Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Roaccutan!

Post od Shomy »

Jeda mala replika na CLINDOXYL GEL,besmisleno je zavaravati se da ce jedan gel na bazi antibiotika,ma u kojoj formi da je on izleciti bubuljice,nazalost to je ne moguce ni sa opstom,a kamoli lokalnom primenom antibiotika.Njegov efekat posle terapije moze trajati najiose 2 meseca.A ne moze se koristiti u nedogled dugo jer ce se stvoriti rezistencija i izgubice dejstvo.Dalje,ni jedan natibiotik nema dejstva na fleke.
Nemoj me shvatiti pogresno,ovo ti ne govorim iz neke zle namere,vec kao student medicine znam neke bazicne stvari.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

A, posle koliko vremena koza pocinje da gubi masnocu?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

meni je koza bila primetno suvlja vec posle nedelju dana
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam da li bi trebalo da prodje neko vreme od uzimanja roacc ako sam do sada koristila terapiju koja mi je jako isusila kozu (antopar, adapalen islicno) u smislu da se i dalje peruta?
I da li bi trebalo u medjuvremenu nesto koristiti?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam da li bi trebalo da prodje neko vreme od uzimanja roacc ako sam do sada koristila terapiju koja mi je jako isusila kozu (antopar, adapalen islicno) u smislu da se i dalje peruta? I da li bi trebalo u medjuvremenu nesto pre koristiti?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam da li bi trebalo da prodje neko vreme od uzimanja roacc ako sam do sada koristila terapiju koja mi je jako isusila kozu (antopar, adapalen islicno) u smislu da se i dalje peruta? I da li bi trebalo u medjuvremenu nesto pre koristiti?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

nema potrebe ,kad ti lekar prepise roacutan mozes odmah da pocnes da pijes (ja sam do prepisivanja roacutana koristio Zorac gel koji mi je ekstremno isusio kozu i isti dan sam poceo da pijem roacutan i zavrsio sa mazanjem Zoraca)
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

nema potrebe ,kad ti lekar prepise roacutan mozes odmah da pocnes da pijes (ja sam do prepisivanja roacutana koristio Zorac gel koji mi je ekstremno isusio kozu i isti dan sam poceo da pijem roacutan i zavrsio sa mazanjem Zoraca)
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

Shomy napisao:Bice vise bubuljica,i nece bas lepo izgledati.Ja sam nazvao doktorku kada mi se to dogodilo,a ona je rekla odlicno,znaci da je doza prava,a ja mislim u sebi sta li je tu odlicno.Ali na srecu to ne traje citavu vecnost,nego nekih mesec-dva,i posle jos mesec dana fleke nesto intezivnije.Ako ne budes sistskala bubuljice i sve slusala lekara milsim da na kraju terapije neces imati ni jednu fleku.Znaci ako bi krenula u septembru sa terpaijom lice bi ti za novu godinu izgledalo fino.A kada dodjes u fazu jace upale prikrijes malo sa nekim ne komedogenim puderom i onako je zima.Sve te zrtve na kraju se visestruko isplate.
ja takodje kao i ljubica razmishljam da krenem sa roakutanom u septembru, s obzirom na to da sam sve terapije proshla, a akne su, iako ne teshke ostale i ostavljaju ozhiljke, a koza je veoma masna.
Shomy, zanima me da li si imao nekih problema sa zglobovima? vidim da je to jedan od nezeljeneih efekata koji se chesto pojavljuje, a mene i sad bez Roakutana nekad zna da zaboli skochni zglob koji sam jednom izvrnula kada ga previshe opteretim, i da li bih nekim suplementom ili tako nechim to mogla da saniram?
igor90 napisao:nema potrebe ,kad ti lekar prepise roacutan mozes odmah da pocnes da pijes (ja sam do prepisivanja roacutana koristio Zorac gel koji mi je ekstremno isusio kozu i isti dan sam poceo da pijem roacutan i zavrsio sa mazanjem Zoraca)
igore, poshto jedino zorac od retinoida nisam upotrebljavala, a ni ne zhelim jer su mi topijski retinoidi samo napravili vecu shtetu od koristi a taj tazaroten je najiritantniji, ipak me zanima kakvo je bilo tvoje iskustvo sa zoracom?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@arwena,Zoraca bukvalno nezelim da se secam,on je toliko jak ili neodgovara mojoj kozi,da sam imao crvene fleke tamo gde sam mazao (kao blaze opekotine),koza se jako ljustila i koristio sam ga samo mesec dana i promenio sam dermatologa....sada zahvaljujuci roacutanu lice mi je potpuno cisto,ali imam jos dosta do kumulativne doze...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Meni se nekako cini da su se neki zalili na bol u ledjima, glavobolju i usporenost (umor)...
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ja sam se zalio na bol u ledjima,ali sam se kasnije prehladio pa me je bolelo sve,tako da nije od roacutana......za glavobolju ti kaze i doktor da se moze javiti u prvom mesecu dok ti organizam ne navikne na lek i da to resis obicnim aspirinom.............i ustaljena je praksa kad ti se bilo sta desi odmah mislis da je od roacutana........
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam.. Citala sam postove na stranim sajtovima, i sto ih vise citam mislim da cu poludeti.. :-? :o
Ima dosta negativnih komentara, pogotovo zbog pocetnih pogorsanja, mada ima i pozitivnih.. :roll:
Milsim da ko god krene sa ovim lekom mora donekle da bude uplasen i skeptican. Verovatno se na kraju terapije sve isplati, samo treba sve izdrzati. Stalna poboljsanja pa pogorsanja.. :roll: I pogotovo treba imati srece da u celom tom procesu ne ostane mnogo fleka i crvenila, jer se desava da to ipak ostane. Pitanje je samo da li one ostaju zbog neadekvatne terapije (ako se ne postigne kumulativna doza, ne koriscenje dobrih preparata uz lek) ili jednostavno koza nije u stanju da se dovoljno regenerise?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Shomy, zanima me da li si imao nekih problema sa zglobovima? vidim da je to jedan od nezeljeneih efekata koji se chesto pojavljuje, a mene i sad bez Roakutana nekad zna da zaboli skochni zglob koji sam jednom izvrnula kada ga previshe opteretim, i da li bih nekim suplementom ili tako nechim to mogla da saniram?

Nisam imao nikakvih problema sa zglobovima.Od suplemenata znam da jako hvale nodol kapsule.Inace iz licnog iskustva,kada se povredim,mogu toplo da ti preporucim biofriz sprej,naprsces i lagano umasiras,fenomenalna stvar.
Inace nisam imao problema ni sa glavoboljom u toku terapije.

Jel ste procitali na forumu post mnogo vazna vest!?Jel jos neko cuo za to?
Poslednja izmena od Shomy u Ned Avg 23, 2009 4:11 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Sta, kad operm lice prolom vodom sve nepravilnosti na kozi ce nestati... Daj, lice mi je vec masno, necu sigurno jos da ga mazem uljanim kapima.. :roll:
Odgovori