Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

KAd pocnem da pijem jednom te tablete moram uvijek?jer vidim da su se ovoj djevojci vratile kad je prestala piti, ja nemam akne, imam male bubuljicice na celu, koje si nekad malo crvene, loptice a poslije postanu komedon, sitni, korisitim skinoren vec 10 dana, nije lose, ne znam imal potrebe da ubrzavam stvar tim kontracepcijiskim pilulama ili da cekam dejestvo skinoren jer sam cula da na njeg koza prvo navikava pa onda se vidi pravi rezultati idjelovanje?HVALA OPET:)
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

Ne znam ni sta je hirzutizam:)?haman da sam jos mlada:)
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

PLESAČICA napisao:Ne znam ni sta je hirzutizam:)?haman da sam jos mlada:)
To je pojacana maljavost
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

PLESAČICA napisao:KAd pocnem da pijem jednom te tablete moram uvijek?jer vidim da su se ovoj djevojci vratile kad je prestala piti, ja nemam akne, imam male bubuljicice na celu, koje si nekad malo crvene, loptice a poslije postanu komedon, sitni, korisitim skinoren vec 10 dana, nije lose, ne znam imal potrebe da ubrzavam stvar tim kontracepcijiskim pilulama ili da cekam dejestvo skinoren jer sam cula da na njeg koza prvo navikava pa onda se vidi pravi rezultati idjelovanje?HVALA OPET:)
evo nesto iz recnika... Sta su akne?

Akne
Kožno oboljenje koje se javlja uglavnom u toku puberteta. Prekomerna proizvodnja loja u lojnim žlezdama i mrtve ćelije kože dovode do začepljenja folikula dlaka, a kao posledica se javljaju mitiseri, upale i infekcije. Primarni uzrok akni je povećana proizvodnja muških polnih hormona (androgena).

Dakle najcesci PRIMARNI uzrok je upravo onaj koji regulise diane35...
Diane35 se koristi za terapiju androgen-zavisnih oboljenja kod zena, a uglavnom su to akne. Ja nemam ni jednu drugaricu kojoj ne izadju bubuljice kada treba da dobije... E to je upravo zbog androgena.

Ako mislis da je uzrok tvojih akni ovaj koji je najcesci, diane ce ti pomoci, ako mislis da je u pitanju nesto drugo,moras pronaci sta je i na osnovu toga pronaci pravu terapiju.

Eh da je meni ovo neko objasnio pre 10 godina... :roll:
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

@ Iksa.....daaa...daa...pa to je krema za oziljke od akni a isto tako i za oziljke koji ostanu posle opekotina ili operacija...E sada, opet ti kazem sve je individualno, ali jedno je sigurno,da mora da se koristi vise meseci:))

I da...kupila sam SEBAMED Care gel, umesto onog tvog visio...i odlican je, koristim ga kao podlogu za puder...Samo sto mirise bezvezeeeeeeeee:(:(
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

Nije mi bilo bas jasno to u vezi androgena pa sam trazila na netu, i ispotavilo se da je to ono sto sam i mislila i znala, znaci muski polni organ koji utice na razvoj muskog reproduktivnog sistema u pubertetu narocito...ali kakve sad on veze ima s zenama:) i njihovim bubuljicama:), mi imamo svoje hormone koliko ja znam:)?hvala
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

I zna li neko gdje mogu nabaviti BIOTEN ILI BETABRONZE tablete, pisala sam o ovome vec u temi "preplanuli ten" ali rijetko tamo raja izgleda dolazi pa mi nekako bolje ovdje, jer su ove nase bubuljice topic 1:)!!!HVALA
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Tableta ima skoro u svakoj apoteci. A sto se androgena tice, i mi devojcice imamo muske polne hormone (u manjoj kolicini), pa optuda svi problemi. :roll:
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

PLESAČICA napisao:... muski polni organ...
mislim da je ipak hormon u pitanju :D
evo ja sada posle skoro 2 meseca koriscenja definitivno mogu da preporucim Differin gel za komedone prvenstveno, sa upozorenjem da prvo dolazi do velikog pogorsanja dok sve ne izadje na povrsinu. na zalost, kod mene je potrebno stalno odrzavanje, dakle ne dovodi do trajnijeg, drasticnijeg izlecenja. ali, za sada sam zadovoljna, mislim da mogu da ocekujem jos poboljsanja u narednom mesecu. veliki plus je sto je moje ekstremno mascenje prilicno smanjeno i sto nema nikakve iritacije ili crvenila.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

arwena napisao:
:lol: :lol:
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

arwena napisao:
evo ja sada posle skoro 2 meseca koriscenja definitivno mogu da preporucim Differin gel za komedone prvenstveno, sa upozorenjem da prvo dolazi do velikog pogorsanja dok sve ne izadje na povrsinu. na zalost, kod mene je potrebno stalno odrzavanje, dakle ne dovodi do trajnijeg, drasticnijeg izlecenja. ali, za sada sam zadovoljna, mislim da mogu da ocekujem jos poboljsanja u narednom mesecu. veliki plus je sto je moje ekstremno mascenje prilicno smanjeno i sto nema nikakve iritacije ili crvenila.

Ma lapsus...hormon je definitvno:)..ehe
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

usput mrzim taj njihov glupi hormon:).........grrrrr
pupi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 7:48 pm

Post od pupi »

Imam jako osetljivu kozu sa prosirenim porama i mitiserima.
Koje preparate biste mi preporucili?
emi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 4:23 pm

Post od emi »

Ja bih svima preporucila da koriste sledecu kombinaciju za lice, posle mnogo traganja ja prvi put primecujem promene na licu za jako kratko vreme:
1.Dercome clear suspenzija
2.Uragi-krema sa vocnim kiselinama
U pocetku ce da bude jako neprijatno, perutanje, crvenilo peckanje kad stavljas kremu, ali sad mi je lice bas lepo, kao kod bebice ali ostao mi je tu i koji oziljak ali i to ce da se sanira. :lol:
rajci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 10:18 pm

Post od rajci »

Odavno sam bila otvorila temu minomycin(ali je zakljucana, ne znam iz kog razloga)a forum i ne posecujem jer sam resila problem pa sam se sad prikljucila posle duzeg vremena.......
To je najsavremeniji antibiotik za akne, nema ga kod nas,ali ako imate prijatelje u Americi ili Australiji mozete da ih nabavite!!! Ja evo 3 mesec kako pijem, lice mi je skroz ocisceno bubuljice vise ne izlaze (vec posle pijenja jednog meseca) a i oziljci su nestali! Meni prijateljica donosi, pije se 6 meseci, ali definitivno je kraj aknama!!!!!! Sve zivo sam pre tih tableta probala! Stvarno zelim da pomognem, jer znam sta je imati taj problem!!!
Odgovori