SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Ivanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 3:31 am

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Ivanp »

da da nije obrezan , i ne bi voleo da idem opet kod doktora kad je sve ok ovako , sta je to cirkumcizija?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

cirkumcizija ili obrezivanje, procedura kojom se otklanja kozica nakon cega glavic ostaje otkriven...ako je sve ok onda nema potrebe da se radi, ali ako nije ok, onda ta intervencija otklanja problem...nije na odmet da odes do lekara da te pregleda, da vidis da li je potrebno to raditi ili ne...
Fliper__
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 8:40 pm

Post od Fliper__ »

Moja je iskrena preporuka da nikako ne radite ovu operaciju vec probati SVE SVE OSTALO pre ovoga. Kamo srece da sam bio istrajan sa vezbanjem jer ova operacija je zlo! Smanjuje uzitak kod masturbacije o cemu ovde ama bas niko ne govori (verovatno je sramota i greh to pomenuti sta li?!?!??) a o doktorima da ne pricam. Cirkumcizija je uvedena u Americi u 19veku jer je dokazano smanjivala uzitak kod masturbacije ( tada se masturbacija smatrala kao greh). Sex je skoro isto a ostalo nikako.

Iskrena preporuka probajte SVE SVE SVE kako bi izbegli ovu operaciju. Kamo srece da mogu da vratim vreme nikada sebi nebi ovo uradio. Fimoza je zlo a ovaj tzv. lek jos vece
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

Fliper__ napisao:Kamo srece da sam bio istrajan sa vezbanjem jer ova operacija je zlo! Smanjuje uzitak kod masturbacije o cemu ovde ama bas niko ne govori (verovatno je sramota i greh to pomenuti sta li?!?!??)
cilj ne treba da bude samo masturbacija, vec prevashodno seksualna funkcija u smislu seksualnog odnosa...ako covek ima fimozu sam seksualni cin je otezan, a cak i ako jeste izvodljiv osecaj sa pokrivenim glavicem nije onaj koji bi trebalo da se oseti tokom seksa...znaci cilj je da se prilikom odnosa obezbedi kontakt ogoljenog glavica sa vaginom...a ako je neko spreman da se odrekne toga zarad masturbacije, ok, svako ima pravo na svoj izbor...masturbacija je izvodljiva i kod obrezanih muskaraca, tehnika svakako jeste drugacija ali u svakom slucaju je izvodljiva...
sa kozicom jeste bolje nego bez nje ako je sve uredu, ali ako postoji fimoza onda je SVAKAKO bolje bez fimoze nego sa fimozom, tj. bez kozice nego sa kozicom koja onemogucava normalno funkcionisanje penisa...a ujedno fimoza povecava rizik od povredjivanja, cescih infekcija i vremenom pogorsavanja stanja...zato, ako problem postoji mora se resavati...nesto gubis, ali nesto i dobijas, sad je na svakome da proceni sta mu je bitnije...
Ivanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 3:31 am

Post od Ivanp »

ja ne znam sta da kazem, sad slusam, jednostavno kad sam prvi put isao kod doktora na to takozvano " przenje " penisa , on je posle toga reko sad je sve super i zdrav si potpuno i rekao je samo da rastezem i zavrce,tokom seksulalnih odnosa, kad bude vlazan kad je sve ok, kozica prelazi glavic ponekad , a ponekad i ne, sve zavisi, i kada predje ja ne osecam bol, samo se ponekad spusti jer kao da malo zategne, i ne ide skroz , neko samo toliko koliko je dovoljno da se glavic pojavi, zato se nadam da mogu sam resiti problem samo istezanjem,pre operacije kad je glavic sa kozicom bio povezan bilo je malo tesko, sad jeste lakse, ali me nervira sto se ponekad spusti, a nekad je sve ok, a mrzi me da idem kod ovih doktora to je nevidjeno 8)
peramitic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 8:20 pm

Post od peramitic »

Ja imam neki blazi oblik fimoze i uz malo zezanja to ce uskoro biti potupno reseno, kao da je nije ni bilo, ali mi je nesto palo na pamet citajuci ove postove. Ljudi koji su obrezani imaju 'go' ceo penis ispod glavica. Ja bez problema povucem kozicu preko glavica, ali kozica ne ide dalje. Ona ostaje ispod glavica. Da li je to normalno?

Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

peramitic napisao:Ja imam neki blazi oblik fimoze i uz malo zezanja to ce uskoro biti potupno reseno, kao da je nije ni bilo, ali mi je nesto palo na pamet citajuci ove postove. Ljudi koji su obrezani imaju 'go' ceo penis ispod glavica. Ja bez problema povucem kozicu preko glavica, ali kozica ne ide dalje. Ona ostaje ispod glavica. Da li je to normalno?
kozica (prepucijum) predstavlja koznu duplikaturu koja prekriva glavic...ako je sve normalno, onda ta kozna duplikatura moze bez problema da se svuce sa glavica i da se rasporedi, tj. izravna duz tela penisa (sto bi se narodski reklo kozicu mozes da "setas" preko glansa i duz penisa)...kod obrezanih muskaraca uklonjena je ta kozna duplikatura koja prekriva glavic, tako da glavic ostaje go, a koza preko tela penisa je zategnuta, i nema sta da se prevlaci ("seta") preko glansa i duz penisa...
sto se tice tvog slucaja, ovako na slepo ne moze da se kaze o cemu se tacno radi...da li ti se cini da kozica ostaje "zarobljena" iza glavica (u vidu prstena) i ne mozes da je izravnas duz tela penisa? uzrok moze da bude fimoza, kratak frenulum ili i jedno i drugo po malo...
Hugo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2010 2:29 am

Post od Hugo »

pozdrav svima! hteo bih da odem kod urologa (a kasnije verovatno i da uradim cirkumziju) i treba mi dobra preporuka. zbog cekanja bih iskljucio drzavne ustanove. bio bih jako zahvalan na odgovoru (na PM naravno) posto niko od poznanika nema pravu informaciju a traziti preko googla je uzaludno.

hvala unapred!
Hugo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2010 2:29 am

Post od Hugo »

da, Beograd je u pitanju :oops:
Vlada_92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 4:18 pm

Post od Vlada_92 »

Mene zanima nakon ove operacije koliko dugo se necu moci baviti sportom, npr trcanje, dizanje tegova?
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

Sve je relativno...... oko mesec dana maximum mozda i manje....
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
berX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 06, 2009 10:49 pm

Post od berX »

operisan sam u ponedeljak i zanima me koliko se gaza dugo mora stavljati striktno i sta se radi ukoliko dodje do infekcije i koji su njeni takoreci simptomi tj.kako izgleda ta moguca infekcija
berX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 06, 2009 10:49 pm

Post od berX »

i da...nista mi nije prepisano za otok ili bilo sta...samo onaj hipo... da ispiram i previjam sterilnom gazom
dre.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 05, 2010 12:30 am

Post od dre. »

Pozdrav, potrebne su mi informacije kao i Hugu :)
Znaci, molio bih (ako ima dobrih ljudi) da mi (preko privatne poruke) preporuce privatnu kliniku u bg gde moze da se uradi cirkumzija (laserskim putem).
Hvala unapred i pozz :wink:
fimozan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 2:02 am

Post od fimozan »

Pozdrav svima, moje komentare i pitanja ste mogli naci na stranicama 25, 26, 27, 28...
Imao sam problem kao i vi pre 10 meseci. I reci cu vam sledece, krivo mi je sto to nisam uradio mnogo ranije. U sexu je odlicno, odrzavanje higijene jos bolje, penis se povecao za oko 3 cm racunajuci od operacije, devojka je zadovoljna....
Samo reci hvale...Procitajte temu od pocetka i necete imati vise pitanja.
Ali eto dajem savet sada posle toliko vremena, jer sam i ja ovde dolazi po savet. Uradite to sto pre, pogotovo u ovo vreme, kako bi ste za mesec dana bili slobodni, i prolece docekali spremni kao sto sam i ja prosle godine.
Ponavljam, ucinite to i ne casite casa....
Srecno svima i brzo ozdravljenje, pa posle par meseci dodite ovako kao ja i dajter savet ljudima na vreme
Zaključana tema