Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

emi napisao:Ja bih svima preporucila da koriste sledecu kombinaciju za lice, posle mnogo traganja ja prvi put primecujem promene na licu za jako kratko vreme:
1.Dercome clear suspenzija
2.Uragi-krema sa vocnim kiselinama
U pocetku ce da bude jako neprijatno, perutanje, crvenilo peckanje kad stavljas kremu, ali sad mi je lice bas lepo, kao kod bebice ali ostao mi je tu i koji oziljak ali i to ce da se sanira. :lol:

a nakon koliko si primjetila promjene, ja imam malo bubuljicice na celu, upaljene malo i pokoji komedon, jesil imala nesto slicno?koristim skinoren, svidja mi se sto upija masnocu ali ne vidim npr da se suse ili tako nesto, korisitim ga vec 15 dana?hvala
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Ne zaboravite da je svako lice prica za sebe, da je svaka terapija strogo individualna, i da ako nekome odgovaraju neki preparati, mozda drugima nece. Ako zaista budete cesto na svoju ruku menjali terapiju, a narocito onu koju vam je prepisao dermatolog, plasim se da cete od svog lica napraviti jos vecu zbrku. Ja ovo dobronamerno. :wink:
pupi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 7:48 pm

Post od pupi »

A da li su kreme sa vocnim kiselinama dobre za osetljivu kozu?
emi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 4:23 pm

Post od emi »

Ja sam koristila mnogo kozmetickih proizvoda, ali posle ove terapije moje lice je preporodjeno za 2 nedelje. Ja sam cula da se kreme sa vocnim kis. ne smeju koristiti tokom suncanih dana, ali ja izbegavam sunce...meni zaista pomaze...a i koza mi je osetljiva. Na pocetku mi je koza bila jako isperutana i crvena...ali posle vec 3 nedelje koliko je koristim lice mi je :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

ja koristim kremicu sa vocnim kis. 10ak dana, za sada nista... a mene cak i ne pecka :o
KitKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2007 9:19 pm

Post od KitKat »

koristim i ja tu uriage sa vocnim kiselinama ali samo nocu, i ujutru se dobro umijem i nanesem dnevnu kremu
suncam lice proteklih par dana i sve je ok, nisam primetila nikakvu negativnu promenu na licu
minica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 4:44 pm

Post od minica »

Neko je postavio pitanje nisam sigurna da li u ovom forumu: '' Koja je razlika izmedju suve i dehidrirane koze?"
I mene zanima isto.
Kako se neguje suva, a kako dehidrirana koza? I da li masna koza moze da bude dehidrirana?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

I suva (kojoj nedostaje masnoca) i masna koza mogu biti dehidrirane.

Dehidriranost je nedostatak vlage, pa je mogu imati oba tipa koze. U sustini, suvu kozu je potrebno dobro negovati, a dehidriranu bez obzira na tip koze, (suva i dehidrirana ili masna i dehidrirana) treba leciti dok se ne dodje do prvobitnog stanja koze.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Otisli smo mi u off topic ali samo da dodam, ako ste u mogucnosti svako vece posle ciscenja lica naprskajte termalnu vodu u spreju Uriage, videcete kako je koza polako upija kao sundjer . A onda cete videti kako ce vam kremu koju nanosite posle toga , mnogo bolje upijati ta prethodno navlazena koza.

Sjajna stvar.
jovajna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 12:07 pm

Post od jovajna »

Akne, bubuljice, pristici, nazovite ih kako hocete, su bas problem za lecenje! Ja imam 28 god i akne od 18. S obzirom koliko imam godina, mislim da je kod mene problem sa hormonima. Izvinjavam se sto ponovo pominjem hormone ali veoma je vazno! Malo sam istrazivala na tu temu i evo sta sam pronasla u medicinskim knjigama:
Kora nadbubrezne zlezde je glavno mesto stvaranja androgena kod zena. Ovi androgeni pretvaraju se u aktivne androgene hormone: testosteron i dihidrotestosteron, koji su kako svi znamo muski polni hormoni. Klinicki prisuan hirzutizam i akne uvek upucuju na hiperandrogenizam i sindrom policisticnih ovarijuma (malo ginekologije vezano za dermatologiju moze da bude korisno).
Hirzutizam je klinicka manifestacija hiperandrogenizma koji predstavlja povecanje koncentracije nekog od androgenih hormona u cirkulaciji zene. (Takodje sam negde procitala da uticu na pojacano lucenje lojnih zlezda)
Hirzutizam je pojava dlakavosti kod zena na tzv. androgen-senzitivnim podrucjima (nausnice, obrazi, brada, oko areola dojki, sredisnja linija trbuha, glutealni predeli i gornja trecina butina sa unutrasnje strane) tj. mestima gde se dlake kod zena normalno ne pojavljuju.
Za lecenje se primenjuju antiandrogeni koji remete dejstvo androgena u ciljnom tkivu. U klinickoj praksi se najcesce primenjuju ciproteron-acetat u kombinaciji sa kombinovanim kontraceptivnim pilulama ili etinil-estradiolom.
Ciproteron-acetat i etinil-estradiol su sastojci kontraceptivnih pilula Diane 35 (pisem sve ovo zato sto je vazno razumeti mehanizme koji se odvijaju u nasem telu) Ja sam htela na svoju ruku da pocnem sa ovom terapijom pa sam jos malo istrazivala i nasla mnogo korisnih informacija na sledecim adresama:
o Diane 35: http://www.acne.org/rate_item.php?item_id=297
http://www.dermweb.org/skintherapy/stl0404.html
konraceptivne tablete uopste: http://www.*.hr/teme/gi ... 0faq.asp#7
http://www.21dan.com/tema/aspekti_primene_kp1.jsp
o ciproteron-acetatu: http://www.dundee.ac.uk/medther/tayendo ... terone.htm
http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/168/4/455
Postoji hiljade sajtova na ovu temu, ali poenta je da ovaj vid terapije akni nije ni malo bezopasan, naprotiv! Postoje brojni nezeljeni efekti i terapija se ne bi smela primenjivati bez nadzora lekara posebno kada se uzima sam ciproteron-acetat (Androcur je naziv leka) zato sto moze doci do ostecenja jetre (opsirnije na ovim adresama)
Kada se radi o Diane 35 (za Mya) nije stvar u tome da su zene sa nasih prostora zaostale, stvar je u tome sto postoje brojne kontraindikacije pri uzimanju Diane 35. Ova pilula je zabranjena u SAD i Kanadi! Nikada se ne zna kako ce na koju zenu ova pilula delovati! U vecini slucajeva na prvoj web adresi mozete videti, vise zena kudi ovu pilulu nego sto je hvali! Dobro razmislite kada se odlucujete na ovaj korak! Mladjim devojkama bih savetovala da ne primenjuju ovaj vid borbe protiv akni ukoliko su vam hormoni u redu!
Pozdrav
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

^slazem se sa ovim.
postoji jos nesto zanimljivo, a to je ta preosetljivost na normalan nivo hormona. ja npr. nemam policisticne jajnike ni hirzutizam (izrazenu maljavost), ali akne su prisutne kao i pojacan rad lojnih zlezda, tako da je moguce da se radi o preosetljivosti na hormone receptora u kozi (citala sam o tome i mislim da ima logike). iako je sa hormonima naizgled sve u redu, redovno mi se pogorsava stanje u pms-u i to u vidu potkoznih bubuljica. dok sam uzimala diane35 nije doslo do drasticnog poboljsanja.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

jovajna napisao:
Postoji hiljade sajtova na ovu temu, ali poenta je da ovaj vid terapije akni nije ni malo bezopasan, naprotiv! Postoje brojni nezeljeni efekti i terapija se ne bi smela primenjivati bez nadzora lekara posebno kada se uzima sam ciproteron-acetat (Androcur je naziv leka) zato sto moze doci do ostecenja jetre (opsirnije na ovim adresama)
Kada se radi o Diane 35 (za Mya) nije stvar u tome da su zene sa nasih prostora zaostale, stvar je u tome sto postoje brojne kontraindikacije pri uzimanju Diane 35. Ova pilula je zabranjena u SAD i Kanadi! Nikada se ne zna kako ce na koju zenu ova pilula delovati! U vecini slucajeva na prvoj web adresi mozete videti, vise zena kudi ovu pilulu nego sto je hvali! Dobro razmislite kada se odlucujete na ovaj korak! Mladjim devojkama bih savetovala da ne primenjuju ovaj vid borbe protiv akni ukoliko su vam hormoni u redu!
Pozdrav
Mislim da bih mogla da napišem studiju na ovu temu. Prolazila sam kroz pakao 12 dana, i iako su mi ten i pore bili extra već posle par dana pijenja, morala sam da prekinem sa terapijom Diane-35. U prilog priči o tome da ne treba da se igramo sa pilulama i da ih uzimamo na svoju ruku, reći ću i to da mi se ovim prevermenim prestankom pijenja (jedna kutija ima 21 tabletu) ciklus skroz poremetio, opet sam počela da krvarim, mada od prvog dana pijenja pa do poslednjeg sam imala krvarenje, (u manjem obimu nego inače, što je i normalno kad se piju kontrac. pilule, ali nije normalno da to traje 15 dana).
Iako sam se izmučila svojski, bar sam ovim utvrdila da je rešenje mog problema pojačanog rada lojnih žlezdi u odgovarajućim pilulama koje bi povratle hormonsku ravnotežu, samo što Diane ne bih više pila sve i da mi neko ponudi pravo vlasništva nad Lilly i DM radnjama... :roll:
Samim tim, moram da nadjem neke druge s manjim nivoom hormona ili čega već.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

A ne smem ni da razmišljam šta će da se desi sa licem za par dana ili nedelja, ne znam šta uopšte može da me čeka zbog naglog prestanka pijenja Daine. :-?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Nenno, ne brini toliko, mislim da nista mnogo strasno nece da se desi jer ipak nisi dugo pila diane, pa si naglo prekinula. I ja sam neko leto pila kontracepciju zbog odlaganja ciklusa, i nista se nije desilo. Bolje sto si prekinula. A, nisam u toku, jel si pitala nekog ginekologa sta da radis dalje, tj. na koje pilule da predjes?
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Ma ja ovaj put nisam ni konsultovala mog ginekologa, niti sam uradila analizu krvi. :-? Kupila sam i jednostavno počela da pijem, što naravno ne sme da se radi.
Ali meni je dermatolog nedavno rekla da batalim sve mazalice i probam da rešim problem onim od čega je i nastao, odnosno pilulama. Nisam ni u ludilu htela da je poslušam, ali su mi se u medjuvremenu smučile i kreme i aspirin-maske, i tonici, i ovaj put ću stvarno da rešim stvar do kraja. Probaću Yasmin ili Jeanine, samo ću prethodno da se konsultujem sa stručnim licem.
Odgovori