SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Zaključana tema
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Dr011 »

Vlada_92 napisao:jel zna neko da mi odgovori na pitanje u vezi prepucioplastike?
javi se najpre urologu na pregled da proceni stanje tvog prepucijuma...najsigurniji nacin resavanja fimoze i sa najuspesnijim rezultatom je cirkumcizija...ukoliko je moguce uraditi parcijalnu cirkumciziju (gde se sacuva deo prepucijuma) onda se to moze pokusati, a koliko je to uopste izvodljivo konkretno u tvom slucaju znaces tek nakon pregleda...u svakom slucaju resenje sa najboljim rezultatom je potpuno obrezivanje...
Univer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 29, 2010 3:49 pm

Post od Univer »

Posto se meni konci poceli odvezivati da li da ja izvadim te konce ili da ih ostavim. Oce li sami ispasti ili moram ja da ih vadim?
Imam par koncica odvezali se a stoje kroz kozicu pa ako treba ja bi ih vadio.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

posto je vec 12-13. dan, a oni se sami razvezuju mozes slobodno da ih izvuces...ali ako ne moze nemoj nista na silu dok jos malo ne popuste...
Univer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 29, 2010 3:49 pm

Post od Univer »

Pa okusao sam da izvucem blagom vucom ali sraslo tj slepilo se. Predpostavljam da ce malo da boli al sacekacu jos malo da opuste pa cu onda valjda ce ici lakse.
bench
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 3:19 am

Post od bench »

Pozdrav svima.

Ovo je moj problem. Do skora nisam imao nikakav problem sa kozicom, bukvalno je sve bilo normalno. Pre izvesnog vremena je kozica pocela polako da puca, mazao sam nekim kremama, i ponovo je sve bilo normalno. Medjutim, sve se ponovo vratilo i kozica je ponovo pocela da puca i da se vremenom pomalo suzava, na kraju se toliko suzila da sad ni u opustenom stanju ne mogu da je prevucem. Fora je u tome da imam visak kozice i kad bih skratio taj suzeni deo duzine par milimetara, glans bi mi bio isto skroz ili skoro skroz pokriven. Zanima me, da li je moguce uraditi parcijalnu cirkumciziju na osnovu ovoga sto sam naveo, jer bih ipak da ostavim kozicu. Takodje, ako neko ima preporuku za neku kliniku iz Bg-a moze da posalje pm, ako moze i okvirna cena intervencija da se navede. Hvala.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

fimoza moze da bude urodjena i stecena...ti znaci imas stecenu, ona nastaje nakon infekcija, povredjivanja, pogotovo ako se one ponavljaju...totalna cirkumcizija je uvek najsigurnije resenje, a parcijalnu cirkumciziju upravo i ima smisla raditi bas kada je kozica predugacka i dosta visi preko glansa...tada se odstrani taj produzeni deo, a preostala kozica i dalje prekriva ceo glans ili bar u odredjenom stepenu...naravno ona nije uvek moguca, sve zavisi od konkretnog stanja tvoje kozice...mora se odstraniti sav oboleli deo kozice, a koliki je on to ce se videti tek kad se napravi pregled i kada se bude radila sama operacija...trazi uput za urologa u bolnici kojoj pripadas...i resavaj problem sto pre, nema potrebe da trpis nesto sto se moze lako resiti...
jooooj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 12:44 am

Post od jooooj »

retko ko da poseti forum posle duzeg perioda nakon operacije pa ajde i ja da bacim koje slovo

obrezan sam pre 4 meseca(ako vas zanimaju detalji gledajte prethodne moje postove da nepisem uvek isto)
obrezivanje je nesto NAJBOLJE sto sam uradio na sebi u svojih 20 godina(istina nebi uradio da nisam imao fimozu,ali mozda i bolje sto sam je imao 8) )
znaci stvarno mi je dugo trebalo da sve dodje na normalu,istina i sad sam na nekih 98% potpunog oporavka al opusteno

ljudi nemojte se ustrucavat da odete na operaciju jer nije nista strasno
mi obrezani spadamo izgleda u elitu jer smo na ovim prostorima(ja sm iz srbije,neznam kako je kod vas iz drugih zemalja) VEOMA retki a mnooogo trazeni :D :D
zaboravice te sva sranja koja ste pretrpeli onog trenutka kad ugledate reakciju riba nakon sto skinete gace(ne zbog velicine koja je tu u proseku svih nas)nego zbog toga sto se sa ovakvima nisu jos a retko koja jeste susrela
i jos + kad vam posle kazu da im je nov kriterijum odabira muskarca onaj koji je obrezan vama ego odleti do jupitera...

eto svi pisu o problemima,otocima,krvarenjem itd (znam kako sam se ja preznojavao dok sam bio na pocetku svog upoznavanja sa problemom fimoze) pa eto malo da vam dignem samopouzdanje i bacim osmeh na to uplaseno lice

veliki pozdrav ELITO sadasnja i buduco 8) 8) 8)
mikibgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikibgd »

jooooj napisao:retko ko da poseti forum posle duzeg perioda nakon operacije pa ajde i ja da bacim koje slovo

obrezan sam pre 4 meseca(ako vas zanimaju detalji gledajte prethodne moje postove da nepisem uvek isto)
obrezivanje je nesto NAJBOLJE sto sam uradio na sebi u svojih 20 godina(istina nebi uradio da nisam imao fimozu,ali mozda i bolje sto sam je imao 8) )
znaci stvarno mi je dugo trebalo da sve dodje na normalu,istina i sad sam na nekih 98% potpunog oporavka al opusteno

ljudi nemojte se ustrucavat da odete na operaciju jer nije nista strasno
mi obrezani spadamo izgleda u elitu jer smo na ovim prostorima(ja sm iz srbije,neznam kako je kod vas iz drugih zemalja) VEOMA retki a mnooogo trazeni :D :D
zaboravice te sva sranja koja ste pretrpeli onog trenutka kad ugledate reakciju riba nakon sto skinete gace(ne zbog velicine koja je tu u proseku svih nas)nego zbog toga sto se sa ovakvima nisu jos a retko koja jeste susrela
i jos + kad vam posle kazu da im je nov kriterijum odabira muskarca onaj koji je obrezan vama ego odleti do jupitera...

eto svi pisu o problemima,otocima,krvarenjem itd (znam kako sam se ja preznojavao dok sam bio na pocetku svog upoznavanja sa problemom fimoze) pa eto malo da vam dignem samopouzdanje i bacim osmeh na to uplaseno lice

veliki pozdrav ELITO sadasnja i buduco 8) 8) 8)

ovo je bilo lepo cuti !!! :) pozdrav i tebi !!!

a sad jedno pitanje za tebe meni je proslo mesec i 20 dana i jos uvek je koza zadebljana malo na mestu gde je seceno tj postoji taj mali otok mada je jako mali estecki me nervira strasno pa sad ti meni reci poso je tebi proslo 4 meseca da li ti se to sve skroz izravnalo i da li imas jos onih oziljaka malih gde su bili konci....U sustini dal je sve leglo na svoje mesto ???
Unapred hvala na odgovorima !!!!!
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

to zavisi od toga i kako je ušiveno, a i od samog organizma, kod nekog zaostaje veći ožiljak, kod nekog postane skoro neprimetan, znači individualno, kao i bilo koji drugi ožiljak na telu, kod nekog ovako kod nekog onako...ali još je to relativno sveže, izgledaće to sve bolje i bolje...a nadam se da ce ti ostali preneti svoja iskustva kako je to sve teklo i izgledalo kod njih...
jooooj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 12:44 am

Post od jooooj »

ja nemam ama bas ni jedan oziljak,koza mi nije naborana ili sta vec dok imam i posle 4 meseca otok sa donje strane i sa strane ali on je samo primetan u opustenom stanju ali nista strasno,dok u erekciji se neprimecuje uopste.mada kada bi ga slikao svake nedelje verovatno bi se videla razlika u konacnom oporavku.
kao sto dr011 kaze sve zavisi od osobe do osobe i nema sta da se brines...kad tad ce sve doci na 100%
8)

samo budi strpljiv,nervozom nista neces postici,a na kraju se sve isplati
Milos12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 16, 2010 1:19 am

Post od Milos12345 »

imam 16. godina i upravo sam shvatio da imam fimozu... :-? .. nisam jos uvek stupao u seksualne odnose i mislio sam da ce glavic da izadje kad to budem uradio, ali kako sam ovde shvatio nece jer sam bolestan... da li je to moguce u mojim godina izleciti bez hirurske intervencije, i molim vas objasnite mi sta ce biti sa mnom i mojim polnim organom ako me budu operisali jer sam se veoma prepao.. :cry:
athe-voula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 19, 2010 12:49 pm

Post od athe-voula »

Milos12345 napisao:imam 16. godina i upravo sam shvatio da imam fimozu... :-? .. nisam jos uvek stupao u seksualne odnose i mislio sam da ce glavic da izadje kad to budem uradio, ali kako sam ovde shvatio nece jer sam bolestan... da li je to moguce u mojim godina izleciti bez hirurske intervencije, i molim vas objasnite mi sta ce biti sa mnom i mojim polnim organom ako me budu operisali jer sam se veoma prepao.. :cry:
Milose.... Ako ne mozes uopste da povuces kozicu preko glavica onda moraces da to operises, ustvari to nije operacija nego ambulantska intervencija.... traje max 2 sata( vise traju pripreme nego sama operacija). I veruj mi to ti je spas, prvo zbog tebe zbog zdravlja, posto zbog te fimoze moguce su infekcije. I to nije nikakva bolest, nemoj da se plasis nema potrebe!!!
Preporuka moja , a mislim i ostalim clanovima ovde, je da to operises sto pre... Sa tobom nece biti nista, ti ostajes isti.... a i tvoj polni organ ostace isti.. imas 2 tipa operacije: da skroz odstranis kozicu(klasicno obrezivanje) i da ti kozica ostane.... Kako ti hoces, kako ti je zelja.... sigurnija je ova kad skroz odstranis kozicu ali svako bira :)
Nemoj da se bojis nije nista strasno i idi da to sredis sto pre !!!
Pozdrav
Vlada_92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 4:18 pm

Post od Vlada_92 »

Imam par pitanja. Imacu operaciju sledece nedelje sad da li ce biti potpuno obrezivanje ili delimicno neznam, a sad sta mene zanima.

1. Nakon koliko otprilike vremena cu moci da se bavim fizickim aktivnostima (teretana i fudbal) ?
2. Nakon koliko otprilike vremena cu moci da plivam???
3. I posle operacije da li cu moci slobodno da se krecem ili cu morati neko vreme da budem vezan za krevet?

hvala
athe-voula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 19, 2010 12:49 pm

Post od athe-voula »

Evo kako sam ja to prosao....
1) Teretana i fudbal posle 2 nedelje....
2) Plivanje, posle 8. dana nisam mogao da izdrzim i otisao na bazen, poneo hidrogen i po izlaska ocistio sa hidrogenom...
3)Vec sledeceg dana ces moci sve normalno da radis, da se kreces sve sve.... Bice ti malo osetljiv glavic na dodir sa gacama ali prolazi i to za 2-3 dana ...
Vlada_92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 4:18 pm

Post od Vlada_92 »

athe-voula napisao:Evo kako sam ja to prosao....
1) Teretana i fudbal posle 2 nedelje....
2) Plivanje, posle 8. dana nisam mogao da izdrzim i otisao na bazen, poneo hidrogen i po izlaska ocistio sa hidrogenom...
3)Vec sledeceg dana ces moci sve normalno da radis, da se kreces sve sve.... Bice ti malo osetljiv glavic na dodir sa gacama ali prolazi i to za 2-3 dana ...
moram da ti kazem da me tvoj odgovor ohrabrio :)
Zaključana tema