Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
cvetka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvetka »

veliki pozdrav svima ljudi :)
ja sam na terapiji roakutanom vec dva meseca i efekti su vise nego zadovoljavajuci...:) jedino me brinu rezultati moje krvne slike koji ukazuju na povecan nivo ukupnog holesterola, sa 4.5 za dva meseca je skocio na 5.2 ( tj. tacno na granici ) :(
volela bih da cujem misljenje nekog doktora da li se u ovakvim slucajevima savetuje prekid terapije, sto ja naravno nikako ne bih volela ??
a zanimaju me i iskustva vas koji ste na terapiji ovim lekom, vezana za promene u vasoj krvnoj slici ??

pozz
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Ne prekida se terapija. Samo redovna kontrola kod dermatologa
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am

.

Post od Wucko »

smanji unos masti na najmanju nogucu meru,vodi ishranu kao srcani bolesnik :)))))),nece ti skoditi,ali ce pomoci,bar sam ja tako imao prilike da se uverim :)
cvetka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:13 pm

Post od cvetka »

da da definitivno se mora vise voditi racuna, iako sam relativno pazila, jaooj svega cu da se odreknem za rad roakutana :)
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

cvetka napisao:veliki pozdrav svima ljudi :)
ja sam na terapiji roakutanom vec dva meseca i efekti su vise nego zadovoljavajuci...:) jedino me brinu rezultati moje krvne slike koji ukazuju na povecan nivo ukupnog holesterola, sa 4.5 za dva meseca je skocio na 5.2 ( tj. tacno na granici ) :(
volela bih da cujem misljenje nekog doktora da li se u ovakvim slucajevima savetuje prekid terapije, sto ja naravno nikako ne bih volela ??
a zanimaju me i iskustva vas koji ste na terapiji ovim lekom, vezana za promene u vasoj krvnoj slici ??

pozz

I moj holesterol se povecao na otprilike istu vrednost (oko 5,2). Moj dermatolog nije to protumacio kao razlog za zabrinutost.
Ogi14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 12:17 am

Djordjije Karadaglic

Post od Ogi14 »

Ja se lecim kod Karadaglica 4 meseca. Pre mesec dana sam poceo da pijem Roakutan,i vec se stanje poboljsalo iako je on rekao da ce tek kasnije biti bolje! Covek je strucnjak. Licence i nagrade od Amerike do Japana.Nemojte koristiti kojekakave mazalice nego pravac Balkanska 48 drugi sprat.
Ogi14
Novi član
Novi član

Pitanje za Dr Vojislavu?

Post od Ogi14 »

Pijem Roakutan vec mesec dana.Naravno ima poboljsanja.No nije mi sad to sta zelim da Vas pitam . Naime ja se aktivno bavim sportom( fudbalom) Da li Roakutan to dozvoljava? P.S. Za sada nemam problema! Unapred hvala!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Slobodno se bavi fudbalom. Ponekad, moze da dodje do bolova u misicima kod pacijenata koji uzimaju Roaccutane, nezavisno od toga da li igraju fudbal
Ogi14
Novi član
Novi član

Pitanje za doktorku Vojislavu

Post od Ogi14 »

Kao sto sam rekao pijem pomenuti lek mese dana. posle prve kontrole rezultati su bili odlicni. sada pijem 60 mg a prvi mesec 40mg(67 kg). Koliko sa razumeo terapija traje izmedju 5 i 6 meseci? Sta se radi nakon terapije? Opet Hvala.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Najcesce je to dovoljno. Kasnije, moze se preci na lokalnu terapiju.
Korisnikov avatar
Tramvaj driver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm

Post od Tramvaj driver »

Ljudi ja cu kratko mene zanima moze li roaccutan da utice na promenu telesne tezine? U uputstvu pise da moze da izazove metabolicke poremecaje. Meni i ovako fale kilogrami te mi to stvarno nije potrebno.
jovana_krg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 2:37 am

Post od jovana_krg »

Tramvaj driver napisao:Ljudi ja cu kratko mene zanima moze li roaccutan da utice na promenu telesne tezine? U uputstvu pise da moze da izazove metabolicke poremecaje. Meni i ovako fale kilogrami te mi to stvarno nije potrebno.
Driveru,ti imas upustvo na roakutanu??Meni je sve na engleskom i nista o nnjemu ne znam sem onog asto mi je doktorka rekla..
Ne verujem da se goji od toga..jer nije vrsta hormonskih tableta..
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

ja sam vec skoro 3 meseca na terapiji i efekat mi je prosecan... Koza mi je definitivno jaaako suva, ali akne i dalje izlaze!! :) Prosto ne mogu da verujem. Doduse, manje izlaze, ali posle svake ostaje crvena fleka! A javlja mi se i crvenilo, nekakve tackice crvene koje nemaju veze sa aknama... Bez veze. Sreca sto akne nemam na licu, inace bih izgledao kao klovn :) Nadam se da ce biti bolje...
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

Pozdrav svima !
Juce sam zavrsio sa terapijom. Bas sam srecan. Bilo je tesko i napeto ali na kraju sam izdrzao i mogu reci da sam sa rezultatima vise nego zadovoljan. U toku terapije sam koristio pantenol krem i malo manje pantenol krem-gel, exfoliac acnomega 100 i sebamed zeleni sapun, sada sam dobio eritromicin od 1% u gelu i naredna dva meseca ne bi trebalo da se izlazem suncu i ne smem da pijem alkohol (a to mi je bio veliki problem tokom terapije), krvna slika mi se zbog toga pogorsala i malo je hvalilo da prekinem terapiju na pola puta. Sa ucenjem nisam imao nikakvih problema, redovno sam polagao ispite i kolokvijume. Primetio sam da mi je raspolozenje bilo promenljivo, samopouzdanje poljuljano i da sam cesto imao crne misli iako nema razloga za to jer sam bio skoro izlecen, neko ko me nije znao nikad ne bi rekao da sam imao problema sa aknama ali tome sam stao na put tako sto sam se upisao u kulturno umetnicko drustvo jer sam tak poceo vise da izlazim i da se druzim. Izbegavajte bilo kakvo cackanje lica jer mozete napraviti problem, meni akne i dalje izlaze ali to niko ne primecuje osim mene. Onima koji se dvoume ili troume oko koriscenja roakutana porucio bi da ne cekaju i da nemaju cega da se plase. Zahvalio bi se svim forumasima na pomoci.
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

:wink:
Odgovori