SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Evo da se javim....proslo je 10 dana od operacije za sad sve ide ok ostao je jos samo jedan konac...otoka nema sem na mestu gde je seceno tu verovatno treba dosta vremena da se koza izravna.... jedini problem sad je osetljvost koja jako sporo prolazi da nema toga vec bi se otarasio ovih gaza....
Sad bih molio nekog iskusnog da kaze posle koliko je skino gazu i ostavio ga ''samog'' u vesu...da li da cekam da osetljivost skroz prodje pa da skinem gazu ili da je skinem odma pa da se mucim i da hodam ko kauboj ????
Sad bih molio nekog iskusnog da kaze posle koliko je skino gazu i ostavio ga ''samog'' u vesu...da li da cekam da osetljivost skroz prodje pa da skinem gazu ili da je skinem odma pa da se mucim i da hodam ko kauboj ????
Fimoza - nakon operacije
Evo da i ja napisem svoje iskustvo. Naime, 01.04.2010 sam se podvrgao hirurskom zahvatu blazeg oblika fimoze. Operacija je trajala 20min. lokalna anestezija u penis i obrezivanje kozice oko glavica pa nakon toga usivanje. Jedino sta je bolelo je anestezija malo i prvi rez. Par dana nakon toga sam bio na previjanju i sve je zarastalo kako treba. Problem sa erekcijom nisam nikako smirivao ledom ili sl. vec sam pustao da prestane samo od sebe. Doca mi je prepisao 10 dana lek Dovicin i Chymoral - protiv infekcije i otoka. Nakon 7 dana otisao sam na kontrolu, doca je rekao da sad ispiram kamilicom ranu i da nosim gazu u donjem vesu, kao i da konci sami ispadaju (takva je vrsta) i ako ne ispadu da dodjem da mi ih on izvadi, to nista ne boli.
Evo vec tri nedelje nakon operacije, par dana kako sam prestao da ispiram kamilicom i nosim gazu u vesu. Osetljivost je skoro nestala u potpunosti, s tim sto jos uvek konci ne otpadaju a sa donje strane imam malu ranicu na koju se uhvati krasta pa se malo otkine i tako, nikako da zaraste, valjda je na problematicnom mestu.
Zanima me sledece:
1. Da li da cekam da konci ispadnu sami ili da idem do doktora?
2. Da li smem da se upustim u seksualni odnos, s obzirom da su konci jos tu i da ranica nije u potpunosti zarasla, da li mogu nesto da povredim ili izazovem komplikacije?
3. Ovo malo zvuci glupo al moram da pitam, kako vi ljudi koji ste imali ovu operaciju sada pristupate procesu masturbacije? Ja nikako ne mogu da se naviknem, a verovatno imam i malo straha pa ne mogu da se opustim.
Unapred hvala i porucujem svima koji imaju problem ili misle da ga imaju, da odu kog urologa na pregled i ako treba da se obrezuju to urade sto pre. Zdravlje je najprece i treba izbeci bilo kakve komplikacije, jer operacija nije nista strasna (kakvi laseri i cuda - pod noz
).
Ukoliko nekog zanima nesto slobodno neka pita, ako znam odgovoricu.
Evo da i ja napisem svoje iskustvo. Naime, 01.04.2010 sam se podvrgao hirurskom zahvatu blazeg oblika fimoze. Operacija je trajala 20min. lokalna anestezija u penis i obrezivanje kozice oko glavica pa nakon toga usivanje. Jedino sta je bolelo je anestezija malo i prvi rez. Par dana nakon toga sam bio na previjanju i sve je zarastalo kako treba. Problem sa erekcijom nisam nikako smirivao ledom ili sl. vec sam pustao da prestane samo od sebe. Doca mi je prepisao 10 dana lek Dovicin i Chymoral - protiv infekcije i otoka. Nakon 7 dana otisao sam na kontrolu, doca je rekao da sad ispiram kamilicom ranu i da nosim gazu u donjem vesu, kao i da konci sami ispadaju (takva je vrsta) i ako ne ispadu da dodjem da mi ih on izvadi, to nista ne boli.
Evo vec tri nedelje nakon operacije, par dana kako sam prestao da ispiram kamilicom i nosim gazu u vesu. Osetljivost je skoro nestala u potpunosti, s tim sto jos uvek konci ne otpadaju a sa donje strane imam malu ranicu na koju se uhvati krasta pa se malo otkine i tako, nikako da zaraste, valjda je na problematicnom mestu.
Zanima me sledece:
1. Da li da cekam da konci ispadnu sami ili da idem do doktora?
2. Da li smem da se upustim u seksualni odnos, s obzirom da su konci jos tu i da ranica nije u potpunosti zarasla, da li mogu nesto da povredim ili izazovem komplikacije?
3. Ovo malo zvuci glupo al moram da pitam, kako vi ljudi koji ste imali ovu operaciju sada pristupate procesu masturbacije? Ja nikako ne mogu da se naviknem, a verovatno imam i malo straha pa ne mogu da se opustim.
Unapred hvala i porucujem svima koji imaju problem ili misle da ga imaju, da odu kog urologa na pregled i ako treba da se obrezuju to urade sto pre. Zdravlje je najprece i treba izbeci bilo kakve komplikacije, jer operacija nije nista strasna (kakvi laseri i cuda - pod noz

Ukoliko nekog zanima nesto slobodno neka pita, ako znam odgovoricu.
-
- Novi član
ja jos uvek nemogu da izvedem mastrubaciju jer pri trenju ruke o glavic osecam bol(zbog preosetljivosti glansa predpostavljam) a ne zadovoljstvo... da li ce vremenom taj neprijatan osecaj nestati...? predpostavljam da je to normalno jer je proslo tek 2 nedelje od operacije.. konci su ispali odavno i imam samo mali otok koji ide u krug na mestu gde je seceno. pa ako neko moze da odgovori bio bih mu zahvalan.
treba svakako da prodje neko vreme da se izgubi neprijatan osecaj i da masturbacija moze da se obavi trljanjem preko golog glavica...kod nekog to ide brzo, kod nekih malo sporije...ali u svakom slucaju to dodje na svoje i masturbacija tada nece predstavljati nikakav problem, samo je tehnika drugacija u odnosu na ranije i na to se vremenom navikne...
na seksualne odnose treba pricekati otprilike mesec dana nakon operacije...ukoliko primecujete da postoje jos uvek ranjivi delovi koji bi mogli da se eventualno povrede tokom seksualnog odnosa koristite kondom (kondom inace treba uvek koristiti, nevezano za ovaj problem), em ce stititi od povrede kao pojacanje dok koza jos ne ojaca, em sto su te male ranice idealan put da se pokupe seksualno prenosive bolesti...
sto se tice otoka povuci ce se, to je isto individualno, treba biti strpljiv...
na seksualne odnose treba pricekati otprilike mesec dana nakon operacije...ukoliko primecujete da postoje jos uvek ranjivi delovi koji bi mogli da se eventualno povrede tokom seksualnog odnosa koristite kondom (kondom inace treba uvek koristiti, nevezano za ovaj problem), em ce stititi od povrede kao pojacanje dok koza jos ne ojaca, em sto su te male ranice idealan put da se pokupe seksualno prenosive bolesti...
sto se tice otoka povuci ce se, to je isto individualno, treba biti strpljiv...
-
- Novi član
hvala to je sve sto sam zeleo da znam...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 19, 2010 12:49 pm
Pozdrav Svima
Operisao sam se pre 2 dana , za 2 dana treba da skinem zavoj, pa me zanima kad cu ja moci da se kupam , t.e da kvasim penis?
Unapred Hvala
Operisao sam se pre 2 dana , za 2 dana treba da skinem zavoj, pa me zanima kad cu ja moci da se kupam , t.e da kvasim penis?
Unapred Hvala
-
- Novi član
meni je doktor rekao odma kad sam skinu zavoj (tj. ja nisam imao zavoj nego neku debelu gazu)da mogu da se kupam, ali ja sam tek od nekog 4 dana ispirao s kamilicom da bi odlepio staru gazu i previo novom , a vodom sam oprao tek kad je skroz zaraslo to je neki 7-8 dan ...konci su ispali svi vec 9-10 dana a konacno sam skinuo gazu i vratio se u normalu 17og dana, danas mi je 20 dan i sve funkcionise kako treba jos da spadnu otoci i to je to....uh sad sam razvuko pricu
u sustini kad ti skinu zavoj sacekaj jos par dana pa mozes da se kupas da ipak to sve lepo zaraste a u medjuvremenu ispiraj kamilicom.
ako te jos nesto zanima pitaj posto cu se vrteti jos par nedelja po forumu a posle ne verujem da cu se vracati.

u sustini kad ti skinu zavoj sacekaj jos par dana pa mozes da se kupas da ipak to sve lepo zaraste a u medjuvremenu ispiraj kamilicom.
ako te jos nesto zanima pitaj posto cu se vrteti jos par nedelja po forumu a posle ne verujem da cu se vracati.

Pozdrav svima,
Imao sam operaciju fimoze pre tachno 10 dana.
Operaciju sam radio u KBC Zemun.
Prvo svima koji se dvoume da li da rade operaciju fimoze moram da kazem da chak ni primanje anestezije,koja inache vazi za najbolniji trenutak u celoj operaciji,ne boli skoro uopshte,bash kao da te ubode komarac,ali bez preterivanja.
Prvih 6 dana sam nosio gaze i na svaka 2 dana su mi tamo previjali ranu.
Posle 6og dana doktor mi je skinuo gazu rekao da ne moram vishe na previjanja i da mogu da se tushiram i sve ostalo....
hhmmm..... DAAAAAAAA...... jedva sam doshao do kuce od bolnice,htedoh da umrem od bolova,tachnije dodirivanje penisa sa trenerkom/gacama je bio VEOMA bolan,ali to se prepisuje josh uvek veoma osetljivom glavicu.
Ali to veche sam legao da spavam,lepo se namestio,podesio visinu itd...
opet je pochelo da boli,tj. ovog puta da peche,jer mi neki delovi rane koja je shivena josh uvek nisu bili zarasli i peckalo me je sve,brze bolje otrchao sam u kupatilo uzeo sterilnu gazu i na isti nachin(hot-dog fazon) zavio penis. Evo sada mi je 10ti dan od operacije ja i dalje nosim gaze,menjam ih 2-3 puta dnevno i to sa malo vecom mukom,moram da natopim gaze kamilicom da bi ih nekako skinuo jer mi se i dalje lepi za neki deo glavica,pa chak to i nije problem,problem je zadnji deo penisa,to mi i dalje izgleda kao ziva rana,mada mi se chini da ima neki deo koji je sada vec krasta,ali on je zanemarljivo mali u odnosu na ostatak.
Pa sad pitam ove "iskusnije" da li ustvari taj deo ne moze da mi zaraste jer nosim gaze ili je potrebno malo vishe vremena da zaraste taj deo?
_Josh uvek ne smem da idem bez gaza,jednostavno ne smem ni da probam
plashim se ponovnog peckanja,a na tushiranje ne smem ni da pomislim,kao ni na reakciju rana sa penisa na shampon i gel za tushiranje :\\\\\\
Inache konci su vec pocheli da otpadaju sa prednje strane i ta strana me manje vec boli,otok je i dalje tu,ali ne u velikom obimu,nadam se da ce uskoro pasti u potpunosti...
Vec 3 dana spavam bukvalno kao zaklan jer me u toku noci nishta ne boli,ali chim osetim da mi nocna erekcija pochinje sav se skamenim,ali ni ona vishe ne boli,sada mi je to samo nocni reflex

Eto toliko,javicu se chim budem uochio nove promene...
pozdrav
Imao sam operaciju fimoze pre tachno 10 dana.
Operaciju sam radio u KBC Zemun.
Prvo svima koji se dvoume da li da rade operaciju fimoze moram da kazem da chak ni primanje anestezije,koja inache vazi za najbolniji trenutak u celoj operaciji,ne boli skoro uopshte,bash kao da te ubode komarac,ali bez preterivanja.
Prvih 6 dana sam nosio gaze i na svaka 2 dana su mi tamo previjali ranu.
Posle 6og dana doktor mi je skinuo gazu rekao da ne moram vishe na previjanja i da mogu da se tushiram i sve ostalo....
hhmmm..... DAAAAAAAA...... jedva sam doshao do kuce od bolnice,htedoh da umrem od bolova,tachnije dodirivanje penisa sa trenerkom/gacama je bio VEOMA bolan,ali to se prepisuje josh uvek veoma osetljivom glavicu.
Ali to veche sam legao da spavam,lepo se namestio,podesio visinu itd...

Pa sad pitam ove "iskusnije" da li ustvari taj deo ne moze da mi zaraste jer nosim gaze ili je potrebno malo vishe vremena da zaraste taj deo?
_Josh uvek ne smem da idem bez gaza,jednostavno ne smem ni da probam

Inache konci su vec pocheli da otpadaju sa prednje strane i ta strana me manje vec boli,otok je i dalje tu,ali ne u velikom obimu,nadam se da ce uskoro pasti u potpunosti...
Vec 3 dana spavam bukvalno kao zaklan jer me u toku noci nishta ne boli,ali chim osetim da mi nocna erekcija pochinje sav se skamenim,ali ni ona vishe ne boli,sada mi je to samo nocni reflex

Eto toliko,javicu se chim budem uochio nove promene...
pozdrav
-
- Novi član
pa sad sve zaqvisi meni su 10-og dana ispali svi konci i vise nije bilo ni jedne rane...sacekaj jos par dana trebalo bi da bude ok... sto se tice gaze nosi je dok ti ne prodje osetljivost nema to nekog velikog uticaja na zarastanje ali ja sam recimo posle ispiranja kamilicom ostavio uvek jedno pola sata da se osusi pa onda previo sa novom gazom. procitaj i moje prethodne posove na ove zadnje dve strane pa mozda nadjes jos neki odgovor koji te zanima.... ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj...
Drago mi je shto je neko NAPOKON napisao neshto posle mene 
prvo ovako,moje glavno pitanje je,jer rane mogu lepo da zarastaju iako stavim gaze ili ne?
a sada,nocas dok sam spavao i dalje sam imao one nekontrolisane erekcije,ali me one vec 2-3 dana uopshte ne bole,budim se,ali to je sve reflexno da me sluchajno ne zaboli ili neshto slichno... kada sam ustao jutros i proverio gazu video sam da je na levom delu skroz bila krvava... hhhmmmmm... iskreno... ukenjao sam se(izvinjavam se na izrazu)....
a danas u toku dana kada sam skidao gazu koju sam jutros stavio raskrvario mi se zadnji deo glavica i pochela je krv da curka,kao kada npr. raskrvarite zanokticu na prstu,nije bilo mnogo boli niti krvi,ali je krvarilo i to me veoma brine...
nisam imao krvarenje vishe od 4 dana i to me sada nervira,ne znam zashto je to tako,mislim da je jer pri skidanju zalepljene gaze povuchem malo jache pa zbog toga,ali kao shto sam rekao do sada mi nije krvarilo zbog toga... stavio sam novu gazu malopre i vec se vide pechati krvi na njoj... konci su mi i dalje tu pa sada ako ima neko neki savet shta mogu da uradim?
p.s. Chitao sam skoro ceo ovaj forum,ali ajde neka mi neko napishe koje masti josh mogu da mazem koje ce pomoci da rane brze zarastu? pio sam onaj lek na slovo H(ch)(zaboravio sam mu ime) i zavrshio mi se taj "tretman" pa vishe nishta ne pijem,inache posle svakog uriniranja ili zamene zavoja ispirem kamilicom...
Pozdrav

prvo ovako,moje glavno pitanje je,jer rane mogu lepo da zarastaju iako stavim gaze ili ne?
a sada,nocas dok sam spavao i dalje sam imao one nekontrolisane erekcije,ali me one vec 2-3 dana uopshte ne bole,budim se,ali to je sve reflexno da me sluchajno ne zaboli ili neshto slichno... kada sam ustao jutros i proverio gazu video sam da je na levom delu skroz bila krvava... hhhmmmmm... iskreno... ukenjao sam se(izvinjavam se na izrazu)....
a danas u toku dana kada sam skidao gazu koju sam jutros stavio raskrvario mi se zadnji deo glavica i pochela je krv da curka,kao kada npr. raskrvarite zanokticu na prstu,nije bilo mnogo boli niti krvi,ali je krvarilo i to me veoma brine...
nisam imao krvarenje vishe od 4 dana i to me sada nervira,ne znam zashto je to tako,mislim da je jer pri skidanju zalepljene gaze povuchem malo jache pa zbog toga,ali kao shto sam rekao do sada mi nije krvarilo zbog toga... stavio sam novu gazu malopre i vec se vide pechati krvi na njoj... konci su mi i dalje tu pa sada ako ima neko neki savet shta mogu da uradim?
p.s. Chitao sam skoro ceo ovaj forum,ali ajde neka mi neko napishe koje masti josh mogu da mazem koje ce pomoci da rane brze zarastu? pio sam onaj lek na slovo H(ch)(zaboravio sam mu ime) i zavrshio mi se taj "tretman" pa vishe nishta ne pijem,inache posle svakog uriniranja ili zamene zavoja ispirem kamilicom...
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 19, 2010 12:49 pm
Cao
Evo sta se meni desava ... Skinuo sam gazu 4 dana posle operacije, ali je meni krvario treci dan ispod glavica.
Kad sam skinuo gazu bilo je ugrudvane krvi ali malo, pa kad sam bio na kontrolu doca je rekao da nije nista strasno.
Juce u toku noci otpao je onaj deo zgrudvane krvi, tako da je sve u redu, e jedino po malo povremeno vidim neku kap ali nista strasno... doca je meni rekao da ukoliko nemogu da zaustavim krvarenje ili da je to obilno , da zovem njega .... tako da nista strasno...
a sto se gaze tice, bolje je da ne obmotavas penis gazom, nego kupis kompresivnu 10x10 i samo je stavis na gace da ne bi imao kontakt sa vesom , t.e da ne bi doslo do neke infekcije zbog raznoraznih praskova
Pozdav
Evo sta se meni desava ... Skinuo sam gazu 4 dana posle operacije, ali je meni krvario treci dan ispod glavica.
Kad sam skinuo gazu bilo je ugrudvane krvi ali malo, pa kad sam bio na kontrolu doca je rekao da nije nista strasno.
Juce u toku noci otpao je onaj deo zgrudvane krvi, tako da je sve u redu, e jedino po malo povremeno vidim neku kap ali nista strasno... doca je meni rekao da ukoliko nemogu da zaustavim krvarenje ili da je to obilno , da zovem njega .... tako da nista strasno...
a sto se gaze tice, bolje je da ne obmotavas penis gazom, nego kupis kompresivnu 10x10 i samo je stavis na gace da ne bi imao kontakt sa vesom , t.e da ne bi doslo do neke infekcije zbog raznoraznih praskova
Pozdav
moze rana sporije da zarasta u predelu gde je bio frenulum, ne brini...gazom samo prekrij penis da ga zastitis jos malo ako ti smeta, nemoj da cvrsto stezes oko rane, i pazljivo, pazi da se sto manje lepi, da sto manje povredjujes, brze ce proci...vodi racuna o higijeni, i pre nego sto prekrijes gazom koja ce ti stajati u vesu prethodno lepo posusi penis...
hvala na savetima,jedini razlog zashto i dalje obmotavam penis gazom(kompresivnom) je taj shto nocu kada legnem(probao sam samo jednom) penis mi dodiruje vesh ili nogu ili bilo shta i to obichno ranica i onda me pecka,pa je veoma neprijatno... inache mislim da sam vec dobrim delom izgubio osecaj u glavicu i to mi vishe stvarno ne smeta uopshte... chak ni na jachi dodir...
a sada ne znam kako da skinem gazu,sigurno ce mi krvariti,a ono ne bih hteo da mi ceo krevet ujutru bude krvav....
a sada ne znam kako da skinem gazu,sigurno ce mi krvariti,a ono ne bih hteo da mi ceo krevet ujutru bude krvav....
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
pa msm prezivi se krv,i pere hladnom vodomnidja napisao: a sada ne znam kako da skinem gazu,sigurno ce mi krvariti,a ono ne bih hteo da mi ceo krevet ujutru bude krvav....

msm ja to ocekujem sv dan.......

ma bre najmanje me brinu fleke krvi ujutru,nego da mi ne krvari vishe nego shto bi trebalo ili neshto slichno...Ivanna Kraljica napisao:pa msm prezivi se krv,i pere hladnom vodomnidja napisao: a sada ne znam kako da skinem gazu,sigurno ce mi krvariti,a ono ne bih hteo da mi ceo krevet ujutru bude krvav....![]()
msm ja to ocekujem sv dan.......msm
a shto se tiche toga shto ti ochekujesh svaki dan,pa ono mislim da postoje razlozi zashto je tako