Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Cleanace K je sa vocnim kiselinama, i blaza verzija Diacneala, i ne dovoljna "jaka" za bubuljice, cak ni za manje probleme...
A Cleanance je dnevna krema za masnu kozu
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

nenna napisao:
skvo napisao:Kakav je puder, neno?
Je l neko resio problem dnevne kreme za masnu kozu?
ColorStay je prva liga, danas sam ceo dan našminkana, bila sam po ovom suncu veći deo dana, i prvi put da sam se osećala stvarno zaštićeno i spokojno (opet zvučim ko reklama). Em lice extra izgleda, em se ne masti, a sadrži zaštitni faktor 6, čak je puder toliko "suv", da ga jedva razmažeš (što ne znači da je gust, naprotiv). Znači, dobiješ 3 u 1 :lol: 8)
Ispod pudera sam stavila jako tanak sloj Neutrogena dnevne kreme, i nosim se mišlju da ubuduće ne mažem ništa ispod pudera.

Andjela, šta ti misliš, jel baš moram da mažem neku podlogu ispod ovog Revlona?
Obavezno! Nikada puder ne stavljajte na lice a da pre njega niste naneli podlogu. Ako ti Neutrogenina dnevna krema odgovara tipa ne iritira kozu etc. nastavi da je koristis. Ako ne,ima Avene mnogo dobru uravnotezavajucu hidratantnu kremu koja je prebogata termalnom vodom Avene i koza je upija kao sundjer,ne ostavlja nikakve masne tragove. Sjajna krema za blago mesovitu ili masnu kozu.

Jedino sto bi onda morale zajedno da idemo u pljackanje neke slabo obezbedjene banke :lol:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Hm, ili bismo mogli da opljackamo apoteku.. jednostavnije je :lol: :lol: :lol:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Vidi ove pametnice! :lol:

Skvo za idejnog vodju bande :D :D :D
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Sad sam prevrnula kuću naglavačke :lol: i nadjoh tester za Vichy, koji tražim već danima, kao i neku Eucerinovu kremu koju sam do pola potrošila i odložila u fijoku.

- VICHY THERMAL S MAT, long lasting hydration with thermal spa water, ultra fresh gel emulsion.
- EUCERIN - skin regulating Creme gel, oil free moiturizer, reduces impurities within 3 weeks.

Tester Vichy-a je od pre jedno 2 i po godine, :oops: dobila sam ga uz kupovinu Normaderma, na svu sreću rok trajanja mu je do 12. 2006. :D
A ova Eucerin krema ima isto nekih 2 godine, ali još "važi"

Skinula sam prvo šminku i umila se, pa sam namazala na jedan deo lica Vichy, i ono što mogu da primetim: potpuno matira kožu, lepo je hidrira, sve u svemu lice mnogo lepše deluje nego kad se namaže Neutrogena.

Na drugi deo lica sam stavila Eucerin, jako sličan efekat kao Vichy, samo ne matira kožu baš toliko. I jedna i druga krema se potpuno upiju, i skroz su nemasne, kad predjem prstima preko lica, sve se upilo, dok mi Neutrogena uvek "stoji" na licu nakon nanošenja, tj. mogu da je osetim pod prstima.

A za one koji se nose mišlju da kupe dnevnu kremu Neutrogena Visibly Clear, ne preporučujem je, iako je koristim skoro godinu dana (već 3. tuba). Krema je potpuno obična, nije masna, ali nije ništa posebno, ne matira kožu kao recimo ova Vichy, bila mi je dobra kao podloga za šminku, ali ima i boljih. Jedino što jako volim kod ove kreme je miris.

Vichy - Eucerin - Neutorgena = odlučite sami :lol:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Na jednom forumu, neka devojka mi je rekla da avene cleanance ima pomalo lepljivu teksturu... Sa druge strane, ima 7 strana diskujise o tom proizvodu, pa ima i onih koji su zadovoljni.

ja sinoc nisam stavila diacneal, zatos to sam nesto crvenkasta i isperutana i svrbucka me koza...A ovu hydrance avene stavljam u minijaturne da hidrira dovoljno a ne mogu da je stavim vise kad se izmastim od nje.
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Kontakt:

Post od valentine »

0dgovor na pitanje koje je Mirja postavila u vezi aspirina: Najbolje je sa flasiranom vodom i stavi vrlo malo meda i to fenomenalno hidira lice samo pazi da ne stavis suvise vode je ce onda curiti niz lice. To drzi pola sata pa isperi. A za urgentne bubuljice ti je dovoljan samo 1 aspirin sa vrlo malo vode i to mozes samo na bubuljice i ostavi preko cele noci pa tek ujutru isperi.Mislim da je salicilna kiselina cudo. I da vidim da neko koristi neutrogeninu dnevnu kremu u kombinaciji sa diacnealom. Ja sam bas pre par dana razgovarala sa farmaceutom i te dve stvari nikako ne idu jedna sa drugom, obe su preagresivne. Ja sam definitivno prestala sa diacnealom.
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Kontakt:

Post od valentine »

Tek sada sam videla nenninu preporuku za neutrogenu gel za umivanje. Ja definitivno hocu da uzmem nesto sa salicilnom kiselinom ali ne znam sta je bolje da li neutrogena ili vichy normaderm. Ne baca mi se opet brdo para a opet vidim da neki od vas koriste neutrogenu a neki normaderm. Pitam se zasto je bobo koji se hvalio od normaderma presao na diacneal. Meni je diacneal samo izazivac problema. Da li je neko od vas mozda ikada probao manhatan od dr. scheller. To je isto medicinska kozmetika za bubuljice.
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

ima Avene mnogo dobru uravnotezavajucu hidratantnu kremu koja je prebogata termalnom vodom Avene i koza je upija kao sundjer,ne ostavlja nikakve masne tragove. Sjajna krema za blago mesovitu ili masnu kozu.

Draga Andjela,
Kako se tacno zove ta krema?

By the way, ja ipak mislim da je za nas, obdarene sa sirokim porama i mitiserima, najbolja taktika: jednom mesecno tretman kod dermatologa (ili kozmeticara) + dobra krema i gel za ciscenje.
Mislim da ne postoji krema koja bez strucne pomoci moze da nam za stalno ocisti "prljave pore"
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Slazem se... ali od diacneala i ovog cleanance gela za umivanje meni se broj mitesera znatno redukovao.. i oni koji su jos uvek tu, mnogo su manje vidljivi.
Inace cleanace emulzija otpada...
http://www.divastique.com/forum2/index. ... ;topicseen
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

skvo, ako ti treba krema koja matira, mislim da nećeš da pogrešiš sa onom Vichy Termal FIX mat, mada je sličan naziv, nisam sigurna da je to ona ista za koju sam ja probala tester (Termal S MAT), ali definitivno je da matira kožu, a hidrira je.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Inace, probala sam da stavim normaderm, i izgledala sam potpuno isperutano, dok sa ovom avene cim namazem perutanje se sredi, pa me je strah da ne bude i ta vichy nedovoljno hidrantna :roll:
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Iskreno, sličan efekat matiranja dobiješ sa tom Vichy Termal fix, kao sa Normadermom, samo što nije toliko gusta, i ne deluje ti lice "bolesno suvo" kao kad namažeš Normaderm.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

A jesi li probala puder preko nje?
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Sad sam stavila Revlon i ne izgleda baš prirodno sa puderom preko kao kad namažem Neutrogenu ispod.
Znači, lepše je lice SAMO sa Vichy kremom, a bez pudera preko, odnosno sa Neutrogenom i puderom preko. Dok kad namažeš samo Neutrogenu, a bez pudera, ne mogu da kažem da se lice sija, ali dolaze do izražaja ostaci ručnog rada. (pre par dana sam kopanjem skinula kožu na par mesta, i sad su mi je otpalo to što se epitalizovalo, a ispod je koža crvena :-?)

Nadam se da si razumela šta je pisac hteo da kaže. :lol:
Odgovori