SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
berX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 06, 2009 10:49 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od berX »

za pocetak,pozdrav svim forumasima i ujedno izvinjenje ako postavljam pitanje koje je vec bilo ali ima preko 40 stranica i pogledao sam pola i nemogu vise,explodirace mi glava :o
...verujem da imam fimozu jer kozicu mogu redovno prevuci u opustenom stanju bez nekih problema,ali zato u erekciji jako malo,onako tek da mi se vidi glavic-necu jace da forsiram jer otkud znam mozda pukne koza(mislim da je ovo blazi oblik ?)...nedavno sam poceo da radim,,vezbe'' i kao da primecujem da su mi malo pomogle.
E sad,zanimam me da li postoji neka krema za ovo i da li da nastavim sa vezbama jer operacija mi nekako nedolazi u obzir... :-?
i zanima me da li mogu imati redovne sexualne odnose s obzirom na moje stanje(prilikom masturbacije nema problema),jer imam devojku vec duze vreme i dolazi vreme i za sex :P

hvala unapred :)
pozZ
heroji
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 8:23 pm

Post od heroji »

evo i mene nije me dugo bila na forumu...pa cu sve lepo iz pocetka ispricati...
Imao sam fimozu nisam mogao da prevucem kozicu ni u opustenom stanju..I tako sam resio da odem na operaciju..Bila mi je zakazana za 1 Septembar.Otisao sam legao na sto i dok su me spremali za operacuju uspreli su u opustenom stanju da mi prevuku kozicu i rekli mi ajde probaj sa nekim vezbama pa ako nebude islo dodji opet..I tako ja sam vezbao jedno 2 i po meseca..Posle svakog tusiranja sam povlacio kozicu u nazad dok ne osetim da pocne da me steze...I naravno vracao je odmah da ne bi doslo do parafimoze... Sada u svako doba mogu da je prevucem i u erekciji ali tacno mi se spusti izpod glavica i nece vise..To je verovarno je frenulum ali krtak i to ce se vremenom rastegliti..nadam se..
berX
Novi član
Novi član

Post od berX »

@heroji:
a kad si je povlacio...do kraja si,tj.ispod glavica ili...?
jer ja sam par puta prevukao u opustenom stanju dok sam se tusirao ali se plasim da nedodje do parafimoze pa ga povucem do pola i vratim...(valjda ce se ovako bar malo rastegnut i onda mozda skupim hrabrost da ga povucem skroz :-? )
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

u pocetku sam povlacio dok god ne osetim da pocinje da me steze..
u pocetku nisam preko celog glavica...samo polako i strpljenje i neodustaj...
i naravno odmoh vracaj da ne dodje do parafimoze....
berX
Novi član
Novi član

Post od berX »

e samo jos jedno pitanje...kontam da ce ovo sa vezbama potrajati sigurno 2 meseca,da li je koguce imati sex sa fimozom?
jer je meni u erekciji kozica poprilicno zategnuta i naravno nemogu povuci dole...
a nemogu ni da ga odlazem jer ce me devojka ostaviti ako 2 meseca budem izmisljao neke kretenske izgovore
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

A zašto bi izmišljao bilo šta, nego joj objasni lepo šta je u pitanju i neka se ona malo igra i povlači ti kožicu i zajednički rešavajte taj problem.
Ako te ona voli samo zbog seksa onda tu i nema ljubavi, nego ljubav treba da dajete i pokazujete uzajamno jedan prema drugom, baš u ovakvim situacijama kada neko ima problem, i taj problem da rešavate zajedno.
heroji
Novi član
Novi član

Post od heroji »

za sex nmgu nista da ti kazem jer ga nisam imao bas iz ovih razloga.cek neku na brzaka da nahvatam pa ti javljam :D

A ja sada mogu prevuci kozicu i u erekciji ali ona mi je odmah ispd galvica..verovatno zbog kratkog frenuluma...
berX
Novi član
Novi član

Post od berX »

videcu jos sta cu po tom pitanju :roll:
nego me zanima da li postoji neka mast ili krema kojom bi se kozica rastegla(znam da ima jer sam video u nekim ranijim postovima ali se nesecam kako se zove pa da sad nelistam ponovo 600 postova)i da li se ona uzima na recept ili ovako samoinicijativno?

hvala i pozZ

...javim se posle nove godine(valjda ce biti napretka),jer ako ne onda na sec-sec :cry:
sharky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 24, 2007 10:30 pm

Post od sharky »

prvo,kondom nemozes navuci nema sanse,a sex je prakticno nemoguc..ja i riba smo pokusavali,al brate samo se jos vise onda skenjas i blam te,onda psiha uradi svoje pa nemoze ni da ti se digne itd... zato sam ja brojao 30 dana apstinencije,al posle sve je bilo vredno...konacno olaksas sebi,kao da ti padne teret sa ledja.
berX
Novi član
Novi član

Post od berX »

ljdui evo da vas obavestim da sam ipak odlucio da odem pod noz...zajebi one vezbe-mozda nekom pomognu a mene je malo pocela boleti neka vena pri vrhu pa da se ja sa tim nezajebavam...ovih dana jos samo da odem do doktora za uput kod urologa(trebace mi jos koji dan skupljanja hrabrosti)pa na operaciju sledece godine :(
posto bas nisam pri lovi zanima me koliko se ceka u drzavnim bolnicama jer bi da obavim sto pre,da za leto budem fit...i takodje sam cuo da u drzavnim to nekad rane novi hirurzi ili sta vec-ono..nekazem da nece postati dobar godinama ali je***a bas nebi da na meni gubi nevinost za operacije neki neiskusni lelemud :o
pozZ 8)
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

Evo ti mog iskustva. Mene nije operisao pocetnicki lelemud, vec iskusni mrsomud.... Bije ga fama najboljeg urologa u gradu - nacelnik je urologije u lokalnoj bolnici.
Ne konsultujuci se sa mnom doticni gospodin je umesto totalne odradio partialnu cirkumciziju, a u totalnoj anesteziji, sa jedne strane glansa ukklonjeno je vise koze dok sa druge dosta manje.
Operacija je odradjena u junu.... danas 6 meseci kasnije ja mogu reci da mi je penis unakazen, izrazen oziljak narucito sa strane sa koje je skinuto manje koze, tragovi sivenja, frenulum u domacoj radinosti tri puta deblji nego sto bi trebao biti, cela ta oblast oko glansa i frenulum su ostali po svemu sudeci trajno naduveni. U erekciji nije tako vidljivo, ali u opustenom stanju katastrofa... Sa laicke tacke gledista ja smatram da je taj frenulum namerno debeo napravljen da bi drzao kozu navucenu preko glansa... To je debilno i ja cu morati na reintervenciju, jer ovo ovakoostati ne sme.
Eto vidis da nema veze ko te operise........ Moj ti savet da lekaru kazes i izricito naglasis da uradi totalnu - konvencionlnu cirkumciziju, jer ako to ne naglasis procices kao ja.
Nema nista gore nego kad smrtnik izigrava boga, pa misli da moze da napravi bolji frenulum od njega..... Znaci ti od hirurga treba da trazis UKLANJANJE prepucijuma, a ne modifikaciju bilo koje vrste.
Inace na reintervenciju ne mogu kod istog lekara, jer je po njemu sve super.....
Srecno, sta da ti kazem.......
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

Post od sasa_bl81 »

ukratko da objasnim.imao sam operaciju fimoze prije 2 mjeseca,nisam siguran jeli totalna,glavic mi je otkriven skroz.problem je u tome sto me boli u toku sexa pogotovo kada mi cura drka pa previse nateze.imam neki trip kao da mi je vise kozice odrezano.hoce li se to srediti vremenom.hvala
Ivanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 3:31 am

Post od Ivanp »

Citajuci ovu temu vec nekih dobrih 2 sata odlucio sam da podelim svoje iskustvo i novonastali problem.

Naime kao mali voleo sam dosta da masturbiram od ranih godina, nekoliko puta na dan, zatim sa upoznao jednu devojku koja je bila starija ali ne i iskusnija, posle godinu dana veze odlucili smo da spavamo zajedno. Ja sam imao fimozu, ja mislim, e sad koji oblik nisam siguran, naime glavic mi je bio povezan nekom kozicom koja je se neprestano zatezala, nadam se da znate na sta mislim.
Shvatio sam da imam problem, i pre odnosa sam bio svestan ali sam se plasio odlasku kod doktora, prilikom odnosa smetalo mi je i penis se cesto spustao, mada je devojka bila sasvim ok i pravili smo salu oko toga :D

Odlucio sam da odem kod doktora, najteze mi je bilo da se obratim roditeljima, imao sam samo 17 god,hocu da kazem sasvim slobodno se javite roditeljima razumece. Odlazim kod doktora i on kaze da moram na operaciju, ali to nije bilo obrezivanje, nego kako da se izrazim " przenje " penisa, naime on je goreo laserom taj deo kozice sto je zatezao glavic, i ja sam prilikom toga drzao penis, nimalo lako :D

Posle operacije, drzao sam gazu, i naravno devojka je bila upoznata sa celom pricom i pomagala mi,i bilo je krvi i svega, ali je proslo, nije bilo strasno. Vratio sam se svom seksualnom zivotu.e sad to je sve lepo trajalo dok ja nisam primetio da uopste mi se kozica ne prevlaci skroz preko glavica u toku seksualnog odnosa.Meni to nije smetalo i ako je doktor rakao da prevlacim kozicu da je rastezem.

E sad moj problem:

Ovako, desava mi se da mi se cesto spusti penis, bas zbog toga sto devojka zeli da mi zavrne kozicu do kraja, to jedino uspe tokom oralnog zadovoljavanja dok je penis vlazan, i kozica se zavrne,i uopste me ne boli glavic, nema nadrazenosti, ali se cesto spusta,i jos jedna stvar je ta da kondom i moj penis NE MOGU NIKAKO, naime isto se spusta kao da mu ne odgovara i to je to. I primetio sam kada zavrnem kozicu dok je dignut , ona predje ali samo do ispod glavica i nekako ga napne da se izrazim i on se spusti, ali dok ga ja na silu ne zavrcem on stoji normalno i normalan je seksualni odnos.

Da li neko moze da mi kaze sta da radim???
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

prvi problem koji navodis bio je kratak frenulum i ucinjena ti je frenulotomija (kako kazes przenje)...
a drugi problem o kome pricas - radi se o fimozi...ocigledno da frenulotomija nije bila dovoljna, tako da bi najverovatnije morala da se uradi i cirkumcizija kojom bi se oslobodio tih problema koje navodis...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sasa_bl81 napisao:ukratko da objasnim.imao sam operaciju fimoze prije 2 mjeseca,nisam siguran jeli totalna,glavic mi je otkriven skroz.problem je u tome sto me boli u toku sexa pogotovo kada mi cura drka pa previse nateze.imam neki trip kao da mi je vise kozice odrezano.hoce li se to srediti vremenom.hvala
ako je totalna, onda i ne treba da ima uopste kozice koju ce da nateze (nema sta da se nateze, kozica je potpuno otklonjena)...u slucaju da je previse odrezano imao bi problem i pri samoj erekciji, ali manje je verovatno da se o tome radi...u principu, razlicita je tehnika rukovanja sa obrezanim i neobrezanim penisom, pa se tome prilagodite... :wink:
Zaključana tema