate vadis pre pocetka da bi se videlo da li si uredu i pre terapije i da ima sa cim da poredi kad je pocnes......roacutan nedeluje na oziljke i fleke ali kad krenes da ga pijes povuce se crvenilo pa izgleda manje upadljivo..............te kraste i oziljci mogu biti od toga sto ti je koza istanjena(roacutan izvlaci mast iz koze) i treba ti manja sila da se ogrebes (laktovi i kolena su najlaksi za grebanje)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Znaci dva puta pred pocetak? Zar nije dovoljno jednom? Mislim malo je mnogo da se vadi opet za kratko vreme, a nije ni pocela terapija.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Znaci dva puta pred pocetak? Zar nije dovoljno jednom? Mislim malo je mnogo da se vadi opet za kratko vreme, a nije ni pocela terapija.
ne,samo jednom vadis krv (pre nego sto pocnes),a onda mesec dana kasnije kad ides na kontrolu i po novu dozu opet vadis krv......i tako dalje (prva dva vadjena su obavezna i ako ti ih deramatolog zaboravi obavezno ga podseti.......kako terapija odmice vise nemora svakog meseca da se vadi krv)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Igore, jel znas cenu roacc po dozama? Koliko kosta 20, 30, 40 mg?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Igore, jel znas cenu roacc po dozama? Koliko kosta 20, 30, 40 mg?
stvarno neznam,mislim da postoje samo od 10 i 20mg,a ti pijes prema potrebi broj tableta koliko ti je prepisano.....meni je rekla doktorka da je ovaj od 10mg besplatan na recept i posto ja pijem 40mg dnevno da je sve jedno hocu li popiti 4 tablete od 10mg ili 2 od 20mg,ali da zbog toga sto je ovaj od 10mg besplatan uzimam njega..........
netreba da te brine to,ako ti prepise doktor roacutan dobices ga besplatno...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Moja doktorka u domu zdravlja je protiv roaccutana i nikada mi ga ne bi prepisala. Tako da mogu da se pozdravim od tog recepta... Ako neko zna cenu, neka napise.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Moja doktorka u domu zdravlja je protiv roaccutana i nikada mi ga ne bi prepisala. Tako da mogu da se pozdravim od tog recepta... Ako neko zna cenu, neka napise.
tvoj dermatolog sa VMA (ili gde ides) ce ti pisati svaki put izvestaj i ona MORA da ti prepise sve sto je tvoj dermatolog prepisao.....to jednostavno nije njena odluka.....
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Znam samo da je jedna drugarica koja je isla na Vma placala lek i da mi je jos tada rekla da je jako skup..
Igore, jel si ti imao strah na pocetku terapije? Ja moram priznati da ako mi sad dr. savetuje lek da bih se jako plasila da ga uzmem. Sto zbog pogorsanja, sto zbog zdravlja.. Jer iako znam da je vama kao i mnogima bas pomogao, opet postoji mogucnost da kod mene ne odreaguje dobro, i to me plasi..
Odgovori