Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
athe-voula napisao:Evo kako sam ja to prosao....
1) Teretana i fudbal posle 2 nedelje....
2) Plivanje, posle 8. dana nisam mogao da izdrzim i otisao na bazen, poneo hidrogen i po izlaska ocistio sa hidrogenom...
3)Vec sledeceg dana ces moci sve normalno da radis, da se kreces sve sve.... Bice ti malo osetljiv glavic na dodir sa gacama ali prolazi i to za 2-3 dana ...
moram da ti kazem da me tvoj odgovor ohrabrio
Hehe, pa ako mene pitas, ja bi sve to i ranije....nego reko aj za svaki slucaj.... Ali da ne idem na bazen 7 dana.... mogu da skrenem
ako imas taj problem bez nekih trenutnih pogorsanja, ako je sve mirno, onda nije nista toliko hitno da mora istog momenta, ali svakako pozeljno da to uradis sto pre, pre nego sto stupis u seksualne odnose da bi otpocetka mogao da uzivas u njima maksimalno...takodje i iz zdravstvenih razloga (da ne dodje vremenom do komplikacija), isto i zbog odrzavanja higijene...a ako trenutno imas neku upalu i bas ozbiljan probem, onda se javi lekaru naravno sto pre, pothitno...
uradjena mi je pre 4 dana parcijalna cirkumcizija i mozda je glupo pitanje al opet me kopka, posto je meni otkriven samo deo glansa da li cu vremenom izgubiti osecaj na celom glansu ili samo na tom otkrivenom delu?
posto ces sada moci bez problema da otkrivas ceo glans i izlazes ga dodirima, neprijatna osetljivost ce se u potpunosti izgubiti, ne brini...u prvo vreme ce ti mozda taj otkriveni deo biti posebno osetljiv, ali vrlo brzo ce se to izgubiti i imaces onda normalan osecaj na celom glansu kakav i treba da bude...
E ljudi moze jedna pomoc...pre par dana sam operisao fimozu...sve je bilo ok, nije me bolelo tokom operacije ni sada me ne boli...ali cini mi se da imam jedan mali problem..! Glavic mi je otekao u gornjem delu gde se nalazi otvor za mokrenje...pa sad...ne znam jel to ok ili ne...ali mene malo brine..! Operisao sam se 23.06 pre 4 dana...! Hvala unapred..!
to je najverovatnije samo zbog iritacije posto je glans sada ogoljen i pogotovo se taj deo oko otvora trlja o ves, lepi...sve je to sveze jos, proci ce i bice sve u redu, samo je potrebno stpljenje...bitno je sada da posebno vodis racuna o higijeni i stitis se od povredjivanja dok ne krene da zazdravljuje lepo...
znaci ovo je 6 ili 7 dan od kad sam operisao fimozu i na pocetku problem mi je predstavljala samo osetljivost glansa dok mi ranica i konci nisu uopste smetali (nisam ni obracao paznju na njih), dok me je sad na moje prijatno iznenadjenje osetljivost skoro nestala i poceli su da mi pomalo smetaju konci i ranica, a evo u cemu je konkretno problem deo gde mi je frenulum mi je najvise otekao i tu postoji ranica i kad god idem na mokrenje gaza koja mi obmotava penis se zakaci za tu ranicu i skidam je tako sto posipam kamilicom taj deo i kad se smokri nakon 30-ak sekundi gaza padne sama i na tom delu sto je bio zakacen ostaje onako malo kao krvi, i meni se cini da ja tako svaki put kad idem na mokrenje povredjujem ranicu i otezavam zarastanje, i naravno stavljam novu gazu i svaki put kada idem na mokrenje opet se zakaci i tako iznova posipam itd..... i zanima me sta da ucinim, ako je neko imao slican problem ili zna sta mi je ciniti neka kaze, povodom toga?
taj deo u predelu frenuluma najsporije zarasta, cak i kad rana zaraste trebace u tom predelu najvise vremena da se otok potpuno povuce, tako to ide, ne brini...gazu samo lagano prebacuj preko penisa da bi ga zastitio od direktnog kontakta sa vesom, ne moras da ga umotavas u krug cvrsto, i bas tako kao sto radis lagano odlepljuj ako se na nekom mestu zalepi, da se ne bi previse povredjivalo grubim odlepljivanjem...bitna je sada higijena penisa i da cesto menjas gazu, da ona bude cista i suva, da ne bude mokra od mokrenja...za par dana bice to mnogo mnogo bolje, pogotovo kad skines konce ili sami otpadnu, zavisi vec kakav je dogovor...samo strpljenja
jedan problem mi se resio tj taj da mi se vise gaza ne lepi za ranicu valjda je nastala krasta ili sta ja vec znam, al sad imam novi problem a to je da se otok dosta povecao i prosirio pa me zanima da li radim nesto pogresno ili je to normalno?
samo u tehnici rada, krvarenju tokom procedure...sto se tice ishoda nema neke razlike...to je jedna vrlo jednostavna procedura i klasicnim putem, tako da zaista nema razloga da se radi laserski...i sa nozem krvarenje je vrlo malo (i to je nesto sto zanima vise operatora nego pacijenta), procedura je bezbedna, oporavak brz i estetski rezultat odlican...i ustedis novac...