Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 6:27 pm
Vojislava, nadam se da Vam neće presesti što ste postali član ovog foruma
! Interesuje me da li bih smela da koristim neke sagorevače masti kao što je L-karnitin ili Xenedrin i da li smem da nastavim sa intenzivnim treninzima u teretani dok sam pod terapijom?
Bila bih Vam jako zahvalna ako biste me posavetovali!
Puno pozdrava svima!

Puno pozdrava svima!

Moram da priznam da nisam imala iskustva u davanju Roaccutana zajedno sa l-karnitinom i sl. Radije ih ne bi uzimala u kombinaciji.Sunshine24 napisao:Vojislava, nadam se da Vam neće presesti što ste postali član ovog foruma! Interesuje me da li bih smela da koristim neke sagorevače masti kao što je L-karnitin ili Xenedrin i da li smem da nastavim sa intenzivnim treninzima u teretani dok sam pod terapijom?
Puno pozdrava svima!
Sto se tice vezbanja, slobodno mozete nastaviti, s napomenom da jedan manji broj pacijenata koji uzimaju Roaccutan moze da oseca bolove u misicima i kostima, iako se ne podvrgava treninzima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 6:27 pm
Vojislava, ako je sastav suplementa koji hoću da uzimam sledeći:
holesterol 10 mg
ugljeni hidrati 102 g
šećer 8 g
protein 51 g
vitamin A 5000 I.J.
vitamin C 60 mg
vitamin D 200 I.J.
vitamin E 30 I.J.
riboflavin 5 mg
niacin 50 mg
vitamin B6 5mg
folna kiselina 400 mcg
tiamin 5 mg
(mislim da je ovo dato za količinu od 120 tableta)
da li je neka od ovih supstanci inkompatibilna sa roakutanom?
Izvinite što Vas opet uznemiravam, ali jako mi je bitno da znam, jer se spremam za takmičenje u fitnesu
!
Unapred zahvalna!
holesterol 10 mg
ugljeni hidrati 102 g
šećer 8 g
protein 51 g
vitamin A 5000 I.J.
vitamin C 60 mg
vitamin D 200 I.J.
vitamin E 30 I.J.
riboflavin 5 mg
niacin 50 mg
vitamin B6 5mg
folna kiselina 400 mcg
tiamin 5 mg
Izvinite što Vas opet uznemiravam, ali jako mi je bitno da znam, jer se spremam za takmičenje u fitnesu

Unapred zahvalna!
pozdrav,
danas sam bio kod dermatologa na VMA i dobio sam terapiju roakutanom, ali ne kako sam citao ovde na forumu, vec 2-3 nedelje pijem, pa pravim pauzu 2 nedelje pa opet tako... dobio sam 30mg dnevno, ujutru sa doruckom.
pored toga receno mi je da stavljam normaderm kremu ujutru, i diferin gel uvece...
pantenol krem po potrebi...
doktorka mi je rekla da je terapija ovakva zato sto imam blazi oblik akni vulgaris...
da li je neko imao iskustva ili negde cuo/procitao za ovu terapijom roakutanom na 2 nedelje pa pauza?
isto tako, dr mi je rekla da necu morati da popijem kumulativnu dozu od 120 mg/kg
svaki savet je dobrodosao...
pozdrav
danas sam bio kod dermatologa na VMA i dobio sam terapiju roakutanom, ali ne kako sam citao ovde na forumu, vec 2-3 nedelje pijem, pa pravim pauzu 2 nedelje pa opet tako... dobio sam 30mg dnevno, ujutru sa doruckom.
pored toga receno mi je da stavljam normaderm kremu ujutru, i diferin gel uvece...
pantenol krem po potrebi...
doktorka mi je rekla da je terapija ovakva zato sto imam blazi oblik akni vulgaris...
da li je neko imao iskustva ili negde cuo/procitao za ovu terapijom roakutanom na 2 nedelje pa pauza?
isto tako, dr mi je rekla da necu morati da popijem kumulativnu dozu od 120 mg/kg
svaki savet je dobrodosao...
pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 8:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ne znam,izgleda da tako krece sa terapijom,ja sam bio veoma sumnjicav,ali izdrzao sam,da stanje se u pozetku pogorsa sto zbog roaccutana,sto zbog differina.
Differin je laicki receno roaccutane za lokalnu primenu,koliko vidim stav vecine dermatologa jeste da se ne daju istovremeno,ali dr Zorica tako daje,verovatno da ona zna razlog.U svakom slucaju ja sam veoma zadovoljan,upala prakticno i da nemem,a mogu ti reci da je differin lepo odradio zaostale fleke i oziljke,a rekla mi je takodje da se nakon 2 meseca od zavrsetka terapije radi hemijski piling,tako da verujem da ce sve biti jos bilje.Samo budi uporan.
Differin je laicki receno roaccutane za lokalnu primenu,koliko vidim stav vecine dermatologa jeste da se ne daju istovremeno,ali dr Zorica tako daje,verovatno da ona zna razlog.U svakom slucaju ja sam veoma zadovoljan,upala prakticno i da nemem,a mogu ti reci da je differin lepo odradio zaostale fleke i oziljke,a rekla mi je takodje da se nakon 2 meseca od zavrsetka terapije radi hemijski piling,tako da verujem da ce sve biti jos bilje.Samo budi uporan.
Da normaderm meni prija,ali nije dovoljno za potrebe koze pod terapijom roaccutanom,na pocetku da,ali kasnije ces morati da dodas pantenol,i da usne mazi samo pantenol kremom,veruj mi da je najbolje,jer probao sam sve moguce labela i nista nije tako dobro kao pantenol + ne ostavlja sjaj na usnama...
Koji gel za umivanje ti je preporucila i jel ti rekla da jednom nedeljno radis piling,posto meni jeste?
Koji gel za umivanje ti je preporucila i jel ti rekla da jednom nedeljno radis piling,posto meni jeste?
Ne savetuje se uzimanje vitamina A zajedno sa Roaccutanom tako da ne bih savetovala uzimanje pomenutog preparata. On sadrzi i holesterol tako da je to jos jedan od razloga za njegovo ne uzimanje. Mislim da su pomenute vrednosti za jednu tabletu.Sunshine24 napisao:Vojislava, ako je sastav suplementa koji hoću da uzimam sledeći:
holesterol 10 mg
ugljeni hidrati 102 g
šećer 8 g
protein 51 g
vitamin A 5000 I.J.
vitamin C 60 mg
vitamin D 200 I.J.
vitamin E 30 I.J.
riboflavin 5 mg
niacin 50 mg
vitamin B6 5mg
folna kiselina 400 mcg
tiamin 5 mg
Izvinite što Vas opet uznemiravam, ali jako mi je bitno da znam, jer se spremam za takmičenje u fitnesu!
Unapred zahvalna!
Pozdrav