SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
brancko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 6:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od brancko »

ja bez kondoma nisam mogao da imam seksualni odnos i cak sa njim sam morao da budem pazljiv dok stvar ne bude malo podmazana :)
kozicu u erekciji nisam mogao ni do pola ,tek je otkrivalo malo vrh,tako da mi je bio jako osetljiv glavic na dodir i resio sam pre mesec dana da operisem to.

otisao sa uputom na urologoji dr. dragisa misovic, dr. Kojic pogledao i kaze moracemo da ga secnemo :) zakazao sam operaciju kad je meni odgovaralo,imao sam veliku tremu pred samu operaciju dok sam cekao u krevetu,cak sam hteo da idem kuci ,ali me je doktor ohrabrio i sestra mi dala tabletu za smirenje.lepo sam se opustio,legao na operacioni sto,tu su bile dve mlade asistentkinje moj dr. i hirurg ,ne zna se ko je mladji :) opsta zajebancija hehehe krnuo mi je 4-5 anestezija u penis (nije u glavic) boli anestezija nije da ne boli ali verujte mi nista strasno,kada sam ja kao velika kukavica to sve podneo ,mislim i da cete vi koji tek treba.operacija je trajala manje od pola sata,devojke ga upakovase :) samo vrh otkriven za nuzdu.nakon operacije bilo je malo bolova zbog osetljivosti glavica,pa sam vodio racuna da ga nista ne dotice.posle 2 dana skinut je zavoj,meni se slosilo malo zbog samog prizora,go glavic,oni konci,malcice krvi UUUUHHH...
onda sam se 5-6 dana patio,osetljivost na dodir,ali najgore je nocna erekcija zato pored sebe drzite peskir natopljen hladnom vodom i kada se nocu budite samo stavite peskir na stomak i brzo ce da se spusti :)

ja sam bio na birou i nista nisam platio,sve besplatno...OVO SAM NAPISAO DA BIH DODATNO OHRABRIO NEKE KOJI SE NECKAJU :))
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Post od purplehead »

Ej ljudi, uvek zaboravim da pitam...
A što se ova tema zove "SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)" ako savetujete uklanjanje nervnog istema kojim uživamo?

Nisu sve fimoze iste, čak ni parafimoze pa nemamo ni svi istu količinu kožice?
Zašto se ne savetuje - OČUVANJE?

Pa tolike su knjige napisane kako i masti sa betametazonom spravljene?!
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

@brancko

Primite moje saučešće za pišu, ali nije mi jasno u celoj Vašoj priči šta ste tražili preko biroa - posao ili sunet?
Ja kad tražim posao preko tog biroa uvek kažu; "nema", a to što ste tražili preko njih ja nemam nameru.
Ne računa se za penziju pa zato, čak ne tretiraju ni kao beneficirani staž sa invaliditetom.
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Na jednoj od ovde aktuelnih tema (mrlje na testisima) sam opisao da sam bio nestručan u korišćenju brijača prilikom depilacije. E sad, nije mi jasno zašto se prilikom odsecanja daju tolike anestezije ako sam se ja secno bez? Da li je taj vrh koji prekriva penis toliko osetljiv u odnosu na ostatak kožice? Zatim, zašto se javljaju ti fantomski bolovi ako je udna glava oslobodjena? Zašto je toliko bolna erekcija? Zašto se kožica uopšte ušiva tj šta bi se desilo ako se to ne učini?

Na video klipovima sa youtube sajta videh sve i svašta, od verskih manijaka do stručnih zahvata, pa ko plakao ko izdržao ni zbog čega. Elem, primetio sam da se nervni deo kožice pre sečenja toliko razvlači i vuče pa se prosto pitam da li se onda razvukla da njeno uklanjanje nije potrebno?

Hvala na odgovorima bez preskakanja
najbolji
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 4:52 pm

Post od najbolji »

znaci moze se imati sex i sa fimozom?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

purplehead napisao:Ej ljudi, uvek zaboravim da pitam...
A što se ova tema zove "SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)" ako savetujete uklanjanje nervnog istema kojim uživamo?

fimoza u prevodu znaci suzena udna navlaka...predstavlja patolosko stanje kozice, kada je ona suzena i ne dozvoljava normalnu funkciju penisa, tj. ne dozvoljava to uzivanje koje ste spomenuli...bar ne ono uzivanje koje biste imali kada biste se resili fimoze (da ne pominjemo uzivanje koje biste imali da uopste nemate fimozu)...a uz to predstavlja i rizik za razne komplikacije...svakako da je najbolja varijanta imati celu tu povrsinu kozice sa nervnim zavrsecima za uzivanje, tj. imati normalnu kozicu, ali ako kozica vec nije normalna od tog zadovoljstva nema nista, mnogo vece zadovoljstvo u tom slucaju je kada se kozica ukloni...sa zdravom kozicom jeste bolje nego bez nje, ali je u svakom slucaju bolje bez nezdrave kozice nego sa njom...
eto to je cela filozofija price i ova tema je posvecena resavanju tog problema...
naravno svi imaju razlicitu kolicinu kozice, razlicitu anatomiju penisa, i stepen fimoze nije isti kod svakog, i svaki slucaj je prica za sebe...sto se tice masti, ima ih smisla koristiti u ranom uzrastu, kod dece...u odraslom dobu jedini lek je operacija...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

najbolji napisao:znaci moze se imati sex i sa fimozom?
da, teoretski moze...ali zadovoljstvo koje biste osetili pri takvom seksu sigurno ne bi bilo onakvo kakvo biste osetili nakon resavanja fimoze...cak i da seks bude izvodljiv, problem treba resiti kako biste mogli da osetite sve sto treba da osetite tokom seksa i da u potpunosti uzivate u tome...
Meadows
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 14, 2010 1:53 pm

Post od Meadows »

najbolji napisao:...nekad je moguce izvesti seksualni odnos i sa fimozom, a nekad je to nemoguce, zbog bolova, povredjivanja penisa, sa nastajanjem komplikacija...najbolje je zato fimozu resiti sto pre u zivotu, pre nego sto na red dodju seksualni odnosi, i nakon toga imati normalan seksualni zivot...

a dali postoji rizik ako koristim kondom?valjda se tada kozica nece zatezati?a sta je sa preosetljivosti?da li ce ona smetati tolom odnosa?[/quote]
U pravu ste! - ja sam imao fimozu do 12. godine, doktor mi je objasnio da je to vrsta fimoze koja ne moze da se resi vezbama jer je glavic pio potpuno prekriven...
Operacija je bila zakazana i odradjena a ja sam odmah uvece otisao kuci - konci su sami otpali posle nekog vremena i sve je dobro zaraslo.
Ono sto zelim da naglasim da sam ubrzo shvatio da operacija fimoze NIJE NISTA STRASNO, sledecih dana nije me bolelo skoro uopste (samo malo uvece posle operacije), i sad vratim film i pomislim koliko ljudima muke a ponekad i bola treba da se putem vezbe rese fimoze.
Obrezivanje em je lakse, em nije strasno, a kasnije imate estetskiji lepsi i higijenski laksi za odrzavanje penis. :D
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Dr011 napisao:
purplehead napisao:Ej ljudi, uvek zaboravim da pitam...

fimoza u prevodu znaci suzena udna navlaka...predstavlja patolosko stanje kozice, kada je ona suzena i ne dozvoljava normalnu funkciju penisa, tj. ne dozvoljava to uzivanje koje ste spomenuli...bar ne ono uzivanje koje biste imali kada biste se resili fimoze (da ne pominjemo uzivanje koje biste imali da uopste nemate fimozu)...a uz to predstavlja i rizik za razne komplikacije...svakako da je najbolja varijanta imati celu tu povrsinu kozice sa nervnim zavrsecima za uzivanje, tj. imati normalnu kozicu, ali ako kozica vec nije normalna od tog zadovoljstva nema nista, mnogo vece zadovoljstvo u tom slucaju je kada se kozica ukloni...sa zdravom kozicom jeste bolje nego bez nje, ali je u svakom slucaju bolje bez nezdrave kozice nego sa njom...
eto to je cela filozofija price i ova tema je posvecena resavanju tog problema...
naravno svi imaju razlicitu kolicinu kozice, razlicitu anatomiju penisa, i stepen fimoze nije isti kod svakog, i svaki slucaj je prica za sebe...sto se tice masti, ima ih smisla koristiti u ranom uzrastu, kod dece...u odraslom dobu jedini lek je operacija...
Najlepše zahvaljujem na delimičnom odgovoru,

medjutim spadam u onaj procenat muškaraca koji bi se jako jako loše PSIHIČKI osećao kada bih uradio obrezivanje. Znam de to nije kraj sveta, znam da postoji mogućnost očuvanja frenuluma (a i to je opet od slučaja do slučaja) ali mi nije jasno nešto:

ni u jednom opisanom rešenju problema nisu pomenute prepucioplastika ili debiglova metoda?

Konkretno:
1) u opuštenom stanju - mogu da prevučem
2) u poludignutom stanju - mogu da prevučem
ali...

3) tek sa višednevnom upotrebom DIDERMAL masti (oko 250din. u svakoj apoteci) uspevam da prevučem kada je organ u erekciji!
I to psole toliko godina zafrkavanja pred seksualni odnos, hvala devojci na razumevanju...

Zamislite sad da sam poslušao ovako rečit savet u neznanju!?
Slažem se da ovo nije moguće kod svakog muškarca ali, ako je već pametnije imati zaštine funkcije kožice sa svim nervnim završecima na kojima uživamo - zašto vam je ovde problem opisati te metode?

Hvala
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

Meadows napisao:
najbolji napisao:...nekad je moguce izvesti seksualni odnos i sa fimozom, a nekad je to nemoguce, zbog bolova, povredjivanja penisa, sa nastajanjem komplikacija...najbolje je zato fimozu resiti sto pre u zivotu, pre nego sto na red dodju seksualni odnosi, i nakon toga imati normalan seksualni zivot...

a dali postoji rizik ako koristim kondom?valjda se tada kozica nece zatezati?a sta je sa preosetljivosti?da li ce ona smetati tolom odnosa?
U pravu ste! - ja sam imao fimozu do 12. godine, doktor mi je objasnio da je to vrsta fimoze koja ne moze da se resi vezbama jer je glavic pio potpuno prekriven...
Operacija je bila zakazana i odradjena a ja sam odmah uvece otisao kuci - konci su sami otpali posle nekog vremena i sve je dobro zaraslo.
Ono sto zelim da naglasim da sam ubrzo shvatio da operacija fimoze NIJE NISTA STRASNO, sledecih dana nije me bolelo skoro uopste (samo malo uvece posle operacije), i sad vratim film i pomislim koliko ljudima muke a ponekad i bola treba da se putem vezbe rese fimoze.
Obrezivanje em je lakse, em nije strasno, a kasnije imate estetskiji lepsi i higijenski laksi za odrzavanje penis. :D[/quote]

Nažalost, izgleda da ste imali pravu fimozu u punom smislu te pojave.
Možda je ipak trebalo da insistirate na prepucioplastici - malo duže traje proces, zahteva iskusnog urologa i sve vam ostaje na mestu.
Ali, ipak Vi ste to SVESNO rešili da uradite na taj način i drago mi je da vam je lakše.
Medjutim - prelako savet suzdržanima a uplašenima: nisu sve fimoze iste, nisu sve kožice iste debljine, nisu sve kožice iste površine, nisu ni svi glavići istog oblika.

Nije novost da muškarci dodju i u šestu deceniju života pa tek onda reše da probaju.
Razumem ih jer smo muškarci i to nam je jedino što imamo pa je sve zato toliko traumatično.
Nekom se dopadne, neko se razočara - ali svejedno mogu da imaju seksualne odnose bez psihičkog ustezanja jer žene obično ne znaju za naše probleme kakosa prepucijumom tako i sa frenulumom. A rizikujemo da ostanemo bez partnerke ili da je nemamo uopšte usled traumatične situacije tokom života.

Zaista nezgodno ali budimo realni - ne mora uvek obrezivanje da bi se kožica olabavila.
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

U prethodnoj poruci, deo citiranog komentara je u istom delu gde je moje mišljenje.
Molim čitaoce da obrate pažnju jer ne postoji mogućnost popravke iz nepoznatog razloga.
CoyoteKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 12:39 am

Post od CoyoteKG »

Ja sad imam 28 godina.

pre 7-8 godina sam odlucio da skinem fimozu jer sam imao problema prilikom seksa. Nije bio neki preterani problem, jer sam mogao i tako, ali nije bio neki osecaj jer pri erekciji nisam mogao da povrnem kozicu.
Otisao sam kod doktora i on mi je rekao da skidam to sve, da mi ne treba.

Danas sam prezadovoljan time, prvo iz higijenskih razloga, jer je mnogo cistije nego sto je bilo. ranije sam se prao 10 puta dnevno i nikad nije bilo totalno cisto kao sad.

jedini problemcic je sto sad imam ogroman oziljak, jer nisam mogao nocu da kontrolisem erekciju. Takodje nisam ni poslusao doktora kad je rekao da mesec dana posle skidanja konca ne smem da imam odnose, pa mi se prilikom prvog odnosa, malo pokidao spoj. nekih 4-5mm

u svakom slucaju, jednog dana i moji sinovi ce isto sklanjati fimozu.

Ujak koji je rodjen u Australiji, govori da je kod njih sada tamo skroz normalno da u porodilistu odmah posle porodjaja muskoj deci skidaju fimozu bez ikakve konsultacije sa roditeljima pre toga. Valjda je svuda u svetu to postalo normalno. Dok ovde kod nas... danas kod nas jos uvek to nije normalno, jer "nasi" roditelji to povezuju sa muslimanskom verom
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

bezbroj poruka sam vec pisao u temi, mozemo i ovde, nije problem...
postoje razliciti stepeni fimoze, kod nekog kozica ne moze ni malo da se zavrne cak ni u spustenom stanju, a kod nekog ce moci da se zavrne i u dignutom stanju ali sa teskocom, tj. napravice se stegnuti prsten iza glavica i to naravno smeta, zulja, boli...koji god stepen fimoze da je u pitanju izmedju ove dve krajnje varijante, u praksi se pokazalo da je najefikasniji lek za fimozu kod odraslog muskarca obrezivanje...kreme mogu da pomognu kod dece i to kada je blazi stepen fimoze, a kod odraslog muskarca, kada je kozica vec potpuno formirana krema jako retko moze da pomogne, i to iskljucivo u najlaksim oblicima fimoze...znaci tada moze da se pokusa, i vidi se rezultat, ako uspe - uspe, ako ne uspe ucini se obrezivanje...ali kazem, tesko da ce to potpuno resiti problem...mozda ce se tebi ciniti da se pomalo opustilo to suzenje, ali da li ti je problem potpuno otklonjen i da li ti se cini da ce se daljim mazanjem to skroz olabaviti i postati normalno? ja ti zelim da to uspes tako da resis, uostalom videces, ali to zaista tesko moze da uspe skroz do kraja...samo ne treba previse vremena trositi sa tim mazanjem, jer vreme ide a treba da se uziva u seksualnim odnosima...sto se tice prepucioplastike, i to su "corava posla", prave se rezovi, oziljci ostaju na tom pokretnom delu kozice, pa to moze i estetski i funkcionalno lose da ispadne, i problem da ne bude resen...ne treba eksperimentisati, cesto se desi da se nakon tog eksperimentisanja u zelji da se sacuva kozica pacijet posle nekog vremena ipak odluci da doradi operaciju do potpunog obrezivanja...kad se ide pod noz onda je cilj svakog lekara da tom prilikom uradi uspesan posao, a obrezivanje upravo na najbolji nacin i definitivno otklanja fimozu i dalje se ima potpuno normalan seksualni zivot...
cilj je da se tokom sekusalnog odnosa obezbedi direktan kontakt glavica sa vaginom, i tu kozica u normalnim okolnostima ne sme da smeta...ako ona bilo kako smeta ona treba da se otkloni...sto se tice nervnih zavrsetaka, da - ima ih u kozici i kod normalnog penisa one doprinose uzivanju...ali ako kozica nije normalna onda ti nervni zavrseci nemaju nikakvu funkciju, naprotiv, cak doprinose smanjenju uzivanja, tako da je apsurdno govoriti da ih tada treba sacuvati...zdravu kozicu znacu sacuvati, ali suzenu ne, jer ce nakon obrezivanja uzivanje sa obrezanim penisom biti svakako daleko vece nego uzivanje sa svim tim nervnim zavrsecima koji postoje u suzenoj kozici...eto ovo je sustina koja je bitna da se razume, nadam se da ce ti pomoci, ako ima jos nekih nejasnoca, slobodno pitaj... :)
inace glavni receptor osecaja je sam glavic, tako da ti to nece biti oduzeto, samo ce se glavicu omoguciti da nesmetano obavlja svoju funkciju :wink:
a i obrezivanje je zaista siroko rasprostranjeno (sto oni koji to rade iz verskih razloga - muslimani, jevreju, sto neke nacije koje imaju to kao deo kulture - Amerikanci, sto muskarci koji su uradili iz medicinskih razloga - fimoza, ponavljauce upale, sto oni koji to rade iz estetskih razloga jer vole izgled sa golim glavicem) i svi oni imaju potpuno normalan zivot, seksualne odnose, uzivaju u seksu bez problema...znam da je tesko da se covek rastane od kozice, ali kada se covek odluci da to uradi posle pita sebe sta mu je trebalo da toliko ceka i kaje se sto to nije ranije uradio, jer shvati koliko je ta jedna mala operacija u ogromnoj meri podigla kvalitet njegovog seksualnog zivota i uzivanje...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

p.s. odgovor za purplehead-a s prethodne strane
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član

Post od purplehead »

CoyoteKG napisao:Ja sad imam 28 godina.

pre 7-8 godina sam odlucio da skinem fimozu jer sam imao problema prilikom seksa. Nije bio neki preterani problem, jer sam mogao i tako, ali nije bio neki osecaj jer pri erekciji nisam mogao da povrnem kozicu.
Otisao sam kod doktora i on mi je rekao da skidam to sve, da mi ne treba.

Danas sam prezadovoljan time, prvo iz higijenskih razloga, jer je mnogo cistije nego sto je bilo. ranije sam se prao 10 puta dnevno i nikad nije bilo totalno cisto kao sad.

jedini problemcic je sto sad imam ogroman oziljak, jer nisam mogao nocu da kontrolisem erekciju. Takodje nisam ni poslusao doktora kad je rekao da mesec dana posle skidanja konca ne smem da imam odnose, pa mi se prilikom prvog odnosa, malo pokidao spoj. nekih 4-5mm

u svakom slucaju, jednog dana i moji sinovi ce isto sklanjati fimozu.

Ujak koji je rodjen u Australiji, govori da je kod njih sada tamo skroz normalno da u porodilistu odmah posle porodjaja muskoj deci skidaju fimozu bez ikakve konsultacije sa roditeljima pre toga. Valjda je svuda u svetu to postalo normalno. Dok ovde kod nas... danas kod nas jos uvek to nije normalno, jer "nasi" roditelji to povezuju sa muslimanskom verom

Poštovani, niste napomenuli koje je nacionalnosti vaš ujak iz Australije i šta on to tamo radi kada je obavešten da se bebama vrši cirkumizacija?
Sada se vadite na Australiju jer više ne može na Ameriku i njihove nalaze sa kraja prethonog veka.
Kada su našli sve svoje zablude oko navodne prednosti uklanjanja prirodnog rudimenta muškog polnog organa - sve Jevreje i Muslimane šalju kod svojih verskih glavešina.

Prihvatite - cirkumizacija mora biti svojevoljan akt obzirom šta je funkcija prepucijuma. Sakaćenje beba bez anestezije sa grčevima u rukicama i nogicama je prizor koji ne biste vleli da gledate a traje dugo. Spada u BRUTALNO KRŠENJE LJUDSKIH I DEČJIH PRAVA - telo mališana ne pripada roditeljima. Sa kožicom niko nije umro bez kožice jesu čak i po bolnicama. Neka vam javi ujak.
Zaključana tema