Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Roaccutan!

Post od Shomy »

Da,moze da prodje i bez pogorsanja,moze da sa javi na pocetku ili kasnije,to je individulano.Moja doktorka radi na vma,ali ja sam isao kod nje privatno.Raspitaj se za proceduru na vma,a mozes i da pitas vojislavu za preporuku,neces pogresiti.Moja doktorka je Zorica Peric Hajzler.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Ima neki posebni razlog sto si isao privatno ili..?
Koliko je kostao pregled? Pretpostavljam da si svaki put placao.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ja sam iz Sapca,a doktorka je sapcanka i vikendom radi privatno u Sapcu,to je jedini razlog.
blabla18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 8:15 am

Post od blabla18 »

evo samo da kazem veceras mi je sestra dala njen Differin gel,nisam mazala po celom licu samo malo po celu i to na mesta gde imam bubuljice,mada imam samo 3 :) male al cisto da vidim kako radi,inace to mi se pojavilo od suvise slatkisa i cokolade :) izvinjavam se ovoj Vojislavi monociklin izgleda nema u srbiji ali ima neki koji je slican samo ne znam koji,pitala je drugarica u apoteci inace procitala sam danas pravo ime i ko prozivodi al da ga jebes zaboravila sam dugacak je naziv uglavnom ide nesto gen-minociklin pa nesto dugacko..u svakom slucaju izvini...a sto se tice lepog ponasanja ja sam sasvim fina i dobra,samo je problem sto malo vise psujem,a i nervozna sam ovih dana uzelela sam se kuce,roditelja,brata,decka,tako da ono izvinite ako sam nekog uvredila nesto...e da namazala sam ovaj gel i na ledja posto ja nemam problem sa licem vec sa ledjima,valjda ce raditi videcu ujutru sta ce se desiti,negde sam procitala da od ovog gela delovi koji su namazani svrbe,i da peckaju,a i oci peckaju isto tako,ja nemam taj problem nista me ne pecka i ne svrbi,samo je pecklo u trenutku kad sam namazala posto ja imam prilicne ranice jer ja to cesem i onda se napravi rana i verovatno me je zbog toga peckalo...vojislava posto si ti dr. jel normalno da te akne na ledjima svrbe?i mogu li one da se pojave zato sto sam mozda alergicna na neku vrstu odece??i kako mogu da proverim da li sam alergicna na neku vrstu odece??ne znam sta sam pre jednom nosila,i pojavila mi se tako velika bubuljica koja me je strasno bolela i toliko mi je smetala a bila je sva kao da je zagnojila i onako je nabubrila ali me je strasno bolela i oko nje mi je koza bila strasno crvena i tvrda ali to je samo ponekad inace ovako nisu mi toliko strasna ledja,samo sto imam fleke i bubuljice i nekoliko ranica koje su nastale mojim cesanjem..postoji li nesto za skidanje fleka??ovaj gel sam veceras uzela sama bez konsultacije doktora posto nije ovde..na odmoru je valjda sam smela,kad dodjem u srbiju konsultovacu se sa doktorom za roakutan ako vec ovde ne uzem minociklin,ali mislim da meni nece hteti to da prepise jer ja nemam neki veliki problem,ali opet sve sam probala i nista nije pomoglo,sramota me je da obucem majcu gde mi se vide ledja..
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

ovo je greska..poslala sam dvaputa isto tako da sam samo prepravila :)
Poslednja izmena od blabla18 u Pon Avg 17, 2009 7:31 am, izmenjeno 1 put ukupno.
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

a da zaboravila sam da vam kazem roakutan u cacku ako ne uzimas na recept kosta 1463 dinara sto nije puno,a ja sam negde procitala cenu od 4000-5000 hiljada,a inace na recept je besplatno...
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

iz iskustva ti kazem da pazis sa differinom jel ja sam imao mnogo tesko pogorsanje sa njim nekoliko meseci,na kraju me je izlecio ali cim mi je doktor ukinuo differin sve se vratilo,takdje differin je isto osetljiv na sunce...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ako pocnes terpiju differinom,budi spremna da efekat neces odmah videti,i da ce se na pocetku doci do pogorsanja,ali da ces imati dobar efekat posle toga.Ukoliko ti bude previse isusivao kozu mozes ga korsititi i svako drugo vece na pocetku.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Igore, da li imas crvenilo lica od roaccutana?
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

Znas sta ja sam juce uvece prvi put namazala ali ne vidim nikakvo pogorsanje nije mi uopse crveno na mestima gde sam namazala cak sta vise bolje izgleda nego sinoc ne znam uglavnom nije mi ni koza suva na tim mestima,to bih primetila odmah jer mi ovde neodgovara klima i kaza mi je ove inace suva a cim stavim nesto sto isusuje ona pocne odmah da se peruta ali sa ovim nije tako mada mozda zato sto su ledja u pitanju??
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Koje analize su potrebne da se kontrolisu pre i tokom uzimanja roaccutana osim ALT i AST?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@blabla
sa diferinom cesto prodje ceo mesec da nevidis nikakva poboljsanja,a zatim nastupa pogorsanje (nesecam se ko ali neko mi je pre objasnjavao da differin radi na principu da sve istera napolje,cak i u uputstvu pise da se ocekuje pogorsanje)
jos nesto,cesto kad krenes sa novom terapijom vidis odmah neko poboljsanje ali bude kratkotrajno,ili kad odlucih da krenes kod doktora ono dodje do poboljsanja ali opet kratkotrajno (kazu da je to na psihickoj tj. nervnoj bazi)

@ljubica
nemam crvenilo lica,vec su samo crvene flekice (lice je krajnje normalno),a i flekice budu svetlije kad namazem eucerinov hydro-protect (on je namenjen za ljude koji su na terapijama koje isusuju kozu i u sebi sadrzi ovlazivac,zastitu od sunca i daje prijatan mat izgled koze pa su flekice manje vidljive)
sto se tice koji se sve nalazi vade,evo ti sta pise na mom izvestaju od moje doktorice,znaci trazila je AST,ALT,gama GT,alkalna fosfataza i lipidni status.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Jel si imao povisene neke analize dosad i koju bese dozu si pio?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Jel si imao povisene neke analize dosad i koju bese dozu si pio?
imam 57kg,prvi mesec sam pio 30mg,kasnije sve sam pio 40mg......svi rezultati su svaki put bili idealni (kao da nepijem nista)....doktorka je rekla da nema potrebe dalje povecavati dozu jel na 40mg lepo reagujem...........sad sam na pola cetvrtog meseca i na licu vise nema nista sem flekica,dok se sa ledjima jos borim (ledja najsporije reaguju na bilo koju terapiju)
PS
kao sto vidis terapiju sam izgurao preko leta i nista mi nefali..........saveti za pocetak terapije u oktobru su zbog toga ako zelis da leto maximalno provodis na plazi neobracajuci paznju na sunce (ja sam zrtvovao ovo leto,ali mislim da se visetruko isplatilo)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

ljubica_ napisao:Koje analize su potrebne da se kontrolisu pre i tokom uzimanja roaccutana osim ALT i AST?
Pored transeminaza,radi se i bilirubin,kompletna krvna slika i sedimentacija,urea i kreatinin,holesterol i trigliceridi.
Odgovori