SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
commy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 10:57 am

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od commy »

Hvala brzi*
javljam se cim odem kod urologa :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

commy napisao:Pozdrav svima

meni je odradjena frenulotomija,i mislio sam da ce biti sve ok. Medjutim imam i dalje problema kad prevucem kozicu steze me i naborana je iza glavica tj.samo toliko mogu da je prevucem.U opustenom stanju je sve uredu,ali zato u erakciji katastrofa... :(
cvrsto sam resio da se obrezem,jeste da sam malo nesiguran ali...
Nego hteo sam da vas pitam da li je bolje parcijalna cirkumcizija ili totalna,jer ja ocigledno nemam fimozu, i parcijalna bi verovatno bila dovoljna,ali vec kad radim hocu da uradim kako treba???
totalnba cirkumcizija je u svakom slucaju najbolje resenje...parcijalna moze da pomogne recimo u slucaju kada je kozica predugacka i visi ispod glavica...onda se otklanja samo taj suvisni deo koji je obicno i suzen...ali nikad se ne zna kakv ce estetski i funckionalni rezultat ispasti, moze da ispadne lose pa se onda naknadno radi totalna cirkumcizija...ali posto kod tebe nije slucaj predugacka kozica vec naboranost kada se zavrne (sto moze da ostane problem i dalje ako se kod parcijalne deo kozice ostavi), totalna cirkucizija je svakako pravi izbor...
mare123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2009 1:49 pm

Post od mare123 »

postavio bih jedno pitanje posle operacije fimoze koliko vremenski nesmem da se bavim sportom posto sam profesionalni sportista.??hvala unapred
grasak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od grasak »

Nisam doktor, ali ja nisam mogao da setam normalno dok mi nisu poispadali konci, meni je to bilo posle 5 nedelja, ali nekima su poispadali i ranije tako da...
Znaci ako koristis noge u tom sportu eto ti informacije, a ako si sahista onda mozes cim izadjes :D
commy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 10:57 am

Post od commy »

Hvala Dr011 na savetu... defenitivno cu draziti od doce totalnu cirkumciziju...
pozz
quest_quest
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 1:05 am

Post od quest_quest »

ok ne bih da smaram, ima dosta texta na ovu temu
ali eto, moj problem je malo specifičan
meni je jednostavno koža tesna :oops:
redovno sam rastezao kožu.. tako da sada mogu skroz da je prevučem,
ali ima jedan "prsten" kože koji je uži i tačno se primeti kada je penis u
punoj erakciji...postoji li neka krema ili nešto da mi olakša ovaj problem?
hoće li se koža vremenom sama proširiti? s obzirom da mi to smeta samo tada...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Prochitaj sve postove na ovu temu pa ce ti se sve samo kaz'ti :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
F12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 8:02 pm

Post od F12345 »

Пре пар месеци сам се регистровао на овај форум и морам рећи да ми је доста било лакше када сам видео да нисам једини са проблемом и када сам прочитао искуства осталих.Надам се да ћу и ја овом мојом ,,причом'' :D помоћи људима који су одлучили да реше овај проблем.

Е па овако :D :
Јула ове године сам отишао на операцију фимозе.Као и велики број људи са овим проблемом,могао сам да превучем кожицу у опуштеном стању,док је у ерекцији то било немогуће и стезала ме је кожица када бих покушао.
На операцију сам отишао сам и морам признати да ми није било баш свеједно.Највише сам се плашио осетљивости гланса,јер сам пре операције искусио тај бол,да га тако назовем,и није било баш пријатно.Операција је прошла добро,трајала је неких 30 минута,плус неких 15 минута чекања после операције.Иначе операцију је радио приватни уролог.После операције сам одшетао неких 200тинак метара до такси станице без икаквих сметњи и вратио се кући.
Тај дан сам чак планирао да увеће изађем,међутим кад ме је пустила анестезија кренула је она осетљивост.Да ли због мог страха или је стварно била јака прва два дана су била тешка.Лежао сам цео дан и устајао сам само да бих отишао до вца.
4. дан од операције сам потопио мученика :lol: са све завојем у камилицу и скинуо завој.Отока је било,али није био превелик.Следећа два дана сам устајао из кревета и шетао се по стану и нисам излазио напоље тако да сам и за свој рођендан провео у затвореном.
6. дана од операције сам отишао на прву контролу.Осетљивост се до тада већ доста смањила тако да нисам имао много проблема.На контроли је уролог превукао кожу преко гланса и оног отока и то је било мало непријатно(мислио сам да ће ми откинути кожу :lol: ).После контроле кожа је била превучена преко гланса и то вече сам изашао да прославим са друштвом рођендан.
Сутрадан ујутру сам се пробудио са ерекцијом и било је мало крви и та крв је мало слепила кожу за гланс и ја сам умислио да нешто није у реду међутим проблем је био решен испирањем камилицом.
На следећој контроли доктро ми је рекао да држим кожу превучену да би се ожиљак сушио.Међутим десило ми се после тога да нисам успео да вратим кожу преко гланса,па сам морао да идем да ми то доктор врати,као на првој контроли.
Све је било у реду до неких 3-4 недеље после операције када ми се појавило ткиво на глансу.На контроли која је била неких 2 месеца после операције,уролог ми је рекао да то мора да се скине и да треба још једна интервенција која је краћа од прве.То ткиво је било са горње и доње стране,отежавало је превлачење и стварало је секрет што је мени јако сметало.Пошто је и друга операција требала да се плати одлучио сам се за државну болницу јер имам рођаку која ради у Земунској болници.
Отишао сам на преглед у Земунску,речено ми је исто што и код приватника,да то мора да се скине и пошаље на испитивање.Операција је била 25. септембра,недељу ипо дана после прегледа.
Операција је трајала јако кратко,неких 15 минута када се све сабере.После тога сам чекао још неких 20ак минута да добијем отпусну листу и отишао сам кући.
Сутрадан сам отишао да ми се скине завој.Овај пут оток је био доста велики,међутим следећег дана уролог је превукао кожу преко гланса и тај оток је за дан спао.
Сви конци осим једног су ми спали осим једног,који су ми скинули у болници без икаквих проблема,неких 2 недеље после операције.На сву срећу оно ткиво је безопасно и настало после 1. операције,није била кривица уролога него једноставно таква је реакција мог тела.
И даље имам задебљање испод гланса које је спало,а уролог ми је рекао да за ,,поравнање'' тога треба времена,а ако се само не исправи да се уради још једна интервенција.
Морам да похвалим особље Земунске болнице и уролога,немам ни једну замерку и свакоме са сличним проблемом бих саветовао да му интервенцију одраде они,јер су стварно феноменални.

Ето то је моја прича,надам се да ће помоћи људима као што су мени помогла искуства других форумаша.

Поздрав свима и све најбоље :)
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

Post od sasa_bl81 »

ukratko da objasnim,imao sam operaciju prije 2 mjeseca sve je u redu zarasta sve,ali problem je sto ne izgleda fino estetski.kozu ne mogu da prevucem preko glavica i najvise mi smeta
razmak oko 2 centa izmedju kraja kozice i pocetka glavica prstena.zanima me hoce li se ta kozica razduziti pa da dodje do glavica
Megaboss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 10:56 am

Post od Megaboss »

Pozdrav. Zanima me koliko traje oporavak od fimoze? Ako bi mi secnuli kozicu sa glavica, vidim stavljaju se gaze kako bi se umanjila osetljivost itd, ali zanima me koliko cu ja dugo biti neosposobljen da setam (normalno, bez bolova), bavim sportom itd, posto znam da kad bi mi obrezali kozicu sa glavica, a osetljivost mi ostala kao pre, ne bi mogao da se mrdam a ne da trcim ili slicno...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sasa_bl81: cilj operacije je i bio da se otkloni kozica, tako da ne treba nista da se navlaci sada preko glavica ako ti je cela otklonjena, znaci tako i treba da izgleda, da glavic bude go...a vremenom ce i estetski sve doci na svoje i izgledati bolje, kada se mesto reza potpuno oporavi... :wink:

Megaboss: problem je samo prvih dana, jer vrlo brzo ta neprijatna osetljivost nestaje i funckionisaces dalje u zivotu najnormalnije...a sto se tice oporavka mozes dosta da procitas u ovoj temi na prethodnim stranicama...u principu je to individualna stvar, kod nekog ide brze, kod nekog sporije, ali okvirno nekih mesec dana za oporavak...vec posle nedelju dana moci ces da se bavis najnormalnije svojim aktivnostima, a kretanje odmah nakon operacije...naravno prvih par dana dok je rana sveza trudis se da je sto manje povredjujes, mirujes sto je vise moguce...a sto se tice sporta, sam ces osetiti kad budes spreman, ne treba puno vremena ni za to...prelistaj najbolje prethodne strane... :wink:
bokibg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 01, 2009 10:06 am

Post od bokibg »

pozz svima i sve pohvale za forum

procitao sam veci deo teme ali koliko vidim imena privatnih klinika koje rade ovu operaciju se uglavnom izbegavaju pa bih zamolio sve koji su ovo odradili u nekoj od privatnih klinika u bg da mi posalju kao privatnu poruku ime klinike ili br telefona i ako moze koliko su platili.Ovo vazi za one koji su zadovolnji kako je na kraju ispalo :D
sharky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 24, 2007 10:30 pm

Post od sharky »

ja sam se obrezao,jos na prolece tekuce...za sve one koji imaju problem fimoze,prepurucujem isto...operacija se uradila na vma,dok sam sluziio civilnu vojsku,tako da nisam placao nista,a na wma su najbolji doktori. zahvat moze da se radi na lokalnoj i opstoj anesteziji,ja sam se odlucio na lokalnu.znaci:3 uboda igle u glans,i trpljenje manjih bolova.mislim da to i nije neki problem kad ti ovo sranje dodje glave.najgori je post-operacioni proces..bolovi,nocne erekcije,itd... konci su otpali davno,naravno,ali oziljci su tu,i to me nervira..zanima me dal neko zna za neku kremu,ili nesto,za uklanjanje ozliljaka..

sto se tice sex odnosa,nemoze biti bolje...

za sve sto se dvoume,ili plase:nema potrebe za tim,verujte mi,i ja sam se operisao u 21.godini...znaci odlagao sam to cak toliko.

slobodno ako ima neko pitanja,i nedoumica,rado cu pomoci,barem nekim savetom. ;)
mikibgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:57 pm

Post od mikibgd »

bokibg napisao:slobodno ako ima neko pitanja,i nedoumica,rado cu pomoci,barem nekim savetom. ;)
Imam pitanje u vezi osecaja ,moze da odgovori bilo ko ko je vec prosao kroz operaciju.. Da li se gubi previse osecaja na glansu posle operacije tj cuo sam da je dosta slabiji osecaj posle tokom sexa... pa sad napisite sta se dobija a sta gubi u tom pogledu... unapred hvala na odgovorima.... :roll:
matik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 06, 2009 9:32 am

Re: Pitanje-posle cirkumcizije

Post od matik »

Jao bre ljudi koliko dezinformacija i kojecega jos se ovde moze procitati. Pre svega treba govoriti o sopstvenom iskustvu i subjektivnom osecaju. Neki clanovi ovde predstavljaju svoje i podvlacim svoje iskustvo na pogresan nacin ljudima koji imaju problem sa fimozom, i treba da se odluce da je rese.
Iskreno ja da sam procitao prethodne postove pre nego sam otisao da se obrezem-resim problem fimoze, nikada to ne bih uradio.

MOJE ISKUSTVO!
Javio sam se urologu za savet 27.10. pregledao me predlozio mi obrezivanje, ali ja sam bio ubedjen da mi je kratak frenulum i doktor se slozio da pokusamo sa presecanjem istog resimo problem, sto mi je uradio istog dana u roku od 20 min. Lokalna anestezija u predelu presecanja, ista ona koja se uporebljava kod vadjenja zuba, jeste malo neprijatna ali to je sve sto se oseti. Prosio me sa 5 konaca i vratio sam se na posao istog dana. Isao sam svaki dan na previjanje i konce mi je skinuo za 7 a sve je zaraslo za 20-ak dana. Kako se ispostavilo nisam bio u pravu jer to mi jeste olaksalo otezano prevlacenje kozice ali nije u potpunosti resilo problem 25.11. sam otisao na kontrolu doktor me poigledao i slozili smo se da je potrebno uraditi obrezivanje. 30.11. sam otisao u bolnicu, uradili su mi obrezivanje, u lokalnoj anesteziji koja se ne daje u sam penis nego u kozicu u korenu istog(tamo gde prestaju dlake) celim obimom penisa. Ista prica malo neprijatno ali to je sve sto sam osetio. Intervencija je trajala oko 45 min. i odmah nakon zavrsetka sam otisao kuci. Oporavak jeste malo neprijatan jer se pojavio otik i pomalo zna da zaboli, ali meni iskreno najveci problem predstavlja to sto mi je receno da ne kvasim zavoje-ne mogu ko covek da se okupam, i moram da spavam na ledjima. Nicim ne premazuju niti ispiraju sano svaka 2dana odem u bolnicu da mi promene zavoje. Pijem Palitrex 2x2 dnevno 10dana i to je to. Da jos jedna vazna napomena: SVE OVO SAM RADIO U DRZAVNOJ BOLNICI I KOSTAKO ME SAMO PARTICIPACIJE ZA UPUT!
Zaključana tema