javljala sam se, nego mi pit nekako padne na dno liste, a opet mi se ucini da ima i precih pitanja, pa nisam azurirala, jer ovo sto sam ja pitala se odnosilo uglavnom na ono sto je bilo i proslo ( na taj moj prvi protokol iui, posle kog sam se sva isprepadala kako cu reagovati na "pravu" stimulaciju, mislila sam da dignem ruke od svega).
uglavnom, ja sam zahvaljujuci Vama resila sve svoje dileme, i nazalost shvatila da je cela moja borba sa sterilitetom bila jedan veliki promasaj u srbiji.
u ivf idem rasterecena, jer znam da sam u sigurnim rukama ovaj put.
cak sam po savetu jednog ginekologa iz visegradske, predprosle godine uradila veliku vecinu nalaza sa liste holli-molly: Autoimunaantitela, Antinuklearna, test opterecenja secerom, elisa HSV II, chlamydiae IgG,elisa CMV IgG,TG antitela, anti TPO, helicobacter pylori IgG, antiparijetalna AT,alt, ast (oboje, i muz).
on nam je rekao da se sad smatra u svetu da se to treba proveriti, jer utice na sterilitet. (mozete misliti kako je prof u ljubljani bio sokiran kad sam mu ja najnormalnije pokazala i to izmedju ostalog)
uglavnom, ja sam dobila resenje iz slovenije, oni u ljub rade u zeninom ciklusu bez stedirila, mogu da se javim kad hocu, a ja hocu odmah!!
moj broj na resenju je 250/06, znaci da sam 250-ta zena koja radi ivf kod njih, a tek je pola tekuce godine
dakle, javicu im se u avgustu kad dobijem, oko 15 avg.
ocekujem da sa suprefactom krenem 2-3 septembra, a oko 2-3 okt da idem u ljub radi stimulacije.
drzite mi fige!
-sa sobom da donesem sledece lekove
1.pergonal 40 amp. (ili gonal F, ili metrodin)
2.pregnil 3 amp. a 5000 E
3.suprefact 3 amp 5,5ml, za subcutanu aplikaciju
-od testova mi traze da se testiram na
sifilis
hiv
hepatitis c (hcv)
hepatitis b (hbs)
sto se tice cene lekova najvise mi odgovara da suprefact kupim ovde u drz apoteci, a gonal u hrvatskoj i da trazim povracaj pdv u hrvatskoj.