Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

nenno, potpuno si u pravu, zbog svega toga ja sam ovaj forum pocela "ofrlje "da posecujem....
BEZ IKAKVE LJUTNJE !!!!-nennina konstatacija je skroz na mestu!!!
NikaBeba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 9:02 am

Post od NikaBeba »

Mya napisao: To da su ove pilule negde zabranjene je izmisljotina... Moguce je jedino da se ne mogu uzeti bez lekarskog recepta, sto je OK, iz gore navedenih razloga.
Ne bih se slozila sa tobom. Te tablete su stvarno bile zabranjene od svetske zdravstvene organizacije u Americi, Australiji, mozda cak i Kanadi.
Sve kontracepcijske tablete pojacano zgrusavaju krv a Diane 35 cak 4 puta vise zgrusava krv nego druge pilule. Bila je citava afera oko tih tableta prije puno godina, neke zene su umrle i otada je zabranjeno. Eto, u to se mozes i sama uveriti ako se malo edukujes na nekim sluzbenim stranicama npr. a ne nekim blogovima, wikipediji isl.
Sada ne znam kakva je situacija jer je 2005 napravljena nova verzija tih pilula, nisma sigurna

@jovajna
se zbunila, ali jasno je da je mislila na nuspojave.
Ne moras odmah tako da je napadas. Zamisli da tebi sad neko dodje i napise da nemas pojma sta pricas i grubo te spusti. Pa nije ovo debata, svi razmenjujemo misljenja i ako neko pogresi moze ga se i na blazi nacin ispraviti. :D
Slika
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Lu napisao:nenno, potpuno si u pravu, zbog svega toga ja sam ovaj forum pocela "ofrlje "da posecujem....
BEZ IKAKVE LJUTNJE !!!!-nennina konstatacija je skroz na mestu!!!
takodje
I B M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 2:52 pm

Re: oziljci

Post od I B M »

I B M napisao:i koje se sredstvo na kraju preporucuje za odklanjanje oziljaka (koji nastaju pojavom akni) i zanima me koliko je to uopste efikasno jer gledam starije ljude koji su u ranim danima svoje mladosti imali akne a imaju oziljke po licu i dan-danas ? ? ? a sta kazete za lasersko odklanjanje oziljaka dali uopste postoji i koliko je efikasno???
ima li ko da mi odgovori na pitanje???
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

stari moj oziljci su ti nesto sto ti ostaje citav zivot. Nema te kozmetike i tretmana koji ti ga mogu skroz ukloniti. Mozda plasticna hirurgija za neke vece od operacija ili sl. al su u nasem slucaju neizvedivi tj. oziljci od akni mikrooziljci se mozda mogu ublaziti dermoabrazijom, bilo je govora na forumu cini mi se... pronadji ili se raspitaj ako imas vece probleme.

pozzz
I B M
Novi član
Novi član

Post od I B M »

ok!
Poslednja izmena od I B M u Sre Maj 09, 2007 6:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
I B M
Novi član
Novi član

Post od I B M »

uredu ali samo me zanima jos jedna stvar znam da se laserskim tertmanom uklanjaju djelimicno oziljci a dali se uklanjaju i akne zajedno sa njima ili moram da sacekam da mi skroz prodju akne pa onda da idem na tretman unaprijed zahvalan!!!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Cini mi se da moras prvo akni da se resis
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

moram da se pohvalim, pocela sam da koristim skinoren posle 2 meseca diferina i konacno sam zadovoljna i vidim veliki pomak. naime, od diferina su se svi potkozni mitiseri upalili i izasli napolje (morali su da se iscede) tako da mi je ostala gomila fleka i flekica. skinoren izbeljuje kozu i fleke, matira i upija masnocu i smanjuje upaljenje akne a ne izaziva nove upale. sto je najlepse, nema nikakve iritacije i crvenila, samo peckanje nekoliko minuta nakon stavljanja. sve u svemu, odusevljena sam skinorenom!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

arwena, koliko dugo koristiš Skinoren, tj. koliko je potrebno da vidiš rezultate? I zanima me kako kod tebe deluje na stanje pora i stvaranja mitisera? Da li su ti pore čistije i manje se pune nego pre Skinorena?

To je jedina krema (od 1000 drugih "overenih" :D) koju još nisam isprobala, a vrlo moguće da je to upravo ono što mi treba. Nekoliko njih ovde je hvali, a nekima je spržila kožu. Klasika, dok ne probaš ne možeš da znaš šta i kako...
S obzirom da je moje lice istrpelo najgore hemijske i mehaničke torture i nije pokleklo, :D verujem da nemam šta da izgubim ako testiram i Skinoren.
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

nenno, skinoren koristim vec mesec dana, a da mi odgovara znala sam odmah posle nedelju dana (znas ono kad odmah vidis da li ti nesto odgovara ili ne) mada pravi rezultati se vide tek sada. mislim da je dejstvo azelaicne kiseline (skinoren) veoma slicno kremama sa vocnim kiselinama koje
si koristila, ali da je mozda za nijansu jace jer mi se koza peruta i obnavlja (ali ne kao sa benzoil peroksidom, nema crvenila i sprzenosti vec, naprotiv, izbeljuje ten). moguce je da je nekome sa osetljivom kozom ovo prejako ali ja imam jako masnu i prosla sam vec sve tretmane, znam kako izgleda iritacija, uglavnom ni traga iritaciji. cak koristim i BP i opet je sve ok. sto se tice pora na nosu recimo, ja mislim da tu nema pomoci, sa time sam se odavno pomirila i pokusavam da ne budem perfekcionista, ali nema vise onih potkoznih mitisera na obrazima koji se pretvaraju u bubuljice. a fleke polako blede i nestaju. mada ja sam pre svega zadovoljna sto nema novih bubuljica. bas sam srecna, cak sam danas dobila kompliment kako mi se popravilo lice (znaci da stvarno radi). mozes da probas, nije ni skup mnogo, oko 700. cak mi je apotekarka rekla da cu biti veoma zadovoljna, a ja sam bila vrlo skepticna :) jedini problem je peckanje uvek par minuta nakon stavljanja.
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

i ja sam imao pozitivna iskustva sa skinorenom prije godinu dve, ali nisam bio dovoljno uporan tj. prestao sam nakon prve potrosene kremice. Mislim da bi ga trebalo koristiti bar par mjeseci cak i do 6 kako tamo pise...
e sad dva pitanja 1- jel stavljate samo na aknu ili na cijelo lice tj. sve one flekice oziljke i ostale nepravilnosti?
2- smeta li mu sunce tj. moze li se koristiti i za vrijeme ovih vrucina?

pozzz
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

santo, ja stavljam na celo lice u jednom sloju, plus dodatni sloj na bubuljicu dva puta dnevno. smiruje cak i potkozne upale. mislim da mi je i diferin dosta pomogao ali sada cu napraviti pauzu jer krece sunce a dif. je retinoid. sto se tice skinorena nisam sigurna ali mislim da sunce nije problem, naravno ako se ne izlazes direktno. cak sam negde procitala da skinoren jedini sme da se koristi sa roakutanom, mislim bas na ovom forumu.
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Evo ja opet da se ukljucim po stoti put u pricu o Skinorenu:):)

Ja sam ga koristila oko 8-9 meseci i dosta mi je pomogao za mitisere na nosu,nije mi uopste sprzio lice....Koristi se minimum par meseci,ne manje od 6 meseci da bi se videli neki rezultati...

Inace.meni ga dr nije preporucio u letnjim danima zbog izlozenosti suncu,tako da sam pocela da ga koristim negde u septemru prosle godine...
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

samo da ostavim link za sajt koji je stvarno profi uradjen. idite na deo Healthcare professionals, ima svasta zanimljivo da se procita...

http://www.skinoren.com

p.s. pise da nije fotosenzitivan ni fototoksican :)
Odgovori