Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nMilos »

Ja furam vec treci mesec sa terapijom i ide mi odlicno.Suve usne iritaraju jako ali mora da se istrpi.
Za nedelju dana idem na kontrolu kod doktorke.
Zanima me sme li da se radi neko ciscenje lica?
Imam slucajno Garnier "3 in 1 deep cleanser" i "Nivea visage oxigen power" gel za ciscenje lica ali mi frka dok se ne konsultujem sa doktorkom.Lice mi je jako osetljivo,znaci ponekad zaboravim pa se obrisem peskirom umesto da se istapkam i umrem koliko me pece.
Poz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Trebalo bi da se umivas nekim gelom za umivanje i da kozu hidriras nekom neutralnom kremom...ali neka ti to doktorka na kontroli odredi...Za usne ti je pantenol krema najbolja,ja sam probao se i ona je definitivno najbolja.Koliko mg dnevno pijes?
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

Auuu jbt taman se bilo lepo smirilo lice i od juce pocele opet da iskacu ko lude. U subotu sam se napio, tuko sam viljamovku i pivo celo vece ali ne verujem da je pogorsanje od toga. Jel pije neko od vas alkohola i koliko cesto ?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ne verujem da to ima veze,alkohol se ne pije zbog jetre,jer je i sam roaccutan atak na jetru.Ne smes cesto da pijes,ali u nekim posebnim prilika nece se desiti nista strasno ako popijes nesto....pozz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Naravno ni tada ne smes da se opijas...
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član

Post od lepiZajko »

E pa sad, zavisi sta za tebe znaci 'opijati se' gutljaj, dva ili mozda litar-dva :))))
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Znaci da smes da popijes 1-2 pica ponekad....
Nubz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 2:16 pm

Post od Nubz »

Ja sam pio za vreme terapije, i nisam osetio neke direktne posledice po kozu i sl... Ali nadam se da mi jetra nece ispastati... Mislim da nije opasno ako ne pijes precesto (mozda jednom mesecno mozes) jer koga god znam da je pio roacc. pio je i alkohol...
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm

Post od nMilos »

Ja juce bio na redovnu kontrolu i savete kod moje doktorice ali avaj! Nije radila a roacc nisam imao vise te se odlucih za ambulantu i random doktora.Greska! Progutao sam njenu neljubaznost i objasnio joj zasto sam dosao(da mi samo napise tj prepise izvestaj specijaliste) i frapirao sam se kada mi je rekla da smanjim dozu na 20mg dnevno obzirom da mi je ovo treci mesec.Plus da mazem exfoliac losion.Naravno uz obaverzno pitanje zasto pijem roaccutane kad mi je lice cisto? Morao sam da joj pokazujem zadnjicu da bi videla zasto...
I ne budem lenj vec odem privatno kod moje doktorke koja mi,zamislite,POVECA dozu na 50mg dnevno jer sam ionako pio minimalnu obzirom na kilazu.Takodje mi kaze da Exfoliac ,za koji nisam cuo i ne znam sta je,ne treba da mazem jer nema svrhe...
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član

Post od lepiZajko »

...luda kuca...
nikolabr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 7:04 pm

Post od nikolabr »

Pozz,ja imam 17 godina i doktorica mi je dala da pije roaccutan i da svako jutro i vece medom istrljam lice.....Prije par dana otisao sam kod nje i ona je rekla da prestanem da pije roaccutan,i da pauziram 1 mjesec,a ako se opet budu pojavile da cu opet 2 mjeseca piti roaccutan....

1)Da li je roaccutan ima ikakve efekte samo na dva mjeseca?(hoceli mi se opet pogorsati bubuljice kao sto su prije bile,ili ...)
Sada mi opet izadje bubuljica i ponovo su se pojavile crne bubuljice?
2)Koji je najbolji,najbolji lijek za uklanjanje crnih bubuljica?
3)Predlozite mi nesto ako mozete da mi neizlaze vise bubuljice :S..
nikolabr
Novi član
Novi član

Post od nikolabr »

Pozz,ja imam 17 godina i doktorica mi je dala da pije roaccutan i da svako jutro i vece medom istrljam lice.....Prije par dana otisao sam kod nje i ona je rekla da prestanem da pije roaccutan,i da pauziram 1 mjesec,a ako se opet budu pojavile da cu opet 2 mjeseca piti roaccutan....
Roaccutan sam pijo 2 mjeseca..
1)Da li je roaccutan ima ikakve efekte samo na dva mjeseca?(hoceli mi se opet pogorsati bubuljice kao sto su prije bile,ili ...)
Sada mi opet izadje bubuljica i ponovo su se pojavile crne bubuljice?
2)Koji je najbolji,najbolji lijek za uklanjanje crnih bubuljica?
3)Predlozite mi nesto ako mozete da mi neizlaze vise bubuljice :S..
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Roaccutan se tako ne daje.
Promeni dermatologa, pod hitno.
nikolabr
Novi član
Novi član

Post od nikolabr »

vojislava napisao:Roaccutan se tako ne daje.
Promeni dermatologa, pod hitno.
al u mom gradu i u blizini nema nijedan lijekar koji daje tablete roaccutan,znaci ko da nisam ni pio roaccutan.Ta dva mjeseca su mi bezveze otisla ......... :S

Je li sirce dobar preparat za bubuljice(jedna kasika sirceta na pola litre vode) da li da ga stavljam na lice svako vece?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Mani se narodnih lekova i bapskih prica.
Sedi u auto ili autobus i idi u drugi grad i potrazi dobrog dermatologa
Odgovori