Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

sad sam na pola cetvrtog meseca i na licu vise nema nista sem flekica
Sta ti je rekao dr, hoce one izbedeti tj povuci se do kraja terapije?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Inace svugde u opisu leka pise da dolazi do toga da koza lica bude jako crvena/kao izgorela, i da jako svrbi kao i koza tela. Cak moze doci i do veceg gubitka kose. Da li sve te posledice dolaze sa povecanjem doze, tj sa vecim dozama, ili to samo zavisi od toga kako ce ko odreagovati na lek nezavisno od doze?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Inace svugde u opisu leka pise da dolazi do toga da koza lica bude jako crvena/kao izgorela, i da jako svrbi kao i koza tela. Cak moze doci i do veceg gubitka kose. Da li sve te posledice dolaze sa povecanjem doze, tj sa vecim dozama, ili to samo zavisi od toga kako ce ko odreagovati na lek nezavisno od doze?
vece doze donose veci rizik i nijedan lekar nece ici prema velikim dozama ako nisi extremno tezak slucaj.......
koza mi izgleda najnormalnije (jedino kad ostanem duzi period na suncu koza lica pocrveni ali prelaskom u hlad posle pola sata-sat vrati se u normalu),ne svrbi me nista,a kosa mi je ko i uvek gusta i ne opada.....
sto se tice flekica doktorka je rekla da cemo po zavrsetku terapije pustiti mesec dana da se koza sama regenerise a posle toga nekim kiselinama (mislim da je spominjala aha kiseline ili tako nesto) srediti i flekice....
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ti nisi imao cisticne akne? Mislim bio si laksi slucaj?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

nisam bio u kategoriji teskih slucajeva ali ovo moje nije bio ni laksi slucaj (srednje nesto po nalazu doktorke,a kraj sveta po mom misljenju :lol: ,mada nije ni blizu tako strasno kao sto wikipedia izbacuje za to ime akni)
inace na mom izvestaju je zavedeno kao Acne Conglobate faciei et corporis L70.1
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

One su mislim 3 ili 4 stepen. Moja diagnoza je akne vulgaris.. Zakazala sam pregled za cetvrtak, pa cu videti sta ce dr reci. Sve mi se cini da nece preporuciti roaccutan.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:One su mislim 3 ili 4 stepen. Moja diagnoza je akne vulgaris.. Zakazala sam pregled za cetvrtak, pa cu videti sta ce dr reci. Sve mi se cini da nece preporuciti roaccutan.
i mene su svaki put kad sam isao u dom zdravlja kod dermatologa davali dijagnozu akne vulgaris,a kad sam otisao na polikliniku kod specijaliste ona je rekla da nema sanse da to mogu biti acne vulgaris.....
ako ides prvi put kod tog doktora obavezno navedi gde si sve isla pre,sta si koristila od ozbiljnijih preparata i da nista nije dalo efekat,roacutan se prepisuje i kod pacijenata koji nemaju jake upale,ali imaju problem dugo i nista drugo im nije pomoglo...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Upravu si. To cu mu sve reci. Citala sam na jednom drugom forumu gde su mu ljudi postavljali pitanja vezano za akne, cak je i bilo slucajeva slicnih mom. I njegov odgovor je bio da nekada sredstva koja nisu pomogla treba kombinovati i da se onda moze postici rezultat. Mada ja sam i to probala.. Ali uvek moze da se da jos neka takva terapija. Problem je samo sto ja vise nemam ni vremena ni snage da opet kroz sve to prolazim da bih se posle pola godine razocarala.
Mislim da je njegov stav o roaccutanu pozitivan. Pisao je kako ga se ne treba plasiti, i da je lek dobar ako dermatolog dobro sprovodi terapiju. Tako da cu videti sta ce reci na pregledu.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Upravu si. To cu mu sve reci. Citala sam na jednom drugom forumu gde su mu ljudi postavljali pitanja vezano za akne, cak je i bilo slucajeva slicnih mom. I njegov odgovor je bio da nekada sredstva koja nisu pomogla treba kombinovati i da se onda moze postici rezultat. Mada ja sam i to probala.. Ali uvek moze da se da jos neka takva terapija. Problem je samo sto ja vise nemam ni vremena ni snage da opet kroz sve to prolazim da bih se posle pola godine razocarala.
Mislim da je njegov stav o roaccutanu pozitivan. Pisao je kako ga se ne treba plasiti, i da je lek dobar ako dermatolog dobro sprovodi terapiju. Tako da cu videti sta ce reci na pregledu.
srecno na pregledu (koliko to moze biti)
i moja doktorka ima pozitivan stav prema roacutanu i video sam u cekaonici par slucajeva koje je ona lecila (dolaze na kontrolu i na terapije za izbeljivanje flekica) i kad sam popricao sa njima nikad nebi rekao da su oni imali tezi oblik akni......
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Jel se te fleke tretiraju kiselinama ili nekako drugacije?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

E, zaboravila sam da pitam da li vam se ljustila koza?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ako mene pitas
za izbeljivanje mi je spominjana tzv. aha kiselina,a ljustenja koze nema ni najmanje dok sam na roacutanu (a kad sam bio na differinu onda sam imao ljustenje i to dosta jako)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Meni fleke nisu ostale,verovatno zato sto sam uporedno koristio i differin.U zavistnosi od intezinteta fleka mogu se otkloniti kremama na bazi vocnih kiselina ili hemijskim pilingom.Takodje i defferin je efikasan,jer vrsi blag hemijski piling.Meni je se koza ljustila i bila je suva,hidratantnim kremama se to moze ublaziti.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Koliko je ljuscenje trajalo? Jel tokom cele terapije?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Pravo perutanje se javljalo periodicno i brzo prolazilo,kada su nestale akne prestalo je i perutanje.Znaci izmedju 3 i 4 meseca.Kasnije je bilo perutanja ujutru,ali kad se umijem sve bude ok.Samo stavis hidrantu kremu,moze i obican pantenol,odlican je uz roakutan.
Odgovori