Zamolila sam Vas da mi napisete sa rezultatima hormona i referentne vrijednosti za svaki u laboratoriji u kojoj su rezultati izdani, to Vam je otkucano u istom nivou sa svakim rezultatom a kaze sta su normalne vrijednosti u zagradi.
Folikulometrija od 12 do 38 dana ??? ovo je nova metoda za mene.
Moram reci da bih Vas i ja uputila /nakon HSG / na indukciju ovulacije i vjestacku inseminaciju tri mjeseca zaredom.
Pa koliko su folikula vidjeli u ciklusima kada ste stimulirani Clomidom ?
Jedino sto mislim da je radjeno pogresno jeste dan inseminacije, jer hormon koji se zove horionski gonadotropin ili Pregnyl, a koji se daje da izazove zavrsno sazrijevanje jajnih celija i prsnuce folikula , postize maksimalni nivo u krvi nakon 20 sati...dakle najbolje vrijeme da se da hormon jeste u deset uvece / i to treba da Vas obuce, za to Vam ne treba sestra, te sve hormonalne injekcije ovdje pacijenti daju sami sebi / i da onda Vas suprug donese spermu da se pripremi istog jutra i da se uradi inseminacija ne sutradan, nego drugog dana poslije injekcije...jer mozda vi niste niti ovulirali kada ste bili inseminirani ?!
Ja obicno predlozim da se to radi uzastopno u 3 ciklusa i ako nema uspjeha, predlazem IVF.
Procitajte moje sugestije Blonde...mada mislim da Vi jos treba da pokusate sa indukcijom i inseminacijom...sada se odmorite par mjsecei, mladi ste nije frka...a onda na proljece pocnite opet.
Puno srece i dobro zdravlje.
ObGyn
http://www.maybeit.com/howtouse.htm