Bubuljice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Bubuljice ili nesto drugo?
Sitno je, bele boje, potkozno.
Nalazi mi se na licu, u predelu unutrasnje ivice oka pa se spusta na centimetar ispod oka. (sa obe strane lica)
Vidi se samo izbliza.
Kad povucem kozu prstima vidljivije je i najvise me podseca na krljust.
Da li su to potkozne bubuljice ili nesto drugo?
Sitno je, bele boje, potkozno.
Nalazi mi se na licu, u predelu unutrasnje ivice oka pa se spusta na centimetar ispod oka. (sa obe strane lica)
Vidi se samo izbliza.
Kad povucem kozu prstima vidljivije je i najvise me podseca na krljust.
Da li su to potkozne bubuljice ili nesto drugo?
Prvo kontraindikacije ne mogu da postoje PRI uzimanju, kontraindikacije mogu biti ZA uzimanje.jovajna napisao: Kada se radi o Diane 35 (za Mya) nije stvar u tome da su zene sa nasih prostora zaostale, stvar je u tome sto postoje brojne kontraindikacije pri uzimanju Diane 35. Ova pilula je zabranjena u SAD i Kanadi! Nikada se ne zna kako ce na koju zenu ova pilula delovati! U vecini slucajeva na prvoj web adresi mozete videti, vise zena kudi ovu pilulu nego sto je hvali! Dobro razmislite kada se odlucujete na ovaj korak! Mladjim devojkama bih savetovala da ne primenjuju ovaj vid borbe protiv akni ukoliko su vam hormoni u redu!
Pozdrav
Da li ti uopste znas sta su KONTRAINDIKACIJE?
INDIKACIJE- razlozi za uzimanje
KONTRA-INDIKACIJE- protiv-razlozi za uzimanje- znaci to je nesto zbog cega ne bi trebalo uzimati taj lek...
Kao kontraindikacije za uzimanje diane35 su nabrojani-
tromboza,secerna bolest,oboljenja jetre,preosetljivost na bilo koju komponentu leka itd.
Znaci kontraindikacije se ne pojavljuju PRI uzimanju, nego za njih treba da znas PRE uzimanja, zato sam svaki put ponovila da se obavezno pre uzimanja konsultuje sa lekarom i proveri krvna slika i sve drugo sto treba.
I onda naravno,ako postoje kontraindikacije- lek ne treba uzimati.
Ja stvarno ne razumem sta tu nije jasno?!
To da su ove pilule negde zabranjene je izmisljotina... Moguce je jedino da se ne mogu uzeti bez lekarskog recepta, sto je OK, iz gore navedenih razloga.
Ovo jeste korisno. Ali naravno, sta vredi kad to procita neko ko ne zna ni sta su kontraindikacije...jovajna napisao: Kora nadbubrezne zlezde je glavno mesto stvaranja androgena kod zena. Ovi androgeni pretvaraju se u aktivne androgene hormone: testosteron i dihidrotestosteron, koji su kako svi znamo muski polni hormoni. Klinicki prisuan hirzutizam i akne uvek upucuju na hiperandrogenizam i sindrom policisticnih ovarijuma (malo ginekologije vezano za dermatologiju moze da bude korisno).
Za lecenje se primenjuju antiandrogeni koji remete dejstvo androgena u ciljnom tkivu. U klinickoj praksi se najcesce primenjuju ciproteron-acetat u kombinaciji sa kombinovanim kontraceptivnim pilulama ili etinil-estradiolom.
Ciproteron-acetat i etinil-estradiol su sastojci kontraceptivnih pilula Diane 35

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Možeš slobodno na sunce, čak je i poželjno i preporučuje se u kombinaciji sa voćnim kiselinama, kao dopuna terapiji, a postiže se i "sinergijski efekat", ali pod uslovom da izadješ i sunčaš se direktno izlažući lice užarenoj lopti u intervalu izmedju 11 i 16h, naravno bez ikakve zaštite na licu.cacanin napisao:hteo bi da znam posto nailazi sunce da li mogu koristiti kreme sa AHA kiselinama, ako ne preko dana, makar u vecernjim satima.
Takodje, poželjno je da istovremeno odlaziš i na tretmane voćnim kiselinama u neki salon, napomeni stručnom osoblju u salonu da ti odmah "drmnu" 40%
A odmah posle tretmana, podrazumeva se, pravac turbo solarijum, ali ne 5, ni 10 minuta, već traži pola sata, bez obzira šta ti budu rekli za maximalno ograničenje.

oziljci
i koje se sredstvo na kraju preporucuje za odklanjanje oziljaka (koji nastaju pojavom akni) i zanima me koliko je to uopste efikasno jer gledam starije ljude koji su u ranim danima svoje mladosti imali akne a imaju oziljke po licu i dan-danas ? ? ? a sta kazete za lasersko odklanjanje oziljaka dali uopste postoji i koliko je efikasno???
-
- Aktivan član
Bezobrazni? A kako onda nazivas pojavu da SE na SVAKOJ temi koja se tice masne koze, akni i bubuljica (a vecina tema na ovom forumu sadrzi tu tematiku) bar jednom na svakoj strani spomene da se uz vocne kiseline, bilo u vidu kreme ili tremana NE SME IZLAGATI SUNCU, a isto vazi i za SOLARIJUM.
Cak sam na temi o Exfoliacu, kao kremi za koju pise u uputstvu da NIJE fotoosetjiva, ipak napomenula vise puta da se izbegava sunce tokom koriscenja.
Ono sto neki ne shvataju kad su kiseline u pitanju - nije sama interakcija izmedju sunca i glikolne kiseline toliko opasna, koliko je pogubno za kozu to sto kiseline dovode do stalnog ljuscenja i obnavljanja povrsinskih slojeva koze, i taj donji, novi sloj moze vrlo lako da izgori ako je koza nezasticena, i vise je podlozan stvaranju fleka.
Znaci, nije bitno da li tretman radis nocu, ili mazes kremu u toku noci, kad god izlazis iz kuce, MORAS DA MAZES ZASTITNU KREMU I DA IZEGAVAS DIREKTNO IZLAGANJE SUNCU!!!
Da li ovde svakom novom clanu sve mora da se ponavlja po 7 puta, ili je toliko tesko da se pritisne opcija "trazi"?
Cak sam na temi o Exfoliacu, kao kremi za koju pise u uputstvu da NIJE fotoosetjiva, ipak napomenula vise puta da se izbegava sunce tokom koriscenja.
Ono sto neki ne shvataju kad su kiseline u pitanju - nije sama interakcija izmedju sunca i glikolne kiseline toliko opasna, koliko je pogubno za kozu to sto kiseline dovode do stalnog ljuscenja i obnavljanja povrsinskih slojeva koze, i taj donji, novi sloj moze vrlo lako da izgori ako je koza nezasticena, i vise je podlozan stvaranju fleka.
Znaci, nije bitno da li tretman radis nocu, ili mazes kremu u toku noci, kad god izlazis iz kuce, MORAS DA MAZES ZASTITNU KREMU I DA IZEGAVAS DIREKTNO IZLAGANJE SUNCU!!!
Da li ovde svakom novom clanu sve mora da se ponavlja po 7 puta, ili je toliko tesko da se pritisne opcija "trazi"?
-
- Aktivan član
Lice mi je OK, tj. isto je kao i pre pijenja pilula. Pore su mi dosta cistije od Exfoliaca, i deluju uze, ali i dalje moram da ih cistim s vremena na vreme. Cini mi se se nesto veliko prelomilo u mojoj glavi, pa mi je postalo svejedno da li mi je pora promera 0.09 ili 0.5 mm. Prestala sam da se analiziram na ogledalu i neonskom svetlu i mislim da je to polovina resenja problema, bar u mom slucaju.Iksa napisao:nenno, ne javljas se, kako lice? jel si pronasla kontracepciju odgovarajucu?
Pilule planiram od sledeceg meseca, i to verovatno Yasmin.