Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- Tramvaj driver
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm
@driver: da, skinoren sam poceo da koristim u 3. mesecu terapije Roaccutanom i ponekad je i dan danas namazem, tako da ne bi trebalo da ima nezeljenih efekata ako se kombinuje to dvoje...
@smasher: ako je to meni bilo upuceno, onda me nisi dobro razumeo. Hteo sam da kazem da ti ne treba dermatolog da kupis lekove svaki put. Ali da pocnes terapiju, naravno da ne smes samoinicijativno, jer ovi lekovi mogu da ostave stvarno teske posledice ako se neadekvatno koriste...
@smasher: ako je to meni bilo upuceno, onda me nisi dobro razumeo. Hteo sam da kazem da ti ne treba dermatolog da kupis lekove svaki put. Ali da pocnes terapiju, naravno da ne smes samoinicijativno, jer ovi lekovi mogu da ostave stvarno teske posledice ako se neadekvatno koriste...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 2:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja koristim vec 2 meseca lek i poptpuno sam zadovoljna..ne izlaze mi uopste bubuljice,samo su mi problem fleke i rupe koje su ostale..
Ako je neko zavrsio sa terapijom ili neko ko je jos uvek pod terapijom,da li zna kako se mogu resiti fleka i oziljaka..Znam da fleke blede vremenom,ali verovatno ne u potpunosti,ali sta cu sa ovim odvratnim oziljcima??
Ako je neko zavrsio sa terapijom ili neko ko je jos uvek pod terapijom,da li zna kako se mogu resiti fleka i oziljaka..Znam da fleke blede vremenom,ali verovatno ne u potpunosti,ali sta cu sa ovim odvratnim oziljcima??

to i je najveci problem ovog leka. pokusaj da sto MANJE pipas lice dok si na roacc!znam da su akne i bubuljice odvartne, ali ako su bash vidljive bolje ih malo nekom toniranom kremom ili korektorom sakrij nego da ih cedis, oziljak (ili jarko crvena fleka) ostaje sigurno.smasher napisao:Hteo sam jos nesto da pitam: od kako sam zapoceo terapiju, posle svake akne na tom mestu ostane crveni oziljak koji se uopste ne povlaci. Kako se oni uklanjaju?
a tek kad zavrsis terapiju, i kad ti se koza normalizuje, pocni da koristis kereme sa AHA i BHA kiselinama (salicilna, glikolna, aezeleicna itd...),a ako i to ne pomogne, onda min 6meseci posle th mozes na neki blazi hemijski (enzimski) piling....
to se dogovori sa tvojim dermatologom. Oni cesto preporucuju skinoren za fleke i oziljke.
kao sto se bili strpljivi za vreme th, isto tako morate biti strpljivi i posle, da ne biste napravili opet haos na vasoj kozi, tako da kozi morate dati vremena da se oporavi (i sam lek je izvestan shok za kozu) uostalom posle roacc. nemate vise akne, sto je 90% posla zavrseno, dalje je samo nega i odrzavanje...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo ja sam vec oko mesec i po akne-free i da kažem o ožiljcima (crvenim flekama) ovo. To je jednostavno hiperpigmentacija (koza je napravila previse pigmenta posle akna) koze.
I ja imam te crvene fleke, isao sam kod dermatologa koja je rekla da se to nece nikada skroz da skloni, jako je me to razočaralo. Ali, sad posle 6 sedmica vidim stvarno poboljšanja ožiljaka. I smanjuju se. Mlad sam (18 godina) i imam osećaj da ce mi se jos vise smanjiti ožiljci.
Samo mogu da preporučim da koristite jedan scrub bez parfema i alkohola da čiscenje lica. Izbegavaj te sunce!!! I ako izlazite u leto obavezno da stavite jedan sunblock.
I ja imam te crvene fleke, isao sam kod dermatologa koja je rekla da se to nece nikada skroz da skloni, jako je me to razočaralo. Ali, sad posle 6 sedmica vidim stvarno poboljšanja ožiljaka. I smanjuju se. Mlad sam (18 godina) i imam osećaj da ce mi se jos vise smanjiti ožiljci.
Samo mogu da preporučim da koristite jedan scrub bez parfema i alkohola da čiscenje lica. Izbegavaj te sunce!!! I ako izlazite u leto obavezno da stavite jedan sunblock.
Pozdrav dobri ljudi!
Koristim roaccutan dva meseca,poslednjih desetak dana mi se lice dosta pogorsalo,a vec par dana ne pijem roaccutan jer mi je doktorka rekla da sada mesec dana mazem lice airolom pa se verovatno vracam na roaccutan.Da li mislite da je to uredu,po svemu sto sam ovde procitao rekao bih da nije,ali opet strucniji ste od mene!
Unapred zahvalan,pozdrav!
Koristim roaccutan dva meseca,poslednjih desetak dana mi se lice dosta pogorsalo,a vec par dana ne pijem roaccutan jer mi je doktorka rekla da sada mesec dana mazem lice airolom pa se verovatno vracam na roaccutan.Da li mislite da je to uredu,po svemu sto sam ovde procitao rekao bih da nije,ali opet strucniji ste od mene!
Unapred zahvalan,pozdrav!