SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
dre.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 05, 2010 12:30 am

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od dre. »

Koje su mane/prednosti delimicnog obrezivanja, a koje potpunog???
Sta je bolje?
jooooj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 12:44 am

Post od jooooj »

ljudi i ja da vam se javim i zahvalim svima koji su pisali o svojim iskustvima jer da nisam naleteo na ovaj forum verovtno bi jos uvek imao fimozu...
operisao sam se 18.01 u drzavnoj bolnici i sada mi je tacno 9 dana od operacije i da kucnem u drvo zasad je sve ok
mnogi se pitaju da li operacija boli:oseti se odredjeni bol kada dobijete par anestezija ali nista preterano strasno...svaki ubod zaboli za sekund i to je to...sam postupak je trajao nekih 35 min mozda malo vise i nakon tih anestezija samo u jednom trenutku sam osetio mali bol ali opet na sekundu,i malo je smor kada se oseti onaj miris kada prze frenulum ili sta vec rade nznm(inace totalno sam obrezan)
kao sto rekoh danas mi je 9 dana od postupka i najteze je pregurati onih prvih par dana vise psihicki nego fizicki
i samo da vam kazem da vas nista nemoze pripremiti na trenutak kada prvi put budete skinuli gazu(ja se maltene nisam srusio,ne zbog bola vec zbog prizora)ali otok polako spada...najveci je na mestu ex frenuloma i sa donje strane glavica,onako naduvano izgleda ali mislim da je to normalno...nocne erekcije su mi jos uvek poprilicna jebada jer se sve zateze i zaboli ali barem funkcionise 8)
doktor mi je rekao da nikakve lekove neuzimam ni za otok ni sta ja znam(osim u slucaju da me boli pa sam za svaki slucaj uzeo analgin ali ni jedan nisam popio)
prvih par dana sam se ispirao sa hipermanganom onako laganini dok od 5.dana se ispiram kamilicom
konci su mi polako poceli ispadati(poceli su 7.dana)
za nekih desetak dana vam se javim ponovo sa nadam se jos boljim vestima a do tada zelim vam svima brz oporavak i preporucujem za one koji imaju problema sa fimozom da urade sto pre...

za sve one koji imaju problem kako da ublaze erekciju:(ALI OPREZNO!!mozda stupi potencija i trajno oduzeta zelja za sexom :D :o 8) :lol:
http://www.thatsnotsexy.com/
jooooj
Novi član
Novi član

Post od jooooj »

dre. napisao:Koje su mane/prednosti delimicnog obrezivanja, a koje potpunog???
Sta je bolje?
po meni ako vec ides pod noz idi na potpunu...citajuci postove starijih clanova imali su nekih komplikacija prilikom delimicnog a ako uradis totalno vise se sigurno neces morati vracati na neku doradu ili sta vec...a oporavak ti je maltene isti(mozda cak i lakse ako si totalno jer nemoras prevlaciti onu kozicu-a sigurno ce biti otezano jer je nateceno)
to ti je moj nestrucan savet ali u svakom slucaju sedi pa se konsultuj sa doktorom :wink:
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

dre. napisao:Koje su mane/prednosti delimicnog obrezivanja, a koje potpunog???
Sta je bolje?
kao sto je napisao i clan iznad, jeste bolje uraditi potpuno obrezivanje...
prednost delimicnog bi bila ta sto ostaje kozice u odredjenom stepenu koja prekriva glans, obavljajuci i dalje funkciju zbog koje ona i postoji...delimicno bi moglo da dodje u obzir npr. ako je kozica predugacka i strci dosta preko glansa i suzena je, tada se opsece taj suzeni produzetak...i nije moguce na svakom penisu izvesti tu varijantu...takodje, nikad se ne zna kakav ce rezultat biti, kako ce se namestiti ta preostala kozica, moze da ispadne jako problematicno, funkcionalno nekomforno, cak i estetski lose, i nije retko da se ponovo odlazi pod noz da bi se dovrsilo obrezivanje do potpunog...ipak je to sigurnija i komfornija varijanta...bez obzira sto se kozica potpuno otkloni, ne gubi se u seksualnom zadovoljstvu, ono ce se samo jos poboljsati, jer tada problematicne kozice vise nema...a i estetski, izgled potpuno obrezanog penisa je uobicajna stvar, siroko rasprostranjena, dosta muskaraca ima to uradjeno...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

Pozdrav svima,
zaboravio sam da kažem da prilikom erekcije ako pokušam da povučem kožicu do kraja penis se savija na dole.Da nastavim, postoje dva rešenja FRENULOTOMIJA i CIRKUMCISIJA. E sad moja dilema je još veća, ne znam za šta da se odlučim. Bacio sam na papir ZA i PROTIV jednog i drugog i CIRKUMCISIJA je odnela pobedu, što bi se reklo, na razliku.
kada je u erekciji kožica se prevuče preko celog glavića, ali ostaje nekako naborana na vratu penisa i to ne podjednako sa leve i desne strane, ukoliko pokušam da je "ispeglam" glavić se povlači ne dole.
Da li ići na kompletnu varijantu ili ne. Ono čega se najviše plašim ukolio uradim CIRKUMCISIJU je kako će to funcionisati posle.
dok se ne pogleda penis ne moze ti se dati pravi savet sta uciniti od ta dva...mozes da pokusas prvo samo sa frenulotomijom, posto iz svega opisanog ocigledno je da je on kratak, pa upravo zbog toga moze i da nastane taj nabor na vratu penisa koji spominjes i povlacenje glavica na dole kada potpuno zavrnes kozicu...i tad bi video da li bi se i problem fimoze popravio...ako ne, onda se moze naknadno uraditi i obrezivanje...ali posto sam kazes da kada vec sada bacis na papir obe stvari cirkumcizija (circumcisio) odnosi pobedu, onda ce u tvom slucaju najverovatnije cirkumcizija i biti najadekvatnije resenje, jer ipak sam najbolje poznajes svoj penis, ili onaj ko te pregleda, ovako na slepo drugi ne moze pouzdano da ti kaze sta je bolje...
a sto se tice funkcionisanja nakon cirkumcizije, funkcionisace u svakom slucaju bolje nego sto funkcionise sada, jer bolje je bez problema nego sa njim...gubitak kozice nije gubitak u seksualnom zadovoljstvu...procitaj post iznad, a ima jos dosta postova o tome u ovoj temi...
dre.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 05, 2010 12:30 am

Post od dre. »

dre. napisao:Znaci, molio bih (ako ima dobrih ljudi) da mi (preko privatne poruke) preporuce privatnu kliniku u bg gde moze da se uradi cirkumzija (laserskim putem).
jooooj
Novi član
Novi član

Post od jooooj »

evo da se ja javim ponovo..vidim tema je malo otisla u zaborav ali ipak da napisem koju recenicu cisto zbog buducih clanova ovog foruma
danas mi je tacno 15 dana kako mi je radjeno totalno obrezivanje i za razliku od mog proslog posta promena je to sto mi je ispalo jos po koji konac(ostao jos koji),erekcije vise nisu ni malo bolne tako da spavam ko beba,nemam vise ni onu krpicu koja je otpala tamo negde 10.dana
otok i dalje imam...na telu penisa je manji jedino sto mi se bas nesto i nepovlaci sa mesta ex frenuluma i onako sa njegove leve i desne strane(kao u nekom polukrugu oko glavica)neznam tacno kako da opisem ali koji su prosli kroz ovo sigaran sam da me razumeju...
e sad imam jedino pitanje koliko vam se taj otok drzao i zanima me jedino jos koliko dugo da nosim gazu i da li je potrebno nositi je jer mi se gaza zalepi za ranu kod ex frenuluma(tamo su ispali konci a nije jos skroz zaraslo)i zalepi mi se za vrh glavica...nije frka odlepit je kad je pomokrim kamilicom...
:wink:
jooooj
Novi član
Novi član

Post od jooooj »

molio bi nekog strucnog da mi odgovori na pitanje jer sam se posteno iscimao sto sam procitao na nekom forumu sto je lik okacio...
http://www.forum.hr/showthread.php?p=24866389
znaci decko je okacio nekih 10-tak slika nakon obrezivanja i to su valjda sve slike posle 3 meseca od obrezivanja i ima otok ili edem kako vec oko glansa...
e sad moje je pitanje da li je to normalno i da li se to samo od sebe povuce??? jer ga i ja imam-mozda ne toliko velik ali otprilike tu neke velicine
inace meni je 17-18 dan od operacije

stvarno bi bio zahvalan da mi neko sto pre odgovori jer psiha radi svoje :o
exal1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 25, 2008 6:41 pm

Post od exal1 »

Pozdrav svima,
posle citanja ovog foruma na kome sam nasao skoro sve odgovore resio sam i ja da se oslobodim problema zvanog fimoza.
Kompletno obrezivanje i frenulotomija je odradjena 23.01. kod privatnika u Beogradu. Operacija je trajala nekih 40 minuta, bol se oseti prilikom dobijanja tri anestezije i to je sve sto sam osetio. Po instrukcijama koje sam dobio od doktora, treci dan posle operacije sam skinuo gazu(koju od tada ne stavljam) i od tada ispiram kamilicom dva puta dnevno i pio sam Palitrex 500mg do kontrole za sedam dana. Posle desetak dana konci su poceli da ispadaju,a otoka skoro da nema
Nocne erekcije su bile problem prvih nekoliko noci, ali nista strasno
Zahvalio bih se svima koji su pisali o svom problemu ovde i preporucio svima koji ga imaju da sto pre rese da srede to
file
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 2:05 pm

Post od file »

Pozdrav svima,
molio bih ljude koji su prosli kroz sve ovo ili koji su upuceni u tematiku,da mi na PM posaljete imena privatnih klinika u Beogradu gde bih to mogao uraditit.
Hvala unapred!!!
Hugo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2010 2:29 am

Post od Hugo »

Urolog mi je u izvestaju nakon pregleda izmedju ostalog napisao - `otvor prepucijalne kese izgleda cikatrizovan`. Da li neko moze da mi objasni sta to znaci posto je to jedino sto nisam razumeo?

Da li se prilikom obicnog uroloskog pregleda uzima bris (po svojoj devojci znam da se kod ginekologa to uvek radi) ili je trebalo da ja sam to trazim? Ocekivao sam da, ako sam vec podlozniji infekcijama zbog fimoze, urolog to obavezno uradi. Nemam ranijeg iskustva sa tim pa mozda i gresim ali nisam stekao utisak da me je doktor dobro pregledao.

Inace, pretrazujuci o fimozi i obrezivanju, naleteo sam na neki gej forum i mogu reci da su oni mnoogo opusteniji po tom pitanju nego (mi) ovde :D Definitvno smo mi muskarci vece kukavice i od zena a izgleda i od gejeva :oops:
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

cikatrizovan znaci oziljno izmenjen...sto jeste slucaj kod cestih infekcija, iritacija, tada se otvor prepucijuma usled ponavljanih procesa oziljno izmeni...sto i jeste problem kod fimoze, vremenom dolazi do pogorsanja problema, jos veceg suzavanja, i zato njeno resavanje ne treba odlagati, u fazonu "za sad mi ne smeta puno, mogu jos da trpim, necu jos da diram"...nijedan problem ne trba trpeti, pogotovo neki koji se resava vrlo jednostavnom operacijom...

sto se tice brisa, on nije rutinski deo uroloskog pregleda, radi se kada postoji potreba za njim...

nazalost, mnogi nisu spremni da pricaju o svom problemu, spremni su da cute i trpe, sto je pogresno...morali bi i muskarci da budu mnogo opusteniji kada se radi o problematici vezanoj za njihov polni organ, za seksualni zivot, jer razgovorom o tome ce se sigurno brze i lakse doneti odluka za resavanje problema koji imaju...
Fliper__
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 8:40 pm

Post od Fliper__ »

Cirkumcizija predstavlja najvecu gresku koju sam u zivotu uradio ... a vi samo slusajte ovde neke koji to nisu niti ce ikada uraditi a kao eto "ucili" su o tome i navalite na secenje.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

a zbog cega bi cirkumcizija bila najveca greska u zivotu ako se time resava jedan veliki problem koji sigurno kvari zivot, a to je fimoza...zivot sa fimozom sigurno nije kvalitetan, jer pored toga sto ne mozete da osetite potpuno seksualno zadovoljstvo koje treba da se oseti, mogu tokom zivota nastati i ozbiljni zdravstveni problemi sa infekcijama, i sve vecim pogorsanjem problema...znaci cirkumcizija moze samo da unapredi kvalitet zivota, a nikako da bude najveca greska...zar se niste oslobodili problema koji ste imali i zar nije sada mnogo lakse i lepse tokom seksualnog odnosa?
najlepse jeste kada covek nema fimozu i ne mora da se operise, ali ako je vec situacija takva da fimoza postoji, onda je jedino greska ako se ona trpi!
brzi*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 3:44 pm

Post od brzi* »

Fliper__ napisao:Cirkumcizija predstavlja najvecu gresku koju sam u zivotu uradio ... a vi samo slusajte ovde neke koji to nisu niti ce ikada uraditi a kao eto "ucili" su o tome i navalite na secenje.
Nebih se složio sa tobom da je Cirkumcizija najveće zlo jer ne razumem zašto tako govoriš, po mom mišljenju rešio si jedan veliki zdravstveni problem. I ja sam uradijo istu intervenvju i presrećansam zbog toga, kamo sreće da sam je mnogo ranije uradio, čak i onima koi memaju problema sa fimozom preporučio bih da urade ovu intervendiju, jer je stvarno odličan seks i mnogo se dobija nakon inervencije. Jedino je problem izvršiti ovu intervenvenciju u državnoj bolnici ako nemate problem sa fimozom (to je moje mišljenje).
Oni koji se dvoume nek ne slušaju ovakve priče bez konkretnih primera zbog šega su nezadovoljnii izvršenom intervencijom i neka se neplaše samo slobodno i napred nije u opšte strašno :D
Zaključana tema