Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

Mislim da ga lekari nerado daju pre 18 god, devojkama mozda ni pre 20...
blabla18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 8:15 am

Post od blabla18 »

@Igor90

Ma nije meni problem za prijemni mislim na teorijski deo,to mogu da naucim,problem mi je fisicka sposobnost,jer su rekli da roakutan utice na to,a ja planiram da idem na kriminalisticki,za koji mi je prvo potrebna veza koju nemam a drugo da bi prosla bez veze moram imati maximalnu fizicku spremnost,a znas kakvi se testovi fizicke spremnosti proveravaju na kriminalistickom,juce sam pitala tetku ovde jel zna za taj lek i sestra moja kaze da ona zna i da je koristila njena drugarica i da je dalo dobre rezultate,ali kaze da ne valja po zdravlje,ta devojka se i ugojila i sva je bila bezveze dok je pila to,a dok moja sestra pije Minociklin koji se uzima jednom na dan,pije se sest meseci isto jedna kapsula ima 100 mg a postoji i od 200 ali to je za teze slucajeve,i kaze da je super sto se i vidi ona vec neko vreme ne pije to i nijedna jedina bubuljica joj se nije vratila,ne moras da kontrolises krv,devojke mogu normalno da se sminkaju,pritom mozes da koristis neke kremice i to da bi sto brze uklonio to sto ti smeta,i nesto mislim da je to bolje a mislim i da jeftinije,cekam da mi drugarica iz srbije javi koliko su tamo i ovaj minociklin i roakutan,a ovde cu da idem kod nekog doktora ovih dana pa cu da vidim sta mi on kaze al tetka kaze da mi je bolje da pijem minociklin nego roakutan,ne znam to je mozda bolje resenje ovako sa minociklinom nece ni se susiti oci,e da kad sam kod ociju ovoj devojci ovde je i vid oslabio,jeste da je dalo dobre rezultate sto se akni tice al zajebi ti to ja i onako ne vidim dobro i nosim naocare("nosim"nikad ih ne nosim a slabo vidim) treba jos vise da mi oslabi vid pa gde cu posle...zato se razmisljam sta da uzmem,a nakraju a jedina i najjeftinija solucija mi je tecni azot ali sve je to trenutno dejstvo tako da bi morala stalno da idem do mature a to mije veliko gubljenje vremena...ja stvarno ne znam da li cu moci sebi da priostim ove tablete,ali ako se uzima na recept to znaci da se ne placa jel??
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

A, jel taj Minociklin antibiotik ili sta?
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

Minociklin jeste antibiotik videla si sigurno nekad one zelenobele kapsule,isto je kao roakutan na tu foru ono tetra nesto ne mogu da se setim :)) ali moja sestra je koristila i stvarno je dobar ona tako kaze nema sta da razmisljas da li ce sta da ti bude sa zdravljem ne moras da kontrolises krv sto mi se svidja posto se ja plasim igle vise nego bilo cega..kazem ti ona vec neko vreme ne pije i nijedna jedina bubuljuca joj se nije vratila,a mislim da je minociklin jeftiniji videcu dok mi javi drugarica koja je cena pa cu vam reci..ovde je 63 dolara ako se ne varam ali pogledacu,ja cu najverovatnije uzeti taj minociklin da ne razmisljam a i lakse mi da pijem jednu kapsulu pred spavanje zbog skole,ne mogu da nosim ovaj roakutan u skolu da pa pijem kad sam druga smena odmah ce svasta da se pomisli..tako da cu verovatno uzeti minociklin je***a daje dobre rezultate a pritom ne moras da razmisljas da li ce nesto da ti fali..ja **** moram da popijem 11 kutiaj roakutana i zamisli cenu od 5000 puta 11 ma da bankrotiram zbog lekova jebemti takve lekove ako su toliko skupi...ovo uma u pakovanu 90 kapsula sto znaci da bi ti trebalo za 6 meseci 2 pakovanja razumes isplativije je i sigurnije je vise mi se svidja to,ja kakav sam baksuz mislim da kad bi progutala roakutan da odmah nesto ne bi bilo uredu zato se plasim...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Svega toga se i ja plasim..
Mada ja sam pila vise antibiotika, dovicin i tetraciklin i to dugo. I nista mi nisu pomogli. Jos plus sam tada koristila i differin, i sve to skupa mi je ostavljalo takve fleke koje su bile jos gore nego kada sam pocela. Uzas zaista.
Mozda je taj antibiotik drugaciji, znam samo da mi ga nisu pominjali na vma..
Ne znam, ne znam sta cu da radim.. Icicu na vma da popricam sa doktorom pa cu videti sta ce mi reci.
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

ne znam,pricaj sa doktorom,i ja cu ovde da idem,ima neki nas doktor,koji je ovde studirao i koji ovde radi,on je i mojoj sestri prepisao to,pa cu da vidim sta ce da kaze za mene,meni nije bitno da mi se skinu fleke njih mogu i da sakrijem malo suncanjem,vazno mi je samo da mi se akne sklone,e da jos za roakutan kazu da ne bi smelo nimalo da se izlazes suncu,znaci to i to kad moras obavezno neku kapu da nosis duge rukave duge nogavice,pa da budem ko sekta ipak ja necu uzimati roakutan :)),kazem ti sa ovim minociklinom mozes sasvim normalno da se ponasas,da se sminkas,da izlazis na sunce,da se suncas,nemas nikakvih problema,dok sa roakutanom mnogo toga moze da bude lose..pa ja svaki dan idem peske u skolu moram ici po suncu kad je leto,prolece sta vec znaci ne mogu to da izbegnem nikako sto bi mi samo pogorsalo stanje,zato neka zajebi ti tu pricu o roakutanu,uzecu ga samo ukoliko mi nista drugo ne pomogne a nadam se u minociklin da hoce..pocecu kolko u septembru da ga pijem pa i na svoju ruku ako doktorka u srbiji ne bude htela da mi prepise..
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Malo si preozbiljno shvatila zastitu od sunca prilikom terapije roacutanom.Roaccutane se ne pije u ovo doba godine,vec od oktobra,i tada mozes da ides i u majici kratikih rukava i da se setas po gradu bez problema :)
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

nisam ja preozbiljno shvatila nego sam samo cula sta su rekli ovi doktori odavde,a sta cu sto moram da pocnem da pijem od septembra,taman imam sest meseci da izlecim ovo sranje i onda na maturu..nemogu da pocnem od oktobra,jbg...tako da necu ni piti to,necu da rizikujem svoje zdravlje zbog necega sto mogu i sa necim drugim i zdravijim da izlecim...pogotovo i sto sam bila anemicna i sto sam mrsava dosta neka zajebi to necu da razmisljam tako da minociklin je super i nadam se da ce mi pomoci..ne znam zasto bih se mucila sa roakutanom bezveze moram da mackam usta moram da mackam nos,moram da stavljam vestacke suze kad sa minociklinom ne moram nista od toga a opet su vise nego dobri rezultati..
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

pa roacutan jeste zadnja mera.....recept znaci da se neplaca.........nemoras da nosis duge rukave i nogavice,ali istina je da nesmes da se suncas (sve sto se desi je da ti lice pocrveni na suncu) ja sam ove godine bio i na plazi (ma sve noramalno) jedino sto gledas da trazis hlad.......neverujem da ces fleke sakriti suncanjem jel i one tamne pa bude opet isto ...
pricaj sa dermatologom pa vidi sta je bolje za tebe,niko netreba da utice na tvoju odluku,mi smo ovde samo da ti damo odgovore na pitanja da bi mogla doneti pravu odluku
PS
ja nisam imao ni jednu od navedenih strasnih posledica,a poboljsanje je ogromno,i nepijes roacutan kad si u skoli vec lekari preporucuju uz rucak (znaci kad si kuci).................meni netreba nista od toga sto si navela (vestacke suze,krema za nos) jedino sto koristm je stick za usne i fotozastita (u kojoj je i ovlazivac).............lekari ti mogu reci teorijski sta i kako,ovde si dobila odgovore iz prve ruke onih koji su pili i jos piju.....
Poslednja izmena od igor90 u Sub Avg 15, 2009 8:15 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Evo sada sam citala na wikipediji o Minociklinu i pise da postoji osetljivost na sunce prilikom uzimanja. Mada mislim da to vazi za svaki antibiotik. Naravno, ne moze da se poredi to sa roaccutanom. Inace mozes se sminkati dok si na roaccutanu.
Samo budi spremna na to da ti minociklin mozda nece pomoci. Tako sam i ja mislila kada sam pocinjala terapiju antibioticima pa nista.. Roaccutan ti je izlecenje 99%.. a antibiotik boga mi nije. I nisam sigurna da minocik. ima ovde.

Shomy, meni su isto na vma rekli da moze tek od oktobra, mada sam ja na netu citala da su ga neki ljudi pili i leti.
Ali dobro, u svakom slucaju je bolje preko zime.
Reci mi kako si ti zadovoljan terapijom? Citala sam da si istovremeno koristio i differin pa me zanima kako se sve to zavrsilo?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

i jos nesto da dodam,ukoliko je taj miociklin (ili kako mu je vec ime) slican dovicinu,imas i tu nuspojava (osetljivost na sunce,pojava osipa i nekih gljivicnih infekcija koze (kad ubijas jednu bakteriju druge se namnozavaju).....u krajnjem slucaju mozes postati rezistentna na taj antibiotik.............kao i svi koji piju roacutan prosao sam terapiju sa antibioticima i nije dalo nikakvih trajnih poboljsanja...........................znam kako ti je,svaki put kad vidis ili cujes neki nacin za izlecenje od akni i bubuljica maksimalno se primis na to i mislis da je u tome spas,ali nazalost vreme pokaze suprotno...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Tacno. I ja takva razocaranja dozivljavam vec oko 3 godine..
I eto imam taj strah da mi nista vise nece pomoci, a da doktori nece hteti da mi prepisu roaccutan.
Mislim mozda i pomogne, ali nije to to. Kod mene nikad nije bilo. Sto je najgore nemam neki strasan problem, ali tu je stalno.
Ne mogu vise da izdrzim ovako, svaki dan ustanem i legnem razmisljajuci sta cu i kako cu. Ne prodje ni jedan dan da o tome ne razmisljam.
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

ovako ja ne planiram da pijem roakutan ali stvarno,strasno me plasi sve sto sam procitala i ne zelim da mi se desi nesto tako,a znam da ako pocnem da ga uzimam da cu biti opterecena sa tim i da ce mi se sigurno nesto lose desiti pa bilo sta sto roakutan moze da izazove a i plasim se da vadim krv,to mi je stvarno strasno imam 18 godina i ne bih podnela blam da sedim tamo na stolici da mi vade krv i da placem ko kreten,zamisli kako sam se osecala sa 15 godina kad sam vadila prvi put krv pored mene beba vade joj krv i ona nista a ja placem vristim otimam se ko da nisam normalna :)) a mislim da je bolji minociklin jer je mojoj sestri pomogao a nije opasan po zdravlje tako da cu ja uzeti to kad pocnem da pijem to izvestavacu vas kako to sve ide..ima kod nas pricala sam sa mamom kaze da ima,ne znam koja je cena ali isto se dobija na recept..ali i cenu cu saznati uskoro,ali mislim da on ne moze da se kupi bez recepta...
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Samo par dodataka na prethodne postove, da ne bude zabune.
Minociklin je antibiotik i ko misli da je on bez nezeljenih efekata, grdno se vara. Volela bih da vidim da mi neko napise ime leka koji nema nijedan nezeljeni efekat. Nije preporucljivo samoinicijativno uzimati ovaj, i bilo koji drugi lek. I, koliko je meni poznato, minociklin nije registrovan u Srbiji. Jedino ako se nesto u medjuvremenu promenilo.
Bakterija nije glavni uzrocni faktor u nastanku akni i cilj terapije nije eradicirati postojanje bakterija.
Ko nije zadovoljan dosadasnjim nacinom lecenja akni, neka promeni dermatologa. Nije pozeljno da se pacijent sam leci.
Ne mora se cekati jesen da se pocne sa Roaccutane.
Valjda sam bila od neke pomoci?
Pozdrav.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Javi kad krenes da ga pijes kod kog doktora ides i kako napreduje terapija. Srecno.

Inace sadm sam videla na netu video snimak doktora koji prica o minociklinu i kaze da kao posledica moze doci do potamnjenja zuba u plavo sivu boju, i isto tako i koze. I posle toga se vidi kako cak ni zubar ne moze da to da izbeli.. :o
Odgovori