E ovako prvo da se zahvalim korisnicima ovog foruma i onima koji su ovde slali svoja iskustva jer sam temeljno sve procitao pre same operacije, i tako edukovan nijedno jedino pitanje urologu nisam postavio niti me je zanimalo bilo sta naknadno
Ovako, da ne duzim previse kako i sta i zbog cega samo cu reci naknadno mi se pojavila fimoza tj. postepeno je sve teze i teze bilo "svuci" prepucijum sa glansa. Odradio kompletnu cirkumizaciju u privatnoj klinici, pregled danas sutra operacija odmah, meni odgovaralo strah nisam imao znaci sto pre to bolje.
Svi su ovde u principu rekli sve a sad ja samo da dodam neke podatke koje sam saznao sto iz razgovora sa nekim "kolegama" bivsim pacijentima sto iz razgovora sa urologom.
- Zavisi od urologa, razlika
jeste ako se radi pod punom anestezijom ili samo lokalnom tj blokadom. Totalna je skuplja ali je sam rad urologa pedantniji jer pri davanju anestezije odmah iznad frenuluma moze doci do krvarenja sto u neku ruku moze da zasmeta prilikom same intervencije a i nastaje naknadni otok na mestu uboda. Uglavnom oni koji se uspavaju imaju nesto manje savova a samim tim i ensto kraci proces oporavka sto ne mora da znaci da je tako u 100% slucajeva ali u vecini jeste.
-Drugo, bitno je da vam zena radi operaciju

pedantnije su, vise obracaju paznje za razliku od ovih muskih mladih mesara sa tek otpakovanom diplomom. Nijedna zena urolog vam nece savetovati delimicno obrezivanje, sto je po meni potpuno nelogicno da kada vec morate pod noz, onda zavrsite to za sva vremena.
E sad moje licno iskustvo,
Operisan sam pre 5 dana pod lokalnom anestezijom, penis ustepovan kao da si ga provukao kroz singericu, otok postoji ali je glavni karambol oko frenuluma gde je doslo do odredjenih tektonskih poremecaja u geografiji pa tu ima brdasca, uvale, kanjoni

I to pre svega jer je taj deo obilno prokrvario nekih 2 sata posle operacije dok su me jos drzali u klinici. Sad da l je ona nesto recnula sto nije trebalo il sam ja u snu (zakuntao sam tamo od smora a i vece pre malo slavio partizanov ulazak u LS pa dosao neispavan

) ne znam, uglavnom posle apsolutno bezbolne operacije morala je da mi zvekne jos konaca i to na zivo. Osecaj je kao kada vas........pa buse na zivo i cimaju i zatezu ranu i boli uzasno i ne dao bog vise tu zajebanciju.
Uglavnom zavoji skunuti posle 2 dana, sad ne nosim ni gazu, setam se tako gologuz po kuci koliko je to moguce, ispiram toplom vodom i sapunom lagano i to je to. Najveci su mi problem konci, jer vire onako iz cvora na sve strane i po 2-3 centimetara pa bodu svuda redom tako da mi penis sada izgleda kao neki mali buzdovancic sa svim tim siljcima okolo
Uglavnom moguce da ce biti krvarenja malo, smeta osetljivost malo se pomucite al sve je 20 puta bolje nego odlaganje i stvaranje sebi psihicke blokade koje vas sputavaju da normalno funkcionisete.
Znaci samo napred

pozdrav