Ok, lepo јe čuti iskustva sa korišćenjem didermala. On se praktikuje i kod ojeda kod muških. Zabluda je da se koristi samo kod mladje populacije. Ako pročitaš uputstvo videćeš da je najraniji period druga godina života.
Takodje, svako ko je bio u vojsci mogao je da vidi "razne situacije" kod sapatnika prilikom zajedničkog tuširanja

Tu čak primetiš da je obrezivanje uglavnom na verskoj osnovi, ali da nažalost nije svima podjednako sklonjena kožica.
Prati nas ogromno neznanje oko anatomije. Čak ni žene ne odu čestito kod ginekologa a da se pre toga ne nagutaju sedativima a onda još izvoljevaju ko da ih pregleda "jer su čule od nekog nešto oko kvaliteta usluge". Zato mi nismo poštedjeni, uglavnom iz neznanja.
Kožica sama po sebi je splet nervnog sistema sa oko 20.000 završetaka i on se nadje tik ispod glansa kada je prevučena. Znači, pored zaštitnog faktora ima taj momenat oko našeg uživanja tokom penetracije ili masturbacije. Glans nije toliko osetljiv a kao stalno eksponiran još manje usled trenja na suvo o odeću. Malo li bolje razmisliš ni žene ne uživaju na vaginu već na ono što je nalik našem glansu. Zato vredi sačuvati kožicu na svaki mogući način tj razglaviti je u slučaju suženosti. Vremenom će olabaviti, treba biti uporan a onda će nervni splet biti pravilno rasporedjen tako da ti prezervativ neće ni trebati.
Naravno, obrezivanje nije kraj sveta zbog naše biološke funkcije, priroda nas je ipak malo pogledala ali ne želim ni da zamišljam osećaj bez 20.000 nervnih završetaka.
Ajd pa javi kako napreduje, ja sam malo teži slučaj a nemam uvek vremena ili volje da se posvetim toj gluposti koja treba da se odvežba mesec-dva dana na specifičan način.
Valjda ti je urolog objasnio mali trik koji se sastoji da pre prevlačenja palcem i kažiprstom potisneš krv iz glansa tako da bude manjeg obima pa kožica lakše predje?
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)