Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Bio sam kod doktora i on isto kaze da mi ono nije nista zabrinjavajuce,produzio mi je jos mesec dana,samo je smanjio malo,na 70 mg ne bi li se malo regulisali ast i alt.
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

Ostalo mi je jos oko mesec dana do postizanja kumulativne doze od 150mg/kg, ali mi je doktorka dala da mazem losion tretinoin/klindamicin za moje akne na ledjima, koje nisu bas prosle za sve ovo vreme.. verovatno cu morati da ponovim terapiju... Da li da mazem i ovu kremu ili bi to bilo mozda previse?
Akne mi se jesu poboljsale, ali s obzirom da pijem Roakt. vec vise od 4 meseca, i nisam bas previse zadovoljan. Mislim da cu morati da ponovim terapiju.
Pozdrav svima...
tetejac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 4:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tetejac »

ja sam pio 8 meseci roaccutan po 30mg dnevno i prestao da pijem pre mesec-dva jer su počele vrućine i ne tada ne sme da se pije. lice mi je očišćenjo 80% od kako pijem, a na lednjima 60%...tako da i dalje moram da pijem, ali tek od semtembra jer je taj period pogodan za roaccutan. tako da preporučujem svima koji ima problem sa aknama da koriste roaccutan, ali samo uz preporuku stručnog lica * dermatologa *.
Starski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 2:10 pm

Post od Starski »

Pijem roaccutane 3 meseca,izmedju drugog i treceg sam pravio pauzu od 20-ak dana.Lice mi je cistije,nekih 50%,ali mi jos izlaze,ostace mi dosta oziljaka izgleda.Da li je ok da prekinem terapiju zbog sunca,posto planiram da radim nesto preko leta a i za mesec dana idem na more,pa kasnije da nastavim? Najbolje bi bilo da ne prekidam sad ali verovatno ce mi skoditi? Ovaj forum puno znaci...Hvala
marko989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 10:56 pm

roccutan

Post od marko989 »

Ja tek treba da pocnem da pijem roccutan, pa me interesuje savet nekoga ko je vec poceo sa tom terapijom!!! Da li je tacno da se svima pojavljuje crvenilo (kao opekotine od sunce), i da li ce se akne mozda vratiti nakon zavrsene terapije? Unapred hvala!!!
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Kontakt:

Post od igor90 »

ja sam poceo pre mesec i po dana i jedino crvenilo koje se pojavljuje je kad sam na direktnom suncu (koza lica mi pocrveni ali kad se umijem i odem u hlad nestane,mada ako bi duze ostao na suncu izgoreo bi).....kao sto rekoh tek mesec i po dana pijem i akne sa lica su skoro skroz nestale (ostale su 3 manje bubuljice na licu i oziljci) dok se sa ledjima jos mucim,kako doktorka kaze kad se unese kumulativna doza 150mg/kg nebi trebale da se vrate (nisam jos ni blizu kumulativne doze,ma nisam ni na pola,a lice mi je vec 80% cistije).....

jedno pitanje od mene: cuo sam da roaccuatan izaziva slabost u misicima i bol u zglobovima,a jel mozda moze i da izaziva bol u donjem delu ledja??
intro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:12 pm

Post od intro »

Ja sam pio Roacutan tacno 5 meseci.
U principu mogu da kazem da sam zadovoljan terapijom.

Inace nikada nisam ima tezi slucaj akni,ali je prob bio sto sam se sa tim borio od kraja osnovne skole (sada imam 23god, pa vi racunajte :D) i vise nisam imao zivaca da se mazem novim i novim kremama. Znaci nikada mi lice nije bilo prepuno,ali je bilo konstantno, uz to su pred pocetak tereapije pocela i ledja da "divljaju" sto me je dodatno motivisalo da se odlucim za Roaccutan.

Moja doktorka nije bila odusevljena rezultatima , a ni ja njenim principom terapije obzirom da sam pio mnogo jace doze od uobicajenih (na mojih 80kg, na kraju sam pio 100mg dnevno (!?!?!) ) sto je i dovelo do velikog skoka AST i ALT sto je i dovelo do kraja terapije, ali otprilike i tada je trebala da se zavrsi...Rezultati krvi su se vratili u potpuno normalu posle manje od 2 nedelje...

Sto se tice rezultata....Do samog kraja meni su bubuljice izlazile...Nisam imao ono klasicno pocetno pogorsanje, koje su svi spominjali, cak se nisam razlikovao od onoga kako sam izgledao pre uzimanja roacc...... ali isto tako ni pred kraj terapije nije doslo do spektakularnog poboljsanja.... Najvece promene dogodile su se upravo po zavrsetku terapije...Najpre na licu koje se potpuno smirlo,a zatim su postepeno i ledja pocela da se smiruju...da bi u roku od nekoliko nedelja dosao do stadijuma kada nemam ni jednu jedini bubuljicu, iako u to nisam mogao da verujem kada su moja ledja u pitanju,ali eto dogodilo se....

Doktorka je predlozila da mozda nastavim terapiju kada prodje leto, ali ne znam koliko cu imati snage da se ponovo upustam u sve to :D obzirom da nikada nisam imao neki ozbiljan problem a i sada sam trenutno zadovoljan, i nadam se da ce tako i ostati :)

Bio sam malo opsirniji,ali upravo zbog svih onih koji su na terapiji ili tek treba da pocnu jer znam koliko je i meni znacilo da procitam iskustva ljudi koji su se suocili sa tim a ne samo statistike koje se mogu procitati u raznoraznim istrazivanjima...

To je to...
Pozdrav svima
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ja licno ne, ali moja drugarice je to pila, i koliko se secem i tekko joj je pomoglo.Ona je bila zadovoljna jako,samo sto joj je dr rekao da ne sme da ostaje u drugom stanju neko vreme, jer ja koliko se secam to je predozirani vitamin A, a poznato je da on utice negativno na plod u velikoj kolicini.
vita jela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 12:15 am

CUla sam da...

Post od vita jela »

Na nekom od foruma, gde sam istrazivala iskustva ljudi sa roakutanom, naisla sam na uptstvo da ga ne smeju piti ljudi koji su alergicni na soju i kikiriki...da li neko zna nesto o tome???Ja sam alergicna na kikiriki pa se zato pitam...inace lekar mi je predlozio pre par godina roakutan kao resenje mojih dugogodisnjih muka sa aknama...ali ja se nisam usudila da ga pijem, posto sam se plasila kako bi se on odrazio na reproduktivne organe a htela sam da imam decu, sad sam u drugom stanju i uvek sam mislila da ce mi se lice u trudnoci poboljsati ali nisam te srece...sve u svemu, ako postoji neko ko je pio roakutan i posle dobio dete (mislim na zene) nek ostavi neki odgovor posto razmisljam da ga pijem posto rodim i prestanem da dojim...ali ipak planiram jos dece...trenutno se borim sa tri akne koje me muce vec nedelju dana...i imam jos samo 5 dana da ih se oslobodim jer treba da budem lepa mlada...pa ako neko zna neko lokalno primenjivo sretstvo a da je ekstra efikasno...pliz neka napise.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

pa ako imas samo tri akne neće ti nijedan dermatolog prepisati ovaj lek
vita jela
Novi član
Novi član

pa...

Post od vita jela »

Kao sto sam vec napisala Roakutan mi je prepisao dermatolog na VMA pre dve godine ali ja se nisam usudila da ga pijem jer sam planirala da ostanem u drugom stanju, i to da se posle dva meseca od poslednje tablete sme zatrudneti je laz...6 meseci je vreme koje mora daprodje od poslednje tablete do trudnoce..., ali to sve sad nije bitno, bitno je ako neko moze da mi kaze neko efikasno sredstvo koje brzo zasusuje i umanjuje crvenilo...to mi je sad najbitnije.A ako sa 32 godine i dalje mucis muku sa aknama, a sve si probao, onda definitivno lekar nema sta drugo da ti prepise osim Roakutana iako klinicka slika nije drasticna da bi se njime lecila...ocigledno da je to jedini put ka potpuno cistoj kozi o kojoj vec pocinjem da sanjam...i zivim za dan kad cu se ujutru umiti i necu staviti puder da prikrijem flekice, akne i aknice ...muka mi je vise...najludje od svega je sto su se one meni pojavile u 26 godini a da ih npr. u pubertetu nisam skoro uopste imala...
vita jela
Novi član
Novi član

no comment

Post od vita jela »

Ovo je stvarno neocekivano trazis pomoc od ljudi a oni kuliraju...
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Re: no comment

Post od igor90 »

vita jela napisao:Ovo je stvarno neocekivano trazis pomoc od ljudi a oni kuliraju...
pa da znamo za takvo neko sredstvo svi bi ga koristili,nažalost koliko ja znam nepostoji (isprobao sam skoro sve što su apoteke imale u asortimanu i većina nedeluje ili u najboljem slučaju prvo mora da izazove pogoršanje da bi posle dala samo blage efekte poboljšanja)
mada žensko si,uvek možeš da se osloniš na šminku,puder (za taj veliki dan)........probaj da odeš kod profesionalnog šminkera,moje drugaricie koje imaju problem sa licem,za matursko veče su otišle kod šminkera i izgledale su kao da nikad u životu nisu videle bubuljicu....
što se tiče alergija,nisam čuo ništa o tome (jedino da nemeš da uzimš multivitamniske i druge proizvode koji sadrži vitamin A,nesmeš alkohol i nema sunca)
čestitam na udaji i detetu....sve najlepše....
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Re: no comment

Post od igor90 »

vita jela napisao:Ovo je stvarno neocekivano trazis pomoc od ljudi a oni kuliraju...
pa da znamo za takvo neko sredstvo svi bi ga koristili,nažalost koliko ja znam nepostoji (isprobao sam skoro sve što su apoteke imale u asortimanu i većina nedeluje ili u najboljem slučaju prvo mora da izazove pogoršanje da bi posle dala samo blage efekte poboljšanja)
mada žensko si,uvek možeš da se osloniš na šminku,puder (za taj veliki dan)........probaj da odeš kod profesionalnog šminkera,moje drugaricie koje imaju problem sa licem,za matursko veče su otišle kod šminkera i izgledale su kao da nikad u životu nisu videle bubuljicu....
što se tiče alergija,nisam čuo ništa o tome (jedino da nemeš da uzimš multivitamniske i druge proizvode koji sadrži vitamin A,nesmeš alkohol i nema sunca)
čestitam na udaji i detetu....sve najlepše.... :wink:
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

izvinjavam se na duplom postu( prilikom slanja posta izbacio je neku grešku i ja stisnuo refresh i sad ima dva posta)

i jedno pitanje:
naime već dva puta u razmaku od oko 7 dana mi se pojavilo krvarenje iz nosa........jel ima razloga za zabrinutost??? (da podsetim prvi mesec 30mg/dan,drugi mesec 40mg/dan,sad završavam drugi mesec)
Odgovori