SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od purplehead »

Miki_18 napisao:Potpuno besplatno, mada mi je keva zdrastveni radnik pa je tu nesto preko veze kao, mada mislim da je za sve besplatno (jedino sto sam ja imao neki specijalni tretman haha)
A to znači sa knjižicom pa u državnu bolnicu.
Nego ja nešto razmišljam da o istom trošku uradim i korekciju ušiju i nosa.
Taman se neće gurati kad legnem - jedna dole a druga gore.
(poštujem da su žene pažljiviji urolozi kao što su muški pažljiviji ginekolozi)
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Miki_18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 10:47 am

Post od Miki_18 »

Pa ja ne znam bas, ja imam vise poverenja u muske urologe, ipak i oni imaju penis pa valjda znaju kako je... LOL
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Miki_18 napisao:Pa ja ne znam bas, ja imam vise poverenja u muske urologe, ipak i oni imaju penis pa valjda znaju kako je... LOL
Ma sve zavisi koliko je ko posvećen poslu. Naravno u igri je i naš mentalitet kao i kompleks kod muških "da nešto nije u redu" sa nečim što čini našu seksualnost.
Eto meni je žena urolog odlepila kožicu a na kasnijoj kontroli bio neki kreten koji je koristio vulgarne izraze da sam batalio celu priču neko vreme. Ko zna možda mu krivo što sam osato sa čitavim? Pazi ima i te pakosti kod muških. Žene su bolje ako su urolozi, a ako su samo opšta praksa onda ne skidaj gaće.
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Miki_18
Novi član
Novi član

Post od Miki_18 »

purplehead napisao:
Miki_18 napisao:Pa ja ne znam bas, ja imam vise poverenja u muske urologe, ipak i oni imaju penis pa valjda znaju kako je... LOL
Ma sve zavisi koliko je ko posvećen poslu. Naravno u igri je i naš mentalitet kao i kompleks kod muških "da nešto nije u redu" sa nečim što čini našu seksualnost.
Eto meni je žena urolog odlepila kožicu a na kasnijoj kontroli bio neki kreten koji je koristio vulgarne izraze da sam batalio celu priču neko vreme. Ko zna možda mu krivo što sam osato sa čitavim? Pazi ima i te pakosti kod muških. Žene su bolje ako su urolozi, a ako su samo opšta praksa onda ne skidaj gaće.
Haha, mene moja doktorka opste praxe nije pitala da skinem gace, samo je pitala zbog cega joj trazim uput i dala mi... ^_^
muaythai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 8:18 pm

Post od muaythai »

purplehead napisao:
muaythai napisao:Pozdrav. Pre par dana sam bio kod doktora, rekao mi je da imam relativnu fimozu i to neku minimalnu, I reko mi je da mazem Didermal mast 4 nedelje kako bi se kozica rasirila, jer operacija nije potrebna...
Verujem da sa kozicom necu imati problema, ionako je ovaj problem stvarno mali, ono sto mene muci to je prevelika osetljivost glavica. Imam osecaj da cu tokom seksa imati problema zbog toga...kako da resim problem sa tom osetljivoscu?
Ja odustao od didermala nakon nedelju dana pošto sam osetio da me nervni završeci na kožici golicaju. Mislim da sam pogrešio što sam prekinuo ali nije baš prijatno da se smeješ i uvijaš na javnom mestu "iz čista mira". Skupih volju da ponovim proces.

Što se osetljivosti tiče ona će sama po sebi vremenom nestajati. Iz svog iskustva znam da nije bilo nikakvih problema tokom seksualnih odnosa kada je penis nabrekao tj pun krvlju. Čak štaviše - prija i direktno dodirivanje. Naravno kožica igra i svoj zaštitni faktor pa je glans zaštićen tako da će pomenuti problem preosetljivosti nestati. Ako si primetio pod tušem je prijatan osećaj dakle vežbaj pod vodom ili ga namaži uljem prilikom masturbacije. Naravno, da ne bude kiksa pri seksu koristi prezervativ jer će on štititi udnu glavu. Ona će ti možda i oprostiti neuspeh (za koji će već sutra svi znati iz njenih usta) ali je bolje da tebe ništa ne boli tj da ne predje sa donje glave u gornju. Onda se pomoć traži i kod urologa i kod psihologa. I mi smo komplikovani, zar ne?
Evo meni je ovo mozda nedelju dana od kako mazem didermal, i mogu reci da se stvarno oseca napredak, i nisam imao tih ''golicljivih problema'. Prevlacenje kozice vrsi se lakse, osetljivost za nijansu slabija, ali vidim da bez kondoma to ne bi moglo da odradi posao. Urolog je reko 4 nedelje, ja ocekujem da za 3-4 nedelje to bude bolja slika. Sto se tice kozice vec vidim da ce taj problem nestati, posto to i nije bio neki problem, a verujem i da ta osetljivost ne treba da se izgubi skroz do kraja, jer koja je razlika onda izmedju penisa i prstenca :P
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Ok, lepo јe čuti iskustva sa korišćenjem didermala. On se praktikuje i kod ojeda kod muških. Zabluda je da se koristi samo kod mladje populacije. Ako pročitaš uputstvo videćeš da je najraniji period druga godina života.

Takodje, svako ko je bio u vojsci mogao je da vidi "razne situacije" kod sapatnika prilikom zajedničkog tuširanja ;) Tu čak primetiš da je obrezivanje uglavnom na verskoj osnovi, ali da nažalost nije svima podjednako sklonjena kožica.

Prati nas ogromno neznanje oko anatomije. Čak ni žene ne odu čestito kod ginekologa a da se pre toga ne nagutaju sedativima a onda još izvoljevaju ko da ih pregleda "jer su čule od nekog nešto oko kvaliteta usluge". Zato mi nismo poštedjeni, uglavnom iz neznanja.

Kožica sama po sebi je splet nervnog sistema sa oko 20.000 završetaka i on se nadje tik ispod glansa kada je prevučena. Znači, pored zaštitnog faktora ima taj momenat oko našeg uživanja tokom penetracije ili masturbacije. Glans nije toliko osetljiv a kao stalno eksponiran još manje usled trenja na suvo o odeću. Malo li bolje razmisliš ni žene ne uživaju na vaginu već na ono što je nalik našem glansu. Zato vredi sačuvati kožicu na svaki mogući način tj razglaviti je u slučaju suženosti. Vremenom će olabaviti, treba biti uporan a onda će nervni splet biti pravilno rasporedjen tako da ti prezervativ neće ni trebati.

Naravno, obrezivanje nije kraj sveta zbog naše biološke funkcije, priroda nas je ipak malo pogledala ali ne želim ni da zamišljam osećaj bez 20.000 nervnih završetaka.

Ajd pa javi kako napreduje, ja sam malo teži slučaj a nemam uvek vremena ili volje da se posvetim toj gluposti koja treba da se odvežba mesec-dva dana na specifičan način.

Valjda ti je urolog objasnio mali trik koji se sastoji da pre prevlačenja palcem i kažiprstom potisneš krv iz glansa tako da bude manjeg obima pa kožica lakše predje?
brancko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 6:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brancko »

danas je 15. dan nakon obrezivanja,konci nisu spali,jeste na dva tri mesta,obicno posle tusiranja mnogo lakse.
imam pitanje...jel postoji neka tehnika za skidanje konca,pa moram da idem kod urologa ili mogu ja to sam da poguram ?
Miki_18
Novi član
Novi član

Post od Miki_18 »

brancko napisao:danas je 15. dan nakon obrezivanja,konci nisu spali,jeste na dva tri mesta,obicno posle tusiranja mnogo lakse.
imam pitanje...jel postoji neka tehnika za skidanje konca,pa moram da idem kod urologa ili mogu ja to sam da poguram ?
Urolog moze da ti skine konce, ali ukoliko rana nije potpuno zarasla najverovatnije ce ti reci da sacekas da sami spadnu... Meni je npr tako rekao i tako je i bilo nekoliko dana kasnije... :wink:
gedora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 08, 2010 12:10 am

Post od gedora »

brancko napisao:danas je 15. dan nakon obrezivanja,konci nisu spali,jeste na dva tri mesta,obicno posle tusiranja mnogo lakse.
Drugarski savet od mene ti je da odes kod urologa ,i po mogucstvu da ti on skine.Ne preporucujem ti nista na svoju ruku bez konsultovanja sa urologom ;)
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Ovaj...
Ipak ću da nadjem betametazon.
A uostalom psihički bih se osećao loše od potencijalno novog izgleda i stanja organa.
Razumem, ko mora mora ali ja neću.
brancko
Novi član
Novi član

Post od brancko »

purplehead napisao:Ovaj...
Ipak ću da nadjem betametazon.
A uostalom psihički bih se osećao loše od potencijalno novog izgleda i stanja organa.
Razumem, ko mora mora ali ja neću.
kada sam skinuo zavoj kod doktora,bio je to blagi sok za mene i morao sam da legnem jer mi nije bilo u opste dobro...hvala bogu sada je super i lepo izgleda,konci se slabo drze,a neki u i otpali
brancko
Novi član
Novi član

Post od brancko »

jel noko imao seks pre spadanja konciju,konaca,konci ... ? :)
Miki_18
Novi član
Novi član

Post od Miki_18 »

brancko napisao:jel noko imao seks pre spadanja konciju,konaca,konci ... ? :)
Ne, ali ja sam masturbirao... (nisam mogao da izdrzim vise) hehehe
brancko
Novi član
Novi član

Post od brancko »

Miki_18 napisao:
brancko napisao:jel noko imao seks pre spadanja konciju,konaca,konci ... ? :)
Ne, ali ja sam masturbirao... (nisam mogao da izdrzim vise) hehehe
haha ma i ja sam,ali ne znam sta da radim sa koncima,nesto je odpalo nesto stoji jedva,sada je 21 dan i ne znam da li jos da cekam ili da idem kod urologa
Miki_18
Novi član
Novi član

Post od Miki_18 »

[/quote]
haha ma i ja sam,ali ne znam sta da radim sa koncima,nesto je odpalo nesto stoji jedva,sada je 21 dan i ne znam da li jos da cekam ili da idem kod urologa[/quote]

Sacekaj jos koji dan, ako ne vidis da ne spadaju ti idi kod urologa...
Zaključana tema