SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Lazar922
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 07, 2010 7:43 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Lazar922 »

Pozdrav, imam 17 godina, kozicu mogu u dignutom stanju da prevucem samo do pola kad nategnem jako moze i vise. Da li treba da idem na obrezivanje ili ce mi se samo to povuc. Od malena imam fimozu :oops: do prije nekoliko godina nijesam mogao nimalo glavic da provucem. Molim za pomoc? :cry:
arsenal88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 07, 2010 2:43 pm

Post od arsenal88 »

S obzirom da sam novi ovde, pozdrav svima !!!
Ovako... u cetvrtak mi je uradjen hiruski zahvat, cirkumcizija i sve je proslo dobro hvala Bogu. proslo je tri dana od operacije i ja nemam nikakve bolove, ali muci me to sto cudno mokrim. Nemam nikakve bolove niti smetnje samo mi mlaz ne ide normalno, vec siklja na sve strane, pa bih da pitam one sa iskustvom da li su i oni prosli kroz to i kad ce to da prodje. Da nagovestim da mi je penis trenutno u zavoju i zategnut, ne previse, otok mi je sasvim mali, skoro neprimetan, ali naravno ipak prisutan. Unapred hvala...
gedora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 08, 2010 12:10 am

Post od gedora »

Pozdrav narode
necu vas gnjaviti mnogo o fimozi jer sam je operisao pre 3 dana.Inace pre dva meseca sam odlucio da se izborim sa svojim problemom (tada nisam ni znao kako se ta pojava zove) tj fimozom.Listajuci po netu naidjoh prvo na ovaj forum i ugledavsi da nisam veoma redak slucaj sa tim problemom poceo sam od pocetka da listam svih 50 + stranica ispred ovog mog posta.Procitavsi sve postove gde je perfektno i do najsitnijeg detalja opisana fimoza:sta je to?,jel opasno?,kako se leci ? i slicna pitanja,nisam zeleo da vas sve zapitkujem oko fimoze jer je sve objasnjeno (jasno ko dan brale :D )

Posto ste svi vi "male bebe" za mene po kukavicluku :D jer sam ja veoma velika kukavica,skupio sam nekako hrabrost i otisao u dom zdravlja da odradim prvi korak ,a to je uput za specijalistu tj urologa.Otisao sam kod urologa (nije privatna klinika vec drzavna) i urolog mi je dijagnostikovao fimozu i infekciju usput.Zakazao mi je konsultacije i operaciju. Operaciju nisam ni osetio jer sam bio uspavan a kad su me probudili taj deo gde su konci (ispod glansa) me je pekao jedno 20 minuta (ALI PODNOSLJIVO VERUJTE MI NA REC! :) )
Inace odradjena mi je totalna cirkumcizija jer sam imao fimozu ,tj otvor max precnika 1,5 cm u erekciji a kad je normalno stanje mogao sam da prevucem bez problema
Potom mi je mokrenje bez problema,bolova nemam ali jedino preosetljivost me zeza kao sto je i normalno za momke koji su operisali fimozu.
Napomenucu da mi je kompletan pregled i operaciju uradio nas najbolji urolog (a cenim i na balkanu) ,mnogo dobar covek,profesionalac u svom poslu ! :)
Za sve koji gledaju ovaj post (kao sto sam i ja gledao prethodne na ovom topiku :) ) porucujem im da sto pre odu u ambulantu po uput i pravac kod urologa! Verujte mi na rec!
Hvala svima koji su pisali na ovom topiku jer su me oslobodili straha od operacije i posle sto sledi :) Uzivajte
jigsaw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 1:35 pm

Post od jigsaw »

Pozdrav
Evo meni je 10-ti dan od operacije konci koji su bili po rubu gdje je sjećeno su otpali a šavovi su mi skroz labavi ali se nisu odvezali, tamo gdje su konci otpali to jest gdje je sjećeno imaju udubljenja.
Mislim da su ta udubljenja od otoka.
Ako se nisam dobro izjasnio mogo bi postavit i koju sliku pa da vidite dali je to sve u redu.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

@Lazar922: kozica bi trebalo da moze bez problema skroz da se svuce sa glavica i u erekciji...ako to nije moguce onda je obrezivanje jedini lek...kada je manji stepen fimoze moze se eventualno pokusati sa vezbama rastezanja i pravilnom tehnikom masturbacije, ali vezba retko kad moze da pomogne...najbolje je da odes na pregled da se vidi kako stoje stvari, i to ti preporucujem da odes sto pre, jer sto se pre oslobodis tog problema to ce biti bolje za tebe...

@arsenal88: nije neobicno da po operaciji bude takvih problema, pogotovo sto ti je jos uvek zavoj obmotan...sredice se to...bitno je da vodis racuna da ne pokvasis zavoj kad mokris...najbolje je da sam nabavis sterilnu gazu i da je svakodnevno menjas, da uvek bude cista i suva...

@gedora: naravno, preosetljivost je nesto sto je normalno posle operacije i to ce se srediti, samo strpljenja...

@jigsaw: najverovatnije je da je sve uredu...kad se otok povuce potpuno i kada rez lepo zaraste sve ce to izgledati drugacije, i naravno lepse... :wink:
gedora
Novi član
Novi član

Post od gedora »

evo malog saveta za sve kako da se delimicno bore sa preosetljivoscu ,jes da je smesan al nema veze bar deluje :D
jedan moj prijatelj koji je takodje operisao fimozu pre par godina mi je rekao da je on preosetljivost resio (msm dok ne prodje) tako sto je uzeo obicnu kutiju za caj (npr.) prorezao rupu i tu je stavljao penis (sa sve zavojem) dok je spavao :D
ko zeli nek proba :)
Lazar922
Novi član
Novi član

Post od Lazar922 »

Samo jos jedno pitanje... Moze li operacija da se isvrsi a da glavic posle nebude otkriven? I odmah posle operacije mogu li da idem u skolu i da hodam normalno? Znam da nemogu trcat i plivat odma :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

moze u nekom stepenu glavic da bude pokriven i dalje ako se uradi parcijalna cirkumcizija...tada se odstrani deo kozice, a u zavisnosti od toga koliko kozice preostane kod nekog ce pokrivati samo po malo, kod nekod pola, kod nekog skoro ceo glavic, zavisi od anatomskih karakteristika samog penisa i od kolicine kozice...kod nekog parcijalno obrezivanje nece cak ni biti moguce, vec jedino totalno obrezivanje moze da se obavi...a totalno obrezivanje uvek i predstavlja najsigurnije i najefikasnije resenje, sto je vec vise puta spomenuto...to da li moze ili ne moze da se pokusa parcijalno videce se tek kada odes na pregled, a ponekad cak i na samoj operaciji se vidi da li ono moze da se izvede ili se mora ukloniti cela kozica...
moci ces da hodas nakon operacije, isti dan ides kuci, bilo bi pozeljno ako mozes bar dan-dva da mirujes i izbegavas preveliko kretanje jer ce ti biti neprijatan osecaj, a i da bi izbegao povredjivanje tokom kretanja...u principu ponasas se normalno, nema tu neke velike sprecenosti za normalno funckionisanje, jedino bas za trcanje i plivanje moraces da popricekas malo... :wink:
Kaiser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:59 am

Post od Kaiser »

Jos jedno pitanje, mada bice pre par pitanja :D

Konstatovan mi je balanopostitis, mazao sam kremom i ispirao bornom kiselinom, a pre svega toga kamilicom. To prolazi, mada bila je bas naizgled neprijatna situacija.
Dr mi je rekao da ce morati cirkumcizija, a kasnije sam saznao da se i radi prilikom ove dijagnoze.

Poslat sam da uradim bris na hlamidiju i dam mokracu...
Bris je bio pozitivan, a sto se tice ostalih nalaza svi su negativni... Jel moguce da hlamidija dovodi do ovakvog stanja tj. da mi izazove balanopostitis??
I da li cu se moci obrezati u septembru ili moram cekati dok se ne izlecim prvo...??
Najgore sto ne znam od kada je vucem... mada to je prica za drugu temu

Unapred hvala na odgovoru
Lazar922
Novi član
Novi član

Post od Lazar922 »

VElika vam hvala forum je EXTRA! Sad mi samo preostaje da se nakanim da se raspitam z aoperaciju sam posto necu nikome govorit :( Pozz
arsenal88
Novi član
Novi član

Post od arsenal88 »

Narode :D danas su mi skinuli koban zavoj sa penisa i stavili obicni, mogu da vam kazem da mi penis izgleda malo drugacije nego ranije. Hoce li se vremenom to sve vratiti u normalu? Danas sam tri puta bio na previjanje zato sto sam kvasio gazu :oops: I dalje mi mlaz ide cudno u pocetku, da nije mozda to malo na nervnoj bazi da ga tako nazovem, jer kad god treba da idem da mokrim meni se bukvalno smuci jer ne mogu da ga gledam u onakvom stanju. Inace me ne boli dok mokrim i nemam nikakve druge smetnje. Ja sam inace malo plasljiv po prirodi sto se tice zdravlja, narocito kad je upitanju polni organ. Pa bih malu pomoc, neki savet, dosadilo mi se da se plasim za svaku sitnicu koju primetim.
hvala unapred....
Kaiser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 9:59 am

Post od Kaiser »

Mene to ceka :D
Procitao sam , ne znam na kojoj stranici , neko je iz licnog iskustva pisao: "ako necete psihicki da skrenete :D najbolje penis ne gledati cesto, nego tri puta dnevno, kada ustanes, popodne i uvece ".
Ne znam, ali mislim da ima logike, pa se ne opterecujes citav dan gledanjem i pitanjem kada ce proci.
Svakome je svoja muka najteza, tako da te razumem, ja se isto opterecujem , ali valjda ne moze drugacije.

Zato misli pozitivno i nadam se da ce se neko sa licnim iskustvom javiti.

Pa navuci zavoj malo, da ti glans tj. otvor gde mokris bude otvoren, cucni (sta ces, mora se) pa neces na sve strane mokriti, i uzmi gaze pa se obrisi posle mokrenja, uvek par kapi ostane, da ne pokvasis zavoj ....
arsenal88
Novi član
Novi član

Post od arsenal88 »

Upravu si kaiser, hvala sto me hrabris! :D
uskoro mi skidaju konce, za par dana......sad me pa ta muka muci. Ja sam imao dve operacije pre ove i skidali su mi konce, nije bolelo samo je malcice bilo nezgodno, ali su ovi ipak na penisu, ne znam kakav je osecaj. Glavic mi je jos uvek osetljiv...bice zestoko :o
daj ljudi sa iskustvom, javite se, kazite mi kako ste prosli, da se barem malo spremim :D :D :D
gedora
Novi član
Novi član

Post od gedora »

skidam i ja za par dana :D btw i meni je dok mi je zavoj bio bilo odvratno da gledam "njega".A jos ga ga pipnem eeeejjjj pa nekad sam bre mogao da okacim kantu vode o njega :) dobro moci cu opet kroz par dana
arsenal88
Novi član
Novi član

Post od arsenal88 »

ups :o meni jutros tokom jake erekcije puko konac ili nekoliko njih i to mi puko na ono mesto gde je ona zila, ne znam kako se to zove tu, valjda frenulum :-? Srecom nije bilo nikakvog krvarenja...verovatno je rana zarasla pa zato...nzm. bolelo me malcice jutros, ali sad vise ne. Sutra mi je kontrola i trebalo bi da mi skidaju konce, barem je tako reko doca :o
gedora: kad su tebe operisali? kako prezivljavas nocne erekcije? :D
Zaključana tema