hteli bi smo bebu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

laza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 8:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od laza »

Molila bih nekoga da mi pomogne sa bilo kakvim odgovorom u vezi mog slucaja jer u petak treba da radimo kariotipe pa me zanima da li bi trebalo jos nesto uraditi od nalaza pre nego sto nastavimo dalje sa sledecom trudnocom.
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Razmislite o hloru:

Post od Besana »

Evo nekih studija o hloru:
- deca majki koje piju hiperhlorisanu vodu su manje telesne tezine, manjeg obima lobanje, manje visine (dužine)
- sklonija su alergijama

Visok je rizik i dokazan visok procenat embrionalnog mortaliteta i pojave mrtvorodjene dece (pogledaj na google: miscarriage chlorine)

Hlor izaziva poremecaj unutrašnjeg zida krvnih sudova i uvodi u aretriosklerozu.

Hlor proporcionalno povecava rizik od kancera rektuma.

Hlor provocira razvoj kancera mikracne bešike.

Hloriti oksidišu hemoglobin u methemoglobin (u ploda i novorodencadi hemoglobin je daleko oksidabilniji), koji dovodi do celijskog gušenja i hipoksije organizma.

Hlor redukuje funkciju tiroideje (jer menja jod - to isto cine i brom i drugi halogeni elementi) i proizvodnju enzima tiroideje.

Hlor utice na hematopoetski sistem (sistem koji sintetiše krvne elemente).

Hlor je direktno povezan sa poremecejem Neuralne tube (beba) i produžene moždine.

Hlor školskoj deci provocira alergiju (deca koja se kupaju u hlorisanim bazenima).

Hlor utice na "topljenje" zubne gledi.

Koncentracija lakoisparljivih jedinjenja hlora (VOC - voilatile organic compounds) posebno je visoka u bazenima banjskih lecilišta (misli se na toplije vode jer hlor i njegovi nusproizvodi lako odparavaju), privatnim zatvorenim bazenima,
Povecana je i koncentracija tokom tuširanja u kupatilima uz napomenu da je bitna pretpostavka da se voda pojacano hloriše. Tako i dolazimo do problema u Betaniji, jer sam sigurna da je problem ozbiljan.
Ja sam , naime cula, a apleujem na neke pojedince koji imaju takve mogucnost da izmere koncentraciju hlora. Cula sam da je koncentracija u vodi
porodilišta preko 4,5 mg/lit. (dozvoljena zakonski je max 0,4 mg/lit).
Odgovori