Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 10:47 pm

Bubuljice

Post od ane »

Znam da su vam već dosadna pitanja u svezi prištića, ali mene zanima ako bi mi mogli pomoći i dati pojašnjenje:
Nisam nikad imala problema sa prištićima na licu, ten kako se ono kaže savršen i u pubertetu. I onda odjednom problemi sa prištićima u 31-godin. Bila sam kod dermatologa napravi mi terapiju i koristim Skino. kremu bude bolje ali to nije to. Tako već 4 g. U međuvremenu sam rodila pa smo mislili da je zbog trudnoće .....nemam problema sa zdravljem..recimo relativno dobro živim....itd i ZAŠTO su mi se onda pojavili ti nesretni prištići, koji može biti uzrok? U porodici nemamo problema sa kožom...samo ja izgleda!!!!! :evil:
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Mozete li se slikati i poslati sliku na mail. Da li su pristici akne ili mehurici. Imate li komedone-mitisere
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

doktorica je napisala komedoni i sada mi je dala za njegu Vichy reti C noćna, da probamo smanjivati terapiju....
Što mislite da li treba probati pronaći uzrok pojave prištića?I kako?
Meni bi bilo normalno za prištiće da sam ja u pubertetu (možda neki pubertet za stare :oops: ) ili da sam uvijek imala problema s njima.
Hvala
goranai
Saradnik

Post od goranai »

postoje takozvane postpubertalne akne. Mozda na terenu rozaceae ili fotoostecene koze. Pokusajte ipak da se fotografisete makar mobilnim telefonom i posaljite mi sliku na mail
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

poštovana,
poslala sam vam sada sliku. Ako niste primili molim da me obavijestite pa ću pokušat ponovo slati.
Ne znam jesam li označila sliku, ali slikala sam donji dio lica samo sa jedne strane.
Pozdrav, očekujem vaše mišljenje, HVALA
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Dobila sam fotografiju. Na osnovu nje moze se reci da se radi o kozmetickim aknama eventualno ekskoriranim. Dominiraju komedoni i ponekas oguljotina od rucnog rada. Predlozila bih ili Dercome clear brend Dr Wolf ili Hyfac penu uz obavezno vlazenje lica mozda Apaisac om ili Hyseke 25 kremom ili Visio hidrogel sebamed ali je ovo poslednje potpuno nemasno i samo vlazi. Dolazi u obzir i BPE gel koji je dizajnirala Mr ph Marija Toskic i pravi se u laboratoriji SB trade apoteke kod Mr ph Silvia. On obicno kombibuje ovaj gel sa biljnim losionom za ciscenje koze. Izvanredan preparat za ciscenje koze je i polumasna emulzija koja ima isti efekat kao Vishy losion sa micelijumima. Mozda bi bilo dobro da sacekamo Mr ph Sivia da se vrati iz Rima u sredu pa da se i sa njim konsultujemo. Imali smo lepe rezultate i sa eucerinovom kolekcijom za masnu kozu.gel tonik krem i odlicna Maska- ovi proizvodi su na bazi mlecne kiseline ž na lipozomima. To je blaza opcija od prve dve predlozene. Ali u svakom slucaju cemo naci resenje za vas. Obratite paznju samo na to sta nanosite od kozmetike na lice
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

Hvala na brzom odgovoru. Dermat. mi je rekao da imam suhu kožu, i da koristim dnevnu kremu od Vitaskina ili nivea visaz za suhu kožu, tako da to stavljam na lice i puder za suhu i normalnu kožu od Oriflame kozmetike ne upotrebljavam drugo ništa. (osim za veče do sada naravno skinoren a prije eudine, najprije svaku večer pa smo smanjivali na drugo veče itd...)
htjela sam vas još pitati što mislite o korištenju diane 35, često sam čula da može pomoći da se ten pročisti, a budući da i tako trebam kontracep.
Mišljenje dermat. kod koje sam bila je da moj problem sa prištićima nije tako loš da bi morala koristiti diane...? meni je loš...
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Vi nemate suhu kozu vec dehidriranu i ne treba da koristite preparate za suhu kozu jer oni mogu da na vasoj kozi deluju dodatno komedogeno. skinoren bi bio pogodan narocito leti ali on sporo deluje na komedone koji su vas glavni problem. Od Vitaskina dobri su preparati na bazi cajnog drveta oni deluju kao prirodni izvor benzoil peroksida-prirodni Dercom clear. Diane mozete koristiti za kontracepciju-mozda je jos bolji Jeanine ali vas problem su zacepljeni izvodni kanali lojnih zlezda-komedoni a ne prekomerno lucenje loja pa mislim da Vam za komedone Diane nece biti mnogo od pomoci. Mozda bi Vam prijalo da kod nekog kozmeticara uradite komedoliticki tretman enzimima po Muradu.
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

Sad mi tek ništa nije jasno. Znači ove dnevne hidratantne kreme za suhu kožu ne trebam koristiti.
Znači treba da tražim kremu za masnu kožu....Ja ujutro prije nego stavim puder stavljam dnevnu kremu (do sada za suhu kožu) koju onda preporučujete da stavljam za masnu, normalnu, ili mješovitu..za koji tip kože?

i što se tiče tretmana, ako postoji a da mislite da bi mi pomoglo ja bi radije da pijem (tablete,kapsule), jer sam se u kremama totalno izgubila.
A ako ne onda one kreme što ste već napisali samo da mi kažete koliko puta i kada koristiti
Budući mi je koža dehidrirana kako kažete mogu li da stavim kakvu masku (ako da, koju) da je malo osvježim. I koliko dugo mogu da se koriste kreme poput Skinoren? i ona krema od vichy reti C da li mi odgovara?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Reti C je antiage krema. Mislim da vam je najbolji profesionalni tretman enzimima uz Skinoren i dnevni vlazni krem, ali mozda da sacekamo i konsultaciju sa Mr ph Silviom
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

Dobro, sačekat ćemo i mišljenje doktora. U svakom slučaju hvala vam na trudu i strpljenju
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Prištići

Post od mr ph. Silvio »

Mitesere i prištiće teško možemo naći na suvoj koži.
Reti C je krem protiv bora i nije za za Vašu kožu, bar u ovom trenutku.
Neophodno je da uradite higijenski tretman, tj. da Vam kozmetičar u jenoj ili nekoliko seansi, zavisno od stanja kože, uradi temeljno čišćenje. Prijao bi Vam sigurno i enzimski tretman RVB ili po Muradu. Voćne kiseline bi svakako prijale, ali je kasno, jer kreće sunce, pa možete dobiti fleke. Da apsolviramo:
1) higijenski tretman
2) tretman enzimima, ako ste u mogućnosti
3) Skinoren uveče
4) Apaisac za vlaženje kože
Srećno! :)
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

A sta su to pristici?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Prištići

Post od mr ph. Silvio »

Bubuljice. :roll:
ane
Novi član
Novi član

Post od ane »

Hvala, ali imam ja još pitanja.

1. Što prije idem kod kozmetičarke na tretman (iako sam prije 3 sedmice bila na tretmanu kod dermatol. izgleda neuspješno ona mi je preporučile te kreme koje sam koristila, ipak moram reći da mi je pomogla njena terapija prije 3god. sa antopar gelom i nivea kremom za suhu kožu ujutro)

2. tretman enzimima-da li mi to napravi kozmetičarka?

3. Skinoren, dobro, to i koristim navečer

4. apasaik-vidjela sam da ima više linija, jeste li mislili na hidrantnu emulziju za osjetljivu i iziritiranu masnu kožu ili na nešto drugo, ako da molim napišite mi i kada se koristi, da li ujutro?
Ljep pozdrav!
Odgovori