Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
ljubice iskreno taj doktor mnogo kaki,moja sestra je koristila bre od januara do juna,i znas kakvi su joj zubi beli kao sto su bili pre nego sto je pocela da pije,to moze samo da se desi u slucaju da ne odrzavas zube redovno i kako treba,tako da ne moze da se desi to od lekova,svaki lek ima nezeljena dejstva to je ova devojka upravu,ali zasto da uzimam nesto sto ima mnogo gora dejstva kad mogu da uzmem i nesto blaze,kazem samo normalno je da se se treba kloniti sunca kad pijes bilo koji antibiotik,ali za minociklin nije potrebno toliko voditi racuna koliko moras za roakutan..uglavnom doktori ovde ne vole da prepisuju roakutan jer je stvarno stetan po zdravlje,a minociklin jeste registrovan u srbiji,samo treba ubediti doktora da ti prepise jer ne mozes da ga kupis bez recepta,na kraju i da nema u srbiji kupicu ovde dva pakovanja i imam za svih 6 meseci ne znam kako se kod nas pakuje i koliko kapsula ima ali ovde ima 90 kapsula u pakovanju..necu da uticem ni na koga svako ima pravo da koristi sta hoce,a ja cu ovo..jer prvo ako ne dobijem recept sto je velika mogucnost kod nas,necu moci da priustim sebi roakutan jer mu je stvarno velika cena,ali isto tako ponavljam po ko zna koji put,lek nije nista strasno,moja sestra je pila nisu joj poplaveli zubi,i nije joj se desilo nista strasno samo sto nema vise ni jedne bubuljice niti joj se pojavljuju,znas ono svakoj devojci izadje po neka bubuljuca kad ima menstruaciju ali njoj se ni to ne desava od kad je prestala da pije te kapsule,i ona kaze a i sve njene drugarice koje piju da je izlecenje 100% sto ja verujem jer sam ih videla sve uzivo a i videla sam slike pre nego sto su pile tako da verujem da moze da pomogne,meni opet kazem nije bitno za lice jer nemam problema sa licem hvala bogu,ali imam problema sa ledjima..znam da ce mi to pomoci gotovo sam sigurna,pricate i sami kako nasi doktori nemaju pojma,pa ja sam sad ovde gde se zna sta se radi i sta ko radi i gde vode racuna o ljudima..tako da ne verujem da bi doktor ovde prepisao nesto sto nevalja kao kod nas,naprimer u cacku doktorka jedna prepisala meni isto sto i mojoj drugarici,pa onda posle nekoliko dana prepisala isto to mom bratu od strica,i tako u krug jer ona ima procenat od tog leka,sto vise ljudi kupi to vise para ona ima...razumete e ovde to ne ide tako,jer ovde mozes da najebes ako prepises nekome lek koji ne treba da pije..tako ja verujem ovde ovim doktorima,a oticicu i na pregled pa cu videti sta i kako...eto to je to ne znam sta vise da vam kaze osim to da cu poceti u septembru da pijem te kapsule pa cu vas izvestavati sta i kako cisto da znate kako deluje minociklin..a da minociklin ima i drugi naziv tako da ako ovi nasi ne znaju za minociklin trazite im minocin mozda ce znati
),minociklin je dobar i za lecenje ne znam cega jos zaboravila sam uglavnom nije toliko opasan kao roakutan,i onakosam depresivna samo mi fali da mi jos to izazove totalnu depresiju i da se ubijem..a i roditelji mi ne daju da koristim to..tako da,ako mi minociklin ne pomogne moracu krijuci da kupujem roakutan samo ne znam gde cu da nalazim pare za njega..

Poslednja izmena od blabla18 u Ned Avg 16, 2009 9:35 am, izmenjeno 2 puta ukupno.
i zaboravila sam da kazem kapsule su plavo narandzaste,ali kroz pakovanje izgleda zelenobelo pa nisam videla dobro tako da se izvinjavam sto sam rekla da su zeleno bele...
Ovo je snimak upravo iz Amerike, gde kako ti kazes znaju sta rade. Zubi mogu trajno da promene boju, to je cinjenica, pise cak i u opisu leka u kontraindikacijama. Opis svakog leka mozes naci na netu. Bukvalno sve o njemu. Sastav, dejstvo, sve kao i u uputstvu leka iz kutije.. Mozes procitati ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Minocycline
Sigurno je da ima blaze posledice od roaccutana, to se slazem. U ostalom, sta god coveku da pomogne kada je ocajan je super. Ali nemoj misliti da uzimanje antibiotika 6 meseci nije nimalo stetno. I to ti moze ostetiti jetru. I da, u opisu leka pise da je obavezno da doktor vodi evidenciju lecenja sa kontrolisanjem krvi. I to sto ne volis da vadis krv, veruj mi niko ne voli. Ali to se ne radi svaki dan, vec samo par puta. I to je samo za tvoje dobro, da se ne bi razbolela.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minocycline
Sigurno je da ima blaze posledice od roaccutana, to se slazem. U ostalom, sta god coveku da pomogne kada je ocajan je super. Ali nemoj misliti da uzimanje antibiotika 6 meseci nije nimalo stetno. I to ti moze ostetiti jetru. I da, u opisu leka pise da je obavezno da doktor vodi evidenciju lecenja sa kontrolisanjem krvi. I to sto ne volis da vadis krv, veruj mi niko ne voli. Ali to se ne radi svaki dan, vec samo par puta. I to je samo za tvoje dobro, da se ne bi razbolela.
Ako je minociklin registrovan u Srbiji, kao sto neko tvrdi, volela bih da napise fabricki naziv leka i ko ga proizvodi. Iskreno, sumnjam da je registrovan.
Ako je dilema dermatologa da li dati minociklin tokom 6 meseci ili Roaccutane, onda je doktor u ozbiljnom problemu. Barem sto se poznavanja lecenja akni tice.
Ako je dilema dermatologa da li dati minociklin tokom 6 meseci ili Roaccutane, onda je doktor u ozbiljnom problemu. Barem sto se poznavanja lecenja akni tice.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
znaju nasi lekari sta rade,nije ovde bas tako lose kao sto kazu,i nasi lekari nerado prepisuju roacutan iz prostog razloga jel je on krajnja mera.........takodje mislim da se antibiotici nemogu uzimati toliko dugo jel ces vremenom postati rezistentna,a do tad mozda i ostetiti svoj organizam,tacno je da mogu zubi potamneti od dovicina i minociklina (neznam za plave,ali znam da mogu potamneti) i nisu potamneli spolja da taj problem mozes resiti redovnim pranjem nego se lek deponuje u zubima
inace,tvoje je pravo da izaberes svoj nacin lecenja........
inace,tvoje je pravo da izaberes svoj nacin lecenja........
Moram postaviti samo par pitanja Vojislavi.
Da li bi, ili da li ste davali pacijentima roaccutan sa dijagnozom acne vulgaris (koje nisu mnogo strasne, vise je fleka nego bubuljca u pitanju) ako je pre toga pacijent probao dosta terapija kao sto su antibiotici, differin, benzil peroksid i mnogi drugi i nijedna od tih nije pomogla?
I drugo pitanje, da li radite privatno ili drzavno, i ako mozete da napisete gde.
Da li bi, ili da li ste davali pacijentima roaccutan sa dijagnozom acne vulgaris (koje nisu mnogo strasne, vise je fleka nego bubuljca u pitanju) ako je pre toga pacijent probao dosta terapija kao sto su antibiotici, differin, benzil peroksid i mnogi drugi i nijedna od tih nije pomogla?
I drugo pitanje, da li radite privatno ili drzavno, i ako mozete da napisete gde.
znate sta ja vise nista necu pisati jer sam stvarno pocela da se nerviram a to skodi mojim zivcima koji su veoma losi tako da necu vise ovde ni ulaziti i necu se nervirati,ne znam sta da vam radim da vam dokazem da su mojoj sestri koja je pila minociklin belji zubi nego moji koja nisam pila nista od antibiotika..ako treba da slikam moje i njene zube za dokaz i kapsule da je stvarno pila to onda ok...uglavnom piste mi muda vise ne mogu da se nerviram oko svega ovoga i jebe mi se da li ce da se sklone ova stranja ili ne i icicu na maturu kao kaludjerica necu vise nista da preduzimam sto se toga tice i tacka....a za ovu sto pita kako je pravi naziv i ko proizvodi recicu ti sutra uglavnom cinimi se da pocinje sa nesto gen,ali moram da proverim...
Malo vise lepog ponasanja ne bi skodilo. Svima ce biti bolje.blabla18 napisao:znate sta ja vise nista necu pisati jer sam stvarno pocela da se nerviram a to skodi mojim zivcima koji su veoma losi tako da necu vise ovde ni ulaziti i necu se nervirati,ne znam sta da vam radim da vam dokazem da su mojoj sestri koja je pila minociklin belji zubi nego moji koja nisam pila nista od antibiotika..ako treba da slikam moje i njene zube za dokaz i kapsule da je stvarno pila to onda ok...uglavnom piste mi muda vise ne mogu da se nerviram oko svega ovoga i jebe mi se da li ce da se sklone ova stranja ili ne i icicu na maturu kao kaludjerica necu vise nista da preduzimam sto se toga tice i tacka....a za ovu sto pita kako je pravi naziv i ko proizvodi recicu ti sutra uglavnom cinimi se da pocinje sa nesto gen,ali moram da proverim...
Postoje protokoli i tzv. vodici za lecenje akni kojih dermatolog treba da se pridrzava. Roaccutane se ne mora davati samo za najteze oblike. Problem je sto vecina dermatologa u Srbiji ima neke "svoje lekove" i terapiju ne daje dovoljno dugo. Tzv. subdoziranje pacijenata.ljubica_ napisao:Moram postaviti samo par pitanja Vojislavi.
Inace, radim i u drzavnoj bolnici i privatno, ali ne u Srbiji. Nekada sam radila u Srbiji. Ako vam nekada bude trebala preporuka, pisite mi na [email protected] da ne pravim besplatnu reklamu
Najbolje bi bilo da sacekas oktobar.Zadovoljan sam terapijom,proslo je skoro 4 meseca kako ne pijem roaccutane,i desi se ponekad da mi izadje posle brijanja poneka bubuljica,ali neprimetno male i preko noci nestane.Differin koristim i dalje svako ili svako drugo vece po potrebi,a u toku dana korsitim normaderm.Inace i ja sam imao acne vulgaris.ljubica_ napisao: Shomy, meni su isto na vma rekli da moze tek od oktobra, mada sam ja na netu citala da su ga neki ljudi pili i leti.
Ali dobro, u svakom slucaju je bolje preko zime.
Reci mi kako si ti zadovoljan terapijom? Citala sam da si istovremeno koristio i differin pa me zanima kako se sve to zavrsilo?
A sto se tice kontraindikacija imao sam samo suva usta i to prva dva meseca.
Vojsilava,sta vi preporucujete pacijentima po zavrsenoj terapiji roaccutanom?
Shomy, bas mi je drago da ti je terapija pomogla. Ja sam pre koristila differin i antibiotike ali mi nisu pomogli.
Jesi ti prosao kroz te terapije kod iste doktorke pre nego sto si poceo da pijes roaccutan?
Jel ti je ona savetovala roaccutan ili si to ti inicirao? Pitam posto dosta lekara za ovu dijagnozu nece da da lek.
I samo jos nesto, da li si imao ona pogorsanja tokom terapije, i ako jesi, kada, da li su bila jaka i koliko su trajala?
Jesi ti prosao kroz te terapije kod iste doktorke pre nego sto si poceo da pijes roaccutan?
Jel ti je ona savetovala roaccutan ili si to ti inicirao? Pitam posto dosta lekara za ovu dijagnozu nece da da lek.
I samo jos nesto, da li si imao ona pogorsanja tokom terapije, i ako jesi, kada, da li su bila jaka i koliko su trajala?
Uglavnom topijske retinoide (tretinoin, adapalen, tazaroten), same ili u kombinaciji sa benzoil-peroksidom. Najcesce je dovoljno samo odrzavanje medicinskom kozmetikom.Shomy napisao:Najbolje bi bilo da sacekas oktobar.Zadovoljan sam terapijom,proslo je skoro 4 meseca kako ne pijem roaccutane,i desi se ponekad da mi izadje posle brijanja poneka bubuljica,ali neprimetno male i preko noci nestane.Differin koristim i dalje svako ili svako drugo vece po potrebi,a u toku dana korsitim normaderm.Inace i ja sam imao acne vulgaris.ljubica_ napisao: Shomy, meni su isto na vma rekli da moze tek od oktobra, mada sam ja na netu citala da su ga neki ljudi pili i leti.
Ali dobro, u svakom slucaju je bolje preko zime.
Reci mi kako si ti zadovoljan terapijom? Citala sam da si istovremeno koristio i differin pa me zanima kako se sve to zavrsilo?
A sto se tice kontraindikacija imao sam samo suva usta i to prva dva meseca.
Vojsilava,sta vi preporucujete pacijentima po zavrsenoj terapiji roaccutanom?
Ja sam to uglavnom koristila. Poslednjih 10 meseci antopar, adapalen i slicno.
Lice se jeste ocistilo. Ali glavni problem je sto su ostale jake fleke, i pritom je koza sve vreme koriscenja jako crvena, oljustena i iziritirana. Imam jako osteljivu kozu, i ova terapija me jeste ocistila, ali se bubuljice vracaju i lice je i dalje masno..
Ne znam sta bih drugo oupste mogla koristiti..
Lice se jeste ocistilo. Ali glavni problem je sto su ostale jake fleke, i pritom je koza sve vreme koriscenja jako crvena, oljustena i iziritirana. Imam jako osteljivu kozu, i ova terapija me jeste ocistila, ali se bubuljice vracaju i lice je i dalje masno..
Ne znam sta bih drugo oupste mogla koristiti..
Antibiotike sam pio nekoliko godine pre,ali kod drugog doktora,kada sam otisao na pregled doktorka mi je rekla da mozemo da pokusamo sa antibioticima,ali da efekat nece dugo trajati ili da pocnem terapiju roakutanom.Odlucio sam se za roaccutan i kada sam poceo da ga pijem poceo sam i defferin da koristim.Pogorsanja jeste bilo i to posebno na mestima gde i inace izlaze,a onda izmedju 3. i 4. meseca su prestale da izlaze.Mislim da mi je pogorasanje bilo nesto jace izrazeno zbog istovreme primene i roakutana i differina,ali proslo je.I roakutan je definitivno najbolja stvar koju sam do sada probao,veruj mi neces se pokajati,jer osecaj je divan kada se pogledas u ogledalo i vidis cisto lice posle toliko godina.ljubica_ napisao:Shomy, bas mi je drago da ti je terapija pomogla. Ja sam pre koristila differin i antibiotike ali mi nisu pomogli.
Pa da, kazu da obicno nema vecih promena tokom prvog meseca, vec u drugom malo se stanje poboljsa i onda u trecem najcesce nastupi to pogorsanje koje prolazi do cetvrtog. U opisu leka pise da kod nekih pacijenata do pogorsanja ni ne dodje, mada u principu ga bude..
Koju si ti dozu imao tokom tih 6 meseci?
I jel za vma potreban samo uput lekara uz zakazivanje pregleda?
Koju si ti dozu imao tokom tih 6 meseci?
I jel za vma potreban samo uput lekara uz zakazivanje pregleda?