Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Evo ja 13. dan nakon operacije, otok potpuno spao, par koncica ispalo al vecina je jos tu mada se neki cvorovi vec razvezuju. Pre dva dana sam morao da masturbiram da ne bi prso i sad je lakse Ne bude me vise jutarnje erekcije, neprijatnost na glansu je sada gotovo beznacajna mada se peruta jos, sve u svemu prva nedelja je najgora posle sve ide lagano.
Nedelju dana neprijatnosti naspram mesecima jebavanje sa kremama i rastezanjem koje mozda nece ni da uspe. Jasno sta je bolji izbor.
BTW svima onima kojima smeta sto su obrezani ili su morali to da urade zbog fimoze (kao ja) mogu kozicu rastegnuti vremenom da izgleda kao da se niste ni obrezali... To je ono sto se zove "Foreskin restoration" postoji vise metoda i ja vec nedelju dana ''upotrebljavam'' jednu od njih i mogu vam reci da sam prezadovoljan dokle je stiglo! Meni inace ne smeta sto sam obrezan, zaista mi je drago sto sam to uradio, uopste se ne kajem i opet bih to uradio (jer sam i morao haha), ali smucilo mi se da mi glavic izgleda tako sasuseno i mrtvo...
kokanidja napisao:Ja imam tu fimozu i to je strasno, imam 21 godinu i mnogo mi je mali... svega 12.5/13cm ... izgleda da mi nema pomoci do koje godine raste penis?
imas sasvim dovoljno da sa njim radis posao kako treba
raste otprilike do neke 16-17. godine, ali to je individualno, ne zaustavlja se rast svima u isto vreme...
posto imas 21 godinu a problem sa fimozom jos uvek nisi resio, potrudi se da ga resis sto pre, zbog cega bi to dalje trpeo - sto pre se budes resio fimoze pre ces imati normalan seksualni zivot...
najbolji napisao:moze li mi ko samo reci moze li se imati sex ako imam fimozu jer mi je hitno?hvala unapred
to ne moze niko da zna unapred, znaces tek kada budes probao...nekad je moguce izvesti seksualni odnos i sa fimozom, a nekad je to nemoguce, zbog bolova, povredjivanja penisa, sa nastajanjem komplikacija...najbolje je zato fimozu resiti sto pre u zivotu, pre nego sto na red dodju seksualni odnosi, i nakon toga imati normalan seksualni zivot...
kokanidja napisao:Ja imam tu fimozu i to je strasno, imam 21 godinu i mnogo mi je mali... svega 12.5/13cm ... izgleda da mi nema pomoci do koje godine raste penis?
imas sasvim dovoljno da sa njim radis posao kako treba
raste otprilike do neke 16-17. godine, ali to je individualno, ne zaustavlja se rast svima u isto vreme...
posto imas 21 godinu a problem sa fimozom jos uvek nisi resio, potrudi se da ga resis sto pre, zbog cega bi to dalje trpeo - sto pre se budes resio fimoze pre ces imati normalan seksualni zivot...
Hvala druze, mada u poslednje vreme ono zavrcem redovno, glav*c izlazi, ali samo to, dalje ne moze, i spavam sa devojkom uvek kad se vidimo i sad mi je malo lakse, manje me boli, sve radim polako i tokom odnosa zavrne se kozica i sve je bolje i bolje, jedino mi je los osecaj kad dotaknem prstom ili necim, ali hvala bogu ide na bolje... jel moguce da zbog fimoze ne moze lepo da se razvije penis? Moj drug je pre nekih 10-ak dana operisao to i kaze da mu je mnogo bolje sad... tako da i ja planiram u skorije vreme to da odradim... samo da mi stignu neke pare mada drug mi kaze da su strasni bolovi, kukao je nedelju dana posle operacije
Ako se lozite da budete kul, onda sam sigurno vas idol.
Svaki put kada spavate rizikujes da ti kozica pukne, sto je jaako opasno... Bolje odradi to sto pre, u drzavnim bolnicama je besplatno, a bolovi posle operacije (eventualno) traju nedelju dana, ali nisu konstanti tako da nije strasno, tako je bar kod mene bilo...
Ja niakkve bolove nisam imao. Nisam ni pio diklofen koji mi dadose posle operacije.
Mozda misli na osetljivost glansa al neko vreme zamotavas u gazu i kad se malo "upozna" sa vazduhom sve je OK. Mada ja sam mogao ranije da prevlacim i pri pranju i pri odnosima pa mi ta osetljivost i nije toliko izrazena.
Miki_18 napisao:Svaki put kada spavate rizikujes da ti kozica pukne, sto je jaako opasno... Bolje odradi to sto pre, u drzavnim bolnicama je besplatno, a bolovi posle operacije (eventualno) traju nedelju dana, ali nisu konstanti tako da nije strasno, tako je bar kod mene bilo...
Ne verujem da ce puci, polako radim posao nisam divljak mada mislim da za ovoliko godina ako nije puklo nece ni sad... shta znam videcu da li cu smeti da idem pod noz inace kod nas u bolnici je 20.000 kod privatnika 35.000din... nema dzabe ni za babe... a + kontrole, lekovi... itd itd...
Ako se lozite da budete kul, onda sam sigurno vas idol.
najbolji napisao:moze li mi ko samo reci moze li se imati sex ako imam fimozu jer mi je hitno?hvala unapred
to ne moze niko da zna unapred, znaces tek kada budes probao...nekad je moguce izvesti seksualni odnos i sa fimozom, a nekad je to nemoguce, zbog bolova, povredjivanja penisa, sa nastajanjem komplikacija...najbolje je zato fimozu resiti sto pre u zivotu, pre nego sto na red dodju seksualni odnosi, i nakon toga imati normalan seksualni zivot...
a dali postoji neki rizik ako koristim kondom?msm valjda tada nece zatezati toliko kozicu?
...nekad je moguce izvesti seksualni odnos i sa fimozom, a nekad je to nemoguce, zbog bolova, povredjivanja penisa, sa nastajanjem komplikacija...najbolje je zato fimozu resiti sto pre u zivotu, pre nego sto na red dodju seksualni odnosi, i nakon toga imati normalan seksualni zivot...[/quote]
a dali postoji rizik ako koristim kondom?valjda se tada kozica nece zatezati?a sta je sa preosetljivosti?da li ce ona smetati tolom odnosa?
isto neces znati dok god ne probas...kondom moze da pomogne, a mozda i ne, mozda ce biti problem i namestiti kondom, ali dok ne probas ne mozes da znas...najbolje sam isprobaj stavljanje kondoma unapred...sto se tice preosetljivosti, to zavisi koliko je tvoj glavic preosetljiv, kod nekog je manje kod nekog vise, kod fimoze je obicno preosetljiv posto se nedovoljno ili nikako ne otkriva pa nije naviknut na dodir...da, kondom pomaze u smanjivanju preosetljivosti donekle...
ali kako god, cak sve i da uspes i da ide glatko, ono sto je sigurno da uz fimozu neces oseti ono maksimalno uzivanje koje bi imao nakon resavanja tog problema...ako ti se bas zuri sto se tice odnosa , isprobaj, samo tako ces znati kako stoje stvari, ali preporuka je da svakako sto pre resis taj problem kako bi mogao da osetis sve ono sto treba da osetis, da uzivas i ne brines o komplikacijama...