Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
operisali su me proslog cetvrtka,dok sam imao zavoj erekcije su mi bile zeznute,al kad su mi skinuli ,imam ih svako vece inace (tj jutro kad se dignem iz kreveta) ne boli me nista,jedino osecam zatezanje al nista strasno ,odem u wc i olaksam se i ona spadne
Jedino sto mi se pojavio otok ,al dobro to je normalno .Ma ja inace za sada nemam ama bas nikakvih problema,mozda me bocne po koji put konac u...negde i to je to ionako ih skidam pola u ponedeljak pola u utorak
ha, i ja sam operisan proslog cetvrtka...to je bio 5-i avgust zar ne?
nemam ni ja nekih problema, osim onih manjih koje sam naveo pre. Meni je sutra zakazana kontrola i prema onome sta je rekao doktor u nedelju kada sam bio na previjanje bice najverovatnije skidanje konca. To mene plasi, kako cu to podneti...
uhhh...jedva cekam da sve ovo prodje pa da mogu na miru da se opustim.
e, ispiras li kamilicom? meni je doktor reko da ne diram nista i da cu to da radim kad mi bude skinuo konce
ne batice ,samo vrlo vrlo blagim rastvorom hipermangana i pijem celafeksin (isti djavo ko palitreks) ,tusiranje (tj kvasenje penisa NIKAKO) vec se nekako snalazim sa lavaboom nebitno
Mene takodje plasi skidanje al dobro rece mi doca da ce mi vatidi konce iz dva puta,posto imam 11 savova jedan dan 6 a drugi dan 5
ma ja cu podneti kad sam podneo sve ono oko operacije (iako sam uspavljivan) stisnem zube i jedan po jedan nek se vade
ako vadjenje jednog traje 1 min (otprilike) onda 5 minuta bola (ako ga i bude uopste) nece biti nista
pa moracemo nekako da izdrzimo hteli to ili ne ne znam kod tebe, ali kod mene se ne vide konci, nekako su ispod kozice uvijeni, pa me cima to sto ce morati prvo da je povuce nadole a to znaci dodirivanje glansa koji je jos uvek osetljiv i imam dosta konca za skidanje. dok je trajala operacija ja sam ga pitao koliko konca imam, a on mi kaze imas dosta a kad sam ga pitao da li boli kad se vade, on mi kaze ne...mi pre skidanja konca naprskamo anestezijskim sprejom daj boze da je tako i da me nije lagao.
Uf krenuo sam da citam ovu temu iz pocetka ne bi li saznao ono sto me zanima ali sam ipak odlucio da ispisem i ja svoj problem pa da dobijem konkretan odgovor.E sada cini mi se da ja imam isti problem kao i svi ovde tj. FIMOZU ali opet nisam siguran da li je mozda nesto dr. u pitanju?!Moj problem je sledeci: Kada je penis u opustenom stanju imam dosta viska kozice preko glansa(malu surlicu ),e sad kada je u erekciji mogu da prevucem kozicu preko glansa ali se ona nabora odmah ispod glansa i tu krene da me zateze i neprijatno bolucka,pa mi to svo vreme tokom sexa pravi problem jer se ona opet vraca preko glansa!Opet da napomenem da cim mi je i malo penis opusteniji nemam tih problema!Inace imam 24 godine, i znam da sam dugo cekao ali tek sada doslo iz dupeta u glavu i tek sada sam skupio hrabrosti da resim taj problem i hvala bogu nasao ovaj forum pa se nadam da ce te mi pomoci!Jednostavno sam kukavica i ne smem da odem kod cika doce pa reko ajde da se prvo konsultujem sa vama ovde o cemu se zapravo radi pa da vidim da li postoje neke vezbe(rastezanje,masti),i na kraju ako ne da skupim vise hrabrosti i da odem kod urologa! Pozdrav svima i unapred hvala!
mikasa, posto sam bio u vrlo slicnoj siutaciji kao i ti iz iskustva mogu da ti kazem da ti odlazak kod urologa nece resiti dilemu posto to sto ti imas a i ja sam imao je neki najblazi oblik relativne fimoze. on ce ti pregledati,nategnuti i reci da mu sve deluje ok i pitati kako je kad je u erekciji i kad mu budes rekao da imas to zatezanje i neprijatnost on ce reci da postoji mogucnost da odradis ovaj zahvat i prepustiti tebi da odlucis pogotovo sto imas 24 god. ako primeti da si neodlucan verovatno ce ti predloziti da ne diras nista dok se stanje ne pogorsa u smislu nekih infekcija ili cepkanja kozice do cega verovatno nece ni doci jer sa takvim oblikom fimoze higijenu odrzavas potpuno normalno. znaci kod ljudi koji ne mogu da svuku kozicu dileme nema ali u tvom slucaju moras sam da odlucis dal je ta neprijatnost koju pominjes dovoljan razlog za operaciju. kreme i rastezanje koje pominjes verovatno sad ne mogu da pomognu ako ga do sad nisi razradio, bar je meni tako moj urolog rekao a jos sam mladji od tebe.
nigde nisam mogao da nadjem konkretno ssta je fimoza pa da pitam ovako. Dakle kozica preko glavica mi se stalno vraca kad je prevucem. Znaci bilo da je opusten ili u erekciji kozica mi se uglavnom vraca na glavic...jel to fimoza ili? nemam nikakve probleme ali jedino sto ne mogu kozicu da zadrzim ispod i sto se stalno vraca.
Ljudi pomagajte!!!!!
operaciju sam imao pre 10 dana, sve je proslo dobro hvala bogu. mislim da sam poluobrezan zato sto mi kozica pokriva 50% glansa. konce su mi skinuli pre tri dana, ostala su mi dva na predelu frenuluma. poceo sam da imam krvarenje na predelu frenuluma. stalno mi se krv i nesto belo lepe za donji ves. sta da radim? a da, a i kozica oko cele duzine glansa, kad pokusam da je povucem do kraja, pocne pomalo da me boli i vide se ranice na mestu gde su mu skidali konce.
Imam pitanje....
Cirkumcizija se deli na dva generalna tipa, prema pociji reza na penisu i udaljenosti reza od tkiva istog razlikujemo visoko-usku i nisko-siroku cirkumciziju... mada mogu i da se prave kombinacije tipa nisko-uska...
Visoko-uska cirkumcizija - rez je negde na pola penisa secen tik uz tikvo... gotovo se ne moze primetiti
Nisko-siroka - rez je odmah ispod glansa dalje od tkiva penisa...... ostaci kozice vise okolo
Zanima me na osnovu cega urolog odlucuje o tipu cirkumcizije?
Na osnovu toga da li koza moze uopste da se prevuce preko penisa i gde se suzenje tom prilikom nalazi i na osnovu toga da li on radi tu postednu operacije prepucijuma, posto to ne rade svi rutinski, nece da se bakcu, da tako kazem, iako je operacija vrlo elegantna, sa malim oziljkom i postoji mogucnost ponovnog prevlacenja ostatka koze.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Ne bi se slozio da je oziljak mali ja sam vise za visoko-usku varijjantu, a bez pitanja su mi uradili nisko-siroku odvratno izgleda higijenski momenat nije zadovoljen jer ostatak koze luci svoja sranja..... Muka mi je od spasavanja po svaku cenu.