Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

Neverovatno je to kako je sve individualno. Npr tebi je tad krenulo poboljsanje, dok nekome se tek tada pogorsa.
Verovatno to pogorsanje zavisi od stanja u kom se krene. Ako ima mnogo mitesera i zapusenih pora,verovatno se zato pogorsa. Citala sam isto da moze doci i do pecenja koze ( sto nije veliki problem) ali me zanima da li ste ga imali?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ljudi, ja imam tremu zbog sutrasnjeg pregleda.. :-?
Razmisljam, u krajnjoj liniji i da mi dr prepise roaccutan/u sta cisto sumnjam, plasicu se. Sta ako mi zbog pogorsanja ostavi jos vise fleka i crvenila nego sto imam sada? Citala sam da se to desava. Ne znam sta bih tada radila.. Jer leti ne moze da se radi nista sto bi to uklonilo.
Sta ako mi se analize pogorsaju pa moram da prestanem?
Znam da ove odgovore necu dobiti dok ne pocnem da pijem lek i sama vidim. Ali nekako najvise od svega me brine to da je ovo zadnja opcija, da ako ovo ne uspe moracu da prihvatim stanje koje imam.
Mrzim sto imam ovaj problem, sa svim drugim bih se nekako lakse nosila. I bojim se da mi dr sutra ne kaze (kao i ostali pre) nije to strasno i da mi da nesto sto ce imati zanemarljivi efekat u najboljem slucaju, ako mi jos i ne pogorsa. :x
Verujem da roaccutan pomaze, to je sigurno, valjda se ovako osecam posto znam da je to dugacak i tezak proces i da se treba namuciti da bi doslo do rezultata. Kad bih znala da ce mi pomoci, prosla bih kroz sve to.
Stvarno ne znam sta bih uopste koristila osim njega, a da zaista pomaze.. Bas sam ocajna. :cry:
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

pogorsanje nije toliko strasno i nece ti ostaviti dodatno crvenilo i oziljke osim ako nebudes odlucila da kopas po licu......ako se analize pogorsaju,a verovatno nece jel neces piti velike doze,onda prekidas sa lekom
PS
sve one nuspojave koje su napisane u uputstvu roacutana se odnose na najteze oblike akni i najvece doze (mi ne tako teski slucajevi pijemo maximalno polovinu od najvece doze)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Da, pretpostavljam da si upravu..
Videcu kako ce proci to sutra. Javljam u svakom slucaju.
blabla18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 8:15 am

Post od blabla18 »

Da li je neko cuo za CLINDOXYL GEL ???Da li uopste postoji u Srbiji??Uglavnom ja sam sa differina presla na taj gel posto mi je sa differinom sve izgledalo lepo do uvece,a onda se odjednom pogorsalo,i pocelo strasno da me svrbi..meni treba nesto sto ce rzo da reaguje :) e clindoxyl gel se koristi 2 meseca skida fleke i akne istovremeno a sto je najbolje nema nikakvog pogorsanja a akne se ne vracaju...jeste da se koza peruta jer se isusuje dosta pa mora svaki dan da se maze sa nekom sto masnijom kremom,ja sam mazala pavlovicevu i nista se ne primecuje,za lice se koristi cak i manje od 2 meseca ja mislim da je cak dovoljno 20ak dana..kod mene su ipak ledja u pitanju,moja kumica je sa ovim skinila sve sa ledja za 2 meseca i nista joj se nije vratilo samo sto je ona pored ovoga koristila onu mrezicu za kupanje pa je dobro trljala ledja da joj se sto pre oljusti koza i sto pre spadnu fleke,a ja mogu da vam kazem da vec vidim poboljsanje posto meni i nije toliko strasno,imam samo ranice koje sam ja napravila od cesanja,i fleke,vec 2 veceri mazem ovaj gel i ranice su vec manje vidljive,a i fleke mogu vam reci,ranice su se zasusile ima ih jos ali sve manje i manje se vide,ja nisam neki tezak slucaj,meni je samo problem sto se posle svega sto sam koristila vracalo ali nadam se da se posle ovoga nece vratiti,mogu da vam kazem da cak i ono sto mi se pogorsalo od differina sad je manje vidljivo i nije vise toliko crveno koliko je bilo od differina..stvarno je dobra stvar,imala sam 2 bubuljice na licu namazala sam clindoxyl direktno na njih i posle dva dana nestale su skroz..ako ima u srbiji obavezno kupite..bazirano je na benzoil peroksidu ili tako nesto stvarno je dobra stvar,ja naprimer jedino sto osecam je kao da me bole ledja ustvari kao da imam neki veliki teret na ledjima kad namazem ovaj gel,ako ne zna za ovaj gel nek mi kaze jel se u srbiji mozda zove clindamicin ili nesto tako posto nigde ne mogu da nadjem da u srbiji postoji clindoxyl gel ali clindamicin postoji a na nekim stranim sajtovima javlja se u nazivu clindoxyla...
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

Da li je neko cuo za CLINDOXYL GEL ???Da li uopste postoji u Srbiji??Uglavnom ja sam sa differina presla na taj gel posto mi je sa differinom sve izgledalo lepo do uvece,a onda se odjednom pogorsalo,i pocelo strasno da me svrbi..meni treba nesto sto ce rzo da reaguje :) e clindoxyl gel se koristi 2 meseca skida fleke i akne istovremeno a sto je najbolje nema nikakvog pogorsanja a akne se ne vracaju...jeste da se koza peruta jer se isusuje dosta pa mora svaki dan da se maze sa nekom sto masnijom kremom,ja sam mazala pavlovicevu i nista se ne primecuje,za lice se koristi cak i manje od 2 meseca ja mislim da je cak dovoljno 20ak dana..kod mene su ipak ledja u pitanju,moja kumica je sa ovim skinila sve sa ledja za 2 meseca i nista joj se nije vratilo samo sto je ona pored ovoga koristila onu mrezicu za kupanje pa je dobro trljala ledja da joj se sto pre oljusti koza i sto pre spadnu fleke,a ja mogu da vam kazem da vec vidim poboljsanje posto meni i nije toliko strasno,imam samo ranice koje sam ja napravila od cesanja,i fleke,vec 2 veceri mazem ovaj gel i ranice su vec manje vidljive,a i fleke mogu vam reci,ranice su se zasusile ima ih jos ali sve manje i manje se vide,ja nisam neki tezak slucaj,meni je samo problem sto se posle svega sto sam koristila vracalo ali nadam se da se posle ovoga nece vratiti,mogu da vam kazem da cak i ono sto mi se pogorsalo od differina sad je manje vidljivo i nije vise toliko crveno koliko je bilo od differina..stvarno je dobra stvar,imala sam 2 bubuljice na licu namazala sam clindoxyl direktno na njih i posle dva dana nestale su skroz..ako ima u srbiji obavezno kupite..bazirano je na benzoil peroksidu ili tako nesto stvarno je dobra stvar,ja naprimer jedino sto osecam je kao da me bole ledja ustvari kao da imam neki veliki teret na ledjima kad namazem ovaj gel,ako ne zna za ovaj gel nek mi kaze jel se u srbiji mozda zove clindamicin ili nesto tako posto nigde ne mogu da nadjem da u srbiji postoji clindoxyl gel ali clindamicin postoji a na nekim stranim sajtovima javlja se u nazivu clindoxyla...
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

nisam cuo za taj gel (i upali TV i videces da svaka reklama obecava da ces se resiti akni i bubuljica za manje od mesec dana......nazalost jos ni jedna nije uspela).............sad si presala sa drugarice na kumicu (sorry,bilo je jace od mene......dok citam tvoje poruke imam osecaj da ti zelis da nas ubedis u ispravnost tvojih odluka).Za differin ti je bilo receno da mozes ocekivati tesko pogorsanje pre bilo kakvih znakova poboljsanja.............nisi ti jedina koja bi nesto sto brzo reaguje,ali nazalost takve stvari jos nepostoje i ako ti jos jedan savet :nemoj jako da trljas kozu,pogotovo ne mrezicama sundjerima itd. (zakacices bubuljicu ili krastu i tu ti odmah ostaje oziljak,prokrvarisces mesta gde je bubuljica vec prosla ali je koza ostala istanjena i na kraju iritiraces kozu sto ce dovesti da se ona vise masti,sto ce ti dovesti do pogorsanja.............i nemoj skakati sa preparata na preparat jel ces unistiti kozu

@ljubica
kako si prosla?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Hey, ma nikako. Zeznuli su me ovi na salteru. Ja otisla, i kazu mi, dr. danas ne radi. Jedva sam uspela da zakazem u septembru.. :x
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

ja ne zelim nikoga da ubedim ni u sta jer svako ima pravo da koristi sta hoce,i nije bila drugarica nego sestra koja je koristila minociklin kapsule,a kumica je koristila taj gel ja sam pocela i ovo nije sa reklame nego joj je doktor prepisao,ja samo kazem da je dobro nema pogorsanja kao kod differina sa diferinom prvi dan mi je sve iZgledalo sjajno a da bi se isti taj dan samo uvece sve upalilo i bolelo i svrbelo i onda sam namazala clindoxyl i smirilo se ako hoces slikacu kako sad izgleda a za koji dan cu slikati opet pa ces videti nema pogorsanja a poboljsanje je vidljivo
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Blabla18, sto i dalje pises na ovoj temi kada si protiv roaccutana, i ne zelis da ga koristis?
Mozda bi ti neka druga tema vise odgovarala.
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

Ljubice ja uopste nisam protiv roakutana niti sam bilo sta lose rekla za to,samo se plasim da ga koristim,ali kad dodjem u srbiju pitacu lekara sta on misli o tome ipak ne bih tako ozbiljan lek na svoju ruku uzimala,a iskreno,posto mi ovaj clindoxyl gel pomaze prilicno brzo,plasim se i da mi nece prepisati roakutan,jer se sve polako smiruje...kao sto sam rekla ja se plasim da pocnem sa roakutanom,jer ja nemam problem sa lice vec sa ledjima a plasim se da mi od roakutana ne pocnu i po licu da se pojavljuju bubuljice..posto ste rekli da ima to pogorsanje...i opet kazem ne ubedjujem nista nikoga jer svi mi imamo pravo da uzimamo sta god hocemo,ali izgleda sam pogresila sto sam uopste pitala da li znate za ovaj clindoxyl gel i sto sam uopste rekla kako deluje jer to niko ne postuje,nisam ja napisala nista lose vec samo za one koji se isto kao ja plase da koriste roakutan da znaju sta drugo mogu da koriste,ja iskreno vidim poboljsanje,i nije na nervnoj bazi kao sto igor ili ko je vec rekao,ali stvarno namazala sam jedno vece differin,sutradan je sve izgledalo super znaci ono kao poboljsanje kad sam dosla uvece opet da namazem to znaci sve crveno sve se upalilo i neopisivo mnogo svrbelo i nisam htela da namazem opet jer ja stvarno ne mogu da trpim da me nesto svrbi i ja dok ne napravim ranu od toga nema nista,ja se istusiram i uzmem ovaj clindoxyl i ne moras da mi verujes ali stvarno bolje izgleda i nema nikakvog pogorsanja niti treba da ga bude,ali uzasno mnogo isusuje kozu,bas mora da se maze,evo ovo mi je vec 3 ili 4 vece kako mazem i svakim danom sve bolje izgleda..razumes nisam nista lose rekla za roakutan samo ne moram da ga pijem i da mucim sebe ako ne moram,ako sam nasla drugo resenje koje mi pomaze,videcemo sta ce biti kad prestanem da koristim i da znate da mi je sad mnogo krivo sto sam to uopste i podelila sa vama i sto sam uopste usla u ovu konverzaciju jer vi svi mozete da kazete svoja iskustva a izgleda ja ne mogu ma nbt..svejedno mi je izvinite sto sam bilo sta rekla,nije uopste bila losa namera...i niko nije rekao da ne zelim da koristim roakutan vec da se samo plasim...ne mogu da se oslonim na tudja iskustva nismo mi svi isti ko zna kako ce moja koza da reaguje na roakutan a kako ce tvoja,sigurno nece isto zar ne??
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

niko ti nije rekao da nemozes da pises o tvom iskustuvu,ali ovo je tema o roacutanu i tu se postavljaju iskustva,nedoumice,saveti i sve ostalo vezano za roacutan,za ostale nacine lecenja otvoris novu temu ako vec nepostoji
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

ljubica_ napisao:Neverovatno je to kako je sve individualno. Npr tebi je tad krenulo poboljsanje, dok nekome se tek tada pogorsa.
Verovatno to pogorsanje zavisi od stanja u kom se krene. Ako ima mnogo mitesera i zapusenih pora,verovatno se zato pogorsa. Citala sam isto da moze doci i do pecenja koze ( sto nije veliki problem) ali me zanima da li ste ga imali?
Malo kasnim :),verovatno i od stanja,doze itd.Mada nekima poboljsanje nastupi posle malo vise od mesec dana..

Sto tice peckanja meni je se desavalo ako ne koristim pantenol redovno.STO CESCE HIDRIRAJ KOZU i to od pocetka terapije,tako da ce ti crvenilo,svrab,peckanje i ljustenje biti svedneno na sam minimum.
Malo da te ohrabrim jer svasta se pise o leku,a iz razloga sto zbog leka mogu biti ugrozeni kozmeticki saloni,skupe kreme za akne itd,a to nista ne resava trajno problem,jedino roakutan,te oni ostaju bez velikog izvora prihoda,
I ja sam svasta citao o leku i zaista malo sam i bio istraumiran,nemoj to i tebi da se desi,jer nema razloga.Ako cemo posmatrati kontraidikacije koje su navedenekao moguce,veruj mi da bismo svi poludeli kada bismo procitali kontraindikacije za vazduh koji disemo,za voce i povrce koje jedemo(puno atrazina koji se nalazi u TOP 10 mutagena),za vodu koji pijemo...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

To je tacno. Ali momenta kada pomislim da bih mogla da krenem, procitam na netu kako su ljudi masovno odustajali zbog pogorsanja. Kad su krenuli imali su jako umerene akne koje bi do kraja terapije postale uzasne.
Ne znam, to pogorsanje me plasi.. Mislim meni je logicno da ako neko ima jako zapusene kanale (samim tim i jako ozbiljne akne) da je veca sansa da dodje do pogorsanja, nego kod nekoga ko je poceo sa umerenijim aknama, tj licem koje je delimicno bilo cisto, u slucaju da je pre toga bio na nekoj terapiji koja je malo pomogla u ciscenju.
A onda, ljudi na to kazu da pre nisu imali strasan problem, i da je njihovo lice tokom roaccutana bilo gore nego ikada.
Nije meni problem da dobijem par bubuljica vise, ali jer stvar je u tome da ne bih zelela da posle imam jos vise fleka nego pre, posto mi je to najveci problem. Onda bi mi bilo mnogo teze da idem na te tretmane da mi ih uklone.
Nesto slicno tome sam iskusila dok sam koristila differin. Jer zapravo dok jos nije doslo do ''poboljsanja'' ja sam imala celo lice u flekama kojima je trebala citava vecnost da makar malo izblede. Cak i nisu, bile su tu sve vreme.
Takodje je diskutabilno kada ono nastupa i koliko traje..
Da li su vama dr rekli nesto vezano za sve ovo kada ste pocinjali terapiju?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Bice vise bubuljica,i nece bas lepo izgledati.Ja sam nazvao doktorku kada mi se to dogodilo,a ona je rekla odlicno,znaci da je doza prava,a ja mislim u sebi sta li je tu odlicno.Ali na srecu to ne traje citavu vecnost,nego nekih mesec-dva,i posle jos mesec dana fleke nesto intezivnije.Ako ne budes sistskala bubuljice i sve slusala lekara milsim da na kraju terapije neces imati ni jednu fleku.Znaci ako bi krenula u septembru sa terpaijom lice bi ti za novu godinu izgledalo fino.A kada dodjes u fazu jace upale prikrijes malo sa nekim ne komedogenim puderom i onako je zima.Sve te zrtve na kraju se visestruko isplate.
Odgovori