Bubuljice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
An@, pa celo lice mi je problematicno, ne bih nista postigla da ga mazem samo na bubuljice. a tu su i flekice (hiperpigmentacije) na koje takodje deluje.
da li znas zasto je opasno stavljati na celo lice? nigde ne pise da je iskljucivo za ciljano uklanjanje, vec da se stavlja na celu povrsinu zahvacenu aknama ("affected area"). ja upotrebljavam kao i kod ostalih krema i gelova cuvenu kolicinu 'zrno graska' za celo lice. zbunjena sam. ne znam zasto ne bi smelo, ako vec nema iritacije i sve ostalo je u redu
da li znas zasto je opasno stavljati na celo lice? nigde ne pise da je iskljucivo za ciljano uklanjanje, vec da se stavlja na celu povrsinu zahvacenu aknama ("affected area"). ja upotrebljavam kao i kod ostalih krema i gelova cuvenu kolicinu 'zrno graska' za celo lice. zbunjena sam. ne znam zasto ne bi smelo, ako vec nema iritacije i sve ostalo je u redu

Pozdrav svima!Imam 22 godine i sa aknama sam se mucio do 18 kada mi se lice potpuno iscistilo.Tada sam koristio samo GARNIER PURE A kremu koja se na moju zalost vise ne proizvodi od prosle godine i onda krece agonija.Kupovao sam sve zive kreme,tonike,koncentrate,ma sve,od Nive-e,Garniera,Loreala,Neutrogene,Vitaskina...a moja koza je bila sve gora i gora,lice se osulo bubuljicama,koje su bile svakim danom sve primjetnije (posebno potkozne).Onda se odlucim za VICHY normaderm i pocnem da koristim tu kremu ujutro i uvece,i gle cuda,lice mi se znatno,skoro do perfekcije iscisti za nekih tri-cetiri nedelje.Ali,ne lezi vraze,pocinju da mi se javljaju neke sitne bubuljice,kakve nikad nisam imao,neosjetne po dodiru ali su jasno vidljive.Stanje se pogorsalo zadnjih sedam dana pa sam uzeo i VICHY gel sa granulama...nadam se da ce mi to pomoci.Pitam u apoteku i kazu,NEMOGUCE DA OD VICHY-JA IZADJU BUBULJICE,SIGURNO JE HORMONSKI.Sta da radim?Ima li ko kakav savjet?
P.S.Kod dermatologa necu jer imam negatina iskustva sa njima,jer oni vecinom hoce da ti sami spravljaju kreme sto mi ne pada na pamet jer sam se jos kao tinejdzer dobro "opekao" i novcano i po licu od takvih dermatologa
P.S.Kod dermatologa necu jer imam negatina iskustva sa njima,jer oni vecinom hoce da ti sami spravljaju kreme sto mi ne pada na pamet jer sam se jos kao tinejdzer dobro "opekao" i novcano i po licu od takvih dermatologa

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja ću da dobijem nervni slom
nikad u životu mi lice nije bilo u gorem stanju... i ODGOVORNO TVRDIM da su DIANE-35 ponovni uzrok ovog haosa.
(ne generalizujem, iznosim SVOJE iskustvo)
Pre 6-7 dana mi je krenuo ciklus, i NISAM nastavila sa Diane ovog meseca, niti sa drugim pilulama, a prethodni put sam prekinula sa Diane posle nekih 12 dana pijenja, celodnevnih i noćnih mučnina itd.
Ne umem da objasnim stručno šta se desilo sa hormonima, ali znam i sigurna sam da pilule imaju veze s tim, tj. to što sam ih kratko pila pa prestala, a nisam ponovo počela da ih pijem po početku ovog narednog ciklusa.
Već nekoliko dana mi izlaze neke potkožne bubuljice kakve NIKAD U ŽIVOTU nisam imala, pore su mi odvratne, a ja naravno ne mogu da trpim ta s*ranja na licu i sva sam se unakazila. Mislila sam da je zbog pudera i toplog vremena, ali i poslednjih 3-4 leta sam stavljala puder i nikada mi koža nije ovako reagovala.
Taman mi se lice sredilo skoro do perfekcije, i ja sam sama olabavila pritisak u glavi i opterećenost porama, i onda ovaj haos.
Stvarno ne znam šta da radim, jako loše se osećam

(ne generalizujem, iznosim SVOJE iskustvo)
Pre 6-7 dana mi je krenuo ciklus, i NISAM nastavila sa Diane ovog meseca, niti sa drugim pilulama, a prethodni put sam prekinula sa Diane posle nekih 12 dana pijenja, celodnevnih i noćnih mučnina itd.
Ne umem da objasnim stručno šta se desilo sa hormonima, ali znam i sigurna sam da pilule imaju veze s tim, tj. to što sam ih kratko pila pa prestala, a nisam ponovo počela da ih pijem po početku ovog narednog ciklusa.
Već nekoliko dana mi izlaze neke potkožne bubuljice kakve NIKAD U ŽIVOTU nisam imala, pore su mi odvratne, a ja naravno ne mogu da trpim ta s*ranja na licu i sva sam se unakazila. Mislila sam da je zbog pudera i toplog vremena, ali i poslednjih 3-4 leta sam stavljala puder i nikada mi koža nije ovako reagovala.
Taman mi se lice sredilo skoro do perfekcije, i ja sam sama olabavila pritisak u glavi i opterećenost porama, i onda ovaj haos.
Stvarno ne znam šta da radim, jako loše se osećam

Znam kako ti je, ja se stalno pitam dal cu do klimaksa da "budem u pubertetu"
ma uzas!!!! mislim, ne mogu da verujem da nista ama bas nista ne pomaze. Nenno, stvarno ne znam sta da ti kazem, kolko se secam trebalo je da nastavis sa nekim dr. kontracep. pilulama? zar nisi? ma katastrofa, meni je ranijih god. lice bilo zlatno u odnosu na ovo sada... 

E cao ljudi nisam se dugo javljala...
Meni se lice ocistilo, tu je jos po neka bubuljica ali nista strasno...imam i neke oziljke male ali od jeseni krecem na vocne kiseline pa ce i to da se sredi...
Ja sam inace koristila diane 5 meseci ali ne mogu da kazem da su mi pomogle dok sam ih koristila mada je potrebno godinu dana da bi se hormoni stabilizovali. Sada koristim aktivni kiseonik i mogu da kazem da je to odlicna stvar...Koristim Eucerin kolekciju ....Meni je i odlicna Uriagy krema sa vocnim kiselinama..ali ona nesme da se sada koristi....
Meni se lice ocistilo, tu je jos po neka bubuljica ali nista strasno...imam i neke oziljke male ali od jeseni krecem na vocne kiseline pa ce i to da se sredi...
Ja sam inace koristila diane 5 meseci ali ne mogu da kazem da su mi pomogle dok sam ih koristila mada je potrebno godinu dana da bi se hormoni stabilizovali. Sada koristim aktivni kiseonik i mogu da kazem da je to odlicna stvar...Koristim Eucerin kolekciju ....Meni je i odlicna Uriagy krema sa vocnim kiselinama..ali ona nesme da se sada koristi....
Iksa napisao:Znam kako ti je, ja se stalno pitam dal cu do klimaksa da "budem u pubertetu"ma uzas!!!! mislim, ne mogu da verujem da nista ama bas nista ne pomaze. Nenno, stvarno ne znam sta da ti kazem, kolko se secam trebalo je da nastavis sa nekim dr. kontracep. pilulama? zar nisi? ma katastrofa, meni je ranijih god. lice bilo zlatno u odnosu na ovo sada...

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa pogrešila sam što nisam počela sa Yasmin pilulama ovog meseca, ali nisam smela da rizikujem da ponovo imam konstantnu mučninu, jer ovih dana imam neke važne stvari na poslu da obavljam, ne smem ni da zamislim kako bi to izgledalo kad bi mi se opet stalno povraćalo, a sve je moguće, više me ništa ne iznenadjuje...Iksa napisao:Znam kako ti je, ja se stalno pitam dal cu do klimaksa da "budem u pubertetu"ma uzas!!!! mislim, ne mogu da verujem da nista ama bas nista ne pomaze. Nenno, stvarno ne znam sta da ti kazem, kolko se secam trebalo je da nastavis sa nekim dr. kontracep. pilulama? zar nisi? ma katastrofa, meni je ranijih god. lice bilo zlatno u odnosu na ovo sada...
Pročitala sam da se Yasmin mnogo lakše podnose od Diane, ali opet ko zna... Pre 4 godine sam oko 3 meseca pila Diane i samo jednom povraćala prvog dana, i NIKAD više imala mučninu, a sada...
Od sledećeg meseca definitvno krećem sa Yasmin, a do tada izbegevam ogledalo.