Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Koji sam ja baksuz...pocnem danas da pijem Roakutan,a veceras izmerim,imam temperaturu jer sam ceo dan nesto bio na kisi.Cuo sam da ne smeju antibiotici da se piju kad se koristi Roakutan,interesuje me sta moze,jel brufen sme?On bi npr bio dobar za smanjivanje temperature.
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nMilos »

Ja sam pitao svoju doktorku sta ako se razbolim ?
Rekla mi je da je prioritet da se izlecim i da posle nastavim roaccutane.Znaci nije strasno ako se preskoci nekad.Ja sam do sad zaboravio nekoliko puta da popijem.
Znaci prvo antibiotici(ako moraju) pa onda roaccutane.
igor1986
Novi član
Novi član

Post od igor1986 »

Ok,utvrdili smo to da roakutan i antibiotici ne idu zajedno i da je na prvom mestu zdravlje pa Roakutan,nego me interesuje dal sme nesto kao sto je npr brufen,jer on nije antibiotik.
Sanjica 87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 10:51 pm

Post od Sanjica 87 »

Cao drustvoooo :D
Moze neko da mi kaze gde mogu da nadjem da kupim taj Apaisac i koliko odprilike kosta??? Ja sam u par apoteka bila, i nisam nasla... pa ako ste nasli vec negde, bila bih vam zahvalna da podelite sa mnom :D
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

Ovako pise na tubi exfoliac-a acnomega 100 aux alfa omega HA to su valjda te kiseline ali ne bi rekao da su vocne, neznam. Najcesce posle kupanja kad stavim ovu kremu malo me lice pecka ali ne uvek.
Vojislava hvala za savet pitacu doktorku zasto mi je dala toliko veliku dozu od 90. Mozda zato sto sam na poslednjem pregledu pre 4 dana imao 7-8 upala...
@nMilos, meni je doktorka rekla da ga pijem iskljucivo u toku jela, niti pre niti posle, i sto ranije to bolje da ne cekam vece jer valjda organizam tada bolje razlaze lek. Jel moze neko da nam pojasni ovo ?
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm

Post od nMilos »

Sanjice ja zivim u Nisu i raspitivao sam se za apaisac.Tesko se dolazi do njega i skup je.Ima ga doduse ali nisam zeleo da ga koristim.Doktorka mi je rekla sta da koristim i ja sam prezadovoljan eucerinom.Pitaj i ti tvoju sta da koristis jer dermatolog ipak ima uvid u tvoju kozu i zna sta je nabolje.
Poz
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

Ne vidim zasto ne bi smeli da se piju antibiotici u toku terapije... Ne bi smeli da se piju samo tetraciklini (kao sto je Dovicin npr). Svi ostali, ukljucujuci i peniciline, valjda smeju.
Sanjica 87
Novi član
Novi član

Post od Sanjica 87 »

Hvala Milose na toj informaciji... pa nista pitacu mog dermatologa da li mi je bas neophodan apaisac...
:o
igor1986
Novi član
Novi član

Post od igor1986 »

Ako neko trazi Apaisac,nasao sam ga na Banovom brdu,Pozeska prekoputa McDonalds-a.Nego recite mi,dal da ga mazem na celo lice ili samo tamo gde je suva koza?
Sanjica 87
Novi član
Novi član

Post od Sanjica 87 »

A Igore koja je cena? Posto cujem da je veoma skup...
Maze se valjda na celo lice, kao i svaka druga krema!?! :)
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

Ja bih svima preporucio Pantenol mast, ona je jako masna i odlicna za suvu kozu i za usne od Roaccutane-a. I vrlo je jeftin :)
igor1986
Novi član
Novi član

Post od igor1986 »

Pa ovako kad gledas,nije skupa,1170 din,ali je 40 ml :) Videcu koliko ce da mi traje ova jedna.Ako je brzo potrosim,onda cu da je batalim,uzecu nesto jeftinije.
Sanjica 87
Novi član
Novi član

Post od Sanjica 87 »

Pa ono... i nije nesto preterano skupa... ja sam zamisljala neku enormnu cenu... ovo je izdrzljivo :D
Hvala na informacijama! :)
Nevena KG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 11:24 pm

Post od Nevena KG »

Zdravo svima...
Ja imam problem sa aknama vec pet godina..preporuceno mi je da koristim roaccutane tablete, ali meni je, za razliku od ostalih, dermatolog preporucio terapiju od dva meseca i to 20 mg prvih mesec dana, a zatim 40 mg do kraja terapije. Zanima me kako tablete deluju na koncentraciju..
Hvala unapred
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Dermatolog ti je dao pomalo netacnu informaciju. Ako se daje u lecenju akni, uzima se mnogo duze od 2 meseca i ne dozira se tako.
Pacijenti se nisu zalili na poremecaj koncentracije, koliko ja znam.
Promeni dermatologa.
Odgovori