Evo ovako, vec tri veceri koristim ovu kremu pa da prenesem utiske. Lice umivam Fresh Farmacy Lush sapunom, nakon cega nanosim Avene Diacneal uvece. Lice se zacrveni i pecka prvih 15min. Verovatno ce to prestati kada se lice navikne na glikolnu kiselinu. Inace krema je masna kada se nanese, znaci kada pipnete lice po nanoshenju nece biti suvo kao sa Vichy Normadermom, vec masno. Ali rezultati su vredni truda.
Poshto sam imao ispit pre par dana, verovatno mi je stres smanjio imunitet, pa sam se okitio sa par napasti po celu, koje su za 3 dana nestale, znaci kao rukom odnete od veceri do jutra (ne sve, ali se ostale primetno smanje, nestanu preksutra:). Sada mi je čelo cisto. Ono shto je najvaznije, lice se ujutru kada se umijem sapunom, mnogo manje zamasti u toku dana. Dakle potrebno je bar 5 sati da prodje da pocne da se masti. Primetio sam da izbaci skroz one shto hoce da izadju ili su vec izashle do jutra, dakle bash prazni pore.
Malo me brine samo ovo sunce koje se vratilo a ja sam poceo da koristim kremu sa vocnim kiselinama, ali mogu da svima preporucim Avene Diacneal, efikasnija je i mnogo bolja od Vichy Normaderm, ali samo kao nocna krema.
Evo sastava za one koje zanima:
glavni: Retinaldehyde C.T. 0.1% i Glycolic Acid 6%
ostali: water, cetyl alcohol, cyclome-thicone, polysorbate 60, glycolic acid, avene thermal spring water, alcohol, sodium hydroxide, bht, dimethiconol, fragrance (parfum), polymethyl methacrylate, potassium sorbate, red 33, retinal
Avene Diacneal koshta oko 1100din., ko proba neka javlja utiske, verujem da se necete pokajati