SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Ja sam imao ovu operaciju na uobičajen (nožem) način. Otok nije splasnuo sve do nekih 2 meseca nakon operacije. Erekcije su se redovno pojavljivale, ali nijedna nije bila destruktivna po samo mesto ušivanja (Znači da je ostalo dovoljno kože). Operacijom mi je potpuno odstranjena koža sa vrha penisa i nakon toga je vremenom nestala peosetljivost.
U toku polnih odnosa koje radimo bez kondoma, (pokušavamo napraviti dete), ne osetim baš nešto mnogo njenu unutrašnjost. To je valjda posledica obrezivanja. Njoj odgovara, jer nisam mnogo vodio briga o ožiljcima posle operacije, pa je stimulacija za nju bolja. Pretpostavljam da je i za mene bolje što nisam toliko osetljiv dole, jer imam priliku da duže obavljam sam seksualni čin, pa i njoj pružam veće zadovoljstvo.
Ovo su neki moji utisci. Čovek se zasigurno oseća bolje nakon ovakvog jednog rešenog problema.
U toku polnih odnosa koje radimo bez kondoma, (pokušavamo napraviti dete), ne osetim baš nešto mnogo njenu unutrašnjost. To je valjda posledica obrezivanja. Njoj odgovara, jer nisam mnogo vodio briga o ožiljcima posle operacije, pa je stimulacija za nju bolja. Pretpostavljam da je i za mene bolje što nisam toliko osetljiv dole, jer imam priliku da duže obavljam sam seksualni čin, pa i njoj pružam veće zadovoljstvo.
Ovo su neki moji utisci. Čovek se zasigurno oseća bolje nakon ovakvog jednog rešenog problema.
Nije dobro, ali trudimo se.
Мој осмогодишњи син је оперисан пре шест дана, имао је тоталну фимозу.Све је прошло у најбољем реду, али од пре два дана настају проблеми...слива се лимфа, на хематому се хвата крастица, која је данас два пута прокрварила, изнад реза се кожа зацрвенела, итд. Када смо два дана после операције отишли на контролу,лекар је рекао да је рана у реду и да не користимо ништа осим камилице, да не носи гаћице и да очекује да ће за недељу дана бити као нов. Брине ме крварење и чини ми се да је сваким даном хематом све ружнији. Можда паничим без разлога, али ја заиста не знам како би то све требало да изгледа. 

Operisao sam fimozu pre 20-ak dana...i za sada je sve u najboljem redu..! Moram da napomenem da operacija nista ne boli i da nisam imao nikakve fizicke probleme...osim onih standardnih otok, itd. vise sam imao psihickih problema
sa sada je sve super...neki konci u otpali neki popustili...ali i dalje imam onaj neprijatan osecaj...naravno ne isto kao i u pocetku sada je mnogo bolje ali i dalje ga imam i posle 20 dana operacije..! Pa sam hteo da pitam ako neko ima neki savet da mi da...ili tako nesto kako malo da ubrzam taj proces da poptuno nestane...mislim ako uopste moze nesto da se uradi po tom pitanju..! I svako ko ima problema sa fimozom trebao bi da uradi ovu operaciju zato sto stvarno nije nista strasno kao sto vecina nas misli
meni su najveci problem bili erekcija i masturbacija
mislim treba izdrzati sve to dok ne spadnu konci
ostalo je i vise nego lako
pozz

@Jelena 33: hematom je nesto sto svakako moze da nastane u postoperativnom toku, i to ce se povuci, bez brige...posto je proslo nedelju dana od Vaseg posta verujem da to sada izgleda vec mnogo bolje...
@LogItech: povici ce se otok, bez brige...kod nekog ide brze, kod nekog sporije, samo strpljenja, bice to super...bitno da je sve drugo u redu...
@LogItech: povici ce se otok, bez brige...kod nekog ide brze, kod nekog sporije, samo strpljenja, bice to super...bitno da je sve drugo u redu...

pozz imao sam fimozu i operisao pre oko 20 dana rana je potpuno zarasla nista me ne boli,konci su spali(tacnije ja sam ih skinuo grickalicom ali nebitno sve je ok) jedino mi je glans previse osetljiv na bilo kakav dodir i osecaj pri masturbiranju i prevlacenju kozice nije prijatan,a takodje mi je glans prilicno crven da ne kazem rumen
kako da smanjim osetljivost glansa ima li nekog leka ili moram da cekam da se samo sredi?? hvala unapred

tek je 20 dana proslo, jos je to relativno sveze, ali brzo ce krenuti na bolje...vezbaj masturbacijom, prvo neznim dodirima pa postepeno pojacavaj dodir i trljanje glansa, takodje vezbaj prilikom pranja, i doci ce sve na svoje, samo strpljenja... 

hvala doktore
samo mi jos jedno nije jasno...kad mi je spusten penis kozica dolazi od prilike do pola glavica i bojim se da ne ostane osetljivost na tom delu koji je pokriven a ne mogu stalno drzati kozicu zavrnutu...nadam se da me razumete

Je l moze neko da mi preporuci (posalje pm) kliniku za operaciju fimoze. Naravno kliniku sa realnim cenama. Danas sam imao zakazanu operaciju, ali sam odustao jer na moj pomen parcijalne cirkumcizije, hirurg mi je rekao da to nikad nije radio i da to kao i ne postoji, i da on to ne zeli da radi, u pitanju je stariji covek. Pritom nije rekao da u mom slucaju ne postoje mogucnosti za tako nesto, tako da sam odlucio da potrazim drugo misljenje.
bench, eto kod boleta je npr. uradjena parcijalna cirkumcizija, posto i dalje ima kozice koja prekriva glavic u spustenom stanju...sve zavisi koliko kozice ostane nakon obrezivanja, ako se otkloni cela i glavic ostane potpuno otkriven onda je to totalno, ako se ostavi malo kozice onda je to parcijalno obrezivanje...najsigurnije resenje je naravno uvek totalna cirkumcizija, parcijalna moze da se pokusa u nekim slucajevima i nekad ispadne dobro i lepo kao sto se nadam da je kod boleta (moze da nam prenese utiske iz prve ruke), a ponekad i ne pa se naknadno doradi do totalne, a unapred ne moze da se predvidi kako ce ispasti...dakle parcijalna ni ne moze da se uvek izvede, zavisi od anatomije penisa od coveka do coveka, od duzine kozice, od stepena fimoze, kod nekog moze, kod nekog ne moze...ako je pregledom lekar ustanovio da ne moze da se pokusava sa parcijalnom, onda je verovatno tako...jedino i jos neki lekar da ti pogleda penis pa da cujes njegovo misljenje, ali u principu totalna ti je nesto sto je uvek sigurno resenje...
za boleta: neprijatna osetljivost ce ti potpuno nestati, bez brige, cak i ispod tog dela koji je i dalje prekriven kozicom, jer sada kozicu mozes lako da svuces i navikavas na dodir ceo glans, a vremenom nece biti problem ni da je drzis skroz zavrnutu...sad je taj deo najosetljiviji upravo zbog reza koji je relativno jos uvek svez, sto ce se izgubiti...samo strpljivo!
za boleta: neprijatna osetljivost ce ti potpuno nestati, bez brige, cak i ispod tog dela koji je i dalje prekriven kozicom, jer sada kozicu mozes lako da svuces i navikavas na dodir ceo glans, a vremenom nece biti problem ni da je drzis skroz zavrnutu...sad je taj deo najosetljiviji upravo zbog reza koji je relativno jos uvek svez, sto ce se izgubiti...samo strpljivo!

Hvala na odgovoru.
Imao sam operaciju. Operacija je stvarno opustena, cak ni davanje anestezije ne boli (kao komarac kad ujede), posle se bukvalno nista ne oseti. Kao sto rekoh, imao sam bas dosta kozice, a samo mali deo je bio nezdrav i rekao sam lekaru ako moze da se ostavi sto vise, ali da se uradi kako je najbolje. To je i ucinjeno jer glans viri oko 0.5cm (mozda i manje) iako je jos otecen i u zavojima. Kad sve dodje na svoje, mozda bude i skoro skroz prekriven. Videcemo. Najbitnije je da sve bude ok, manje je bitno koliko ce da viri. Lekar mi nije propisao nijedan lek, rekao je da nema potrebe. Imam kontrolu za par dana. Zanima me, sta je najbolje da se koristi kako bi rana sto pre zarasla? Ako moze savet kako odravati higijenu i sto pre se oporaviti. Hvala.
Imao sam operaciju. Operacija je stvarno opustena, cak ni davanje anestezije ne boli (kao komarac kad ujede), posle se bukvalno nista ne oseti. Kao sto rekoh, imao sam bas dosta kozice, a samo mali deo je bio nezdrav i rekao sam lekaru ako moze da se ostavi sto vise, ali da se uradi kako je najbolje. To je i ucinjeno jer glans viri oko 0.5cm (mozda i manje) iako je jos otecen i u zavojima. Kad sve dodje na svoje, mozda bude i skoro skroz prekriven. Videcemo. Najbitnije je da sve bude ok, manje je bitno koliko ce da viri. Lekar mi nije propisao nijedan lek, rekao je da nema potrebe. Imam kontrolu za par dana. Zanima me, sta je najbolje da se koristi kako bi rana sto pre zarasla? Ako moze savet kako odravati higijenu i sto pre se oporaviti. Hvala.
Novi sam ovdje i sve da vas pozdravim na ovom forumu.
Imam jedan problem obrezao sam se prije 5 dana i dva šava su pukla ili samostalno otpala na tim mjestu mi se rana malo otvorila i izlazi neka tečnost.
Dali je to gnoj ili tako treba da bude?
Na nekim mjestima gdje nisu otpali konci isto ide ta tečnost
Doktor mi nije nikakve lijekove preporučio
Imam jedan problem obrezao sam se prije 5 dana i dva šava su pukla ili samostalno otpala na tim mjestu mi se rana malo otvorila i izlazi neka tečnost.
Dali je to gnoj ili tako treba da bude?
Na nekim mjestima gdje nisu otpali konci isto ide ta tečnost
Doktor mi nije nikakve lijekove preporučio
rano je da konci ispadnu nakon 5 dana, ne moze toliko cvrsto da zaraste da bi dobro drzalo bez konca, zato se razdvojilo...neki lekari postoperativno uvek daju antibiotik, cisto da se rana zastiti od infekcije (mada se ona ne desava cesto)...i najbolje bi bilo da ne curi nista, da rana bude suva, tako ce sto pre i lepo zarasti...bez pregleda ne mogu ti bas tacno reci da li je sve ok ili se radi eventualno o infekciji rane...najbolje je da jos sutra odes na kontrolu da se pogleda kako to izgleda...za svaki slucaj, da se vidi da li je sve uredu...
Da li samo u tome? Koliko sam ja cuo/procitao, laserska operacija je bezbolna, nema konaca i nema oziljka. Krace traje i manje krvaris kao sto si naveo. Ako je istina ovo sto sam naveo, i te kako ima razlike.Dr011 napisao:samo u tehnici rada, krvarenju tokom procedure...sto se tice ishoda nema neke razlike...to je jedna vrlo jednostavna procedura i klasicnim putem, tako da zaista nema razloga da se radi laserski...i sa nozem krvarenje je vrlo malo (i to je nesto sto zanima vise operatora nego pacijenta), procedura je bezbedna, oporavak brz i estetski rezultat odlican...i ustedis novac...

Ako je neko radio intervenciju laserom, molim da preprica usicke.

Cao svima ...
Imam jedan prolem. Zakazana mi je cirkumcizija za septembar ...Kaze hirurg da nije samo frenulum u pitanju, nego je i kozica losija pa moraju sve seci ....
Problem je u tome sto mi se penis tj. glavic prilikom zadnjeg sexa, sto je i dovelo odlasku kod urologa, zaista izderao oko glansa penisa i kozica oko frenuluma(sve je nekako popucalo) (devojka je suva bila , a i imala protezu onu sto se ne skida pa ga je jos dodatno izgrebala prilikom orala, a ja sivonja, pa sve primetio tek kada sam otisao kasnije u kupatilo), .... Sada mi je problem sto to nece da prodje, zaraste. Proslo je vec nedelju dana, a od kada mazem ovo cim mi je rekao dr vec 4 dana.
Rekao mi je da ispiram kamilicom, pa zatim sol.acidi borici 3 % i kada se to prosusi da namazam kremom Canesten 1 %
Jeste se malo smirilo, ali sada kada ispiram kamilicom jako pece i pojavi se malo krvi ispod glavica, pored frenuluma. Nekako imam osecaj da krema malo usporava zarastanje....
Ima li neko neki predlog sta bih jos mogao da koristim, danas sam posle kamilice i sol. acidi borici ocistio sve i rivanolom, a nisam mazao kremom
Imam jedan prolem. Zakazana mi je cirkumcizija za septembar ...Kaze hirurg da nije samo frenulum u pitanju, nego je i kozica losija pa moraju sve seci ....
Problem je u tome sto mi se penis tj. glavic prilikom zadnjeg sexa, sto je i dovelo odlasku kod urologa, zaista izderao oko glansa penisa i kozica oko frenuluma(sve je nekako popucalo) (devojka je suva bila , a i imala protezu onu sto se ne skida pa ga je jos dodatno izgrebala prilikom orala, a ja sivonja, pa sve primetio tek kada sam otisao kasnije u kupatilo), .... Sada mi je problem sto to nece da prodje, zaraste. Proslo je vec nedelju dana, a od kada mazem ovo cim mi je rekao dr vec 4 dana.
Rekao mi je da ispiram kamilicom, pa zatim sol.acidi borici 3 % i kada se to prosusi da namazam kremom Canesten 1 %
Jeste se malo smirilo, ali sada kada ispiram kamilicom jako pece i pojavi se malo krvi ispod glavica, pored frenuluma. Nekako imam osecaj da krema malo usporava zarastanje....
Ima li neko neki predlog sta bih jos mogao da koristim, danas sam posle kamilice i sol. acidi borici ocistio sve i rivanolom, a nisam mazao kremom
najbitnija mera je da jako dobro vodis racuna o higijeni u takvoj situaciji, da lepo operes, isperes i osusis...kupi cistu gazu da to lepo potapkas nakon pranja...i stedi se bilo kakve iritacije i povredjivanja dok se ne smiri...krema je dobra ukoliko postoji gljivicna infekcija...dobro osusi kozicu i glavic pa tek onda nanesi kremu u tankom sloju i utrljaj...i kozicu vrati na glavic, ne valja da stoji zavrnuta ako je tesnija, pogotovo ako trenutno postoji infekcija...ali znaci vazno je da odrzavas sredinu ispod kozice suvom...
bitno je da se upala smiri brzo, da te ne muci i da se ne iskomplikuje jos (svaka upala dodatno suzava inace vec tesnu kozicu), a septembar ce brzo doci pa ces se onda tog problema i definitivno resiti...
bitno je da se upala smiri brzo, da te ne muci i da se ne iskomplikuje jos (svaka upala dodatno suzava inace vec tesnu kozicu), a septembar ce brzo doci pa ces se onda tog problema i definitivno resiti...