Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nikolabr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 7:04 pm

Post od nikolabr »

Shomy napisao:DA li je Dr planirala da posle nekog vremena ponovis ciklus ili da posle 2 meseca zavrsis sa terapijom.?Ako je posle 2 meseca kraj terapije,proveri to sa jos nekim dermatologom,jer to mi nikako nile logicno...
Pa rekla mi je da dodjem za mjesec dana kod nje i ako se budu ponovo povratile onda cu piti jos dva mjeseca....
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

tinchi napisao:Fedja,meni su prepisali na VMA,sredom primaju civile.Doktor je jako ljubazan kao i sestra.Veoma sam zadovoljna.
ok, svraticu do njih... nego, koliko je bilo "ozbiljno" tvoje stanje kad su ti ga prepisali... ovo pitam jer ne bih zeleo tamo da me doktor ubedjuje da treba da se mackam pomadama... to sam radio protekle 3 godine i ochigledno ne pomazhe....ja sad ne izgledam katastrofalno ali sa tim se smaram vec par godina (imam 27god) i vec mi je muka od svega toga jer nije normalno da se sada maltretiram sa tim kad vec nisam u pubertetu...

pozz
Ironija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Ironija »

Meni su se smanjile bubuljice hvala bogu :) Ovaj antibiotik u tečnost koji mi je doktor prepisao pomaze. Ali lagano. Samo me živciraju ove crvene fleke koje ostaju. Ali i te se vrlo lagano smanjuju. Tri produkta koje ja apsolutno preporučim ljudima sa akne (ako ste vec probali druge produkte koje ne pomazu, osim roakutan) su:

- Inderm antibiotik u tecnost (mozda ovaj antibiotik nemaju u Srbiji ali ne znam sigurno)
- Vichy normaderm (scrubbing gel) gel protiv crvenih fleka i masne koze
- Benzoylperoxide krema, koja isuši kozu i pusti da se malo guli da spreči da se širu bubuljice.
tinchi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 6:17 pm

Post od tinchi »

Fedja,nemas brige sto se toga tiche.Ja nisam sigurno bila katastrofalni slucaj,tacnije meni su bile samo na obrazima,ali ih je ipak bilo.I bilo mi je isto dosta svih pomadica,antibiotika,cak sam pila i kontraceptivne pilule.Sve mi pomogne,ali vremenom organizam postane imun i bubuljice se vrate.Ako si probao sve i nista nije pomoglo doktor ce ti sigurno prepisati roakutan.Meni se lice dosta poboljsalo.Ima jos po koja,tu su i oziljci,ali i oni polako blede.Nadam se da ce sve doci na svoje mesto,ipak sam na terapiji tek 2 meseca!
milorad01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 7:32 pm

Post od milorad01 »

sta cete koristici za te crvene fleke posle terapije roakutana?
cujem od roakutana je lice neverovatno osteljivo i crvenilo se javlja lako a dugo treba da samo od sebe izbledi,pa koje preparate znate da pomazu da se to ubrza (ako znate)?

poz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Lice je osetljivo u pocetku terapije,kasnije sa smanjivanjem doze i privikavanjem na lek to nije nista strasno,a sto se tice fleka koje ostaju te fleke i inace ostaju posle akni.A ukoliko oziljci i fleke postoje nakon 2 meseca po zavrsenoj terapiji mogu se raditi hemijski pilinzi.
Sunshine24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 6:27 pm

Post od Sunshine24 »

Pozdrav svima i srećna vam Nova godina!

Imam 24 godine i moj problem je taj što imam srednje problematičnu kožu, ali mi se sredinom ciklusa pojavljuju bolne potkožne akne koje mi jako dugo staju na licu i ostavljaju fleke i ožiljke. Zna li neko nekom dobrog dermatologa u BG-u koji bi mi prepisao roaccutane, a da me pre toga ne ubedjuje da mažem neke kremice, jer ne znam više šta sve nisam probala i sve se svelo samo na bacanje para i gubljenje vremena i živaca?

Molila bih vas za kontakt tel. i za neko iskustvo vezano za tog dr.

POMOZITE MI, MOLIM VAS!

Unapred zahvalna!
Jeanne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 2:46 pm

Post od Jeanne »

Ponovo aktivna posle 2 godine! Tada jos nisam bila na roakutanu, pocela sam da uzimam Diane 35 i pila sam ih dve godine, i dosta su mi pomogle....mada akne i bubuljice nikada nisam izgubila u potpunosti, ali su ih diane drzale pod kontrolom. Smatrala sam se izlecena. Ali nakon nesto vise od godinu i po dana, njihovo dejstvo naprasno je prestalo i bila sam opet na pocetku!! Onda sam opet pila Dovicin, ista prica, dok pijem, ja sam ok, kad prestanem, katastrofa. Sada sam vec 20 dana na roakutanu, pijem 20mg dnevno, osecam pogorsanje, koza mi je jos upaljenija, ali jos nemam problema sa suvocom i ostalim... Nisam sigurna koliko je ova doza dovoljna, jer sam visoka i krupne gradje, ali ok, cekam da prodje prvi mesec pa cemo da vidimo na kontroli. Pozdrav svima!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Jeanne napisao:Ponovo aktivna posle 2 godine! Tada jos nisam bila na roakutanu, pocela sam da uzimam Diane 35 i pila sam ih dve godine, i dosta su mi pomogle....mada akne i bubuljice nikada nisam izgubila u potpunosti, ali su ih diane drzale pod kontrolom. Smatrala sam se izlecena. Ali nakon nesto vise od godinu i po dana, njihovo dejstvo naprasno je prestalo i bila sam opet na pocetku!! Onda sam opet pila Dovicin, ista prica, dok pijem, ja sam ok, kad prestanem, katastrofa. Sada sam vec 20 dana na roakutanu, pijem 20mg dnevno, osecam pogorsanje, koza mi je jos upaljenija, ali jos nemam problema sa suvocom i ostalim... Nisam sigurna koliko je ova doza dovoljna, jer sam visoka i krupne gradje, ali ok, cekam da prodje prvi mesec pa cemo da vidimo na kontroli. Pozdrav svima!
Jeanne, jedno pitanje o diane35, zanima me tvoje iskustvo, posto si ih pila isto dugo koliko i ja. Jesi prestajala da ih pijes pa su se javile akne ponovo, ili su se vratile u toku terapije? (znam da ovo nema veze sa roakutanom...)
Korisnikov avatar
Tramvaj driver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm

Post od Tramvaj driver »

E ovako - ja pijem roaccutan 2 nedelje,40mg dnevno. U pocetku bese dobro, sad me unakazi. Interesuje me kad moze da se ocekuje prvo vidno poboljsanje? I da mi neko objasni ako zna kakva je to GGT analiza?
Znam da je vezano za jetru.

Unapred zahvalan Tramvaj driver.
PS: ja ne vozim tramvaj u stvarnosti, samo sam se tako potpisao.
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

I meni je bilo buknulo posle 2 nedelje a onda posle nekih mesec dana se toliko smirilo kao da ih nikada nisam ni imao. Posle mi je povecana doza sa 40 na 70 i opet je bilo pogorsanja koje je sada vec proslo... Navikni se na to jer taman kad mislis da ti lice ok i da vise nema sanse da se nesto pogorsa ono bukne. Sta koristis od mazalica ?
Korisnikov avatar
Tramvaj driver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm

Post od Tramvaj driver »

Onaj Benzoilperoksid (aknefug suspenzija što stoji 4 min) i neku Pantenol penu, ali ne razumem tačno funkciju te pene - ovo prvo isušuje kožu, a pena je vlaži (masti). I šta sam tim uradio?
A pre roacc-a i ovih stvari stavljao sam šta god je postojalo - nisam probao jedino avionsko gorivo :wink: i ništa! Dok mi doktorka na VMA nije konačno dala roaccutan. On mi je isušio kožu, ali takođe stvorio džombu veličine klikera ispod oka, ali to je valjda očekivani propratni efekat. Dok ona ne nestane izgledaću kao da me je nokautirao nabildovani crnac.

I da, kad kazes "posle mesec dana", mislis na mescec dana od početka terapije ili mesec dana od pogoršanja?
jovana_krg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 2:37 am

Post od jovana_krg »

Ja najverovatnije krecem sa roakutanom za mesec dana ,mozda i manje.Doktorka sa wma mi je rekla da prikupim neke analize od ginekologa i endokrinologa ,pa da i prepise taj lek na 4 do 5meseci.Brine me to sto kod zena dolazi do izlecenja u 60 do 70 % slucajeva i to potpunog,a sta ako se desi da do tog izlecenja ne dodje?
Znam da se koza susi od njega,da postaje crvena,ali me zanima da li se to crvenilo prikriva puderom i koliko izlaze bubuljice dok ga koristim?
Nubz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 2:16 pm

Post od Nubz »

@Tramvaj driver: najbolje ti je da ne ocekujes poboljsanja :D Ja cekao i cekao i nista, samo se nervirao. To dodje postepeno, mada sam prvo vidljivo poboljsanje video tek u trecem mesecu (oko 10. nedelje). Posle sve bolje i bolje.
Znam kako vam je i znam da ste nestrpljivi, ali ovaj lek je stvarno ucinkovit ali deluje jako sporo. Zato samo opusteno i ne odustajte. :)
Sanjica 87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 10:51 pm

Post od Sanjica 87 »

Zdravo drugari! :)
Evo i ja da se ukljucim.... Ja sam pocela da pijem roaccutane pre 3 dana... Ali po drugi put.... Prvu "seriju" (kako moj dermatolog strucno kaze) sam odradila pre 2 godine, pila sam ga 5 ipo meseci, i imala sam solidne rezultate... ALI, meni su se bubuljice nakon dve godine vratile... u mnogo vecem broju nego ikada... :-?
Sada nakon dve godine sam krenula sa upotrebom kontraceptivnih pilula u nadi da ce mi one pomoci, jer imam par drugarica koje su mi ih preporucile, i rekle mi da su svoje probleme resile upravo sa njima. Dermatolog se takodje slozio da krenem sa tom terapijom... Proslo je tacno 5 meseci od kad koristim pilule, i poboljsanja ima, ali nije na nekom zavidnom nivou... Tako da je moj doktor resio da me ukljuci u terapiju roaccutana OPET... Smatrajuci da ce se problem resiti ovog puta... :o
Mada ja nemam bas one acne vulgaris kako ih zovu, vec neke sitne koje stoje i ne mrdaju, a lice mi izgleda rosavo... :cry:
Bas mi je drago da sam nasla ovaj forum, i lakse je kada mozes da se posavetujes i da podelis svoje iskustvo sa nekim ko ima slican problem kao i ti!
POZDRAV SVIMA!!!! :D
Odgovori