Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nMilos »

Ja sam mesec dana na roakutanu.Crvenila oka niti susenja istih nisam imao.Za ovih mesec dana su mi izasle 2 nove(na guzi,gde ih imam najvise i zbog kojih i pijem R) koje su jako brzo prosle i nisu bile nimalo bolne.Primecujem i da mitiseri na licu nekako isplivavaju sami,mislim da kad bi uradio piling svi bi i nestali.Ali sto rece Shomy,koza lica mi je jako osetljiva tako i da brisanje peskirom predstavlja problem.Samo tapkanje...
I samo jos da kazem nasoj Mipamilo da uzimam 40mg dnevno a imam nesto manje od 90kg.Koliko se secam ide 0.5mg po kilogramu telesne mase.
Za Ljubicu: da,normalno je da bude pogorsanja i to nekih prvih mesec dana,mozda i malo duze.
Poz svima
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

E mipamilo a koliko ti to onda vremenski pijes lek ?
mipamilo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 11:19 pm

Odgovor

Post od mipamilo »

Roaccutan pijem dva meseca. Prvih mesec dana 20 mg a drugih 30 mg. Ponavljam da sam količinu procenila na svoju ruku (naravno da sam se informisala) pošto mi je prepisano 50 mg na mojih 50 kg, što je suludo bar za moje stanje.

Šta koristite kao propratnu kozmetiku?
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

Vec smo pisali o tome ali hajde,napisacu o5. Za lice koristim eucerin dnevnu kremu sa 5% uree,za usne eucerin lip repair i labelo.Za telo imam eucerin losion sa 3% uree ali ga slabo koristim jer mi se po telu ne susi toliko koza kao po licu.
Poz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Caos...Od kozmetike koristim eucerin gel za umivanje,normaderm ujutru,uvece gifferin gel,jednom nedeljno freeman-ov vocni piling.Prilicno agresivna kombinacija uz terapiju roaccutana,ali ja pijem 40mg 2 nedelje,pa 2 nedelje pauza i to mi se uopste ne svidja.pozdrav
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am

Post od lepiZajko »

Moze li neko da mi kaze koliko roakutan kosta.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Pisalo je,ne znam tacno,ali nemas potrebe sa tim jer se dobija na recept bez problema.
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član

Post od lepiZajko »

Super ako je na recept, bio sam danas kod doktorke u studentskoj poliklinici i dala mi je spisak sa koji sutra idem na analizu krvi. Svratio sam i do apoteke i pitao za cenu, pa ako nekoga jos zanima rakutan kosta oko 1300 dinara 10 mg leka.
Nubz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 2:16 pm

Post od Nubz »

Ja sam zavrsio sa terapijom pre par dana i prezadovoljan sam rezultatima. E sad, jel zna neko da li akne mogu da se vrate po zavrsetku terapije i kolike su sanse za to?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

U 80% slucajeva se ne vracaju,dakle sanse da se vrate su 20%.I tada moze da se ponovi terapija.
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član

Post od lepiZajko »

Dobio sam danas recept i uzeo sam roakutan, terapiju zapocinjem sutra ujutru, jedva cekam, 40 mg je doza imam oko 75 kg. Najteze mi pada sto ne smem alkohola da pijem eeeej bre alkohola ni trunke jbt.
Nubz
Novi član
Novi član

Post od Nubz »

Ma to je i meni naglasila doktorica ali ja sam opet pio (doduse nisam u pocetku terapije kad je i doza bila veca) ali iskreno nisam primetio nikakve negativne efekte :D
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

I ja sam kao procitao da alkohol ne bi trebalo da se uzima,sto je i opravdano ali ja popijem poneko pivo uz rucak i nisam primetio nista cudno.Slave pocinju i moramo da se uzdrzavamo od prekomernog konzumiranja :)
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član

Post od lepiZajko »

ma da bas bi izdrzo 5-6 meseci bez alkohola...nema sanse. Jutros sam uzeo prvu dozu pa me zanima kad mogu da ocekujem pogorsanje i koliko to strasnije izgleda od ovog sadasnjeg stanja _
Nubz
Novi član
Novi član

Post od Nubz »

lepiZajko napisao:ma da bas bi izdrzo 5-6 meseci bez alkohola...nema sanse. Jutros sam uzeo prvu dozu pa me zanima kad mogu da ocekujem pogorsanje i koliko to strasnije izgleda od ovog sadasnjeg stanja _
Ovako, prve promene ces osetiti posle par dana. Malo suva koza i sl...
Od druge nedelje, suve usne, i na to navikni jer ce te pratiti kroz celu terapiju i nekad stvarno zna da smeta. Pogorsanje verovatno zavisi od osobe do osobe, ali meni je negde oko 6. nedelje bilo najgore ja mislim, pa bude promenljivo sve dok se koza ne smiri i ne pocnu poboljsanja. To je meni bilo tek polovinom 3. meseca. Za vreme pogorsanja nece biti puno gore nego obicno, ali je mene strasno nerviralo, jer taman mi se cini da vidim neka poboljsanja, onda iznenada bude gore nego ikad. Uglavnom, kad lek pocne da pokazuje rezultate bices prezadovoljan, zato samo polako i uz dosta strpljenja, na kraju ce se sve isplatiti.

Nadam se da sam pomogao i pitaj ako ti jos nesto nije jasno.
Odgovori