Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

E da, jedan od glavnih nedostataka te kreme (u slucaju moje koze) je sto mi uvek napravi neki cudan film na licu tj. ne upije se dobro.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

kakva je garnier pure A krema,jel neko koristio :-?
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ne znam.. meni sve to nesto sumnjivo..
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Prethodna dva dana skoro da nisam ni stavljala diacneal samo na mali deo, i manje se perutam, ali zato i vise mi se masti koza.
Ne znam vise sta da radim, necu da prestajem sa diacnealom ali cu ga stavljati samo na malu povrsinu.... Htela sam da uzmem cleanance za dnevnu da ne bih pogrsavala ovom hydrance, ali ni ona ne valja.
Nekako mi je koza cudna izbliza, na delovima gde sam mazala diacneal, nekako tvrda.

Vidim da cu se ja vratiti na rvb...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

ja sam jutors morala da namazem na lice niveinu beby kremu sa pantenolom sva sam isperutana ponovo.:cry:
ne zna ni ja sta cu,mislim ipak da cu da kupim ovu garnierovu ali samo dnevnu kremu.
losion imam onaj avene,ad jos nisam potrosila,gel za umivanje imam avonov neki za mitisere....cini mi se sto vise cistim kozu da je gora.povremeno koristim ovaj avonov gel,umivam se glicerinskim spunom,neki dan sam procitala da je dobar za masnu kozu jer je ne isusuje kao drugi sapuni.
dodje mi da sve ovo bacim i da kupim neku kozmetiku za osetljivu kozu,ali je skora sva za suvu i osetljivu....
mislila sam da odem kod kozmeticarke malo da mi ocisti lice ali sam na kraju odustala.....
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ja ne znam sta da radim vise...
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

ne znam ni ja,pomogla bih ti rado majke mi ali ne mogu ni sebi samoj,ako sta otkrijem javljam.
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od valentine »

Ljudi pazite šta sa čime kombinujete. Posebno je opasno jednu kiselinu tokom dana a drugu noću. Avene diacneal je mnogo agresivna krema i samo od jedne forumasice na hrvatskomsajtu sam procitala da joj je oporavila lice. A neutrogena, normaderm i garnier pure sadrže salicilnu kiselinu koja je meni super ali zaista nikako ne sme da se kombinuje sa glikolnom kiselinom.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

skvo, za početak prestani da se kopaš (ko ti kaže :lol:)
a ti chokoladice, izbaci tu nivea kremu iz upotrebe, garantujem da te ona masti.

Probala sam Garnier kremu iz kolekcije za masnu "Pure zone", tj. uzela sam tada ceo program 1-2-3 : gel, tonik i kremu, pretpostavljam da je to ista krema koju sada vode pod Pure A, samo su joj promenili dizajn.
Nije ništa posebno, ne rešava problem, samo ga maskira
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Znam da ne bi trebalo da se kombinuju glikolna i salicilna kiselina..
Trenutno sam u potrazi za nekom dobro kremom za masnu kozu, a diacneal planiram da stavljam samo na bubuljicu neku kad izadje i na t zonu svaki 2-3 dan, posto je meni ovo prejako. Sve se nadam da ce se nesto poboljsati, ali nista.
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

sad ste me naplašili.

ja sam sinoć prvi put stavila diacneal i još uvek je rano naravno, ali jedna bubuljica se skroz povukla preko noći, što me je prijatno iznenadilo.
ne dopada mi se miris i to što mi je delovala prilično masno, ali to nije toliki problem jer se koristi noću.

inače, prolazila sam kroz najgore moguće periode sušenja i perutanja i crvenila koristeći benzol peroksid kreme i airol tako da znam kako je.
još je rano reći štsa će napraviti diacneal, ali trudiću se da što manje iritiram kožu.

već tri godine koristim garnier pure anti-shine kremu za hidriranje i matiranje, koristila sam i pureA, ali nije toliko dobra, tj. ne hidrira dovoljno. bez obzira što sadrži salicilnu kiselinu, uglavnom je uvek uspevala da dobro hidrira kožu.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Meni se cini kao damije ovo izgorelo lice.. potpunoje dehidrirano na povrsini, ali jos uivek masno, uzas. Definitivno diacneal od sada samo na bubuljice kad izadju.
A kako sada da izlecim ovaj novi problem.. pojma nemam.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

nenna,ovu niveinu sam namazala samo danas posto sam bas isperutana,ali inace jos uvek koristim niveinu za masnu i mesovitu kozu.nista posebno.
sada ste me zbunile,znaci da ne uzimam garnier...malopre sam gledala sajt od yves roche kozmetike imaju i oni neke kreme...
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Malo sam permutovala, od svega što sam probala više ni ne znam kako se šta zove, L`oreal je Pure Zone, a Garnier je samo PURE kolekcija.
Probala sam obe, ceo taj program za masnu 1-2-3 i jako sličan efekat imaju, tačnije - nikakav u smislu trajnog rešavanja problema. :-?

Chokoladice, mislila sam da prestaneš da koristiš baš tu niveu za masnu kožu, jer nivea apsolutno nikome ne prija s kime god da sam pričala, čak osobe koje imaju prirodno suvu kožu ili normalnu, dobiju bubuljice od nje.
Odgovori