Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nMilos »

Ah,sta bi smo mi bez Vojislave :lol:
ivankg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 04, 2008 3:28 pm

Post od ivankg »

Ja evo zavrsavam sesti mesec. Rezultati su solidni na pocetku stanje mi je bilo katastrofa vrat i brada su mi bili celi u bubuljicama dijagnoza acne nodulocystica. Pio sam ovako:
Prvi mesec-40
Drugi mesec-60(tu mi se povecava holesterol)
Treci mesec-50
Cetvrti mesec-50(holesterol se vraca)
Peti mesec-60
Sesti mesec-70

Sada imam poneku na ledjima na licu crvenilo i otok prolazi. Stvarno sam imao tezak oblik bubuljica. Rezultati krvi su mi odlicni.

Sad se nadam da ce mi terapija biti produzena jos mesec dana i povecana doza barem na 80.

Imam jedno pitanje kolko moze da traje terapija roakutanom imao sam tezak oblik akni.
Ironija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:31 pm

Post od Ironija »

Otišao pre jedan mesec doktoru (od dijaspore sam, ne živim u ex-Yu.) i dala mi neki antibiotik u tečnost (erytromicine, neki antibiotik koji ubija akne-bakteriju i sprečava da se širi) . Sad je rekla da se to treba minimalno 6/8 sedmica da koristi da se bude primetila neka razlika. Ja sad 4 sedmica koristim i primetim malu razliku, nemam na bradi vise. Ali me samo muče sad levoj strani licu, crvene postanu. Ponekad jos malo skroz nestanu pa se pojave opet 3oje ujednom. :roll: Znaci ako za 2/3 sedmice ne primetim razliku cu joj reci da mi prepise roaccutane. Mada sam čuo da ti to isuši usne i moraš redovno davati krv da kontrolišu kakav uticaj taj roaccutane ima na tebe. Molim se bogu da mi ovo pomogne, necu da pijem neke tablete. :-?
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

e moj jarane... tako sam se i ja ko i ti tesio da ce to proci, pa posle da necu da se trujem lekovima pa da ja nisam slucaj za 'rokija' ali sam samoga sebe zavaravao i onda kad mi jednom svega bio pun k**** pobaco sam sva sr**** i otisao u studentsku da mi prepisu 'rokija'. Lice mi bilo katastrofa a sad me ne bi prepoznao....
tinchi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 6:17 pm

Post od tinchi »

Cao svima!
Ja pijem roakutan od 1.novembra,i lice mi je trenutno katastrofa.Pece me i izlaze mi ogromne cabulje na obrazima.Ne znam sta da radim da mi ne izlaze bubuljice,mazem Airol, ali mi ne pomaze.Inace ostatak lica mi se skroz isusio.Da li vi imate isti problem?
Kad mogu da se nadam da ce proci ova faza?
Zbog posla moram da se sminkam.Jel to utice na pogorsanje?
I da li je bolje iscediti bubuljicu ili je ne dirati.Ako je ne iscedim ona pomodri i celo lice mi izgleda jos gore.Prilicno sam ocajna sto mi jos lek ne pomaze.
Imam 22 god,55 kila i doza mi je 50mg dnevno.Prvih mesec i po bila je 40 mg.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Moras proci kroz fazu regresije,mislim da to nece jos dugo trajati.Nemoj ih dirati jer je koza usled dejstva leka istanjena i osetljiva.Ako ti je lice izrazito suvo konsultuj se sa dermatologom oko izbora neutralne hidratantne kreme.A sminka ti mora biti nekomedogena,na to obrati paznjiu.Srecno.
Ironija
Novi član
Novi član

Post od Ironija »

Dans opet k'o da mi je manje. Ko ima crvene fleke preporučim da koriste ''Vichy normaderm''-produkte. I ja to oko 2 sedmice koristim i smanjile su mi se malo crvene fleke (koje ostaju od akne) ali moraš paziti 's tim gelom. Jer ne smeš jako da pritiskati kad čistiš lice jer ti onda skroz suva postane koza. Evo meni danas kao da ide lakše 's kozom. Najviše mrzim posle brijanja, onda mi se ponekad pojave 2/3 male bubuljice crvene kod brade. :evil: Ali antibiotik pomaze, ne pojavljuju mi se vise puno bubuljice, retko sad.

@ tinchi

Nemoj uopšte da koristiš previše šminku! I važno je da ti šminka nije masna, jer to samo gore pravi situaciju (oprostite za moje Srpski nije odlično :) ).
nikolabr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 7:04 pm

Post od nikolabr »

Meni je dala roaccutan da koristim samo 2 mjeseca i da svaki dan pijem
40mg,meni su bubuljice skroz prestale nemam vise nijednu,kupite "cinkovu pastu" bubuljicu isusi za jedan dan,max. je gotivna cinkova pasta,i ja svako vece radim prirodni piling sa medom....rezultati su odlicni....proslo me je i crvenilo sto je bilo bas sve...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

DA li je Dr planirala da posle nekog vremena ponovis ciklus ili da posle 2 meseca zavrsis sa terapijom.?Ako je posle 2 meseca kraj terapije,proveri to sa jos nekim dermatologom,jer to mi nikako nile logicno...
tinchi
Novi član
Novi član

Post od tinchi »

Hvala puno za pomoc.
Probala sam sa zinkom al nista ne isusuje.Meni se bubuljice uchaure u kozi!Strasno!Za hidrataciju dermatolog mi je prepisao samo pantenol.Da li sme da se koristi neka krema za oziljke?
Ironija
Novi član
Novi član

Post od Ironija »

Ne znam jel još koristite (ili da li ste uopšte koristili) ali benzoylperoxide (ne znam kako se kaze/zove u Srbiji ta krema) pomaze protiv akne/bubuljica. Moze se kupiti u apotekama, nije skupo. Ali isuši kozu malo.
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

pozdrav svima,

da li neko zna koliko posle terapije antibioticima sme da se pochne sa terapijom roakutanom?

trenutno zavrshavam dvonedeljnu terapiju antibioticima koje sam koristio zbog neke manje urinarne infekcije, i hteo bih da krenem sa roakutanom ali me zanima da li bi to bilo previse za organizam, i da li je potrebno da pravim neku pauzu pre roakutana...

pozz :D
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Da li je dermatolog preporucio terapiju roaccutanom, ili uzimas na svoju ruku?
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

vojislava napisao:Da li je dermatolog preporucio terapiju roaccutanom, ili uzimas na svoju ruku?

ma ne, nije na svoju ruku... ovih dana bi trebalo da svratim do karadaglica (ili nekog drugog njegovog kolege, ako imate predlog za dobrog dermatologa koji ima iskustva sa roakutanom-tu sam) i da se dogovorim za terapiju... on mi je i ranije prepisao roakutan ali nisam mogao da ga pijem zbog nekih drugih obaveza u toplijim krajevima nase planete....
tako da mislim da nece biti problema za recept....

e da, ovo za dermatologa sam ozbiljan, ako imate predlog , molim vas javite mi....

pozz
tinchi
Novi član
Novi član

Post od tinchi »

Fedja,meni su prepisali na VMA,sredom primaju civile.Doktor je jako ljubazan kao i sestra.Veoma sam zadovoljna.
Odgovori