Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Ogi14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 12:17 am

Za Vojislavu!

Post od Ogi14 »

Pocinje leto a ja tek na drugom mesecu terapije.Sta treba da koristim protiv sunca i da li smem ici na bazen?
ole88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 12:59 am

Post od ole88 »

[quote="SARAH"]Dragi moji,nemam ja ni razloga da se ljutim,ja sam srecna ,ipak sam se izlecila...to zelim i vama. :D :wink:

Interesuje me posle koliko vremena nakon terapije prestane da ti se peruta lice??? ja planiram da pijem roaccutane 2 meseca jer nemam neki tezi oblik akne al dali mogu za mesec dana da sredim suvocu koze jer pravim svadbu za 3 meseca???? molim vas odgovorite bilo ko sta ima iskustvo ???? Unapred hvala.... :D
ole88
Novi član
Novi član

Post od ole88 »

vojislava napisao:Ja sam lecila i trenutno lecim dosta pacijenata Roaccutanom. Lek je veoma bezbedan ukoliko ga daje iskusan dermatolog. Tacno je da postoje brojni nezeljeni efekti leka, ali su oni, sto je naravno dobro, veoma retki. Najcesci nezeljeni efekat je suvoca usana, usta, koze, ociju, polnih organa, itd (i to otprilike i ovim redom).
Lek je potrebno uzimati u dve doze, uz jelo ili posle jela, redovno ici na kontrole kod dermatologa i to je to. Preporucuje se najcesca doza od 0.5 do 1 mg/kg telesne tezine, sto znaci da ako neko ima 60 kg - treba poceti sa 30 do 40 mg dnevno podeljeno u dve doze, a zatim postepeno povecavati dozu. Vazno je postici i tzv. kumulativnu dozu, ali ne bih dalje htela da zamaram sa tekstom.
A da, sto se tice depresije, o tome se pisalo dosta u medicinskim casopisima, ali za sada nije pokazana povezanost.
Trudnoca je kontraindikovana tokom terapije.
Savet, pronadjite iskusnog dermatologa, kome verujete, i ako je to potrebno, sprovedite terapiju.
Pozdrav.

Ja nemam neki tezi oblik akne a teska sam 60 kg... narucila sam kutiju od 10 mg ....recite mi dali mogu da pijem po jednu kapsulu 2 meseca ili po 2 kapsule na dan jedna ujutro i jedna uvece??? ili to je veoma malo?? molim vas recite mi jer ja nemam koga da pitam ovi dermatolozi kod mene nisu ni culi za roaccutane...a ja naravno da cu napraviti krvnu sliku i sve ostalo...hvala vam
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Predlog nije dobar. Na pocetku terapije, akne mogu i da se pogorsaju, narocito u prva dva meseca.
Potrazite dobrog dermatologa
ole88
Novi član
Novi član

Post od ole88 »

vojislava napisao:Predlog nije dobar. Na pocetku terapije, akne mogu i da se pogorsaju, narocito u prva dva meseca.

Evo uzela sam danas krvnu sliku i sve mi je u redu i rekla sam doktorici da zelim da pijem roaccutane i ona mi je rekla samo po jednu kapsulu na dan od 10 mg...ali ta doktorica nije dermatolog vec neki doktor opste medicine ..rekla sam vam da ovde kod mene nema dermatologa zato vas pitam dali je ova doza sto mi je rekla veoma mala ili je dobra ??? hvala vam
ole88
Novi član
Novi član

Post od ole88 »

vojislava napisao:Predlog nije dobar. Na pocetku terapije, akne mogu i da se pogorsaju, narocito u prva dva meseca.

Evo uzela sam danas krvnu sliku i sve mi je u redu i rekla sam doktorici da zelim da pijem roaccutane i ona mi je rekla samo po jednu kapsulu na dan od 10 mg...ali ta doktorica nije dermatolog vec neki doktor opste medicine ..rekla sam vam da ovde kod mene nema dermatologa zato vas pitam dali je ova doza sto mi je rekla veoma mala ili je dobra ??? hvala vam
ole88
Novi član
Novi član

Post od ole88 »

vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Roaccutane se ne uzima na svoju ruku.
Radite pogresnu stvar
Ogi14
Novi član
Novi član

Pitanje?

Post od Ogi14 »

Sta treba koristiti za sunce,i da li smem ici na bazen je leto na pragu? Za dr Vojislavu
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

Zdravo svima......
nov sam ovde na forumu.........temu sam citao nekoliko puta da bi odlucio jeli roaccutane za mene,danas sam vec 4 dana na njemu,naravno uz lekarski nadzor na poliklinici u novom sadu.
nisam neki extremni slucaj ali da je stanje lose jeste.
Terapija je 3 kaps od 10mg uz rucak,aknefug oxyd wash 2x dnevno i eucerin hidro protect spf15?
@ole88 nemoj na svoju ruku piti te lekove,procitaj uputstvo i videces da mogu biti jako opasni (nije izgovor da u tvom mestu nema dobrog dermatologa.....u NS kod doktorke subotic na poliklinici dolaze ljudi sa svih strana i vrlo je dobra u svom poslu),ako ti je stalo do izlecenja idi kod dermatologa u nekom vecem gradu,ovako ces samo pogorsati stanje + ako ides kod dermatologa roaccutane je besplatan...

@Ogi14,meni su rekli da se klonim sunca i da nema letovanja (mozda ako mozes da se drzis hladovine i ima nade...)
Ogi14
Novi član
Novi član

Post od Ogi14 »

Hvala Igore.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Re: Pitanje?

Post od vojislava »

Ogi14 napisao:Sta treba koristiti za sunce,i da li smem ici na bazen je leto na pragu? Za dr Vojislavu
Kreme za zastitu od sunca sa sto vecim SPF.
Mozes ici na bazen, ali kako tamo izbeci izlaganje suncu? Teoretski je to moguce, ako je pacijent disciplinovan, ali je prakticno veoma tesko izvodljivo.
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

I mene interesuje za sunce,ako zavrsim terapiju krajem jula,dal smem krajem avgusta,pocetkom septembra ici na letovanje,to bi bilo nekih mesec dana od zavrsetka terapije?
ole88
Novi član
Novi član

Post od ole88 »

smasher napisao:Uostalom, nije mi jasno kako to da se takvi lekovi uospte i mogu kupovati bez recepta ?!?
Suludo.
U Makedoniji sve je moguce :) zato sam uzela na svoju ruku ... bacala sam pare za lasere i sta jos vise ne i kao sto sam rekla ovde dermatolozi nisu upuceni za roaccutane... ja sam sto puta presla forum i sve procitala , uradila krvnu sliku i pijem najmanju dozu od 10 mg na dan...ja mislim da ne bi trebala da imam neke probleme jer je i moja drugarica tako pila pre nekoliko godine njoj su joj doneli iz grcke...ona je imala katastrofalno lice i za 3 meseca nije imala nista..a nema ni dan danas...a isto je pila samo 10 mg na dan...znam da ne smem da uzimam na svoju ruku al sta cu kad nemam gde... ja bi pre da sredim moje lice jer zaista svasta sam pokusala i nista...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Tesko da ces se sama izleciti sa roaccuranom,jer ma koliko on bio dobar,nije carobni stapic.Doziranje je prilicno individualno i procenjuje ga dermatolog.Takodje postoji i prateca kozmetika,koja je bitna.Ako ti je stalo da se izlecis nadji dermatologa,ne verujem da je to toliko tesko.A lekar opste medicine bez izvestaja specijaliste, ne sme da ti propise roaccutane.
Odgovori